O ALEVİ BEN SÜNNİ

Evet, yok! Bir cemevine gidin, Alevi derneklerine gidin, bas kapatmak asla yoktur. Sadece cem sirasinda biraz kapali giyilir cem ve dede'ye karsi saygidan ötürü fakat cemde bile bas örtülmez! Alevilikte kadin erkek esit oldugundan asla örtülmez. Sonucta ayni ortamda bile cem oluyor. Sen bir cemevine git istersen.
Gitmedim giden insanlar tanıyorum ve sizin gibi bilgisiz bir insana daha fazla yorum yapmak istemiyorum bence sız farklı bir mezhep hakkında yorum yapiyorsunuz....

Benim
benim mezhebimi benden daha iyi mi bileceksiniz? Hadi sizin deyişinizle sunniyim çok alevi ve basi örtülü insan tanıyorum cem evine giden onlar ne oluyor

Hani cemevinde ne oldugunu bilmiyordun? Simdi oraya basörtülü insanlarin gittigini mi iddia ediyorsun? :KK14:

Iyide madem mezhebim diyorsun, alevilik ile sünniligin ile farki ne o zaman? Madem alevilikte cami var, namaz var, basörtü var... Cidden soruyorum, fark ne o zaman?

Hi evet, cemevine gitmemis insan bunu diyor...:KK14:

Ha bu arada evet oruc tutulur ama muharem orucu tutulur. Ben Aleviligin ne oldugunu gayet iyi bilirim, Alevi kökenli biri olarak!
Sız alevi olabilir ve bu şekilde düşünüyor olabilirsiniz bende bir alevi olarak ve ceme giden çok alevi taniyarak böyle konuşuyorum kusura bakmayın..

Hani cemevinde ne oldugunu bilmiyordun? Simdi oraya basörtülü insanlarin gittigini mi iddia ediyorsun? :KK14:

Iyide madem mezhebim diyorsun, alevilik ile sünniligin ile farki ne o zaman? Madem alevilikte cami var, namaz var, basörtü var... Cidden soruyorum, fark ne o zaman?
Hala söylüyorum sız anlamiyormusunuz ben ceme gitmedim ne olduğunu bilmiyorum orda ama ceme giden komsularimiz tanıdıklarımiz var başı örtülü! Gerçekten sizinle daha fazla tartismak istemiyorum işinize bakın daha fazla yorum yapmayacağim!

Ben de zamanında böyle polyanna gibiydim.. öyle pembis pembis bakmıştım hayata.. Aileme rest cekmeler, ama seviyorum yea diye diretmeler.. nolmus alevi ise demeler.. meğer o kadar basit değilmiş..
valla verilmiş sadakam varmış da ailem beni koymamış kapının önüne..
bu zat ile birlikte iken bu ayrı dünyalar mevzusunu konuşuyoruz birgün.. ama nasıl agirbasli, nasıl sevgi saygı dolu anlatamam.. neyse konumuza geldik dedim ki; ee senin kardeşin bir hanefiyi severse?? Nolacak?? Şöyle bir kabarttı kendini.. dediki bu asla olmaz.. bizde kız alma vardır kız verme yoktur.. derken böyle bir açık etti kendini, anaam dedim; bunun gerçek yüzü dedikleri bu muymuş??
Yani mevzuda daha neler geçti de, şimdi ırkçı söylem yaptığımı ileri surecekler.. öyle değil aslında hepsine saygı duyuyorum, nefret kin değil de; davul bile dengi dengine..
ama ben senin ilerleyen yıllarda pisman olacagindan eminim canım.. hakkında hayırlısı.. gel baba sözü dinle..
Her ikiniz de kendi cevrenizden birilerini bulun ve mutlu olun inşallah..

Ee şimdi gel de konu sahibinin ailesine alevi kiz ver.. ezilir kızımız diye vermiyorlardir iste. Alevilere gelen Sünni gelin damatlar genelde rahat olur kimse baakibyapmaz cunku

Sız alevi olabilir ve bu şekilde düşünüyor olabilirsiniz bende bir alevi olarak ve ceme giden çok alevi taniyarak böyle konuşuyorum kusura bakmayın..

Arkadaslar lutfen yanlis anlamayin ama birbirinizi kirmayin :) konu sahibi arkadasa yardimci olalim bu tartisma uzar gider yeni kisilerde katilir birakalim lutfen :) saygilarimla

Erkek arkadaşım alevi ama bildiğiniz bir sünni gibi ramazanda benimle birlikte oruç tutuyor cumalara hep gider içinde olduğunu ama bugune kadar hiç yapamadığını söyledi bana namaz kılmak ıstediğini söyledi bende ona namaz kılmayı duaları ögrettım ama asla zorlamadım zorlamam da işte durum böyle
Alevılerde Müslüman sekerım gayr-ı Muslim gıbı anlatıyon hayırdır

Ee şimdi gel de konu sahibinin ailesine alevi kiz ver.. ezilir kızımız diye vermiyorlardir iste. Alevilere gelen Sünni gelin damatlar genelde rahat olur kimse baakibyapmaz cunku

O da güzel bir bakış açısı :) ben farklı biliyorum ya neyse..

Hz. Ali kısa ve öz

Aleviler müslüman değil mi ki ? Hz. Ali de namaz kilmiyormuydu ?

Merhabalar Arkadaşlar
İçimde çığ gibi büyüyen bir derdim var . 22 yaşındayım bir yıldır çok güzel giden bir ilişkim var . Hayatımda hiç kimseyi bu kadar sevmemiştim ve kimse tarafından bu kadar sevilmemiştim bahsettiğim sevgi öyle ölüyorum bittiyorum gibi birşey değil . Onu anne gibi baba gibi kardeş gibi seviyorum sevgisi bambaşka . O benım en yakın dostum arkadaşım yeri geldiğinde abim kardeşim sevdiğim sevgilim , hayatımı paylaşmak istediğim tek insan . Gel gelelim ki her şey bu kadar güzel değil . O alevi ben sünniyim aranızda mutlaka benimle aynı sorunu yaşayan kişiler vardır beni çok iyi anlayacaksınızdır . Babam ilk aşkım değil öyle olmasını çok isterdim hayatta en çok ne isterdın deseler babasına aşık bir kız olmak isterdim heralde. Babamın son üç seneye kadar bana şiddet uygulamışlığı vardır . Hiç bir masada oturup sohbet etmişliğimiz yoktur ne kadar az yuz yuze gelsek o kadar iyidir .Maddi konuda hakkını yıyemem sadece okuttu buyuttu babadır . Hani bir parti var ya yobaz dıye bilinen tam koyu o partıyı destekliyor ve göruslerımız hıc uymaz her kürdü terorıst her solcuyu din düşmanı diye düşünüyor ve aksini asla kabul etmiyor asla çok geri kafalı . Erkek arkadaşımın da ailesi solcu ve genel olarak bir alevi aile nasılsa öyle yaşıyorlar . Babamın bugune kadar kapıma alevı yada kurt getirirseniz sizi reddederim demişliği çoktur büyük konusuyor anlayacagınız . Benim için böyle şeylerin hiç bir zaman önemi olmadı insan olsun . Mesela beni hiç bir sünni mutlu etmedi e... kadar . Birbirimize inanılmaz bağlıyız .Tabiki ciddiyiz ama bu iş nasıl olucak babam aşırı sağcı erkek arkadasımın babasıda aşırı solcu bir araya geldiklerinde neler olur hiç bilmiyoruz . Baştan bilmiyormuydun neden sevgili oldun gibi yorumlar yapmayın lutfen burda akıl istiyorum sizden bundan sonrası için . Yani neler yapmalıyım erkek arkadasım öğretmen bu ay askere gidicek geldikten sonra adım atmak istiyoruz ama ne yapabiliriz ya da aranızda benim gibi insanlar varsa siz neler yasadınız yardımlarınızı bekliyorum . şimdiden tesekkurler
Aynı durum bendede var ama benim eşim ve ailesi hiç alevî gibi yasamıyor.anlamazsın alevi oldugunu babamda bilmiyor zaten.acaba erkek arkadasının ailesi evlenene kadar idare etmez mi bı durumu?etmezse işinçok zor.benim babam çok takılmazdı bu durumlara ama şaf arasındada sevmediğini istemediğini söylemiişliği çoktur

Her seçim, bir vazgeçiştir. Ne erkek arkadaşımdan vazgeçerim, ne de ailemden vazgeçerim diyorsan; seni çok sancılı günler bekliyor demektir.. Burada ailelerden çok sizin düşünceleriniz de çok önemli. Hayata karşı görüşleriniz, bakış açılarınız, hayattan beklentileriniz nasıl? Düşünceleriniz uyuşuyor mu? Erkek arkadaşının oruç tutması, namaz kılması yetmez ki.. Bunlar ritüelden ibarettir.. Ki oruç tutmakla, namaz kılmakla müslümanlık ta olmuyor.. İnsanlığına bak.. Nasıl bir insan olduğuna bak. Nasıl bir karakterinin olduğunu çöz. Onunla bir ömür boyu beraber yaşanabilir mi? bunu çöz..

Çok seviyorsun ailen istemiyor ..
işin zor ablacım. . Bilemedim ki. .
ilerde sıkıntı olmazsa sevenler kavuşsun. .

Aleviler müslüman değil mi ki ? Hz. Ali de namaz kilmiyormuydu ?

Bircok Alevi kendini müslüman olarak görüyor evet, ki bu zaman zaman Alevi toplumun icinde bile tartisilir. Yine genel olarak Aleviler evet halen namaz kilmazlar, hz ali'de bunun sebebi diyebilirim. Biraz arastir istersen.

Hay ağzına sağlık! Bazı aleviler hz.aliyi peygamber olarak görüyor haşa bizim peygamberimiz hz.muhammed (s.a.v ). Ama öyle dusunenler için diyorum hz.ali'de namaz kiliyordu zaten...

Hz.Ali peygamberimizin damadı zaten ayrica ona ilk inananlardan.. herkes inandığı gibi yaşıyor iste

Sende babam gibi düşünen bir yobaz olmalısın . İnsanın ne yaşadıgını bilmeden yorum yapması cok kolay değil mi ?
bu yobaz meselesı ne anlamadım sağcılar yobaz mı oldu sımdı ?bu ne sacma bı dusunce asıl sen ınsanların dusuncesıne saygı duymayarak yobazlık yapıyosun donde aynaya bak..karsında kı baban senı buyuten ınsan resmen babanı yerden yere vurmamızı mı ıstıyosun ne yanı...

Bircok Alevi kendini müslüman olarak görüyor evet, ki bu zaman zaman Alevi toplumun icinde bile tartisilir. Yine genel olarak Aleviler evet halen namaz kilmazlar, hz ali'de bunun sebebi diyebilirim. Biraz arastir istersen.

Namazda öldürüldü diye namaza düşmanlık biraz saçma bence. . Onun yolundan gitmekse alevilik namazda kılınmali diye düşünüyorum.. bende aleviyim böyle düşünüyorum. Namz kilanlarda var ayrıca. Herkesin düşüncesi kendine bize birbirmize saygı duymak düşer.

Bir çok alevi arkadaşım oldu hepsi de aleviliği farklı anlatıyordı, biri diyordu aleviler de müslümandır ve sadece bir mezheptir, biz de oruç tutar, namaz kılarız diğeri diyordu kesinlikle müslümanlıkla alakası yok, öyle olduğunu söyleyen aleviler bozulmuş diyordu , Aleviliğin tanımını yap desem yapamam şahsen , aleviler bile ayrı ayrı tanım yapıyor.

Diğer konuya gelirsek baban ve sevgilin arasında seçim yapıcaksın baban zaten büyük konuşmuş ne demek ne alevi ne kürt kapıma getirmeyin demek , böyle şeyler Allahın zoruna gider ve başına getirir , hayırlısını istemek çok mu zor , madem sünni baban ona ırkçı olanın bizden olmadığını söyleyin , peygamberimize bu kadar bağlıysa ona uyun davransın, ayrıca herkesın dini imanı kendine , öldüğümüzde sırat köprüsünden tek geçicez insanlığa bakmak daha önemli.

X