Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hay ağzına saglık.. Basından sonuna kadar katılıyorum.Ben anlamiyorum arkadas, nedir bu Aleviler nettiler Sunnilere?Sunniler yaktilar, kiydilar, katlettiler, yetmedi mi? Bu ne zulum? Bu topraklarda yuzyillarda Alevilere zulum var arkadas hem maddi hem psikolojik.
Baban da, Alevilere pislik atanlar da cahil zira Anadolu halkinin, Turkmenlerin, Yenicerilerin dini Bektasilik ve Alevilikti(r), Sunnilik Osmanli sarayinda yasanan Arap ozentisi Islamken, dayatmayla ve baskiyla Anadolu'ya girmistir. Baban begensin begenmesin, onun da 500 yil once bu toprakta yasayan atasi muhtemelen bu nefret ettigi mezheplerin birindendi.
not:Sunni beyaz Turk'um.
Sana gelince konu sahibesi, ben de baban gibi nefret dolu insanlardan hazzetmiyorum. Sevdiginden onun kafasi icin vazgecme derim.
O partiden ayrica hazzetmiyorum, harami , somurucu, rezil liderinden de , berbat fikirlerinden de, dangalakca dis politikalarindan da, nefrete ve ayrima yonelik ic politikalrindan da, diktikleri saltanat sarayindan da, dinle milleti somurmelerinden de, ulkemizi Ortacag'a cekmelerinden de,kadinlar hakkinda atip tutan kusbeyinli bakanlarindan da.
Senin yerinde olsam tavrim, ben bu adamla evlenicem baba, sen ister kabullen, ister kabullenme seklinde olurdu. Yani ben evleniyorum kabullensen iyi olur bazinda.
Ask ender bulunan bir sey , sahip cik.
Seninde aklin olsa babana yobaz demezsin. Kendi hayat standartlarini olcup tartmadan kendi basina sorun cikaran sensin. Sorununa care aramak yerine hakaret etmeye mi geldin . Partiydi yobazlikti. Az saygin olsun toplumaSende babam gibi düşünen bir yobaz olmalısın . İnsanın ne yaşadıgını bilmeden yorum yapması cok kolay değil mi ?
en basitiyleYaa o değil de; bu arada kimdir sünni?? Ne demektir?? Cidden bilmiyorum biri açıklayabilir mi??
Seninde aklin olsa babana yobaz demezsin. Kendi hayat standartlarini olcup tartmadan kendi basina sorun cikaran sensin. Sorununa care aramak yerine hakaret etmeye mi geldin . Partiydi yobazlikti. Az saygin olsun topluma
en basitiyle
Sunni sunnete yani peygamberimizin gösterdihi yola uygun yasayan demek...
Alevi demek en basitiyle Hz. Ali r.a. seven demek sünnilerde Hz. Aliyi sever.. cünkü o peygamberimizin ailesinden yani ehli beyttendir.
Buradaki gibi düsunen yani peygamberimize uyan alevilerin sünnilerden hiç bir farkı yoktur evlenmede de sakınca olacağını sanmam.
Ancak bazı alebi gruplar Hz. Alinin peygamber olduģu ya da peygambermiş gibi tutumlar icine giriyorlar cem evini camiye eş değer tutuyorlar vb. bu turlerle sunnilerin dini anlamda uzlaşmaları zordur...
Ben anlamiyorum arkadas, nedir bu Aleviler nettiler Sunnilere?Sunniler yaktilar, kiydilar, katlettiler, yetmedi mi? Bu ne zulum? Bu topraklarda yuzyillarda Alevilere zulum var arkadas hem maddi hem psikolojik.
Baban da, Alevilere pislik atanlar da cahil zira Anadolu halkinin, Turkmenlerin, Yenicerilerin dini Bektasilik ve Alevilikti(r), Sunnilik Osmanli sarayinda yasanan Arap ozentisi Islamken, dayatmayla ve baskiyla Anadolu'ya girmistir. Baban begensin begenmesin, onun da 500 yil once bu toprakta yasayan atasi muhtemelen bu nefret ettigi mezheplerin birindendi.
not:Sunni beyaz Turk'um.
Sana gelince konu sahibesi, ben de baban gibi nefret dolu insanlardan hazzetmiyorum. Sevdiginden onun kafasi icin vazgecme derim.
O partiden ayrica hazzetmiyorum, harami , somurucu, rezil liderinden de , berbat fikirlerinden de, dangalakca dis politikalarindan da, nefrete ve ayrima yonelik ic politikalrindan da, diktikleri saltanat sarayindan da, dinle milleti somurmelerinden de, ulkemizi Ortacag'a cekmelerinden de,kadinlar hakkinda atip tutan kusbeyinli bakanlarindan da.
Senin yerinde olsam tavrim, ben bu adamla evlenicem baba, sen ister kabullen, ister kabullenme seklinde olurdu. Yani ben evleniyorum kabullensen iyi olur bazinda.
Ask ender bulunan bir sey , sahip cik.
Hmmm, koyu değil yani. Bak bilemedim şimdi.Erkek arkadaşım alevi ama bildiğiniz bir sünni gibi ramazanda benimle birlikte oruç tutuyor cumalara hep gider içinde olduğunu ama bugune kadar hiç yapamadığını söyledi bana namaz kılmak ıstediğini söyledi bende ona namaz kılmayı duaları ögrettım ama asla zorlamadım zorlamam da işte durum böyle