O ALEVİ BEN SÜNNİ

Gitmedim giden insanlar tanıyorum ve sizin gibi bilgisiz bir insana daha fazla yorum yapmak istemiyorum bence sız farklı bir mezhep hakkında yorum yapiyorsunuz....

Benim
benim mezhebimi benden daha iyi mi bileceksiniz? Hadi sizin deyişinizle sunniyim çok alevi ve basi örtülü insan tanıyorum cem evine giden onlar ne oluyor

Hani cemevinde ne oldugunu bilmiyordun? Simdi oraya basörtülü insanlarin gittigini mi iddia ediyorsun?

Iyide madem mezhebim diyorsun, alevilik ile sünniligin ile farki ne o zaman? Madem alevilikte cami var, namaz var, basörtü var... Cidden soruyorum, fark ne o zaman?

Hi evet, cemevine gitmemis insan bunu diyor...

Ha bu arada evet oruc tutulur ama muharem orucu tutulur. Ben Aleviligin ne oldugunu gayet iyi bilirim, Alevi kökenli biri olarak!
Sız alevi olabilir ve bu şekilde düşünüyor olabilirsiniz bende bir alevi olarak ve ceme giden çok alevi taniyarak böyle konuşuyorum kusura bakmayın..

Hala söylüyorum sız anlamiyormusunuz ben ceme gitmedim ne olduğunu bilmiyorum orda ama ceme giden komsularimiz tanıdıklarımiz var başı örtülü! Gerçekten sizinle daha fazla tartismak istemiyorum işinize bakın daha fazla yorum yapmayacağim!

Ee şimdi gel de konu sahibinin ailesine alevi kiz ver.. ezilir kızımız diye vermiyorlardir iste. Alevilere gelen Sünni gelin damatlar genelde rahat olur kimse baakibyapmaz cunku

Sız alevi olabilir ve bu şekilde düşünüyor olabilirsiniz bende bir alevi olarak ve ceme giden çok alevi taniyarak böyle konuşuyorum kusura bakmayın..

Arkadaslar lutfen yanlis anlamayin ama birbirinizi kirmayin :) konu sahibi arkadasa yardimci olalim bu tartisma uzar gider yeni kisilerde katilir birakalim lutfen :) saygilarimla

Alevılerde Müslüman sekerım gayr-ı Muslim gıbı anlatıyon hayırdır

Ee şimdi gel de konu sahibinin ailesine alevi kiz ver.. ezilir kızımız diye vermiyorlardir iste. Alevilere gelen Sünni gelin damatlar genelde rahat olur kimse baakibyapmaz cunku

O da güzel bir bakış açısı :) ben farklı biliyorum ya neyse..

Hz. Ali kısa ve öz

Aleviler müslüman değil mi ki ? Hz. Ali de namaz kilmiyormuydu ?

Aynı durum bendede var ama benim eşim ve ailesi hiç alevî gibi yasamıyor.anlamazsın alevi oldugunu babamda bilmiyor zaten.acaba erkek arkadasının ailesi evlenene kadar idare etmez mi bı durumu?etmezse işinçok zor.benim babam çok takılmazdı bu durumlara ama şaf arasındada sevmediğini istemediğini söylemiişliği çoktur

Her seçim, bir vazgeçiştir. Ne erkek arkadaşımdan vazgeçerim, ne de ailemden vazgeçerim diyorsan; seni çok sancılı günler bekliyor demektir.. Burada ailelerden çok sizin düşünceleriniz de çok önemli. Hayata karşı görüşleriniz, bakış açılarınız, hayattan beklentileriniz nasıl? Düşünceleriniz uyuşuyor mu? Erkek arkadaşının oruç tutması, namaz kılması yetmez ki.. Bunlar ritüelden ibarettir.. Ki oruç tutmakla, namaz kılmakla müslümanlık ta olmuyor.. İnsanlığına bak.. Nasıl bir insan olduğuna bak. Nasıl bir karakterinin olduğunu çöz. Onunla bir ömür boyu beraber yaşanabilir mi? bunu çöz..

Çok seviyorsun ailen istemiyor ..
işin zor ablacım. . Bilemedim ki. .
ilerde sıkıntı olmazsa sevenler kavuşsun. .

Aleviler müslüman değil mi ki ? Hz. Ali de namaz kilmiyormuydu ?

Bircok Alevi kendini müslüman olarak görüyor evet, ki bu zaman zaman Alevi toplumun icinde bile tartisilir. Yine genel olarak Aleviler evet halen namaz kilmazlar, hz ali'de bunun sebebi diyebilirim. Biraz arastir istersen.

Hay ağzına sağlık! Bazı aleviler hz.aliyi peygamber olarak görüyor haşa bizim peygamberimiz hz.muhammed (s.a.v ). Ama öyle dusunenler için diyorum hz.ali'de namaz kiliyordu zaten...

Hz.Ali peygamberimizin damadı zaten ayrica ona ilk inananlardan.. herkes inandığı gibi yaşıyor iste

Sende babam gibi düşünen bir yobaz olmalısın . İnsanın ne yaşadıgını bilmeden yorum yapması cok kolay değil mi ?
bu yobaz meselesı ne anlamadım sağcılar yobaz mı oldu sımdı ?bu ne sacma bı dusunce asıl sen ınsanların dusuncesıne saygı duymayarak yobazlık yapıyosun donde aynaya bak..karsında kı baban senı buyuten ınsan resmen babanı yerden yere vurmamızı mı ıstıyosun ne yanı...

Bircok Alevi kendini müslüman olarak görüyor evet, ki bu zaman zaman Alevi toplumun icinde bile tartisilir. Yine genel olarak Aleviler evet halen namaz kilmazlar, hz ali'de bunun sebebi diyebilirim. Biraz arastir istersen.

Namazda öldürüldü diye namaza düşmanlık biraz saçma bence. . Onun yolundan gitmekse alevilik namazda kılınmali diye düşünüyorum.. bende aleviyim böyle düşünüyorum. Namz kilanlarda var ayrıca. Herkesin düşüncesi kendine bize birbirmize saygı duymak düşer.

Bir çok alevi arkadaşım oldu hepsi de aleviliği farklı anlatıyordı, biri diyordu aleviler de müslümandır ve sadece bir mezheptir, biz de oruç tutar, namaz kılarız diğeri diyordu kesinlikle müslümanlıkla alakası yok, öyle olduğunu söyleyen aleviler bozulmuş diyordu , Aleviliğin tanımını yap desem yapamam şahsen , aleviler bile ayrı ayrı tanım yapıyor.

Diğer konuya gelirsek baban ve sevgilin arasında seçim yapıcaksın baban zaten büyük konuşmuş ne demek ne alevi ne kürt kapıma getirmeyin demek , böyle şeyler Allahın zoruna gider ve başına getirir , hayırlısını istemek çok mu zor , madem sünni baban ona ırkçı olanın bizden olmadığını söyleyin , peygamberimize bu kadar bağlıysa ona uyun davransın, ayrıca herkesın dini imanı kendine , öldüğümüzde sırat köprüsünden tek geçicez insanlığa bakmak daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…