Y
YELDA83
Ziyaretçi
- Konu Sahibi YELDA83
ben 33 haftalık hamileyim canım 38. Haftada alacaklar :1hug:
galiba aynı günlere denk gelicek
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben 33 haftalık hamileyim canım 38. Haftada alacaklar :1hug:
Sizin niye moraliniz bozulyor?.. Herkesin kendi tercihi sizi neden rahatsız ediyor.. yani sezeryan olanlar normal doğumun acısını yaşamayacaklar, siz yaşayacaksınız diye niye sezeryan olanların oranı azlasın.. ilk başlardaki bikaç mesajınızda buna benzer söylemleriniz olduğu için insanlar sonradan sizin üzerinize gelmişler.
Yukarıdaki yazdıklarınızı okuyunca başkaları sezeryanı tercih ettikçe sizde normal doğum yapacağınız için gerildiğinizi düşündüm... İnsanlar normal doğumu tercih ettikçe, "onlarda acısını yaşayacak birtek ben yaşamayacağım" diye bir psikolojiye kapıldığınızı düşündüm. Yanılıyor olabilirim ama yukarıda okuduklarım ve ilk mesajlarınız bunları hissettirdi... Sezeryan oranı düşünce sizin avantajınız ne olacakki bu kadar çok istiyorsunuz..
Neyse başlarda ki gerginliğiniz sonlardaki mesajlarınızda yok.. ama hani benim üzerime geldiler diye düşünüyorsunuz ya nedenini göstermeye çalıştım. Sevgiler.
ne alakası varya...evet normal benim tercihim ve en sağlıklı yöntem ters bir durum yoksa.hem anne hem bebek için..bunun tersini söyleyen dr ların diplomasından şüphe ederim..
benim kızdığım nokta türkiyede sezeryana çok eğilim gösterilmesi ve dr larında buna çanak tutması
ayrıca sezeryan olanların veya olmak isteyenlerin kendi yöntemimizi savunacağız diye normali ölüm işkencesi gibi göstermelri..yok dikişten oturmamaışta haftalarca,kendisi hemen ayağa kalkmış,ama normal çok berbatmış vs vs..
arada çıkıyor binde bir çok sorun yaşayan onuda duydularmı bazıları ısıtıp ıstıp önümüze sunuyor...
ayrıca millet sezeryan istediği için benim korkumdan dolayı gerildiğimi yazmışsın..çok saçma...beni bilen takip eden biri olsaydın normal doğum için sonuna kadar direttiğimide görürdün..bebeğim haftasını doldurdu ama ben yine bekledim..
40+1 de sancım başladı yani evelsi gün...derin derin nefes alarak sancılarımı en aza indirdim...ben hastaneye gittiğimde dr un 2 cm açıklık var demesini beklerken 7 cm açıklığın var 3 saat sonra kucağında dedi...
doğumhaneye girdim..zaten hemşireler ebeler sağolsun çok ilgili ve tatlılardı çok destek oldular..
onların yönlendirmesiyle doğurmam dikişim 20 dk falan sürdüşakkıdı
ben başından beri inandım ve normal yaptığım içinde çok mutluyum
sancı çektiğim için doğumdan ehemn sonra ilk sarı sütümde geldi ve hemen emzirdim...
wc ye kendim gittim çıktım dolaştım...her saat başı emzirdim..yemek için herşey serbestti..
dün taburcu oldum..kayınvalidem ve annem gece bebekle uğraştıklarından gelince uyuakalmışlardı kalktım yemek yaptımgerçi kızdılar uyanınca ama olsun..yapamayacak durumda değildim...
tahmin ettiğin gibi gerilmedim sıkılmadım canım..sonuna kadar normal diye direttiğim içinde çok mutluyum...bu yüzden normal isteyenlere ölümmüş gibi dallandıra budaklandıra anlatılmasına sinir oluyorum..ki anlatanlar yaşan değil çevresinden görenler..herkesin bünyesi faklıdır..kimse kimseyi düşüncesinden caydırmak zorunda değil,hakkı da yok buna
unutmadan söyleyeyim...dikişim sadece ilk gün sızladı sancı yaptı..dün bayağı azaldı,bugün yok denecek kadar az.dr um çok güzel dikmiş ve bende bakımını iyi yapıyorum...çekilmeyecek dert değil asla..biz anneyiz daha neler göreceğiz hayatta kimbilir
Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi, öncelikle çok çok geçmiş olsun, sizin adınıza gerçekten çok sevindim...
Benim yaptığım yorum sizin o başlarda(benimde alıntınızı yaptığım) yaptığınız yazı ile ilgiliydi.. Oradaki yazı nedeniyle bir çok kişi sizin üzerinize gelmiş. İnsanlar sezeryanı övdükçe siz gerilmişsiniz.. Kimse normal doğum yapmayın sakın dememiş ama siz sezeryan isteyenlere karşı ve övenlere karşı çok sert bir üslüp takınmışsınız. belkide bizler yanlış anladık, ama bunda sizin de payınız var...
Tekrar gözünüz aydın demek istiyorum, gerçekten sevindim.
kaç tanıdığım normal doğum yaptı. hepsi de afedersiniz anırarak doğurmuşlar.
alttan kesik yiyene kadar üstten yiyin en iyisi sezeryan doğum.
ne kadar yanlıs ve çirkin kelımeler kulanmıssınız cok yazık!
dogum allahın bır mucızesıdır
dogum yapmakla tanıdıklarınızın yaptıgı dogum arasında cok fark vardır
helekı hıc normal dogum yapmamıs bırının agzından bunları duymak benı cok uzdu ve kızdırdı
ben normal dogum yaptım hemde cok zor bır normal dogum
bebegım 7 aylıktı ve kordonunu boynuna doladıgı ıcın onu kaybetmıstım
ve ben ölü bır bebegı dunyaya getırmek zorunda kaldım
canlı bebek yolunu bulur ve suyuyla rahat bırsekılde gelır
ve benım bebegım ayrıca makattan geldı ters durus yıne bıle normal yaptım
cok bagırdım cok agladım ama doktorumun ısrarıyla normal yaptım
ve sımdı hıc dogum yapmamıs bırı cıkıcak ve benım cektıgım sancılara bagırıslarıma anırmak dıyecek yazıklar olsun söyleyecek cok fazla sözum var ama susuyorum......