Merhaba arkadaşlar,
21 sayfayı okudum ve yazmadan edemeyeceğim.
Yıllarca yurtdışında yaşamış bir insan olarak sezeryanın botoks gibi görünmesi garip geliyor. Benim de buradaki arkadaşlarım sezeryan oldu... Bedensel ve psikolojik problemlerden dolayı.
Biraz doktorların tavrı, biraz çevremizdeki öcüleştirilmiş doğum öyküleri buna neden oluyor.
Bir de genital bölge deformasyonu var, bu olabilir... Ama herkeste de korkunç bir boyutta olmuyor. Egzersizler veya
estetik bir müdahale ile düzelebilir.Karın şekline vucuda da bakarsak:
Kaç kilo olursanız olun egzersiz yapmazsanız vucut deformasyonu vardır. Burada da normal doğum 1-0 önde. Normal doğumda 1 ay sonra spora başlayabilirken sezeryanda bu 3-6 ay arası.
Affınıza sığınarak birşey daha eklemek isterim. Doğum sancısını abartarak anlatan kadınların neredeyse yarısı da abartıyor ve de duygu sömürüsü yapıyor. erkeklerin askerlik anısı gibi bir modda 'Bakın ben ne fedakardım, neler çektim' mealinde kullanılıyor. (Burada herkes üstüne alınmasın ama buna resmen şahit oldum. Bir arkadaşım eşi yanına gelince çığlıklar atarken eşi gidince normaldi :lepi:)
Tab, kültürümüzün etkisi de tartışılmaz... Hamile kadını batıl inançlarla (saç kestirme, aşerdiğini yemezsen bebeğin lekeli doğar) paranoyak edip, üstüne spordan egzersizden uzak tutmak... Bir de kahraman edası ile kahvesini höpürdetip nasıl zor doğum yaptığını anlatmak... Normal olarak da anne korkar.
Bir de hamilelik merkezlerine hala ilgi az.
Tabi ki gerekli olduğu durumlarda sezeryan olmalı ama en doğrusu normal doğumdur.