ya bence burda boşu boşuna gereksiz bi tartışma söz konusu, bakın arkadaşlar hem normal doum hem de sezeryan doğum gerekli, bi arkadaşım var, ben sezeryandoğum yaptım, ayrıca rahmimde 6 tane myom varmış, doktorum myomlarımı da temizlemiş, bu nedenle ben dğer insanlara göre daha fazla acı çektim sezeryandan sonra, millet 4. gün kalkıp çarşıya gittiğini söylerken ben 4 gün yatağımdan doğrulamıyodum, ama hem normal hem de sezeryan doğum yapan bir arkadaşım ziyaretime geldiğinde bu konuyu konuştuk, aman aman bi daha mı asla doğurmam çok korktum ben dedimm, neden öyle diyosn güzelim yaa dedi, ya dedim çok kötü pis bişimiş bu sezeryan rüyalarıma bile giriyo dedim, bak güzelim dedi, normal doğumun da sezeryanın da kendilerine göre hem artıları hem eksileri var dedi, evet gerçekten de öyle, kimi kadının çatısı müsaittir cart diye yarım saatte doğurur, kimi insanınkisi dardır doğuramaz, kiminin bebeği büyüktür douramaz, kiminin kordonu boynuna dolanmıştır douramaz vs vs, bakın hamileliğimin 36. haftasına kadar gittiğğim doktoru bir anda bıraktım, ben çatı muayenesi yapacağını düüşünüyodum, ultrason muayenesinden sonra dr bey normal mi sezeryan mı tavsiye edersiniz hangisi benim için uygundur diye yem attım, ben buna karar vermek için önce çatı muayenesi yapmam lazım demesini bekliyodum, bana doumu nerde yapcaksın dedi, bu bahsetiğim yer tıp merkezi, lüks bi yer, ama sezeryan doğum ruhsatı yyok oranın, sadece zorunlu haller dışında ayda çok az bi sayıda sezeryana izin vermiş devlet, ama ben saf hiç düşünmedim, doğumu nerde yapcaksın diye sorunca burda yapcam dedim, o zaman sezeryan dedi, rahatsız oldum bu tavırdan, ne demek yani, burda yapmayacam desem ne halin varsa gör normal dğur ben karışmam mı diyecekti, içime kurt düştü, arkadaşımın da öve öve bitiremediği bi doktoru vardı, aylarca bana yalvardı, kızım git şu doktora bak çok insancıl bi adam bi kere dene derdi, ben kendi doktorumu seviyorum gitmicem derdim, bu şekilde bi diyalog olunca ben arkadaşımın doktoruna bi muayene olmaya karar verdim, iyiki de gitmişim,öyle insancıl biri ki, ilk doktorum bana çok mantıklı açıklamalar yapmıştı, 8 yıldır evlisin ilk bebeğin tedavi görmüşsün senin durumundaki hamilelere sezeryan öneriyoruz falan dedi, tabi doğumu nerde yapcaksın diye sordu ya ben artık güvenimi yitirdim, arkadaşımın doktoruyla da bu konuyu konuştuk, bana eğer nomal doğum istiyosan normal doğumu bekleriz ama tedavi gören hastaaları hiçbir doktor riske atmak istemez kaarı sana bırakıyorum dedi, ben sezeryanı tavsiye ederim ama dedi, bende mademki böyle bi bildiği var herhalde ddim ve sezeryanı kabul ettim, ha çok acı çektim evet ama iyiki de sezeryan olmuşum, bebeğimin kordonu boynuna dolanmıştı, bu ultrasonda görülemeyecek bişeymiş duyduğuma göre, 2650 doğdu benim bebeğim, minnacık doğdu yani, normal doğurma şansım olsaydı çok rahat doğururdum, ama diyorum ya kordonu boynuna dolanmış, ısrar etseydim normal doğumda belki de bebeğimölecekti, üstelik de karnım açılmışken doktorum rahmiimdeki miyomları da temizledi, herkes kendi kararını kendi versin arkadaşlar, hakkınızda neyin iyi olacağını herkesten daha iyi siz bilirsiniz, şimdi ben o kaadar acıyı çektğim halde iyiki de sezeryan olmuşum diyorum, kazandıklarım kaybettiklerimden daha fazla çünkü, illa normal doğum diye ısrar eden arkadaşları da anlamıyorum, sezeryan dünyanın en eski ameliyatlarından birisi, bademcik ameliyatı kadar basit, ha tabi keyfi sezeryan olayına bişiy diyemem kişinin kendi tercihidir benim bu konuda yorum yapmak gibi bi lüksüm yok ama eğer gerçekten gerekliyse sezeryan olmanın neresi kötü ki, benim bi arkadaşımın komşusu illa normal doğum dedi dedi sonra noldu biliyomusunuz, bebeği gününü geçirdiği için kakasını yuttu ve kadın hala normal doğum diye ısrar etti, evet normal doğurdu ama bebeği 4 saat yaşadı ve öldü, bu şekilde mi olsun yani, bence o zaman bu normal doğum olmuyo valla, neyse ben çok uzattım sözü, dediğim gibi arkadaşlar ne birbirinizi kırın ne birbirinizin söylediklerinden etkilenin, herkes kendi kararını kendisi versin, o ameliyata girip o acıları yaşayıp bebeğini kucağına alamamanın burukluğunu yaşayacak ama hiç hırpalanmadan dünyaya gelmiş bi bebeğe sahip olacak olanda sizsiniz, normal doğum yapıp saatler içinde ayağa kalkıp şakır şukur çocuğunun altını deiştirip emzirip sevip okşayıp günlük hayatına hiç doğurmamış kadar rahat yaşamaya devam edecek olan da sizsiniz, kendi kararınızı kendiniz verin, hayırlısı olsun hakkınızda