Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Başkalarını bilmem ama bence genital bölge önemli çünkü normal doğum yapınca orası deforme olcak asla eskisi gibi olmaz diye düşünüyorum ve çocuk sahibi olmak için de kendime zarar vermek istemem çocuk kadar ben de önemliyim çocuk yaptıktan sonra anne olmanın mutluluğunun yanı sıra kendimi güzel de hissetmeliyim bilmiyorum bunlar benim düşüncelerim bizler de ana kuzusuyuz bizi de bir ana doğurdu ve dünyaya bir kere geliyorsunuz o kadar acı çekmeyi çok da mantıklı bulmuyorum bu dünya da mümkün olduğunca az acı ile mutlu olmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum benim gibi düşünmeyenler de olbilir saygı duyarım önemli olan anne ve baba olmak acı çekmek değil diye düşünüyorum ayrıca bir çok arkadaşım normal doğumu sağlık olarak adlandırıyor ama bence sağlık psikolojik olarak iyi olmaktır bu yüzden benim için sağlıklı dogum sezeryan olacak. Ayrıca sezeryan ve normal doğum ile geniş bir araştırma yapılsaydı kesinlikle normal doğumun yaptığı hasarlar daha çok olurdu çünkü o kadar acı insanın kalp hastası olmasına ,beyindeki damarların gerginlikten ve ağrıdan zarar gördüğü daha sonraları kafamızla ilgili birçok sorun ,bel fıtığı gibi sorunlar daha bi sürü sağlık sorunları ortaya çıkabilir ama fiziksel olarak zorlanmadan doğum yapmanın bütün organlarımıza ve sağlığımıza yararlı bir yöntem olduğunu düşünüyorum.
herkes normal doğum yapacak diye birşey mi var arkadaşlar zorunluyum sezeryan olacağım insanların içini karartmmanın hiç manası yok hele hamilelik gibi hassas bir dönemde her ikisininde zor yönleri var elbette ikiye ayrılamın hiç anlamı yok tüm hamillelere hayırlı doğumlar diliyorum
Bebeğim kordona dolandığı için mecburen sezeryan oldu doğum .Epidural sezeryanla doğum yaptım doktoruma çok güveniyordum bana çok moral verdi . Ama mecbur kalmasaydım asla sezeryan düşünmezdim. Ağrı illaki oluyor. Kolaymı sonuçta bir ameliyat karnını kesiyorlar. Hele ilk ayağa kalktığım anı asla unutamam çok canım yandı . Ben direndim o acıya yürüdüm eşimin desteği ile arada yürüdük çünkü gaz çıkması lazım bunun içinde yürümemizi istiyor doktor.Kısacası oğlumun yaşamı tehlikeye girmeseydi asla sezeryanla doğum yapmazdım. Doktorum sezeryan olmayıp normal doğumda ısrar etseydin bebeği kaybederdik dedi. Canım oğlum onu kucağıma alınca tüm ağrıları unuttum[/QUOTE
tüylerim ürperdi iyiki ısrar etmemişsin normal diye..
çocuğun ve annenin sağlığının tehdit altında olduğu durumlar dışında - herşey normal ise doğal doğum yapılmasından yanayım.. sezeryanın bir doğum şekli olduğunu düşünmüyorum. zorunlu hallerde başvurulması gereken bir ameliyattır bence. estetiğe önem veren bazı arkadaşlarında yazılarını okudum, genital bölgeye yapılan kesi ile sezeryanda-ameliyatta bebeğin başını çıkarmak için yapılan kesik kaç cm? kıyaslamasını siz yapın! üstelik biraz kilo alınca göbek dikişlerin üzerinden sarkıyor. estetiği geçtim, bebeğin sağlıklı olarak gelişimini tamamlayıp, kendisinin hazır olduğu vakitte, dünyaya mücadele ile gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve bunu anne ile birlikte gerçekleştirdiği için bebekle annenin ilk ekip çalışması olarak görüyorum. ilerleyen yaşamlarında da mücadeleci insanlar olacağına inanıyorum. bir yerde denk gelmiştim, ama tam olarak nerde olduğunu hatırlamıyorum ama şu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim: sezeryanla dünyaya gelen çocukların normal doğanlara göre daha fazla intihar eğiliminde olduklarını duymuştum. çünkü mücadele etmeyi bilmeden dünyaya geliyorlar.. eğer mecbur değilseniz normal doğum öneririm. her iki durum içinde en önemli şey MORAL! Moralinizi yüksek tutun ve herşeyin yolunda gideceğine inanın!! Bunu kendinize de sık sık tekrarlayın! Düşündüğünüz gibi olacaktır. Doğum yapacak arkadaşlara sağlıklı doğumlar dilerim. Her iki durumda da ağrınız sancınız bir süre olacaktır. Yeter ki moraliniz yüksek olsun, hepsini atlatırsınız!