Nişanlımın annesi

Bacım senin başının yanmasına ramak kalmış. Öyle dip dine oturursan düğünden sonra buraya pişmanlık postu açarsın biz de vah vah tüh tüh deriz ama işe yaramaz. Ne yap et evini arabayla en az 1 saatlik yerden tut

bnde ev iyi olduğu için kabul ettim fakat ev kendilerine yakın yürüme mesafesinde başlarda buna şükür diyordum hiç eve olumlu bakmıyorlar diye..

Şu düşünce yapısında olduğunuz sürece mutlu olamazsınız. Bundan ayrılıp başka bir adamla olsanız yine mutlu olamazsınız çünkü bu kafayla gidip yine bunun benzerini bulacaksınız.
"Buna da şükür" ne demek yani? Ayrı evde oturmanız onların lütfettiği bir şey değil. Olması gereken bu.

Eşya almaya neden beraber gidiyorsunuz mesela? Üstelik pandemi var.
Biz nişanlımla ikimiz gittik, seçtik, aldık. Ailelerimize de "bugün mobilyalarımızı aldık" dedik, "hayırlı olsun" dediler bitti.
Ev tutarken de ikimiz gezdik, beğendiğimizi tuttuk. Tuttuktan sonra "bugün ev tuttuk" dedik.
Siz kendiniz yetişkin gibi davranmazsanız, her yere cümbür cemaat giderseniz biri gelir dolap kapağına karışır, diğeri evlendikten sonra gelir akşam ne yediğinize karışır.

Neden insanlar herkesin ayrı bir evi düzeni olabileceğini kabullenemiyor. Birlikte yemek yiyince ne oluyor mesala. Burada açılan konuların yüzde sekseni aynı eksendinsanla

Canım sen evlenme kararında emin misin çünkü “nah ayrı” “sabah gelir akşam gider” lafıyla kadın senin bir ömür boyu esaretini belgelemiş
İlerde kaynanam hergün çağırıyor onun evini temizliyorum diye konu açma😕

Şu düşünce yapısında olduğunuz sürece mutlu olamazsınız. Bundan ayrılıp başka bir adamla olsanız yine mutlu olamazsınız çünkü bu kafayla gidip yine bunun benzerini bulacaksınız.
"Buna da şükür" ne demek yani? Ayrı evde oturmanız onların lütfettiği bir şey değil. Olması gereken bu.

Eşya almaya neden beraber gidiyorsunuz mesela? Üstelik pandemi var.
Biz nişanlımla ikimiz gittik, seçtik, aldık. Ailelerimize de "bugün mobilyalarımızı aldık" dedik, "hayırlı olsun" dediler bitti.
Ev tutarken de ikimiz gezdik, beğendiğimizi tuttuk. Tuttuktan sonra "bugün ev tuttuk" dedik.
Siz kendiniz yetişkin gibi davranmazsanız, her yere cümbür cemaat giderseniz biri gelir dolap kapağına karışır, diğeri evlendikten sonra gelir akşam ne yediğinize karışır.
Evet siz haklısınız ayrı ev olması gerekendi zaten bunu bnde düşündüm ama sonradan düşündüm böyle düşünmeye başladığımda herşey kontrolumden çıkmıştı kardeşim. Eşyalara bakmaya ikimiz gdelim dedim olmadı, ev zaten bakamadık iş yerine ve kendilerine en yakın ev orası olduğu için daha iyi olur diye düşündük birde o kadar saftim ki bu kadınla ne gbi problemlerim olabilir diye düşünmedim yani problem olmaz anlayışlidir diye düşündüm çünkü hep nişanlım anlayışlı taraflarını anlattı. Bende saf saf inandım öyle umut ettim.. bu lafları duyunca anladım ki işin asli bu degil

Evet siz haklısınız ayrı ev olması gerekendi zaten bunu bnde düşündüm ama sonradan düşündüm böyle düşünmeye başladığımda herşey kontrolumden çıkmıştı kardeşim. Eşyalara bakmaya ikimiz gdelim dedim olmadı, ev zaten bakamadık iş yerine ve kendilerine en yakın ev orası olduğu için daha iyi olur diye düşündük birde o kadar saftim ki bu kadınla ne gbi problemlerim olabilir diye düşünmedim yani problem olmaz anlayışlidir diye düşündüm çünkü hep nişanlım anlayışlı taraflarını anlattı. Bende saf saf inandım öyle umut ettim.. bu lafları duyunca anladım ki işin asli bu degil

Neden olmadı? Çünkü büyük ihtimalle nişanlınız sizinle aynı şekilde düşünmüyor.
Sizin sorununuz sadece kayınvalide değil yani. Nişanlınız da problem.
Bir insan (kadın-erkek fark etmez) ailesine sınır çekemiyorsa ve aile de zaten sınır bilmeyen insanlarsa o işin sonu hayırlı bitmiyor.
Nişanlınız dengeleri sağlayabilecek bir insan olsa annesi zaten cesaret edemez bu kadarına.
Evliliği iyi düşünün bence. Son anda nikah masasından kalkmak pişman olacağınız bir evlilik yapmaktan iyidir.

Neden olmadı? Çünkü büyük ihtimalle nişanlınız sizinle aynı şekilde düşünmüyor.
Sizin sorununuz sadece kayınvalide değil yani. Nişanlınız da problem.
Bir insan (kadın-erkek fark etmez) ailesine sınır çekemiyorsa ve aile de zaten sınır bilmeyen insanlarsa o işin sonu hayırlı bitmiyor.
Nişanlınız dengeleri sağlayabilecek bir insan olsa annesi zaten cesaret edemez bu kadarına.
Evliliği iyi düşünün bence. Son anda nikah masasından kalkmak pişman olacağınız bir evlilik yapmaktan iyidir.
Günlerdir düşünüyorum ilişkimizde bu aşamaya zor geldik çok cabaladik o yüzden haliyle düşünmekten hasta olacak seviyeye geldim.. nişanlım annelerimiz de gelsin bize fikir verirler zaten karismazlar dedi sadece fikir verirler dedi bnde ikna olmustim çünkü kndi annemin o şekilde olacağını zaten biliyordum hiç tek kelime bile etmemişti zaten bişey alınıp verilirken karşı tarafta öyle olur diye düşündüm o yüzden alışverişe 4 kişi gittik

Ya bu insanlar neden böyle? Bu kayinvalideler bu saçmalık neden yani ? Benim annemde erkek annesi bir gün böyle saçma sapan şeyler duymadım görmedim. Bu tarz kadınların sayısı o kadar fazlaki sanirim surekli buna benzer konular var burada.
Sevgili konu sahibi bak akli basinda birine benziyorsun is kocada bitiyor eger ana kuzusu ise tek laf edemiyorsa lutfen kac kendini kurtar ama yok eşinden eminsen he diyip gec ama lütfen hayatını karartma ..
Emin ol eşin kötüsüyle kayinvalidenin kötüsü arasında hiç bir fark yok benim gözümde.

Diğer iki gelini sesini çıkarmamis size de aynısını yapabileceğini zannediyor sesinizi cikarmazsaniz yapar da ama benim dikkatimi kv değil nişanlı çekti aynı benim pisirik eski kocam sorunları görmezden gelirsen sorun kalmaz kafasında sizin arkanızda kesinlikle durmayacak ben kendi başımın çaresine bakarım bu kadını yola getiririm diyorsan büyür uğraşamam diyorsan kaç bence

Diğer iki gelini sesini çıkarmamis size de aynısını yapabileceğini zannediyor sesinizi cikarmazsaniz yapar da ama benim dikkatimi kv değil nişanlı çekti aynı benim pisirik eski kocam sorunları görmezden gelirsen sorun kalmaz kafasında sizin arkanızda kesinlikle durmayacak ben kendi başımın çaresine bakarım bu kadını yola getiririm diyorsan büyür uğraşamam diyorsan kaç

Aynen öyle dger gelinlerle beni aynı görüyor kafada.. ama ben ikisinden de farklı bir kültürde büyüdüm ve yaşım çok yaş değil.. bu konuda onu uyardigimda anlamış gbi yapmıştı beni ama gözlerinden ve hareketlerinden beni oyaladıgi hissini almıştım

Nişanlılıkta sorun yaşanıyorsa genelde o evlilikler yürümüyor. Peşinden devamı gibi geliyor yani. Ayrıca aileye girmiş oluyorsunuz. Bilemiyorum bence yol yakınken kaç derim ben

Aynen öyle dger gelinlerle beni aynı görüyor kafada.. ama ben ikisinden de farklı bir kültürde büyüdüm ve yaşım çok yaş değil.. bu konuda onu uyardigimda anlamış gbi yapmıştı beni ama gözlerinden ve hareketlerinden beni oyaladıgi hissini almıştım
Siz çalışıyorsunuz diğer gelinler ev hanımı mi?

Nişanlınız sizin arkanızda durursa/duruyorsa evlenin. Yok değilse evlilik değil,kabir azabı gibi bişey olur bu sizin için. Eşin tepkisi çok önemli. Kv değil tüm sülalesi kötü olsun,eşiniz sizin yanınızdaysa hiç dert etmeyin derim. Eş desteği çok önemli. Tecrübeyle sabittir.

Evi tuttunuz mu şuan tamamiyle bence direk taşınmaya bakın uzaklara gidin artık çalışıyorsanız tayininiz mi çıkar ne olur bilmiyorum ama kayınvalide anladığım kadarıyla fena
Allah yardımcınız olsun şimdiden

X