Nişanlımdan ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum :(

Şimdi ben 2 yıllık evliyim ve evlilikle ilgili çok net öğrendiğim bişey var, eşine ailesini kötülemeyeceksin. Eşim bana benim ailemi kötülese ben onla kavga ederim, bunu biliyorum bende ona kendi ailesini kötülemiyorum, ben böyle olunca zaman sonra artık kendi gelip bana ya böyle böyle yapıyorlar diye dert yanar oldu. Aile konusunda hassas birine ailesini kötülersen kavga kaçınılmaz olur. Ama sen durumu eşine/nişanlına yansıtmazsan o zaten sorunu görecektir, lakin hatanın onlarda olduğunu bilse dahi sen söylediğinde savunmaya geçecektir. Eğer devam edip evleneceksen bence bu söylediğim kulağında küpe olsun, ailesiyle ilgili kötü konuşma eşine, gör bak bi süre sonra o sana ailesiyle ilgili dert yanacak.

bu alıntı yaptığım yerdeki konuşma tarzınız gerçekten ağır olmuş
yangına körükle gider gibi adam zaten kızıyor orda bide siz eklemişsiniz üzerine
biraz daha yapıcı olabilirsiniz biraz da politik :)

farkında olmadan eleştiri şeklinde mi kuruyorsun acaba cümlelerini?
yani anneni istemiyorum ve istemeyeceğim imasımı veriyorsun nişanlına?

adama bak ayağına çağırıyor geri göndereceğim diyor otur oturduğun yerde diyor..
daha nişanlısınız bir de..
çok çekersin bu k.valideden bu kocadan benden söylemesi.

Senin hatan surekli annen soyle yapiyor, annen boyle yapiyor demek... Yani bu laflar anne kuzusu olmayan birini bile savunma moduna geciriyor. Ucuncu sahislar yuzunden huzurunuz bozulsun istemiyorsan onlardan mumkun oldugunca az bahset. Nisanlin surekli annesinin kotulendigini duyuyor, o diger gelinin aramasi da tuz biber olmus. Belki haklisiniz sen ve diger gelin, ama bunu eslerinize daha uslubuyla anlatin. E annelerine mecbur saygili olacagiz, onlar da bizimkilere. Tabi bu mecburiyet bi yere kadar, iste o son dolup tasma kismina gelmemek lazim.

ilişkinize hıcbır zaman aılelerı karıstırmayın, her erkek ve her kadın esı ıle ılesı arasındakı dengeyı kurmayı bılmelı, aılelere karsı saygıyı asmadan mesafelı olmakta sart. ne kadar yuz göz olursanız o kadar karısırlar. cunku onlara gore bız kendı kararlarımızı kendımız alamayız ya da ıyı nıyetlı de olsa bız bu yollardan gectık bız en ıyısını bılırız yaklasımı olur.
bence nısanlınız ayıp etmıs, sızı gectım annenıze saygısızlık etmıs!
bız sevgılıyken cok seyler atlattık esımle maddı sorunlar, aramızdakı yas farkı ve onun bosanmıs olmasından kaynaklı ona karsı aılemın ve cevremın on yargıları, kendısının bazı konularda sorumsuzlukları, benım ınatlarım, saglık sorunları vsss....
zamanla hepsını astık, su an da aramızda bazen sorunlar oluyor ama uzatmıyoruz..
ama asla ve asla aılelerı mudahıl etmıyoruz hıcbır seye, onlarda karısmıyorlar.
evlenırken de boyleydı , esımde karısmadı hıc bana, hersey benım ıstedıgım sekılde oldu...
ama kımse kımsenın aılesıne kırıcı bır soz etmedı, bır araya gelındı mı hep saygı vardı, sevgıde oldu zamanla, yanlıs gorulen bır durum varsada guzel bır dılle o boyle su boyle dıye degıl bak boyleyken boyle denıldı...

Ya deli misin sen?? Ayril bak ben ayrilmadim evlendim dusundugumden daha beter cikti hepsi. Ne demek yapamiyorum rezil ederler seni dugunden sonra. Ayrilamam diye diretme ayrilmayacaksan sikayet etme sakin cunku HIC BIR SEY yapamazsin sok bunu aklina
Kizken adini dula cikarma dinle beni

Yazdiginiz yorumlar ve verdiginiz öğütler icin cok sag olun. Hepsini dikkate alıcam. .

Aynı seyler mi oldu?

Aynı seyler mi oldu?

Iste seninki nisanlilikta baslamis gostermis kendini. Benim esimle aramizda mesafe vardi her hafta gelirdi ama taniyamiyosun birde benim esim beni savunurdu ederdi. Sonradan ailesi hicc susmadi yemin ediyorum dugunumden sonraki gunden basladilar bu gune kadar. Esim onlarin isteklerine gore sekillendi ve resmen beynini yikadilar yalanlariyla dolanlariyla
Ben mesela nisanlilikta fark ediyodum ailedeki gelinlerde bi tuhaflik oldugunu. Kimse beni uyarmadi salak gibi gozu kapali evlendim lutfen bak sunu bil onlari sen degistiremezsin hele ki simdiden boyle yapiyosa dugunden sonra hic takmaz

benm kv de çok bencil.herşey kendi istedigi gibi olmalı.. nişanlılıgım evliliğim tam bir zehir geçti. e eşimde annesinin lafından çıkmayan biriydi sevdigim i,çin vazgeçemedim. byüyk olaylar oldu boşansan bitecekti kaç defa terkettim evi hep eşim gelip aldı geri.
en sonunda kurtuldum evine aylar oldu gitmiyorum aramıyorum sormuyorum. şimdi eşimin korkusuyla hiçbirşey yapamıyor bana.. eşim dogru yolu 2 yıl sonra buldu ..hep ayrılacagım korkusuyla beni kırmıyor çünkü kararlıydım bunu ona hissettirdim..
seni çok iyi anlıyorum cnm bunları neden yazdım bilmiyorum da.

eltinize çok üzüldüm.sizin ondan farkınız olur mu bilemiyorum.kızı ağlata ağlata abisinden getirmeleri korkunç.

ayyyych bu alttan kontrol yokmu ... tüylerim ayaga kalkti vallahi

En iyi sanirim annesi vefat etmis birini bulup evlenmek. Konu sahibesi nisanlinizin annenide cagirip olmuyorsa seni onla gondericem lafi çok agır olmuş. Yani bu lafi edecek kadar birsey yok ortada. Belki hatasini anlar telafi eder.

Erkek kısmı anneye saygıyla el kızını ezmekle eşit görüyor bu konuda denge sağlayamıyorlar ,
daha şimdiden bu konulara girmişsiniz ki ileridede kavgalar daha da şiddetlenir bu dengeyi erkek sağlayamayacaksa bence hiç evlenmesin çünkü buna olgunluk gerektirir gelinlerin çok şey istemiyor ki kendi evinde oturacak kaynanada gelinle yarışa girmeyecek , her dediğimi geline yaptırıyorum küstah hareketler sergilemiyecek damat bakacak kim dengeyi bozuyorsa ona kızacak anneside olsa uyaracak ama sorun damatlar asla annelerinin hatalarını görmek istemiyor , eğer annesini uyardığında sanki hayırsız evlat olacak mış gibi çekingen olmaları çoğu evlilikleri bitirme noktasına getiriyor

Ben senın yerınde olsam böyle bır aılenın ıcıne asla gırmem, hele kı göz göre göre. Ayrıca nişanlında adam degıl yanı daha sımdıden boyleyse ılerıde neler olur dusunemıyorum bıle ayrıca senı ananla gonderırım ne demek o kım kı senı gönderıyor,nasıl bır konuşma tarzıdır o bellı özguvenı yuksek aşırı ego sahıbı abımız kaç ve kurtul!!

bazen burda yazılanları okuyunca korkuyorum ama yorum yazanlar çok haklı kötü bişey söylememişsin sonuçta evleniosunuz die her şeyinize karışma hakkı yok ama belli ki karışsa nişanlınız sizi kollamayacak eltiniz o hale gelene kadar eşi ne yapmış? geleceğini düşünmen lazım bence de kaç kurtul ayrıca söylediği şeyler de büyük terbiyesizlik hem size hem annenize herkes yerini haddini bilmeli...

annesinin yaptıgı somut bir şey olmadıgı iin nişanlınız çok üstüne düşmüyor konunun anlaşılan her durumda tavrınızı koymanız en iyisi olur ama evlendikten sonra kv yüzünden çok yıpranırsınız

Sakın ama sakın o adamla evlenme şimdiden annene böyle derim diyebiliyorsa eğer ilerde neler neler yapar pislik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…