Cok zor bi durum, kv baya insafsiz belliki. Ama k.v degistiremiyecigimiz ortada. Onun yerine siz neler yapabilirsiniz diye düşünmek lazım.
Mesela bence soyle yapabilirsiniz:
-simdi ne olursa olsun esinizin annesi o kadın. Ne kadar objektif bakabilir sizce, biraz sinirlerinize hakim olmaniz gerek; adam zaten kinusucam annemle demis, orda biraz sinirlerinize hakim olmamissiniz gibi geldi bana.
- annesi bisi yaptiginda annen bole bole demek yerine , "askim seni cok seviyorum ve senin icin degrrli olan herkesin beni onaylamasini istiyorum, annen bana ters davraninca bu yuzden cok üzülüyorum" seklinde cümleler kurun bence. Yani ana fikir ben annein gözüne görmeye çalışıyorum ama o öküz olmali
Valla ana kuzusu anasinin lafindan.cikmayan biriyse degismesi cok zor. Ama oturup konusun bence ve tavrinizi ortaya koyun. Bu sekilde yürütemeyeceginizi soyleyin acikca. Bugun olmasa yarin sorun olacak. Acik acik konusun. O annesiyse siz de hayat arkadasi can yoldasi olacaksiniz.sonucta. Siz hakliyken sirf annesi diye onun tarafini tutmasi cok sacma. Bence net bir.sekilde tavrinizi koyun ortaya. Omur gecmez boyle. Ve evliliginiz yurumez. Neler neler okuyoruz burada. Yakmayin kendinizi.
Fevri davranmayin pisman olacaginiz bir sey yapmayin ama oturup acik acik konusun. Tamam her kaynana laf soyler karisir falan ama onemli olan eşin tavridir. Eger bir.erkek karisindan yana cikiyorsa sorun olmaz kaynana da gorumce de. Siz de bu konulari acikca konusun. Ailesiyle bir derdinizin olmadigini ama sizi.anlamayip dinlemeyip kirdigini falan. Guzel bir dille anlatin. Hala anlamiyorsa artik nasil mutlu olacaksaniz ona.gore karar verin. Fevri olmayin ofleye kapilmayin yeter ki.Ben de yol yakınken döneyim diyorum. Çok sevsem de her tartışmada bu şekilde olmasından sıkıldım. Tamam annesi ama benim hissettiklerimi anlayamıyor. 'Annemin bizle ne işi olacak evlendiğimizde, zaten ayrı şehirlerdeyiz' diyor. Ama annesiyle zaten şu anda da ayrıyız, telefondan yetişiyor kadın. Konuşmuyorum ben de, aramıyorum. Tam olarak ana kuzusu da sayılmaz ama beni anlamıyor.
Fevri davranmayin pisman olacaginiz bir sey yapmayin ama oturup acik acik konusun. Tamam her kaynana laf soyler karisir falan ama onemli olan eşin tavridir. Eger bir.erkek karisindan yana cikiyorsa sorun olmaz kaynana da gorumce de. Siz de bu konulari acikca konusun. Ailesiyle bir derdinizin olmadigini ama sizi.anlamayip dinlemeyip kirdigini falan. Guzel bir dille anlatin. Hala anlamiyorsa artik nasil mutlu olacaksaniz ona.gore karar verin. Fevri olmayin ofleye kapilmayin yeter ki.
Aranizda denge kurmaya calisiyor olabilir. Ne sizi annesine.ezdirmemek ne de annesine sizi ezdirmemek istiyor gibi sanki. Konusalim diye gelirse ya da ararsa geri cevirmeyin konusun.sakince. Sinirlenmeyin gayet sakin anlatın derdinizi. Annesine karsi bir.saygisizlik yapmadığınızı ve yapmayacaginizi, onun annesinin sizin de anneniz oldugunu ve kendi annenize yapilmasini istemediginiz bir seyi ona yapmayacagizi falan soyleyin. Tek korkunuzun evlendiginizde surekli size karismasi evinize karismasi (artik basla ne.korkunuz çekingeniz varsa) oldugunu.soyleyin.Her seferinde tamam diyor, o zaten uzak olacak diyor, bize zaten karışamaz diyor. . Ama ben bir şey dediğimde 'neden bu kadar öfkelisin, ne olmuş bunu bunu diyorsa' diyor. Bir kere annesine demişti ben onunla konuşunca 'anne evlenince evimizin içine kimse karışmayacak' demiş öyle benim bir şeyler dediğimi hissettirmeden.
Ayni sey benim de aklima geldi ama kimsenin gunahini almayim dedim sustum.sabah sabah kotu niyetli miyim bilmiyorum ama sana bugüne kadar dert yanmayan elti neden tam eşya bakilacaginda yandı. seni doldurmuş resmen. kayınvalide de pek masum değil gibi ama severek evleniyorsaniz idare etmeyi deneyebilirsiniz. ilk yıllar alışma suresi cçok zor oluyor. hemen sinirle hareket edip laf söyleyince pişman olailirsin. biraz sakin olur ve kimsenin mükemmel oolmayacağınıa akılda tutarak sabredersen yipranmazsin. en iyi insanlar bile KV olunca aanlaşamaya biliyor. evliliğinin ilk yıllarında bu akılda olsaydım kimsenin dediğini umursamazdim tamam deyip kendi istediğimi yapardim.
Aranizda denge kurmaya calisiyor olabilir. Ne sizi annesine.ezdirmemek ne de annesine sizi ezdirmemek istiyor gibi sanki. Konusalim diye gelirse ya da ararsa geri cevirmeyin konusun.sakince. Sinirlenmeyin gayet sakin anlatın derdinizi. Annesine karsi bir.saygisizlik yapmadığınızı ve yapmayacaginizi, onun annesinin sizin de anneniz oldugunu ve kendi annenize yapilmasini istemediginiz bir seyi ona yapmayacagizi falan soyleyin. Tek korkunuzun evlendiginizde surekli size karismasi evinize karismasi (artik basla ne.korkunuz çekingeniz varsa) oldugunu.soyleyin.
ve bunlari da nisanlinizin, annesiyle konuşarak asabilecegini, sizin araya girmek istemediginizi falan soyleyin. Sonuçta sen oglusun.seni yanlis anlamaz ama beni yanlis.anlayip kirilabilir falan.deyin. Ne.hissesiyorsaniz tatli dille anlatin kisaca. Eger sert ve fevri olursaniz yapici degil yikici olursunuz ve hakliyken haksiz duruma dusersiniz.
sabah sabah kotu niyetli miyim bilmiyorum ama sana bugüne kadar dert yanmayan elti neden tam eşya bakilacaginda yandı. seni doldurmuş resmen. kayınvalide de pek masum değil gibi ama severek evleniyorsaniz idare etmeyi deneyebilirsiniz. ilk yıllar alışma suresi cçok zor oluyor. hemen sinirle hareket edip laf söyleyince pişman olailirsin. biraz sakin olur ve kimsenin mükemmel oolmayacağınıa akılda tutarak sabredersen yipranmazsin. en iyi insanlar bile KV olunca aanlaşamaya biliyor. evliliğinin ilk yıllarında bu akılda olsaydım kimsenin dediğini umursamazdim tamam deyip kendi istediğimi yapardim.
Depresmeyin o zaman :) tatli dille konusun. Eger sert bir.dille elestiryorsaniz annesini koruma dusuncesiyle sizi kiracak her seferinde. Osizin ailenize karsi nasil?Bunu ona anlatıyorum, tamam diyor, kimse zaten karışamaz diyor, anlaşıyoruz. Sonra en ufak bir şeyde ben yine depreşiyorum en ufak bir şey olduğunda. Sorun çıkıyor. .
Depresmeyin o zaman :) tatli dille konusun. Eger sert bir.dille elestiryorsaniz annesini koruma dusuncesiyle sizi kiracak her seferinde. Osizin ailenize karsi nasil?
Iletisimi cok yoksa bile genel tutumu da onemli. Saygili mi mesela. Kimse.kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi sart. Siz fevri olmadan tatli dille konusmayi.deneyin bir de. Bir sure deneyin eger yine tepkileri degismezse ben.elimden geleni yaptim dersiniz hic degilseElimde olsa keşkeO benim ailemle söz aşamasında tanıştı. Birkaç ay önce yani. İletişimleri pek yok. Zaten ayrı şehirlerdeyiz. Annem de aramayıp sormuyor diye sorun etmez hiç. Ailemin herhangi bir isteği de olmadı onlardan. Dolayısıyla onun sorun olacak bir durumu yok. .
Iletisimi cok yoksa bile genel tutumu da onemli. Saygili mi mesela. Kimse.kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi sart. Siz fevri olmadan tatli dille konusmayi.deneyin bir de. Bir sure deneyin eger yine tepkileri degismezse ben.elimden geleni yaptim dersiniz hic degilse