ay okudukça içim şişti, sayfalar ilerledikçe tamam akıllanmışsınızdır dedim ama şimdi görüyorum ki halen bir kararsızlık var.
şuan o kadar çok şey yazmak istiyorum ki size nerden başlayacağımı şaşırdım..
1.ilk erkek arkadaşınız olmasından dolayı (daha doğrusu siz arkadaş bile olmaya fırsat tanımamışsınız kendinize hemen evlilik olayına dalmışsınız) sanıyorsunuz ki başka kimseyi bulamam , o en iyisiydi ama o , ama dışarda daha ne insanlar var, daha insancıl biri ile karşılaştığınızda diyeceksiniz ki ay ben ne aptalmışım zamanında.
2.kağıt üzerinde evlilik yaptığınızdan ilerde evleneceğinizde nasıl açıklama yapacağınızdan korkuyorsunuz , bu çok saçma evlenip ,çoluk çocuk yapıp , bu adam ağzınızı burnunuzu dağıttığında ailenizlede görüştürmediği için onlarda yanınızda olmayacak baba evine dönmek ve sonrasında bir hayat kurmaya çalışmak daha zor olacaktır.
3. eş dost ne der diye düşünüyorsunuzdur , korkmayın 2-3 gün konuşurlar sonra unutulur. daha sonra karı koca iken geri dönerseniz hep arkanızdan konuşurlar.
4. içim acıyor demişsiniz ,ay nesine acıyor 4 ayda bir insanı ne kadar tutkulu sevebilirsiniz , sadece alışkanlık yapmıştır , ama unutmayın insanlar nelere alışabiliyor..
5.bende 10 sene önce nişan attım buna yakın sebeplerle (anneme yakın oturacağız dedi) en fazla 6 ay ağladım,ruh gibi dolaştım , kurudum gitti sonra bir geçe rahmetli babamı rüyamda gördüm -bu adam içinmi ağlıyorsun dedi ve bana sarıldı-inanın o gecenin sabahında gözyaşlarım kurudu ve hayata yeniden başladım.
2 sene sonra eşimle tanıştım, şimdi ne düşünüyorum biliyormusunuz bu yaşadıklarımda da bir hayır varmış dedim, önceki çok afedersiniz eski nişanlım öküzüne karşı eşimin ne kadar mükemmel olduğunu gördüm bir karşılaştırma yapabildim, neymişş ilk gördüğüne kapılmayacaksın.
HER ŞERDE BİR HAYIR VARDI!!
Öbür deneyimimde düştüğüm hatalara evlenirken düşmedim ve çok şükür mutluyum.
ha eski nişanlıma ne oldu dersiniz ?? biz ayrıldıktan 2 sene sonra barışmak istedi , bende olmaz dedim araya bir kere soğukluk girdimi olmaz bir daha, sonra bir evlilik geçirmişşşş sonra boşanmışşş,şimdi nihayet evlenebilmiş bakalım bu nekadar sürecek
şimdi diyeceğim şudur ki AKLINI BAŞINA AL , BİTİR ŞU İŞİ KENDİNE DE EZİYET ETME !!
çok güzel açıklamışsınız. teşekkürler.. çevremdeki insanlar yüzüme direkt böyle diyemiyo. internet güzel bişey..
ben de zamanla unutucam tabi.. ama şuan, çevremdeki insanlar sordukça ne zaman düğün vs. daha çok hatırlıyorum. dışarı çıkmasamda olmuyo...
inşallah sizin dediğiniz gibi olur ne diyim. bitti zaten. benim zorlanmamın sebebi, bunların bir anda olması, çünkü bu olaylardan önce bir kaç hoşuma gitmeyen davranışı olmuştu, sonra konuşunca özür dileyip bir daha yapmıycam demişti ve konu kapanmıştı. evlilik hayalleri kurarken bir anda böyle olaylarla karşılaşınca duruma adapte olmakta zorlanıyorum heralde..
alıştıra alıştıra olmadı.