Nişanlımdan ayrılıyorum galiba

ayrica bir doktorun
doverimde severimde sozunu kullanmasi bana cok tuhaf geldi
bir tokatla ailenmi karisacak demesi..
sanki "sen hadi neyse kendini savunamazsin ben uste cikarim ama aile girerse is bozulur" diye art niyetli dusunceleri var..
ben nedense liseden sonra okumadigim icinmi artik
doktor, avukat, egitimcileri cok objektif mutevazi entelektuel saglam psikolojiye sahip goruyorum
yaniliyorum biliyorum ama cocuk yanim buna inanmak istiyor nedense

Senin için moral olur mu bilmiyorum da hani şimdi sadece resmiyettede olsa boşanmış olacaksın. Acaba ilerde sorun yaşarmıyım başka kısmetlerim çıkarmı gibi kafana sorular takılabilir. Benim arkadaşım var o da nişanlanıyor nişanlandığı kişi başka şehirde memlekete gelmesi için nikah kıydırıyorlar filan ama resmiyette aynen sendeki gibi sırf tayin meselesi yüzünden. Ve sonrasında boşanıyor arkadaş aynı sendeki gibi adamın dengesizliklerini görüyor. O da çok tanımadan öyle nişanlanmış sonrasında resmi nikah tayin meselesi. Boşanıyor arkadaş sonrasında aradan bir kaç ay geçiyor ve şimdiki eşi ailesi istiyor gayette güzel bir evlilik iki çocukları var şimdi. Yani Allah bir kapı kaparsa muhakkak daha hayırlı bir kapı açar.

eger bu kişiyle evlenmek istiyosan dayak yemeye hazır ol derim

Allah korusun, 75 kişinin yorumunu okudum, herkes aynı fikirde , ayrılık insanı üzer ama annem ve babamın dediği gibi: sonra üzeleceğine şimdi üzül daha iyi
iyice pekişti artık bu fikir bende.

evet bazen kafama takılıyor. sonuçta nikah. ilerde karşılacaşacığım insanlara açıklama yapmak çok zoruma gidecek onu da biliyorum ama nasip böyleyniş.
inşallah rabbim birini kapatır diğerini açar bana. dua edicem. moral de oldu ayrıca tşk.. :)

Canım, kusura bakma ama, kimki annen-baban ondan özür diliyor???
hadi annen büyüklük edip dilemiş, kendini dev aynasında mı görüyor bu nişanlın olacak kişi???
kusura bakma ama benim 11-12 yıllık kocam babamın yüzüne telefon kapatacak............
insanların ne kaynanaları-kayınpederleri neler yapıyorda, yine sevdiği insanın hatrına,
saygıyı hak etmeyenlere bile değerinin üstünde değer gösteriyor??
senin annen baban değersiz ve saygıyı hak etmeyen insanlarmı ki bu davranış onlara layık görülüyor??
ayrıca nişanlının ali kıran-baş kesen tavırları burnuma iyi kokular getirmedi,
dominant ve dediği dedik bi insan orası belli....
belki annesinin-babasının suçu yok belki iyi insanlar,
ama nişanlın gerçekten terbiyesiz bir insanmış kusura bakma....
baban ve annen için çok üzüldüm....

bunların aslında meslekle alakası yok, benim babam ortaokul mezunu ama anneme hiç vurmamış 30 yıldır hiç üzmemiş. annem iyiki babanla evlenmişim der hep.
döverimde severim de diyince o, bende dedim ki: baban annene hiç vurmuş mu? o da : zamanında evet dedi.
ailesinin yanında okuduğu için hiç dışarıyı görmemiş. onlardan ne gördüyse o.

objektif mutevazi entelektuel saglam psikolojiye sahip olma meselesi de kişinin yine kendisinde bitiyor. hele mütevazilik meslesi tamamen karakteriyle alakalı.

yok yahu ne alakası var,
insanlar kaçıncı evlliliğini bile yapıyor bu çağda,
ne varki bi nişan, sonra formalite icabı bi nikah,
bu senin için ne bi kusur nede geçmişin için kötü bir tecrübe olacak,
yaşanması gerekiyormuş yaşanmış,
kaderden öte varmı?
Allahın sevgili kuluymuşun ki bunları baştan gördün,
ya evlenip hayatın yansaydı?

canım bence aileni dinle ve evlenme...
okudukça sinirlendim :95:
ne kadar saygısızca davranmış nişanlın...tek derdi,herkes ayağına gelip özür dilesin,ben haklıym kompleksi...
ve hiç yapıcı değil...
ailelerle arayı bulmak varken,işi tatlıya bağlamak için annenle babanla konuşmak varken o hep işi yokuşa sürmüş
ve bulduğu çarelerde çok mantıksız...
hiç ailelerin manevi desteği olmadan evlilik yürür mü?
illaki çatırdar bi yerde..ve o çatırdağı yerde de nişanlın gene yapıcı olmaz ve Allah korusun kötü şeyler yaşanır
çok iyi düşün canım...
böyle biriyle ömür geçirebiecekmisin?

tabi kader.. belki de ilerde çok şükür edicem. inş. da öyle olur
evlenipte bu sorunları yaşasaydım annen baban evimize gelmesin deseydi nasıl mücadele ederdim bilmiyorum

bence ayrılman en iyisi böle bi insandan daha nişanlıyken ailene yaptıklarına bak evlenince kim bilir ne olur..

tabi kader.. belki de ilerde çok şükür edicem. inş. da öyle olur
evlenipte bu sorunları yaşasaydım annen baban evimize gelmesin deseydi nasıl mücadele ederdim bilmiyorum

tabiiki şükür edeceksin emin ol,
hele anne baba duası insanı nerelere getirir, sende mutlu olacaksın seni hak eden biriyle,
anneciğin ve babacığın seni ne kadar seviyorlarmış ki, bu kadar hakarete rağmen, haddini bildirmeyip birde senin mutluluğun için anneciğin özür bile dilemiş,
bizler neler yaşıyoruz da yine eşimize annen-baban gelmesin demiyoruz,
nişanlın hem senin uzak oturma isteğini aşırı buluyor,
hemde kendisi bırak kayınvalide-kayınpeder olmayı bu yaştaki insanlara telefon kapatma vs yapabiliyor,
bi de üstüne evimize gelmesinler, ne demek????
o seni ezip duracak annen babanda uzaktan seyredecekti heralde,
daha babanın evinde bunları yapan, evlenince neler yapmaz Allah muhafaza,
Allah karşına hep iyiler çıkarsın arkadaşım, bugünler geçecek emin ol.

hakkinda hayirlisi olsun 4 ayin aliskanligindan dolayi uzuluyorum demissin.ne insanlar var yillarca beraber olup coluklu cocuklu ayrilmak zorunda kalanlar.sen yine isin en basindan donmus olacaksin .

yorumlarınızı okudukça moralim düzeldi arkadaşlar.
hakkaten insan acılıyken bu yorumlar ne kadar iyi geliyormuş şimdi çok iyi anlıyorum
biliyorum hemen unutamıycam çünkü eğlenceli iyi günlerimizde oldu. ama şimdi hafifledi baya, yorumları okudukça yaptıkları aklıma geliyor, acım hafifliyor
çok saolun

arkana bakmadan kaç bence
koca her zaman bulunur, anne bitanedir ama
keşke 2ayda hemen nişanlanmasaydınız ama

:S:Süff çok üzüldüm okurken.. zor bi dönem geçiriyorsun ama bir ömür böyle geçmez kii çok inatçı ve ciddi anlamda saygısız bir insan belli... Herkesin dediğin gibi bitir bu işi anne ve baba olmadan hayat geçmez onlar n derse desinler hep haklıdırlar... Benim düşüncem bu arkadaşım umarım hakkında en güzel en hayırlısı olur ama bu durumdan bir an önce kurtulman gerektiği apaçık ortada...

4 aydan beri berabermişsiniz 2 aylık da nişanlı 2 ayda bir insanı nasıl tanıdığınıza inanıp da evlilik gibi ciddi bir karar aldınız anlam veremedim ben inanın. Hem de böyle saygısız küstah bir insana tahammül etmeye çalışmışsınız.Ailenize saygısı yok size de yok bence her an bir tokat çakmaya hazır kendisinin sözlerinden de o anlaşılıyor yol yakından vazgeçin bence ne trebiyesiz hadsiz erkekler var yahu kadınlar sanki onların kölesi her dediklerini yapmak zorundalar. Sinir oluyorum böyle erkeklere cidden kadınlar artık açsın biraz gözünü ya böyle küstah terbiyesiz saygısız adamlara hadlerini bildirmek lazım.

var malesef, ne umutla ve sevinçle yapmıştık

Rabbim sabrını veriyor bizde düğüe iki gün kala ayrıldık. resmi nikahımız vardı.. avukatla görüştük boşanma işlemleri vs için ...
geçtiğimiz pazartesi açtık davayı 11 nisan a gün vermişler .. bilirim arkadaşım ne güzellikle ne hayalle yapılıyor o nikah ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…