-
- Konu Sahibi Bitti250514
evet evet bizim hayatımızda her şey mükemmel, bizim babamızla annemizin arası harika, en iyi babalar en iyi sevgililer, arkadaşlar hep bizde ama en kötüleri sende.Beni anlamadigini dusunuyorum ben o hayati yasadim evet kendi aptalligimdi ama ben bir cok sey yasadim babamin anneme davranislari babamin bana yasattiklari belkide ofkemi kontrol edememem bu yüzdendi. Ama senin icin yorum yazmak kolay ve anlattigim sadece iliskim.
yuzlestim sadece hatalarimla yuzlestim kusura bakmayin ben asagilanmayi goze aldim sadece meslekten vurulup yargilamaniz dogru degil yoksa diger mesajlari da okuyorum. Hic bisey de zoruma gitmedi. Yuzlestim diyorum size. Kalkip asagi cekmekten bahsediyorsunuz sizin yaptiginiz yorumu dikkate almiyacagim.Oyledir tabii oyledir. Hosunuza gitmeyen yorum olunca anlayissiz oluruz esas gercekler senin zoruna gitti. Istedigin gibi ah vah etmeyip daha iyilerini bulursun demeyip gercekleri soyledigim icin anlayissiz oldum. Hala soyluyorum istersen profesor ol sevgilinden farkin yok ayrilma sebebiniz bile onun senden ayrilmasi olmus. Sen aydinlanma yasamamissin yani. Adam he dese evleniyordun kosa kosa. Kendine deger vermeyen erkege kul olan kadinlari sevmiyorum sevmeyecegim teselli de edemeyecegim. Mutluluklar...
Saydiklarinin ikisini yasadim. Onlari acmayacam. Haklisin haklisin benim tek derdim yuzlesmek kendi hatalarimi yuzume vurmakti. Aile ile saydigin her halti yasadimevet evet bizim hayatımızda her şey mükemmel, bizim babamızla annemizin arası harika, en iyi babalar en iyi sevgililer, arkadaşlar hep bizde ama en kötüleri sende.
bu ülkede çık dışarı insanlara sor bakalım, kaç tane "baba" karısına ve çocuklarına gerçekten iyi davranmış? kaç tane aile "sorunsuz", kaç tane genç kız gerçekten "özgür", kaç tane anne gerçekten "mutlu"? ben sana söyleyeyim, çok az.
hayatınızda, ailenizde sizi üzen birkaç şey gördüğünüz zaman dünyanın en kötü hayatını yaşayıp da en büyük sorunlarına sahip olduğunu düşünmeniz beni benden alıyor.
senin baban anneni öldürdü mü?
senin baban sana tecavüz etti mi?
sen anneni ya da bir başka çok sevdiğin insan hastalıktan kaybettin mi?
senin kardeşin ya da ailenden bir başkası trafik kazasında cesedi tanınmaz hale gelecek şekilde öldü mü?
senin evin depremde yıkıldı ya da yangında küle döndü mü?
senin birinci dereceden bir yakının kendini asarak intihar etti de sen onun cesedini sabah uyandığında evinin salonunda buldun mu?
senin ailendeki bir yaşlı büyüğünü evlatları sokaklara attı mı, döverek ve üç kuruşluk maaşına el koyarak?
sen bu saydıklarımın hangisini gerçekten yaşadın da böyle üç kuruşluk erkek müsveddesi için tedaviler görecek ve burada bana kafa tutacak hale geldin? anlat dinliyorum. sen ne yaşadın da rezil rüsva bir herif seni bırakıp gitti diye burada üzülüp buna bir de "dert" diyorsun?
işinize gelmez, babanız size "gece dışarı çıkma" dedi diye özgür değilim dersiniz, sonra ciğeri beş para etmez biri gelir sokağa çıkmak için izin istersiniz, peşinde kul köle olursunuz. biraz kendinize değer verin kızım, değer verin. biraz gerçek hayatın farkına varın ve böyle pislikleri başınıza taç yapmayın ve bizi de kadınlığımızdan utandırmayın. Günün birinde değerinizi bilen biri mutlaka karşınıza çıkar, o zaman da öyle adamları üzmeyin işte.
bi silkelen!
Tek derdim gercekten bu yasadiklarimi anlatabilmek ve hatalarimla yuzlesmekti neden bu kadar agir sekilde elestirildim. Neden sanki nefes almam bile sucmus gibi hissettirildi. Her insan hata yapmiyor mu yuzlesmek birilerine anlatmak istediklerinde hep bu sekilde yargilanacak mi. Toplumdan uzaklastirilcak mi ben suanda bunu sorguluyorumevet evet bizim hayatımızda her şey mükemmel, bizim babamızla annemizin arası harika, en iyi babalar en iyi sevgililer, arkadaşlar hep bizde ama en kötüleri sende.
bu ülkede çık dışarı insanlara sor bakalım, kaç tane "baba" karısına ve çocuklarına gerçekten iyi davranmış? kaç tane aile "sorunsuz", kaç tane genç kız gerçekten "özgür", kaç tane anne gerçekten "mutlu"? ben sana söyleyeyim, çok az.
hayatınızda, ailenizde sizi üzen birkaç şey gördüğünüz zaman dünyanın en kötü hayatını yaşayıp da en büyük sorunlarına sahip olduğunu düşünmeniz beni benden alıyor.
senin baban anneni öldürdü mü?
senin baban sana tecavüz etti mi?
sen anneni ya da bir başka çok sevdiğin insan hastalıktan kaybettin mi?
senin kardeşin ya da ailenden bir başkası trafik kazasında cesedi tanınmaz hale gelecek şekilde öldü mü?
senin evin depremde yıkıldı ya da yangında küle döndü mü?
senin birinci dereceden bir yakının kendini asarak intihar etti de sen onun cesedini sabah uyandığında evinin salonunda buldun mu?
senin ailendeki bir yaşlı büyüğünü evlatları sokaklara attı mı, döverek ve üç kuruşluk maaşına el koyarak?
sen bu saydıklarımın hangisini gerçekten yaşadın da böyle üç kuruşluk erkek müsveddesi için tedaviler görecek ve burada bana kafa tutacak hale geldin? anlat dinliyorum. sen ne yaşadın da rezil rüsva bir herif seni bırakıp gitti diye burada üzülüp buna bir de "dert" diyorsun?
işinize gelmez, babanız size "gece dışarı çıkma" dedi diye özgür değilim dersiniz, sonra ciğeri beş para etmez biri gelir sokağa çıkmak için izin istersiniz, peşinde kul köle olursunuz. biraz kendinize değer verin kızım, değer verin. biraz gerçek hayatın farkına varın ve böyle pislikleri başınıza taç yapmayın ve bizi de kadınlığımızdan utandırmayın. Günün birinde değerinizi bilen biri mutlaka karşınıza çıkar, o zaman da öyle adamları üzmeyin işte.
bi silkelen!
Bu yaziyi yazarken sunu dusunerek napacagimi bilmiyorum dedim bunu nasil atlatacagimi bilmiyordum. Yazdığınız yazida haklisiniz oyle dusununce kendimden bi kere daha nefret ettimÖğretmen olmanıza şaşıranlara kızmışsınız, beni mesleğimden vurmayın diye.
Burda kimse sizin mesleğinizi kötü yaptığınızı iddia etmiyor, bir noktayı kaçırıyorsunuz. Toplum içinde öğretmenler genel olarak saygı duyulan, özel hayatıyla çocuklara örnek olan,yeri geldiğinde öğrencilerine aklı başında tavsiyeler verebilecek kişilerdir.
Öğrencileriniz elbette sizi çok seviyordur, doğrudur. Ama insan ister istemez bir öğretmenin, kendisini defalarca aldatan, olan hakaretleri yiyen buna rağmen bu adamın kapısında kul köle olan biri olduğunu görünce endişe ediyor, yarın bir öğrenciye hayat dersi vermesi gerekse nasıl verecek, nasıl örnek olacak diye.
Hala ne yapacağımı bilmiyorum demeniz bile endişe verici.
Umarım yaşadıklarınızdan ders çıkarmışsınızdır fazlasıyla, unutup bir an önce yolunuza bakmanızı dilerim.
bu hata değil.Tek derdim gercekten bu yasadiklarimi anlatabilmek ve hatalarimla yuzlesmekti neden bu kadar agir sekilde elestirildim. Neden sanki nefes almam bile sucmus gibi hissettirildi. Her insan hata yapmiyor mu yuzlesmek birilerine anlatmak istediklerinde hep bu sekilde yargilanacak mi. Toplumdan uzaklastirilcak mi ben suanda bunu sorguluyorum
Artık bir şeylerin farkına varmış sana iyi ve ya kötü doğruları görmende yardımcı olmuşuzdur.Okudum.. bu iliskide en hatali kisi bendim ne yazikki hic biseyi goremeyecek kadar aptaldim. Gözümü kor ettim çünkü gözümü onunla actim heralde bilmiyorum yaptiklarima ben bile inanamiyordum nasil midem aldi nasil pesinde kostum akilli isi degil benim aklim almiyordu ama yapiyordum. Buraya yazmamdaki sebep iste bu siz sadece 1 olayda ne mal oldugunu anladiniz ben ise o aile sofrasinda adimi cikartip, onlar hak etmedi ailemi seciyorum diyene kadar ne yazikki hic bi halt anlamamistim beni gercekten seviyor sanmistim. Katlanmamin tek sebebi buydu onun yasadiklari agir seyler var bana bu yuzden boyle davraniyor diye sabrettim sonuna kadar sabrettim sonuc gördüğün gibi ben tedavi alacak duruma geldim
TiYazarken
Bu yaziyi yazarken sunu dusunerek napacagimi bilmiyorum dedim bunu nasil atlatacagimi bilmiyordum. Yazdığınız yazida haklisiniz oyle dusununce kendimden bi kere daha nefret ettim
Gercekten cok guzel yazmissin cok teşekkür ederim. Benim kizdigim nokta bu degildi ben bunlari icimde yasadim ve gordunuz mu bilmiyorum bi tek buraya yazdim yasadiklarimi. Size kizmadim o adama kizdim en basinda kendime kizdim beni tutan neydi neden vazgecemedin diye sorguladim bak sadece bir olayda millet ne mal oldugunu anladi sen neden anlamadin gozunu kor eden sey neydi. Yazilanlarla kendimden igrendim agir geldi ama iyi geldi beni kimse karsisina alip da bunlarla yuzlestirmemisti ben buna cesaret edememistim. Kendime bunu neden yaptim bilmiyorum ama agir bir ders aldim. Ve dün diyolar ya olgunlasmamis dun gece ben olgunlastim. Ben gururu unutmustum kendimin degerli oldugunu unutmustum dedim ki kendine geldin mi iste akillan. Gor dedim herseyi ve ben vazgeçtim herseyden ben basarcam mutlu olabilmeyi hayata daha da ski baglanip aslinda hayatin ne kadar degerli oldugunu kendimin ne kadar degerli oldugunu fatkettim teşekkür ederimbu hata değil.
bak canım benim, hata insanın elinde olmadan gerçekleşen şeylerdir. yanlışlıkla yapılır, pişman olunur genelde. ama bir daha tekrarlanmaz.
sen yazdıklarını, ilişkini yeniden gözden geçir.
bak, bir adamla tanışırsın. iyi biri gibi gelir, hoşuna gider. seni sevdiğini düşünürsün, aşık olursun ya da olmazsın ama seversin. bir gelecek düşünürsün onunla, iyi biri olduğunu düşünürsün.
sonra o adamın sana karşı bir yanlışını görürsün, mesela senin sokağa çıkmana laf etmesi gibi, sana küfür etmesi gibi, seni aldatması gibi, seni dövmesi falan filan gibi şeyler. kötü bir hareketini görürsün. olabilir, yapabilir çünkü karşındakinin içinden ne çıkar bilmiyorsun. her şey gayet güzel giderken birden bire sana kötü davranmaya başlayan bir adama dönüşürse ne yapacaksın biliyor musun? "ben bu davranışlara izin vermem. bu adam ya kendini düzeltir ya da ben onu hayatımdan çıkarırım" dersin. kendini düzeltmezse basarsın tekmeyi. öyle seviyorum, ölüyorum, aşığım, ayrılamam denmez. bizim burada sinir olduğumuz şey senin bunlara izin vermen. hadi bir kere düzelir dedin şans verdin, düzelmedi. bas tekmeyi ya! neden peşinde dolanıyorsun? neden sana bunları yaşatmasına "izin veriyorsun"?
toplumda hiç kimse "kocam beni dövdü, gittim şikayetçi oldum ve boşanma davası açtım. böyle biriyle evli kalamam, ben dayak yemeyi hak etmiyorum" diyen bir kadına kızmaz.
ama "kocam beni dövdü/kötü davrandı, yuvam bozulsun istemiyorum, o özünde iyi biri, bazen dövüyor küfür ediyor/beni aldatıyor ama ben seviyorum, ayrılamam" diyen bir kadına herkes kızar.
sen kadınsın diye erkekten eksiğin yok. sen küfür yemeyi, dayak yemeyi, ihanete uğramayı, aşağılanmayı, kötü muameleyi hak etmiyorsun. kendine bunları layık görebilmen için hiçbir sebep yok. kendi başına düşünemiyor olabilirsin, mantıklı karar alamıyor olabilirsin o zaman git bilene sor... git birilerine sor, aynı burada olduğu gibi. o bilen kişi sana kızsın, sana nasihat versin, seni eleştirsin, ne olacak? ama sana doğru yolu gösteriyor sonuçta. biz burada seni eleştirdik diye sana kötü davranan o adamdan daha mı çok üzdük seni? bize seni eleştirdik diye kızıyorsun, neden sana bunları yapan adama kızmadın, kafa tutmadın? senin yanlışın bu. ne oldu ben sana şimdi laf ettim diye? nişanlından daha mı kötü oldum? yapma, yapma, yapma. toparlan, silkelen, kendine gel.
sen insansın, sen kadınsın, sen bu toplumu iyileştirecek olansın, öğrencilerine ışık olacaksın, hayat dersi de vereceksin, onlar sana akıl danışacaklar. bazıları seni idol gibi görecek, rol model alacak, sana özenecek dışarıdan baktığında. bazılarının gözünde sen kahraman olacaksın. sen bu toplumun "okumuş öğretmen olmuş, kutsal meslek, helal olsun" dediği insansın.
silkelen!
Beni kendime getirdiğiniz icin tesekkur ederimbu hata değil.
bak canım benim, hata insanın elinde olmadan gerçekleşen şeylerdir. yanlışlıkla yapılır, pişman olunur genelde. ama bir daha tekrarlanmaz.
sen yazdıklarını, ilişkini yeniden gözden geçir.
bak, bir adamla tanışırsın. iyi biri gibi gelir, hoşuna gider. seni sevdiğini düşünürsün, aşık olursun ya da olmazsın ama seversin. bir gelecek düşünürsün onunla, iyi biri olduğunu düşünürsün.
sonra o adamın sana karşı bir yanlışını görürsün, mesela senin sokağa çıkmana laf etmesi gibi, sana küfür etmesi gibi, seni aldatması gibi, seni dövmesi falan filan gibi şeyler. kötü bir hareketini görürsün. olabilir, yapabilir çünkü karşındakinin içinden ne çıkar bilmiyorsun. her şey gayet güzel giderken birden bire sana kötü davranmaya başlayan bir adama dönüşürse ne yapacaksın biliyor musun? "ben bu davranışlara izin vermem. bu adam ya kendini düzeltir ya da ben onu hayatımdan çıkarırım" dersin. kendini düzeltmezse basarsın tekmeyi. öyle seviyorum, ölüyorum, aşığım, ayrılamam denmez. bizim burada sinir olduğumuz şey senin bunlara izin vermen. hadi bir kere düzelir dedin şans verdin, düzelmedi. bas tekmeyi ya! neden peşinde dolanıyorsun? neden sana bunları yaşatmasına "izin veriyorsun"?
toplumda hiç kimse "kocam beni dövdü, gittim şikayetçi oldum ve boşanma davası açtım. böyle biriyle evli kalamam, ben dayak yemeyi hak etmiyorum" diyen bir kadına kızmaz.
ama "kocam beni dövdü/kötü davrandı, yuvam bozulsun istemiyorum, o özünde iyi biri, bazen dövüyor küfür ediyor/beni aldatıyor ama ben seviyorum, ayrılamam" diyen bir kadına herkes kızar.
sen kadınsın diye erkekten eksiğin yok. sen küfür yemeyi, dayak yemeyi, ihanete uğramayı, aşağılanmayı, kötü muameleyi hak etmiyorsun. kendine bunları layık görebilmen için hiçbir sebep yok. kendi başına düşünemiyor olabilirsin, mantıklı karar alamıyor olabilirsin o zaman git bilene sor... git birilerine sor, aynı burada olduğu gibi. o bilen kişi sana kızsın, sana nasihat versin, seni eleştirsin, ne olacak? ama sana doğru yolu gösteriyor sonuçta. biz burada seni eleştirdik diye sana kötü davranan o adamdan daha mı çok üzdük seni? bize seni eleştirdik diye kızıyorsun, neden sana bunları yapan adama kızmadın, kafa tutmadın? senin yanlışın bu. ne oldu ben sana şimdi laf ettim diye? nişanlından daha mı kötü oldum? yapma, yapma, yapma. toparlan, silkelen, kendine gel.
sen insansın, sen kadınsın, sen bu toplumu iyileştirecek olansın, öğrencilerine ışık olacaksın, hayat dersi de vereceksin, onlar sana akıl danışacaklar. bazıları seni idol gibi görecek, rol model alacak, sana özenecek dışarıdan baktığında. bazılarının gözünde sen kahraman olacaksın. sen bu toplumun "okumuş öğretmen olmuş, kutsal meslek, helal olsun" dediği insansın.
silkelen!
Herhalde bu konudan sonra benim konularima laf etmezsiniz
Baska bir konum yok. Ben yeni katildim sirf icimdekilerle yuzlesmek icin mesajinizi okudum teşekkür ederim.Hemen konularını okuyasım geldi
Baska bir konum yok. Ben yeni katildim sirf icimdekilerle yuzlesmek icin mesajinizi okudum teşekkür ederim.