Nişanlım cimri mi?

Bazı şeylere diyorsa " ne gerek var" diye, gerçekten gereksiz gördüğü için olabilir cimrilikten değil. Mesela ben kıyafete çok para harcamayı sevmem. Giydiklerimi indirimden ve önemsiz markalardan alırım tabii beğendiklerimi. Öyle de rastgele almam ama bir gömleğe 20-30 lira verebilecekken 200 lira vermeyi müsriflik görürüm. Yediğim şeylerin ise haddi hesabını ise pek bilmem. Çağlanın kilosu 50 lirayken bile dur ucuzlasın da alayım diyemem mesela. Ev işi yapmayı sevmem eve düzenli aldığım yardımcıma fazladan verdiğim para da gözüme görünmez tatilde harcadıklarım da. Ama gel gör ki bi kazak 200 lira olur mu,yuh artık diye vazgeçmişliğim- sezon sonu beklemişliğim çoktur. Evladiyelik almıyorum nihayetinde bana cidden gereksiz geliyor. Nişanlınız için de öyle olabilir mi?
Benim bahsettiğim fiyatlar daha kulağa mantıklı gelen fiyatlar aslında katılıyorum sana ne o oyle 200tlye bi kazak

Sevgi de bitiyor bir süre sonra, benzer şeyler yaşamış bir çok insan vardır. Nişanlılık aşamasına nasıl geçtiniz böyle biriyle, flört döneminde ayrılmak daha kolay olurdu. Ben mesela bana her fırsatta hesap ödeten bir erkek arkadaşım olmuştu, neyse dedim ben de çalışıyorum sorun değil. Sonra bir gün bana taksi parası ödetti ve işte o gün milat oldu, bir daha yüzüne bakmadım, çok yalvardı ama görüşmedim, paran yoksa görüşmeye gelmeyecektin dedim, ben kendimi nasıl hissettim o an biliyor musun dedim taksiciye para verirken. Şuan bakıyorum da gereğinden fazla süre vermişim değişmesi için. Değişmez canım asla değişmez.
Diyorumya ilk 6ay falan gayet eli açıktı elimi cebime zor aatardım yavaş yavaş böyle olmaya başladı nişandan sonrada iyice arttı

Insanlar değişmez değiştirilemez. Değiştim diyen de numara yapıyordur. Bahsettiğiniz bir huy yani 7sinde ne ise 70inde de odur demiş atalarımız. Sigara birakilabilen bir şey ama bu bahsettiğiniz durum hep devam edecek. O değişmeyecek siz ona ayak uydurmaya çalışacaksınız. Siz de istemediğiniz davranışları sergilediğiniz için mutsuz olacaksınız. Evliliklerin yüzde 90 ı ben bu adamı değiştiririm diye gerçekleşiyor ve ya boşanmaoluyor ya da mutsuz bir evliliğe devam etme şeklinde sürüyor. Kendinizi açıkça ifade etmek bu kadar zor.mu? Kendimden örnek verwyim: eşim haftada dört.gun kahveye gitmeye başladı. Gece 12 de geliyordu. Önce si itle söylendim. Hatta buraya yazdim:)) dün gece geç saatlerde gelmen hoşuma gitmiyor. Vaktinin çoğunu kahvede geçiriyorsun. Evde çocukla yoruluyorum yardımcı olur musun dedim. Bu sabah kahvaltıyı hazırladı. Dün akşam oturdu kızımızla oynadı. Her şey konuşarak adım atarak çözülebilir. Bu davranışın hoşuma gitmiyor demelisin. Değişme kısmı imkansız.

Yavrucuğum 22 yaşında gencecik kızsın, neden bu adamla hala beraber olmak istiyorsun? Aşığım seviyorum diyeceksin de o aşk ileride evlenip kocan olduğunda senin lokmanı saydığında, giydiğin kıyafetin hesabını yaptığında biter. Yalvar yakar kendime bir şeyler aldırıyorum diyorsun, neden bunu yapıyorsun kendine? Almasın yahu parası batsın, adam mı kalmadı başka? Seveceğin başka birini bulursun ayrıl allasen bu nedir? Ben üzülüyorum sizin gibi kızlara.

Edit: Psikologum, psikologa götürmekle adamın kişiliğini değiştiremezsin. Kişilik bozukluğu değil bu zira, kişilik özelliği. Adam senden çok parayı seviyor. "Ben ayrılıyorum senden çünkü çok cimrisin" de, arkandan yalvarırsa ne olayım.
Belkide hep aksini iddia ettiği yok aslında cimri değilim evlilik para biriktirme falan dediği için tam anlamıyla emin olamadım şu zamana kadar ama şu okuduklarımdan sonra kesin bi yol çizicem kendime teşekkür ederim yorumunuz için

Insanlar değişmez değiştirilemez. Değiştim diyen de numara yapıyordur. Bahsettiğiniz bir huy yani 7sinde ne ise 70inde de odur demiş atalarımız. Sigara birakilabilen bir şey ama bu bahsettiğiniz durum hep devam edecek. O değişmeyecek siz ona ayak uydurmaya çalışacaksınız. Siz de istemediğiniz davranışları sergilediğiniz için mutsuz olacaksınız. Evliliklerin yüzde 90 ı ben bu adamı değiştiririm diye gerçekleşiyor ve ya boşanmaoluyor ya da mutsuz bir evliliğe devam etme şeklinde sürüyor. Kendinizi açıkça ifade etmek bu kadar zor.mu? Kendimden örnek verwyim: eşim haftada dört.gun kahveye gitmeye başladı. Gece 12 de geliyordu. Önce si itle söylendim. Hatta buraya yazdim:)) dün gece geç saatlerde gelmen hoşuma gitmiyor. Vaktinin çoğunu kahvede geçiriyorsun. Evde çocukla yoruluyorum yardımcı olur musun dedim. Bu sabah kahvaltıyı hazırladı. Dün akşam oturdu kızımızla oynadı. Her şey konuşarak adım atarak çözülebilir. Bu davranışın hoşuma gitmiyor demelisin. Değişme kısmı imkansız.
Ben sürekli tavrımı belli ediyorum bugün sabah birlikte kahvaltı ettik daha önceden ayarlamıştık bugünde söyledim konuyu açıp işe bi giriyim düzelicek sen ne istersen o olcak tarzında konuştu ne kadar rahatsız olduğumu söyledim

Ömür mü geçer böyle biriyle.. Ben hayatta yapamazdım.
Kendimi senin yerine koyuyorum. Aşığım tamam da kahve içemediğim yanında istediğimi yiyemediğim adama ne kadar aşık kalırım ki?
Sevginin ve askin olcusu yada devamliligi kahve ve yanindaki yiyecek midir?
Cocugun isi yokmus. Bi ise girsin bakalim. Cimri etiketi yapistirmak ve konu sahibini bu yonde doldurmak cok yanlis. Yoksa ne yapsin?

6 aydan sonra böyle oldu diyorsunuz.. gerçek kimliğini göstermeye başlamış. Aile boyu böyle olduklarını dile getirmişsiniz maalesef yetiştirme tarzı ve huyu bu. Neyin değişmesini neyin psikologunu bekleyeceksiniz şimdi ben anlamadım? Beklemekle yeterince tüketmişsiniz değerli zamanlarınızı. Cimriliğin maddi durumla hiç alakası yok. Durumu iyi olup cimri olan binbir çeşit insan var.
İkili ilişkilerde en en nefret ettiğim şeydir para konusu ve cimrilik. 3’ün 5’in lafını yapmak. Afedersiniz de 1 liralar insanı zengin mi yapacak birikimle. Ne kadar nahoş bir düşünce.
Eski erkek arkadaşım cimriydi. Babası milyarları önüne sermesine rağmen adam herşeyin lafını yapardı. Ömür geçmez.. bu nişanlılık dönemlerinizde yaşamışsınız yaşayacağınız kadar evlendikten sonra “aşığım, seviyorum” diyemeyeceksiniz. Sevgi, aşk faturaları ödemiyor.

Yol yakınken dönün.. yetiştirilme tarzınızla hiç uyuşmamış bu beyfendi. Aileniz sizi pek kıymetli büyütmüş belli. Ömrünüzü bu tarz insanın sıkıntılarını çekerek heba etmeyin.

Bugun okudugun kacinci cimri sevgili koca nişanlı konusu bilmiyorum. Eskiden erkekler hesap odemek centilmenlik yapmak isterdi demek ki simdi alayi paragöz. Valla esim yine level atladi gözümde.

Cay burda 1 lira gel icelim diyen adami sonra ki seferde cayin 50 lira oldugu yere goturur 5 cay icer sonrada yallah derim.
Ha bu sebepten ayrilinir mi diyecek kisiler olacaktir. Onlara sorsan adami terk etmen icin komalik dayak yemen yada adamin kronik alkolik yada seri aldatici olmasi lazim. Benim standartlarim o kadar dusuk degil..

merhabalar, ben 22 yaşındayım 2aydır çalışmıyorum yıllardır bu siteden belli konularda akıl alırım okurum her konuda yardıma ihtiyacım olduğunda sizin düşünceleriniz benim için çok değerli o yüzden ilk defa üye olup sizden akıl alacağım için heyecanlıyım
2yıldır devam eden bi ilişkim var nişanlanalı 8ay oldu seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz sevgilim askerden yeni geldi henüz bi işe girmedi ancak bu hareketleri yeni değil ilişkimizin ilk 6aylık döneminden sonra başlayan bi sorun ama evlilik fikri yaklaştıkça iyice rahatsız olmaya başladım. Nişanlım gitceğimiz her yere parası olsun olmasın maddiyat olarak yaklaşır hatta bazen canım şunu yemek istiyo dediğimde bile fiyatına göre vazgeçirmek için elinden geleni yapar zorla yesek bile suratı asılır herşeyin en ucuzu çay burda 1lira burda içelim modunda kendisi ben ailem tarafından böyle yetiştirilmedim ailem çok eliaçık insanlar bende para harcamaktan hoşlanırım yemek gezmek benim için vazgeçilmez ama nişanlım herşeyi tutumlu adı altında kısıtlamak istiyo bu çalıştığı zamanlardada böyle ve ben bunu onunla defalarca konuştum ben sürekli bişeyler ısmarlarım sürekli hediyeler alırım ama o bana aldığı bi uçan balonu bile (ki yalvar yakar alır yılda bir) ne gerek var diye hep burnumdan getirir beğendiğim bi kıyafet ne gerek var biraz harcamana dikkat et olur ki genelde her şeyimi kendim alırım kolay kolay ödettirmem ne gerek var cümlesinden artık tiksinir oldum tabiki para olmadığında yapılmıcak alınmıcak şeyler var ama sürekli en ucuz yemeği seçiyim diye fiyatlara bakar oldum istemsizce bi elbiseyi beğendiğimde yanımdaysa ilk fiyata bakar oldumki zten bahsettiğim rakamlar ortalama fiyatlar asla lüks değil kahve isterken canım çay içer oldum hatta bazen sırf sinirim bozulmasın suratı asılmasın diye açken aç değilim demeye başladım

Ve bunun gibi bisürü örnek
Ama sorun şuki nişanlıma çok aşığım ondan ayrılmayı asla istemem ama çok mutsuz oluyorum bazen kendimi çok değersiz hissediyorum bana değmezmi diyorum hep ucuz ucuz ucuz olsun diye diye psikolojim bozuldu ayrılmak istemiyorum onu değiştirebilirmiyim ne yapmakıyım çok konuştum dümdüz cimrisin çok rahatsızım bile dedim tutumluyum diyo 1gün dikkat ediyo sonra yine aynı
Nolur yardım edin evlenince mutsuz olmaktan sürekli kavga etmekten korkuyorum bunun bi yolu yokmudur???
Bu tur insanlar omur tuketir canindan bezdirir dumduz cimri bu adam yarin evlenince dahada beter olur cok asigim ayrilamam hikaye inanki evlenince o cok buyuk ask bitecek adin gibi emin ol ben herkeze soyluyorum evleneceginiz adamlari degistiririm gozuyle bakmayin simdi ustunu orttugunuz kotu huylari evlenince tahammul edemediginiz durumlara yol aciyor evleneceginiz adamlarin ufacik bi huyu sizlere uymuyosa kesip atin ileride cok pisman olursunuz bana kalirsa bu adamla yapamazsiniz acik ve net

Eşya konusunda tutumlu olunabilir ama yemek tutumluluk sergilenecek bir şey değil. Allah kimseyi açlıkla sınamasın, imkansızlığı düşünerek yaşamak güzel ama önemli konularda da kesenin ağzı açılır yani. Keyfine göre yaşamak da çok güzel bir şey ama o da her zaman olursa sıkıntı mesela. Yani velhasıl dengeli olunmalı ama abartmadan. Nişanlınız evet biraz cimri. Bir insan dışarda yiyeceğinin de hesabını elbette yapar ama sevgilinin/Nişanlının burnundan gelmemeli. Adam akıllı konuşun başka bir yol düşünemedim ya da artık ondan bir şey beklemeyin parasal anlamda.

Maddi durumu kötü değilse evet cimri ne yazık ki ve bu ilerde soruna neden olur.Cimri insan para harcamak istemez ve bunu sık sık sorun yapar.Ve aşk inan ki karın doyurmuyor.Düzelmez diye düşünüyorum.Ancak yine de sen bilirsin.

Son düzenleme:
bu kadar küçük hesaplar yapması gerçekten hiç hoş değil ancak dediğiniz gibi ailecek böyle olabilirler neyazıkki yetişme koşulları büyük önem taşıyo davranışlarımızda ..
siz daha iyi tanırsınız tabi değişime açık biri midir değil midir

Belkide hep aksini iddia ettiği yok aslında cimri değilim evlilik para biriktirme falan dediği için tam anlamıyla emin olamadım şu zamana kadar ama şu okuduklarımdan sonra kesin bi yol çizicem kendime teşekkür ederim yorumunuz için

Bununla evlenirsen başın çok ağrır. Tutumlu olmak ayrı cimri olmak ayrı, seninki cimri. Perşembenin gelişi Çarşamba'dan bellidir derler, ne kadar dinlersin bilmiyorum ama tavsiyem çoğunluğu dinlemen. Burada dinlemeyip kendi bildiğini okuyarak evlenenler hep ikinci konuları açtılar, hiç sekmedi.

Sevginin ve askin olcusu yada devamliligi kahve ve yanindaki yiyecek midir?
Cocugun isi yokmus. Bi ise girsin bakalim. Cimri etiketi yapistirmak ve konu sahibini bu yonde doldurmak cok yanlis. Yoksa ne yapsin?
Kusura bakmayın ama konuya istediğim yorumu yapabilirim bana göre cimri ve bunu söyledim. Dolduruşa gelmeden düşünceleri dikkate almak amacıyla açılıyor zaten konular. Dolduruşa gelecekse hiç açmasaydı değil mi?
Sevgi aşk bi kahve değilse yanındaki adamda farkına varsın bunun değil mi? Alt tarafı kahve ama onun yerine ucuzundan çay içen bi kadın açmış konuyu. Adamın hal ve tutumunun doğru olduğunu aşık olduğunu da sanmıyorum. Bi adam her imkanını sunar sevdiğine ha keza kadında aynı şekilde. Diğer türlüsü bana ters arkadaşım

Back