Nişanlım cimri mi?

Cok asigim ayrilamam diyorsun.
Bu durumda yapacak birsey yok.

Adami oldugu gibi kabul edeceksin.
Acken ac degilim diyeceksin.
Ihtiyacin varken bosver almayalim diyeceksin.
Ozel gunlerde falan hediye vs beklemiyeceksin.

Basta kabul ediyorsan et cunku evlenince degismeyecek

Bazı şeylere diyorsa " ne gerek var" diye, gerçekten gereksiz gördüğü için olabilir cimrilikten değil. Mesela ben kıyafete çok para harcamayı sevmem. Giydiklerimi indirimden ve önemsiz markalardan alırım tabii beğendiklerimi. Öyle de rastgele almam ama bir gömleğe 20-30 lira verebilecekken 200 lira vermeyi müsriflik görürüm. Yediğim şeylerin ise haddi hesabını ise pek bilmem. Çağlanın kilosu 50 lirayken bile dur ucuzlasın da alayım diyemem mesela. Ev işi yapmayı sevmem eve düzenli aldığım yardımcıma fazladan verdiğim para da gözüme görünmez tatilde harcadıklarım da. Ama gel gör ki bi kazak 200 lira olur mu,yuh artık diye vazgeçmişliğim- sezon sonu beklemişliğim çoktur. Evladiyelik almıyorum nihayetinde bana cidden gereksiz geliyor. Nişanlınız için de öyle olabilir mi?

Sevgi de bitiyor bir süre sonra, benzer şeyler yaşamış bir çok insan vardır. Nişanlılık aşamasına nasıl geçtiniz böyle biriyle, flört döneminde ayrılmak daha kolay olurdu. Ben mesela bana her fırsatta hesap ödeten bir erkek arkadaşım olmuştu, neyse dedim ben de çalışıyorum sorun değil. Sonra bir gün bana taksi parası ödetti ve işte o gün milat oldu, bir daha yüzüne bakmadım, çok yalvardı ama görüşmedim, paran yoksa görüşmeye gelmeyecektin dedim, ben kendimi nasıl hissettim o an biliyor musun dedim taksiciye para verirken. Şuan bakıyorum da gereğinden fazla süre vermişim değişmesi için. Değişmez canım asla değişmez.

Bırakın nişanlının cimriliğini, kayınvalidenin cimriliğine bile tahammül edemiyorsun. Benim ailem orta halli ama eli açık insanlar. Babam dedi ki kv ayıp ediyor, böyle günlerde insanın gönlü zengin olmalı en başta. O an öyle utandım ki, ya nişanlım için söyleseydi aynısını. Nişanlım, şuan eşim, cimri değildi ama annesinden çekiniyordu, kınada altınları takıcam dedim onu bile söyleyemedi annesine, ben kına kıyafetimi incecik bir kolyeyle giydim. Dokunuyor insana bunlar, hele ailen gönlü zengin insanlarsa.

Trilyonluk bi arkadaşım var ,
Abartmıyorum 8 yıllık evli ve hala bekarlığında aldığı ayakkabıyı giydiriyor eşi.
Aylık faiz geliri 15 bin civarı bu ailenin .
Çocukta lösemi şüphesi vardı , doktor özelde diye götürmedi.
O derece cimri ...
Can çıkar huy çıkmaz ,
Ya kabullen ya terk et :)

3,5 ay nişanlı kaldım bugün canım şunu istiyor demedim hiç biryere gittiğimizde toplam hesap 10 lira falan tutardı börekçi yada kırpideci olurdu para harcamasına üzülürdüm sanırım bende bir gariplik var düğünüm oldu hala gitmedik öyle güzel bir yemeğe çok ilginç geldi konu bana neden onun yanında elbise falan bakayım yani
Siz normal misiniz yani. İnsan biraz da nasıl yaşayacağını bilmeli.

Ya maddi durum kötü ya da cimri. Benim eşimde nişanlıyken pek eli boldu evlenince cimrileşti. Maddi durum zora girdi çünkü.

Yavrucuğum 22 yaşında gencecik kızsın, neden bu adamla hala beraber olmak istiyorsun? Aşığım seviyorum diyeceksin de o aşk ileride evlenip kocan olduğunda senin lokmanı saydığında, giydiğin kıyafetin hesabını yaptığında biter. Yalvar yakar kendime bir şeyler aldırıyorum diyorsun, neden bunu yapıyorsun kendine? Almasın yahu parası batsın, adam mı kalmadı başka? Seveceğin başka birini bulursun ayrıl allasen bu nedir? Ben üzülüyorum sizin gibi kızlara.

Edit: Psikologum, psikologa götürmekle adamın kişiliğini değiştiremezsin. Kişilik bozukluğu değil bu zira, kişilik özelliği. Adam senden çok parayı seviyor. "Ben ayrılıyorum senden çünkü çok cimrisin" de, arkandan yalvarırsa ne olayım.

İnan bana evlenince o cimrilik gözünüze öyle bir batacak ki ask falan kalmayıp keskeler yerini alacak üzgünüm.

Degistirebilir miyim diye cikma yola cunku degismez.senin asil dusunmen gereken ben boyle bir sdamla omrumun sonuna kadar yasayabilirmiyim.cevabin evetse devam et. Ama yok boyle olmaz dersen kararini gozden gecirmen lazim bence

Cimrilik bir huy, bir bakış açısı. Durumunun kötü olması veya iyi olmasıyla ilgili değil. Ne zenginler var cimrilikten bedava mezar bulsa girip yatacak içine. Ve bu huy değişmez. Ben şahsen böyle bir insanı sevemezdim ve aşık olamazdım. Benim kriterlerime uymuyor ve tolere edebileceğim bir huy değil. Ama herkes farklıdır. Sizin tolere edebileceğiniz bir şeyse devam edin. Şu da var, evlendikten bir süre sonra genellikle aşk bitiyor. O zaman daha da gözünüze batacağından eminim.
İlişkimizin ilk 6ayo gerçekten eli çok acıktı

pinti erkek rezil bir durum evlenmeden görmen güzel insanın burnudan getirir 1 liranın hesabını bile sorar ilerde.
calısırsan maas kartına bile el koyar bilgin olsun

Back