Nişanlım cimri mi?

Bildiğin cimri. Ben böyle hayat geçiremem.. parası yoska anlarım başka mevzu ama parası varsa hadi kalk öğlen yemeğini Paris’te yiyelim diyen adam lazım bana :)

Gelinliğin ucuzunu seçeceksin düğün salonunun en ucuzunu ev eşyalarının öyle.
Yarın obur gün misafir gelse onlara masraf etsen laf edecek marketten aldigin tavuğa ete laf edecek.
Kendimi odullendireyim simartayim diye bir şey alsan burnundan getirecek.
Hamile kalinca devlet hastanesine götürecek bebeğe de ucuz şeyler alınacak tabi ki.

Ha imkan yoksa elbet uygun şeyler alınır ama cimrilik farklı bi özellik asla değişmez bu adam asla hatta giderek artar.

Bir de yaşlarınız cok genç ben gençlerin bu kadar erken evlenmesine şaşırıyorum hiç mi hayata hevesiniz yok yahu?

Nişanlından vazgeçemiyorsan evlenince çalışacak bütün ihtşyaçlarını kendin alacaksın. Yani o zaman semin paranada karışır.
Evlenince eş dostla dışarı çıksanız sürekli para hesabı mı yapacaksınız?
Anne babanızı bi yere davet edemicek misiniz?
Tüm hayatta üçü beşi hesaplamakla geçmez.
Çok onur kırıcı bi durum bence.
Hele aile akraba içine girince herşey laf oluyor. Nişanlının cimriliği daha çok canını sıkar.

Bu cimrilik bi ilişkiyi bitirmek için önemli bi sebep diyorsunuz dimi ne kadar sevsemde mutsuz olacağım kesin mi sizce

Canım sen şimdiden mutsuzsun bu konudan evlenince çok çok daha mutsuz olacaksın . Düşün senin her hevesin kursağında kalacak belki en ufak şeyler için sorgulanıp azar isiteceksin. Böyle bir evlilik mi istiyorsun yapmayın gencliginize yazık gerçekten .

Evet cimri ve değişmez.Bir ömür böyle cimrilikle geçmez.Tutumlu olmak degil bu insan bazen pahalı yerde de yemek yer pahalı bir kıyafette alır her şeyin ucuzuna bakmak ve bunu ömür boyu yapmak çok zor.Yavaş yavaş sizde cimrileşirsiniz.Normal şeyler gereksiz ve pahalı gelmeye başlar.

Evlendiğinizde, o bir çatı altına girdiğinizde maddi yönden sorunlar bugün değilse yarın patlak verecek ve tartışmalarınız olacaktır . Bunlar da saygı sevgiyi yok eder zamanla . Tecrübeyle sabittir . Ve nişanlınızın bu tutumunun değişeceğini hiç sanmıyorum . Çünkü insanlar değişmez . Mantığınızı kullanın , çok aşığım ayrılamam demeyin . Evet çok zor bu aşamada ayrılmak ama ileride herşey daha da zor olacak duygu yönünden de çekip gitmek .. bence evlenmeden bir kez daha düşünün derim .

cok yakin tanidigim var cimri biriyle evli... adam milyarlar aliyor yirtik corapla geziyor ..10 yillik esyalari giyiyor..adam kendi sagligi icin para harcamiyor..karısına harcamak istemedigini zaten tahmin ediyorsundur...degisir mi diyorsun degismez... ona da soyluyorum kac kurtul diye ..kendim gider calisirim boyle insanlarla ugrasmam allah hepinizi boyle cimrilerden korusun

Yolunu bilmiyorum ama cimri olduğu kesin iyi düşünün
Ayrılınca dünyanın sonu da olmuyor ben ne ayrılıklar gördüm
Cimri biriyle hayat zor ileriyi de düşünün derim

Aşırı cimrilik de asırı kıskançlık gibi. Yani bu iki insandan uzak durulmalı. İlla evleneceksen bu konuyu hallet. Varlıkta ile böyleyse yarın borc yokluk vs durumu da neler yapar.

Bu cimrilik bi ilişkiyi bitirmek için önemli bi sebep diyorsunuz dimi ne kadar sevsemde mutsuz olacağım kesin mi sizce
Mutsuz olacaksın ilişkiyi bitirmek en iyisi evlendiğinde soğursun sana aldığın ekmeğin hesabını bile yapar kendine yazıl etme sen ailenden böyle görmedim ve böyle yasamak zorunda ddğilsin

Evlendikten sonra da borç var dicek büyük ihtimal. Alışmışsa zaten kemer sıkmak için hep bi bahane vardır.

3,5 ay nişanlı kaldım bugün canım şunu istiyor demedim hiç biryere gittiğimizde toplam hesap 10 lira falan tutardı börekçi yada kırpideci olurdu para harcamasına üzülürdüm sanırım bende bir gariplik var düğünüm oldu hala gitmedik öyle güzel bir yemeğe çok ilginç geldi konu bana neden onun yanında elbise falan bakayım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…