- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.653
Bakın ben paranın derdinde değilim. Ben zihniyetin derdindeYim. Bu insan bu aileden kız alacak.. Aile demezmi bu adam kızımız nasıl bakacak. . Edep adap bunu gerektirmeZmi.ben erkek olsam ne olursa olsun asla kız tarafında nisanlimada böyle şeylerle gitmem.katiyen çok gururlu olurum.ama evlenmek cidden sıkışsa ozaman tamam.daha nişanlıyıl abes degilmi
Abes tabiki, kafanızda soru işareti olması normal.. olsun da zaten
Ya neler duyuyoruz neler yaşıyoruz. Bu güvenden çok... acaba kafa yapısı nasıl, karekteri nasıl
Kavun değil ki koklayasın. Erkeğin biraz istikrarlı güçlü olması lazım,
Neden hemen size yansıtıyor şu an , abisi, ablası, amcası, halası yok mu aile büyüklerinden istesin
Ben bu tür şeyleri çok tecrübe ettim bizzat yaşadığım için canım sana nacizane tavsiyem ölç tart
Karekter, duruş, zihniyet çok önemli.. bunlarla evleniyor insan
Benim eşim nişanlılık dönemimizde benim haberim olmadan annemden 10 tane cumhuriyet altını almış.(annem teklif etmiş) benim 1 sene sonra haberim oldu bu olaydan.Hiç bozulmadım aksine yardımlaşmaları çok hoşuma gitti,aile içinde buu borç olayından neden bu kadar korkuluyor anlam veremiyorum.Konu amcanız halanız olsa anlarım, karakteri pis olabilir falan falan.. ama bu adam sizin kendi özgür radenizle eşliğe seçtiğiniz kişi madem bu kadar emin değilseniz yarınBakın ben paranın derdinde değilim. Ben zihniyetin derdindeYim. Bu insan bu aileden kız alacak.. Aile demezmi bu adam kızımız nasıl bakacak. . Edep adap bunu gerektirmeZmi.ben erkek olsam ne olursa olsun asla kız tarafında nisanlimada böyle şeylerle gitmem.katiyen çok gururlu olurum.ama evlenmek cidden sıkışsa ozaman tamam.daha nişanlıyıl abes degilmi
İyi de bu insan sizin erkek arkadaşınız değil ki nişanlınız. Hem direkt ö istememiş ki ailenden borç para al da ver diye siz teklif etmişsiniz o da müşkül durumdaymış ki kabl etmiş artık nişanlı olduğunuz için yakın görmüş olabilir. Siz tekşif edip neden rahatsız oluyorsunuz sonra denediniz herhalde kabul edecek mi diye peki aileniz parayı verdiği halde neden rahatsız? siz ailenize sormadan neden ben veririm dediniz. Yani bir miktar borcu var diye aile bakamaz ailemin güveni sarsıldı saçma. Siz sevmiyorsunuz zaten belli ki tek bir olaydan soğudum diyorsunuz zaten bu şekilde evlilik olmaz emin değilsiniz bence evlenmeyin o zaman.
çok dogru bence adam paraya düşkün ve iş için oldugunu sanmıyorum.ayrıca ailesinden istese paranın nereye gittiğini bildikleri için vermeyecekler direk buna yansıtıyor.evlensin bu paar isteme olayları daha da artar
Benim eşim nişanlılık dönemimizde benim haberim olmadan annemden 10 tane cumhuriyet altını almış.(annem teklif etmiş) benim 1 sene sonra haberim oldu bu olaydan.Hiç bozulmadım aksine yardımlaşmaları çok hoşuma gitti,aile içinde buu borç olayından neden bu kadar korkuluyor anlam veremiyorum.Konu amcanız halanız olsa anlarım, karakteri pis olabilir falan falan.. ama bu adam sizin kendi özgür radenizle eşliğe seçtiğiniz kişi madem bu kadar emin değilseniz yarın
evinizi, kendinizi, zihniyetinizi, çocuğunuzu, namusunuzu nasıl emanet edeceksiniz?
Kesinlikle. Allah razı olsunAbes tabiki, kafanızda soru işareti olması normal.. olsun da zaten
Ya neler duyuyoruz neler yaşıyoruz. Bu güvenden çok... acaba kafa yapısı nasıl, karekteri nasıl
Kavun değil ki koklayasın. Erkeğin biraz istikrarlı güçlü olması lazım,
Neden hemen size yansıtıyor şu an , abisi, ablası, amcası, halası yok mu aile büyüklerinden istesin
Ben bu tür şeyleri çok tecrübe ettim bizzat yaşadığım için canım sana nacizane tavsiyem ölç tart
Karekter, duruş, zihniyet çok önemli.. bunlarla evleniyor insan
evet yaşadım balım ama eşim elden aldığı (ailemden) borçlarına sadık bi adam, dolandırıcı değil, az kazanan kazandığını doğru yere yatıramayan, para konusunda yanlış kararlar alan biri.bu onun ticareti bilmeyip ısrarla ticaretle uğraşmasından kaynaklanıyor.Sonra ne oldu canım. Yanlış anlama nolur ama sen evliliğinde de hep paradan yana sıkıntı yaşamadın mı
Ben de öyle kendimi ayırmıyorum..
evet yaşadım balım ama eşim elden aldığı (ailemden) borçlarına sadık bi adam, dolandırıcı değil, az kazanan kazandığını doğru yere yatıramayan, para konusunda yanlış kararlar alan biri.bu onun ticareti bilmeyip ısrarla ticaretle uğraşmasından kaynaklanıyor.
Ne olursa olsun eşinse ve ya eşliğe seçtiysen güvenmek zorundasın, artık güvenilecek yanı yoksa da arkanı dönüp gideceksin acabalarla olmaz.Hele 3-4 binlira için ailenin karışması, konu sahibinin yaşımızı aldık demesine rağmen ayrıl diye müdahale etmeleri çok ... tamamlayamadım cümleyi.Çok ney bilmiyorum :)
Sırf evleneyim diye adamla nişanlanmışsınız. Zor gününde yanında olacağınıza onu sınava tabi tutuyorsunuz. Bencede ayrılın siz, evlilik hesap kitap işi değil ki
Konu sahibi tam da bunu anlamaya çalışıyor zaten
Hani parayı yönetmeyi bilmiyorsa, gizli saklı para mevzuları dönüyorsa, bunu kabul edemem demeye getiriyor konu sahibi
Çünkü hakikaten parayı kazanmak değil harcamak önemli olan.. evdeki huzuru bozan dengeleri alt üst eden bir durum
Yoksa kuzum senin demek istediğine ben de katılıyorum. Aile olacaksa güvenmeli ama işte ya bana zararı dokunursa fikri
Evlilik bu bu mevzuda oldukça önemli..
Yok öyle değil. Burda gizli olan tek şey tüm ailemin bu olaydan haberi var ama nişanlı sadece muhatabı olan kuzenim biliyor sanıyor. Ailemde biraz yüzsuz buluyor açıkçası nişanlımi.çünkü kuzenim yaşça nişanlimdan 10 yaş küçük. Tenezzül etmesini hoş karsilamiyorlar
Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?Konu sahibi tam da bunu anlamaya çalışıyor zaten
Hani parayı yönetmeyi bilmiyorsa, gizli saklı para mevzuları dönüyorsa, bunu kabul edemem demeye getiriyor konu sahibi
Çünkü hakikaten parayı kazanmak değil harcamak önemli olan.. evdeki huzuru bozan dengeleri alt üst eden bir durum
Yoksa kuzum senin demek istediğine ben de katılıyorum. Aile olacaksa güvenmeli ama işte ya bana zararı dokunursa fikri
Evlilikte bu mevzu oldukça önemli..