nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

Abes tabiki, kafanızda soru işareti olması normal.. olsun da zaten
Ya neler duyuyoruz neler yaşıyoruz. Bu güvenden çok... acaba kafa yapısı nasıl, karekteri nasıl
Kavun değil ki koklayasın. Erkeğin biraz istikrarlı güçlü olması lazım,
Neden hemen size yansıtıyor şu an , abisi, ablası, amcası, halası yok mu aile büyüklerinden istesin
Ben bu tür şeyleri çok tecrübe ettim bizzat yaşadığım için canım sana nacizane tavsiyem ölç tart
Karekter, duruş, zihniyet çok önemli.. bunlarla evleniyor insan

acele etmişsiniz tanımıyorsunuz pek de sevdiğiniz söylenemez bekleyin

çok dogru bence adam paraya düşkün ve iş için oldugunu sanmıyorum.ayrıca ailesinden istese paranın nereye gittiğini bildikleri için vermeyecekler direk buna yansıtıyor.evlensin bu paar isteme olayları daha da artar

İyi de bu insan sizin erkek arkadaşınız değil ki nişanlınız. Hem direkt ö istememiş ki ailenden borç para al da ver diye siz teklif etmişsiniz o da müşkül durumdaymış ki kabl etmiş artık nişanlı olduğunuz için yakın görmüş olabilir. Siz tekşif edip neden rahatsız oluyorsunuz sonra denediniz herhalde kabul edecek mi diye peki aileniz parayı verdiği halde neden rahatsız? siz ailenize sormadan neden ben veririm dediniz. Yani bir miktar borcu var diye aile bakamaz ailemin güveni sarsıldı saçma. Siz sevmiyorsunuz zaten belli ki tek bir olaydan soğudum diyorsunuz zaten bu şekilde evlilik olmaz emin değilsiniz bence evlenmeyin o zaman.

Benim eşim nişanlılık dönemimizde benim haberim olmadan annemden 10 tane cumhuriyet altını almış.(annem teklif etmiş) benim 1 sene sonra haberim oldu bu olaydan.Hiç bozulmadım aksine yardımlaşmaları çok hoşuma gitti,aile içinde buu borç olayından neden bu kadar korkuluyor anlam veremiyorum.Konu amcanız halanız olsa anlarım, karakteri pis olabilir falan falan.. ama bu adam sizin kendi özgür radenizle eşliğe seçtiğiniz kişi madem bu kadar emin değilseniz yarın
evinizi, kendinizi, zihniyetinizi, çocuğunuzu, namusunuzu nasıl emanet edeceksiniz?

ben sevdigim adamdan süphelenmem,
yani niye bu Kadar süphelendiginizi anlamadim dogrusu.
güven sorununuz mu var? eskiden yasadiginiz biseyler mi var?

yok canım konu öyle değil, aile para falan vermemiş
konu sahibi daha önceki bir kredi kartı meselesinden işgillenip, nakte şıkıştığı bir dönemde, "nişanlısını denemek için" ben sana borç bulayım mı diye teklif etmiş, ailemin haberi yok demiş
adam da kabul etmiş
konu sahibi, kuzeninden borç isteyeceğini söylemiş, ailesinden değil
kuzen de bu parayı nişanlıya vereceğini biliyormuş, yani nişanlı - kuzen olaydan haberdar
ama konu sahibi erkeğin kız tarafından para almasını doğru bulmadığı için gitmiş önce ablalarına, sonra anne babasına anlatmış
onlar da erkek kız tarafından borç mu alır demişler, gururusuz vs demişler, tepki vermişler
borç da verilmemiş, bulamadık demişler

Bu para işleri benim hep midemi bulandırır. Acaba derim ?

Sonra ne oldu canım. Yanlış anlama nolur ama sen evliliğinde de hep paradan yana sıkıntı yaşamadın mı
Ben de öyle kendimi ayırmıyorum..

Kesinlikle. Allah razı olsun

Sonra ne oldu canım. Yanlış anlama nolur ama sen evliliğinde de hep paradan yana sıkıntı yaşamadın mı
Ben de öyle kendimi ayırmıyorum..
evet yaşadım balım ama eşim elden aldığı (ailemden) borçlarına sadık bi adam, dolandırıcı değil, az kazanan kazandığını doğru yere yatıramayan, para konusunda yanlış kararlar alan biri.bu onun ticareti bilmeyip ısrarla ticaretle uğraşmasından kaynaklanıyor.
Ne olursa olsun eşinse ve ya eşliğe seçtiysen güvenmek zorundasın, artık güvenilecek yanı yoksa da arkanı dönüp gideceksin acabalarla olmaz.Hele 3-4 binlira için ailenin karışması, konu sahibinin yaşımızı aldık demesine rağmen ayrıl diye müdahale etmeleri çok ... tamamlayamadım cümleyi.Çok ne bilmiyorum :)

Son düzenleme:
bir de benim anlamadığım nokta bu insanlar madem ticaretle uğraşıyor, sağa sola sordurmadınız mı hiç? ben ankaradan yaşarken muğlada çevre esnafa, sağa sola soruldu eşim. araştırıldı iyice... en azından güveniniz olurdu insanlara... mesela benim eşim için bir allahın kulu kötü bir laf etmemiş... hatta rakibi olan esnaflar bile... bir kusuru varsa söylerdi bilenler... sen de ona göre hareket ederdin... şimdi dolandırıcı mı? gurursuz mu?diye düşünmezdin...

Konu sahibi tam da bunu anlamaya çalışıyor zaten
Hani parayı yönetmeyi bilmiyorsa, gizli saklı para mevzuları dönüyorsa, bunu kabul edemem demeye getiriyor konu sahibi
Çünkü hakikaten parayı kazanmak değil harcamak önemli olan.. evdeki huzuru bozan dengeleri alt üst eden bir durum
Yoksa kuzum senin demek istediğine ben de katılıyorum. Aile olacaksa güvenmeli ama işte ya bana zararı dokunursa fikri
Evlilikte bu mevzu oldukça önemli..

Sırf evleneyim diye adamla nişanlanmışsınız. Zor gününde yanında olacağınıza onu sınava tabi tutuyorsunuz. Bencede ayrılın siz, evlilik hesap kitap işi değil ki

Hem birde adam zor durumda olduğu için senin teklifini kabul etti diye kötü oluyo ama sen onun arkasından iş çevirip ailene karşı onu küçük düşürdüğün de sorun yok. Güvenmemesi gereken nişanlınız siz değilsiniz valla

ama bu yanlış
yani konu sahibi nişanlısının borç değil, peşin mal almak için o paraya ihtiyaç duyduğunu biliyormuş
elden vereceğini biliyormuş
başka bir müşterisi gerekli ödemeyi yapmamış
o da peşin alacağı malları alamayacak olmuş
konu sahibi borç teklif etmiş, sonra vermem deyince adam başka yerden hemen bulmuş zaten

ayrıca, konu sahibine haklısın diyorsunuz da
o anda paraya ihtiyacı olan birine deneme amaçlı borç teklif edip, beklentiye sokup, sonra vermem demek ne derece doğru?
daha önce de yazdım
insanları zor durumlarında para ile sınamamak lazım

E iyi de adamın ihtiyacı var zor durumda. Tenezzül etmek ne demek ya. Ailen nişanlını istemiyor da bahane arıyor sanki

Benim tam paraya ihtiyacım varken nişanlım borç teklif edecek
Sonra aldım diye benden soğuyacak
Sen dalga mı geçiyorsun adamla derim.

Adam sana bana para versene dememiş ki, o tür konuları okuyup nişanlına laf söylesen anlarım da
Teklifi eden sensin, rahatsız olanda
Ailen çok varlıklı herhalde şimdiye kadar hiç birinden borç almamış sanırım .
Ailene söyle bence büyük konuşmasınlar bir gün birinden borç istemek zorunda kalırlar aynı olay karşılarına çıkar.
Ailene söyle de borç almayacak fabrikatör oğlu bulsunlar sana

Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?

Konu sahibinin yazdığı mesaj bu brave, konuyu ya sen yanlış anladın ya da ben işimin yoğunluğundan konuya odaklanamadım :)
Hanım kızımız/ablamız diyor ki; nişanlım sıkıştı, para teklif ettim kabul etti!
(Yaşını başını almış insanlarız) (ama) ailem (buna rağmen) isyan etti ayrıl dedi!!
Kabul etmesi beni de bozdu soğudum vs vs..

Konuda;
"çok sıkıştım ailenden benim için şu kadar borç istesen?" diyen bi nişanlı olsa hak verebilirdim ama adam ne bu cümleyi kurmuş ne de aldığı paraya sadık kalmamış.Hatta adama ben verririm diye kandırmışlar, vermeyince de adam üzülme senin suçun yok diye konu sahibini teselli etmiş.

Yani borcu alır ödemez konu sahibi soğur, anlarım.Ama sadece ettiği teklifi kabul ettiği için soğumuş, ikisi bambaşka şeyler.bilmiyorum bana komik geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…