ama bu yanlış
yani konu sahibi nişanlısının borç değil, peşin mal almak için o paraya ihtiyaç duyduğunu biliyormuş
elden vereceğini biliyormuş
başka bir müşterisi gerekli ödemeyi yapmamış
o da peşin alacağı malları alamayacak olmuş
konu sahibi borç teklif etmiş, sonra vermem deyince adam başka yerden hemen bulmuş zaten
ayrıca, konu sahibine haklısın diyorsunuz da
o anda paraya ihtiyacı olan birine deneme amaçlı borç teklif edip, beklentiye sokup, sonra vermem demek ne derece doğru?
daha önce de yazdım
insanları zor durumlarında para ile sınamamak lazım
ben yanlış zamanda kendimce bir deneme yaptım ve biraz yüzüme gözüme bulaştırDim. Ben çok arkadaşı dostu sosyal hayatı olan biri değilim. Ailem ablalarim arkadaş dost bana.ama böyle zamanlarda insan olayları daha objektif tarafsız degerlendirebilecek insanlar,yaşanmış deneyimi olanlar, fikir sahibi olan insanlara danışmak istiyor. Bende bugünden buraya üye oldum ve konuyu sizlere açtım. Doğru yaptım yada yanlış yaptım. Ne olursa olsun beni iyi elestirenlerede kötü elestirenlerede teşekkür ederim.iyisinede kotusunede inanin çok ihtiyacım vardı. hepinize teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?
Konu sahibinin yazdığı mesaj bu brave, konuyu ya sen yanlış anladın ya da ben işimin yoğunluğundan konuya odaklanamadım :)
Hanım kızımız/ablamız diyor ki; nişanlım sıkıştı, para teklif ettim kabul etti!
(Yaşını başını almış insanlarız) (ama) ailem (buna rağmen) isyan etti ayrıl dedi!!
Kabul etmesi beni de bozdu soğudum vs vs..
Konuda;
"çok sıkıştım ailenden benim için şu kadar borç istesen?" diyen bi nişanlı olsa hak verebilirdim ama adam ne bu cümleyi kurmuş ne de aldığı paraya sadık kalmamış.Hatta adama ben verririm diye kandırmışlar, vermeyince de adam üzülme senin suçun yok diye konu sahibini teselli etmiş.
Yani borcu alır ödemez konu sahibi soğur, anlarım.Ama sadece ettiği teklifi kabul ettiği için soğumuş, ikisi bambaşka şeyler.bilmiyorum bana komik geldi.
ben yanlış zamanda kendimce bir deneme yaptım ve biraz yüzüme gözüme bulaştırDim. Ben çok arkadaşı dostu sosyal hayatı olan biri değilim. Ailem ablalarim arkadaş dost bana.ama böyle zamanlarda insan olayları daha objektif tarafsız degerlendirebilecek insanlar,yaşanmış deneyimi olanlar, fikir sahibi olan insanlara danışmak istiyor. Bende bugünden buraya üye oldum ve konuyu sizlere açtım. Doğru yaptım yada yanlış yaptım. Ne olursa olsun beni iyi elestirenlerede kötü elestirenlerede teşekkür ederim.iyisinede kotusunede inanin çok ihtiyacım vardı. hepinize teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Yine de ne olursa olsun. Konu sahibi teklif etmiş çalışmıyor etmiyor. Adamın hemen bel bağlaması mı lazım
Yok mal alacakmış müşterisi getirmemiş peşin mal alacakmış ondan gerekliymiş para...
Gerek yok ya bu kızı bunların içine sokmaya. Parayı hemen bulmuşsa baştan ne diye bulmuyor.
Sizin fikrinize saygı duyuyorum. Ama bence de yanlış olan bu
Ailem nişanlımi halihazırda başından beri bana yakistirmiyodu arada büyük farklar olduğunu düşünüyorlar. Ama ben nisanlimin iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Sadece hata yapabilmeye musait gibi geliyor.okadar.bu hatalarında çok art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Lakin amacım devam etmek ama ailem bu mevzuyu sımsıkı sarılmış durumda.nisanlimin bir kredi kartı mevzuyu vardı. En çokta ondn rahatsızlAr. Aslen bende rahatsızim ama bunu yüzyüze konuştum. Asla limitini yukseltmeyecegimi, hiçbir bankadan nakit kredi cekmeyecegimi faize zaten bulusmak istemediğini vs söyledim. Kabul etti saygı duyarım dedi. Şimdi ben herseyi toparlamaya çalışıcam.biliyorsun ben, nişanlını tahlil edemedim ama seni sonunda kadar hatalı ve yazdıklarını da tutarsız buldum
aynen eline yüzüne bulaşmış durumda olay
ama artık ne yaptığına değil, ne yapacağına konsantre ol
şimdi ne yapacaksın?
soğudum ayrılacağım diyorsan, bu işi hemen yapman lazım, karşındaki insana da sana da yazık
ama yok devam etmek istiyorum diyorsan
bana öyle geldi ki, ailen ipleri tamamen kopartmak istiyor
sen şimdi devam edeyim desen de ileride birgün bir tartışma anında herkes herşeyi söyleyebilir
nişanlın bu olanları öğrenebilir
işte o zaman, azıcık gururu varsa yüzüne bile bakmak istemez senin, çok problem yaşayabilirsiniz
çok zor olur senin için
bunu göze alabiliyor musun?
kızı bunların içine sokan nişanlısı değil ki brave, konu sahinin kendisi.
Adam dert yanmış o da kendini konuya dahil edip ben sana borç veririm demiş.bu!
Burda adamın tek suçu nişanlısına güvenmiş olması bence
gel bi sarılam sana
Ailem nişanlımi halihazırda başından beri bana yakistirmiyodu arada büyük farklar olduğunu düşünüyorlar. Ama ben nisanlimin iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Sadece hata yapabilmeye musait gibi geliyor.okadar.bu hatalarında çok art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Lakin amacım devam etmek ama ailem bu mevzuyu sımsıkı sarılmış durumda.nisanlimin bir kredi kartı mevzuyu vardı. En çokta ondn rahatsızlAr. Aslen bende rahatsızim ama bunu yüzyüze konuştum. Asla limitini yukseltmeyecegimi, hiçbir bankadan nakit kredi cekmeyecegimi faize zaten bulusmak istemediğini vs söyledim. Kabul etti saygı duyarım dedi. Şimdi ben herseyi toparlamaya çalışıcam.
aynen, bi borç vermiş (vermemiş hatta) 29 sayfa yorum almış daha ne olsun.gel kuzum sarılalımmm
konu sahibi başının çaresine bakar
Ne yazık ki ortada çok büyük bir aşk sevgi yok ..yani devam etme kararı mı verdin?
ama hani gurursuz buluyordun? edep - adap var diyordun
erkek nasıl kız tarafından borç almayı kabul eder diyordun
fikirlerin mi değişti yoksa halının altına mı süpürüyorsun?
ikincisi çok tehlikeli kendi geleceğin adına...
Benim yaptığımda doğru değil. Büyürken onun hatasını hafifletiyor.çok ikisi bir zamanda teklif ettiM. Büyüzden içim huzursuz.belki daha rahat bir zamanda teklif etsem oda kabul etmezdi.bilemiyorum.ama iyi bir insanda birdaha eminim tekrarlamayacagi bir hatadan terketti istemiyorum.evet görürsün bir yani var. Ama bunu bana ve aileme yapmadığı sürece önemine yok aslında.yani devam etme kararı mı verdin?
ama hani gurursuz buluyordun? edep - adap var diyordun
erkek nasıl kız tarafından borç almayı kabul eder diyordun
fikirlerin mi değişti yoksa halının altına mı süpürüyorsun?
ikincisi çok tehlikeli kendi geleceğin adına...
aynen, bi borç vermiş (vermemiş hatta) 29 sayfa yorum almış daha ne olsun.
gel başka konulara zıplayalım yeni konulara yeni yorumlara yelken açalım
Bakın ben paranın derdinde değilim. Ben zihniyetin derdindeYim. Bu insan bu aileden kız alacak.. Aile demezmi bu adam kızımız nasıl bakacak. . Edep adap bunu gerektirmeZmi.ben erkek olsam ne olursa olsun asla kız tarafında nisanlimada böyle şeylerle gitmem.katiyen çok gururlu olurum.ama evlenmek cidden sıkışsa ozaman tamam.daha nişanlıyıl abes degilmi
Teklif eden sensin.Deemek için ettim diyorsan bu daha çirkin.Karşındaki bir insan.Deneme tahtası değil.Bu şekilde huyunu öğrenemezsin.Ve zayıf sıkıntılı bir durumunu kullanarak deneyemezsin.Denemek içinse ailene neden söyledin.Ailen parayı verseydi belki sorun olmayacaktı senin için.Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?
9 aydır tanışıyoruz. 4 aydır nişanlıYıZ.