nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

Kelime oyununa dönecek ama şöyle söyleyeyim,

Adam yaptığının normal olduğunu düşünüyor ise aile istemedi para vermeyi diye onuru kırılmaz. Para istemek normal diye düşünüyor çünkü. Bu durumda ailenin tavrı da onur kırıcı değil reddedici bir tavır olur.

Ayrıca aile para vermesini istemedi konu sahibinin diye neden onur kırıcı davranmış oluyor? Onur kırıcı olan kısım konu sahibinin ''Erkek dediğin..'' beyanları, o da sadece kendi onurunu kırıyor.

evet işte o kendi onurunu kırıyor beyanları
bu beyanları yapabilen o ailenin gözünde nişanlının onuru kırılmış oldu, adamın ne erkekliği kaldı ne birşey
onu demek istedim
adam, ailenin kendi hakkında ne düşündüğünden bihaber
ben "aile gözüyle" olayını vurgulamak istedim

Hiçbir aşk hiçbir sevgi hiçbir evlilik denemeden haybeye güvenilerek yaşanmaz. insan yanına eleman alırken bile deniyor. Kaldıki es seçiyoruz bir hayat adayaÇağıZ. Kolay degil

merak ettim, şu "haybeye güvenmeme ve deneme" konularını hayatınızı paylasmayı düşündügünüz insanla başka hangi konularda da uygulamayı düsünüyorsunuz?

yaş diyip 5aydır tanışıklıgınız olan biriyle yola çıkmakta sakınca yok,
ama evlilik haybeye olmaz...
sizce de bir çelişki yok mu?

oylama yapıyorsanız evlenmenizden yanayım artık; deneyin, görün, begenmezseniz boşanırsınız.

nar gibi, içini açmadan asla nasıl cıkacagını bilemiyorsunuz...
kavun, karpuz olsa vururuz, koklarız da... sizin iş şu aşamada zor gözüküyor.

He, eminim öyledir. Arkasından, ben olsam asla yapmam, çok gururlu olurum, yüzüne ise inkar. Sizin nezdinizde doğru olmayan bir şey hakkında fikrinizi açıkça söyleyemediğiniz bir insanla bence hazırlıkları durdurmanın ötesinde evlenmeyin. Çok sıkıntı çekersiniz. Evlilikte benzer kafa yapıları gerçekten çok önemli. Gece vakti istatistik sallayayım kötü evliliklerin %50 si sırf bu yüzden 5 para etmiyor.

sadece konu sahibinin ne düşündüğü de değil
ablalar, anne, baba, kuzen hepsi olayın içinde
hepsi konuyu biliyor
aile nişanlıyı bu sebeple hor görüyor
adamın hiçbirinden haberi yok

hepsi konuyu biliyor

Evet :KK43: bu cok icimi acitti benim de. adama o kadar uzuldum ki. konu sahibine de cok kizginim. Ayrilsalar da adam asıl simdi arkasindan is cevrilmedigi bir hayatta gururlu yasasa.

• Beğen
Reactions: anu
hepsi konuyu biliyor

Hadi aile kısmını bir kenara bıraksak bile, ben cidden anlamıyorum iki kişinin bir krizi halledememesini. Evet, tecrübe işi, evet kimse doğuştan yetenekle de gelmiyor ama fikre gelince, ben böyle düşünüyorum. Harekete gelince tam tersi. E heralde ne sevgi, ne güven olur böyle bir ortamda.

Yani üzerine alınabilecek kadınlara söylüyorum "Bir erkek şöyle olmalı, bunu yapmalı, olmayana erkek demem!!!"i neden erkeklere söyleyemiyorsunuz, gareziniz böyle düşünmeyen öteki kadınların kulaklarına, beyinlerine midir nedir, muhataplarına tekrarlanıza şunları, ki erkekler istediğiniz gibi olsun.

Talihsiz gelişen bu olaydan kimseyi yargılamak haksız yere üzmek istemiyorum.neticede dolandırıcı değil bunu düşünmüyorum. Sadece düşüncesiz biri vererek hata yapabilir diyerek yoluna devam mı etmeliyim yoksa hiç kendimi yumuşatmadan noktalamalimiyim kararsızlığı bu yonde
AYRILLLL:KK14:

Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?
9 aydır tanışıyoruz. 4 aydır nişanlıYıZ.
Madem bozulacaksın ne diye adama para teklif ediyorsun? Tabi babanın parası, senin cebinden cıkmayacak.

çok kısa zamanda tanışıp nişan yapmışsın..borçta verme nişanlıda kalma bence..aileni dinle...

parayı isteyen nişanlı olsaydı konu sahibine hak verebilirdim ama parayı teklif eden konu sahibi,bunun nesinden dertleniliyor anlamadım.ayrılll kesinlikle ayrılllll.adam sizden kurtulsun:KK66:

eşimle flört dönemimizde hiç senin paran benim param durumumuz olmadı..
nişanlılık dönemini zaten yaşamadık..
onun dara düştüğü zamanlar ben,
benim dara düştüğüm zamanlar hep o destek oldu ve hiç borç para olarak algılamadık.
bir kez bile bu adam benden önce napıyordu,
parasının olmadığını bana nasıl söyler gurursuz mu bu demedim.
onun olan herşey nasıl benimse, benim olan herşey de onun gözüyle baktım..
güvenmediğin adamla aynı yolda yürümeyeceksin arkadaşım..
ilişkiler deneme tahtası değil.

parayı isteyen nişanlı olsaydı konu sahibine hak verebilirdim ama parayı teklif eden konu sahibi,bunun nesinden dertleniliyor anlamadım.ayrılll kesinlikle ayrılllll.adam sizden kurtulsun:KK66:
aynen arkadaşım..
hem ben sana yardımcı olayım diyor,
hem de ayy benden nasıl yardım bekler bu adam gurusuzmu diyor..

• Beğen
Reactions: anu
ben sizin yaptığınız hareketi doğru bulmadım
önce borç bulayım ailemden haberleri yok diyorsunuz
sonra da zorununza gidip ailenize yetiştiriyorsunuz
erkeğin para kabul etmesi tabi çok doğru değil ama siz de eşi olacaksınız
adam yakın gördü sizi belki o kadar ince düşünmedi
sizin aileniz çok müdahale edecek evliliğine gibi duruyor

Yeri gelmişken ben nişanlımi hiç sevmiyor değilim. Onu seviyorum.sevmedim düşünmem bile. Ama nişanlılik dönemi kişilerin birbirini daha iyi tanıması için varsa bende bunu yapmaya çalışıyorum. Aşktan gözüm kör değil. Sonuçta ben bu adamdan bir aile kurucam çocuk yapicam.güven onemli
çko üzgünüm ama sizin teklif ettiğiniz bir parayı kabul etti diye mi güvenilmez oldu bu adam?... sizce siz ne kadar güvenilir bir insansınız... ben bulabilirim yerine, keşke yardımcı olabilsem ama bende çalışmıyorum ne yazık ki diyebilirdiniz... o da size canın sağolsun derdi mutlaka... bence çok fazla düşünmeyin... hem size, hem nişanlınıza yazık çok fazla uzatmayın... o da kendine gerçek güven üzerine kurulmuş bir hayat kursun..

Ne kdar ayıp ya ister çeki, senedi olsun ister olmasın nişanlınız o gün sizin teklif ettiğiniz paranın geleceğini düşünerek rahat etmişti bir süre plan yapmıştı belki ama siz onu yarı yolda bırakıyorsunuz hem de kandırıyorsunuz hem de deniyorsunuz ailecek, bari söyleyin deyin ki biz ailecek seni denedik, sana ailemin haberi yok derken yalan söyledim, para da vermeyecektik seni tarttık deyin bu iyiliği yapın bari ona da yollarını ayırsın gururlubiriyse

Hiçbir aşk hiçbir sevgi hiçbir evlilik denemeden haybeye güvenilerek yaşanmaz. insan yanına eleman alırken bile deniyor. Kaldıki es seçiyoruz bir hayat adayaÇağıZ. Kolay degil

Ay bu ne biçim mantıktır yaa.... Güvenmediğin biriyle evlenilmez tabi de, senin yaptığın burda bambaşka bir şey. Ben ilk kez karşılaşıyorum senin gibi ilkokul seviyesinde TUZAKLAR kurup adamı da zor durumda bırakıp "insan yanina eleman alırken bile deniyor" diyen... Ayrıl da adam kurtulsun demişler, altına imzamı atıyorum bu sözün :KK20:

X