nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

niye teklif ettin o zaman

dün gece seni eleştirdim ama iş evliliğe gelince eğer hadsizlik olarak görmezsen sana tavsiye vermek isterim.
yaşlarımız yakın, ben de 29 yaşındayım. arkadaşlarım evlendi ya da evleniyor, bir kısmının bebeği oldu, bir kısmının okula giden çocuğu var. benim de hayatımda sevmediğim, bir gelecek düşünmediğim ama birlikte vakit geçirmekten hoşlandığım bir adam var. biz de daha yeniyiz, arkadaş vasıtasıyla tanıştık ve birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. ben de senin gibi onun iyi bir insan olduğunu düşünüyorum, senden farklı olarak güveniyorum da biraz da el yordamıyla kör gibi ilerliyoruz. sanırım onun duyguları benimkinden biraz daha güçlü ama benim kuyruğum bir öncekinden tutuştuğu için ben temkinliyim, biraz da bu yüzden devam ediyorum, acaba seviyorum da canım yandığından konduramıyor muyum diye. neyse seni hayat hikayemle sıkmayayım ama...
yapma. biliyorum çocuk istiyorsun, biliyorum etrafında gördüğün insanlar gibi evin olsun, kocan olsun, mutlu ol istiyorsun ama yapma.
bir erkeği çok sevmiş bir kadın olarak söylüyorum sana sadece tahammül edebildiğin bir erkekle hayatını geçirebilirsin ama sevdiğin erkekle birlikte olana kadar ne kaybettiğini anlayamazsın. sana ikisini de tecrübe eden biri olarak söylüyorum bunu.
lütfen, arkadaşım yok diyorsun bir fırsat yarat kendine ve sosyalleş, okula dön mesela ya da bir derneğe üye ol, senin görüşünden insanlarla kaynaş.
seveceğin, güveneceğin erkek seni bekliyor belki.
bunlar romantik safsatalar değil. sevdiğin erkeğin gırtlağını sıkmak isteyeceksin, deli gibi kavga edeceksiniz. anası danası eşikteki beşikteki ilişkinize karışacak ama günün sonunda ekmek bıçağını ona değil de ekmeğe saplamak için bir nedenin olacak sevgin ve ortak hayatınız, güzel mutlu anlarınız.
kendine bir şans yarat, olmazsa görücü usulünü yine denersin ama bu adamdan ayrıl ve kendi hayatını kur.
lütfen evlenme.

nisanliniza cok ama cok acidim..
evlenince senin paran benim param olmuyor konu sahibi..
bu kadar guvensizlikle sen evlenme islerine hic ama hic girme.

Reactions: anu

niye böyle bişey teklif ettin peki? yani borç vermeyecektin de nabız mı yoklamak istedin,amaç neydi?

"Adamin ailesini gectim.es,dost,akraba ve is cevresinde de 3-4 bin liralik kredisi yok demek ki." olsaydı
konu sahibi parayı vermeyeceğini geç haber verdiği halde, hemen o gün başka yerden temin edebilir miydi? adam hemen temin etmiş zaten...

kesinlikle evlenme.adamı ne hale düşürdün ailenin gözünde ve adamın olanlardan haberi yok.ailen her daim tepkili olacak.ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak.
adama durumu açıkla ve ayrılmak istediğini söyle

Ne kadar ayip adama hem teklif etmissiniz hem de kabul etti diye yuzsuz diyorsunuz, cok icten pazarliklisiniz sizden korkulur bence ayrilin yazik adama ailece ezmissiniz adami

Gururunu onurunu kırmamak onu küçük düşürmemek için.

Ya adamin arkasindan ailenizle neler konusmussunuz, size guvenmis sir tutmamissiniz hatta gelip burada bile erkekligine falan laf soyluyorsunuz birde gururunu kirmak istemedim diyorsunuz. Sizinle evlenen insan cok yorulur gorunen o ki evde olani ailenize yetistirip adamin dedikodusunu yaparsiniz ne fena

Konu su:

Arkadas calismiyor , parasi yok ama nisanlisina kabul etmeyecegini umarak bir nevi denemek icin ailesinden almak sartiyla borcunu odeme teklifi yapiyor.

Sorun su:

Nisanli iyi niyetle yapilmis bu teklifi kabul ediyor ve isler karisiyor.

Arada:

Ailenin bundan haberi var ama kimsenin haberi yokmus gibi davraniliyor.

Yapilmasi gereken:

Nisanlinin butun bu olanlardan haberi olmasi.

Bende mi bir sorun var acaba? Deneme gereği neden duydunuz ki paraya ihtiyacı olan bir insandan bahsediyoruz neden senden almam, alamam desin? Sonuçta siz teklif etmişsiniz. Siz bu insanla evleniyorsunuz farkında mısınız? Yok denedim, yok soğudum evlenirseniz nasıl bir evlilik süreci yaşarsınız tahmin etmek çok zor olmasa gerek..

offfffffffff
sağ gösterip sol vurmuşsunuz. hem teklif edip hem neden bunu kabul etti diye bozuluyorsunuz. kendisi para ver para ver dese sizin tepkinizi anlarım da, bu hali çok acı.
siz o'na güvenmiyorsunuz
şu yaptığınızı bilse o da size güvenmeyecek
peki niye evleniyorsunuz?

erkek tarafına acıdığım nadir konulardan biri de bu olsun.

Ilk defa bir erkegin bu konuyu okunasini cok istedim..
Ziyaretcilerdn biri de keske nisanlin olsa konu sahibi.

Ailece adami yargisiz infaz etmissiniz. O adamin hicbirseyden haberi yok birde. Ne aci !

Aile de "sen bize sormadan ne diye bizim paramızı teklif ediyorsun, bizi zora sokuyorsun?" Diye kendi kızlarına kızmıyor da, adama kızıyor kabul ettiği için. Orası da ayrı ilginç. Bulmuşsunuz günah keçisini. Hani çocukları her türlü terbiyesizliği yapar da, anneleri hep başkasını suçlar, çocuğunu melek görür ya, aynı öyle bir durum.

Arkasından sövüştürüp yüzüne güleceğinize, dünya meselesi yaptığınız kabul etmeyi yüzüne söyleyin adamın bari. Ailecek tutumunuz çok çirkin. Sen muhtaç ol. Yardım teklifini nişanlımdır diye güvenerek kabul et. Sonra arkandan ne laflar dönsün. İnşallah hayatta sizin gibi insanlarla oynayan, hemen lekeleyip yargılayan, bir de üstüne iki yüzlülük yapan insanlar çıkmaz karşıma. Adama acıdım resmen.

nişanlın aileni para verdirmeye şimdiden alıştırıyor..

Eğer bu kişi sizin hayat arkadaşınız olacaksa birbirinize açık olacaksınız. Daleverelere yer olmayacak aranızda.
Madem rahatsız olacaktınkz teklif etmeyecektiniz , madem ettiniz borcuna riayet etmezse rahatsız olun.
Şuan bir sıkıntı göremedim bu durumda. Rahatsız olduğum istemediğiniz şeyi teklif edip sonra kızmanız.
Ailenizin gazına gelmişsiniz.

Ben adamın yerinde olsam (olayları bilsem) ayrılırdım.
Çalışmayan biri, benim parama ortak olacak ve bundan utanmayacak ama 2-3 bin lira BORÇ almamı utanç verici görecek üstelik bana oyun oynayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…