- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?
9 aydır tanışıyoruz. 4 aydır nişanlıYıZ.
dün gece seni eleştirdim ama iş evliliğe gelince eğer hadsizlik olarak görmezsen sana tavsiye vermek isterim.Benim yaptığımda doğru değil. Büyürken onun hatasını hafifletiyor.çok ikisi bir zamanda teklif ettiM. Büyüzden içim huzursuz.belki daha rahat bir zamanda teklif etsem oda kabul etmezdi.bilemiyorum.ama iyi bir insanda birdaha eminim tekrarlamayacagi bir hatadan terketti istemiyorum.evet görürsün bir yani var. Ama bunu bana ve aileme yapmadığı sürece önemine yok aslında.
İs ile ilgili küçük bir nakit sıkıntısı olduğunu söylüyordu. Dayanamayıp teklif ettim. Bu teklifi evet denemek için yaptım. Çünkü önceki aylarda bana 1000 tl lik kredi kartımin limitini yükseltmemi istedi defalarca. Nikah zamanı lazım olabilirmiş nikahtan sonra mal alıp satması is çevirmesine destek olurmuş. Gibi cümleler kurmuştu. Büyüzden huylandim. Bana ay sonu yani 20 gün sonra vereceğini söyledi. Parayi vermedim çünkü parayi verecek olan kişinin küçük bir puruzu çıktığını paranın ona gerekli olduğunu söyledim.
Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?
Konu sahibine yuklenmeyi dogru bulmuyorum. Endiselerinde de hakli.
Adam nisanlisi. Para vermedigi icin sevgisiz vs olmus. Iyi yapmis vermemekle. Burada neler okuyoruz. Kac yillik kocasi tarafindan dolandirilanlar var. Akilli ve uyanik davranmak suc mu? Firsatini bulmusken nisanlisini bu konuda denemis. Evet adami zor durumda birakmis. Bu konuda yanlis yapmis.
Nisanlisini olanlar isiginda, maddi konularda guvenilir bulmadim.
Bir kere kredi karti limitini yukseltmesini istemesi birinci neden. Ustelik kredi kartiyla mal alip satmayi is cevirmeyi planliyor. Demek ki oturmus bir is duzeni yok ki mustakbel esinden gelecek bin iki bin liralik limitin planini yapiyor.
Sonra madem aile isi, 3-4 bin liralik borcun odemesi erkek tarafinin ailesinden cikmiyor da kiz tarafinin ailesinden medet umuluyor.
Adamin ailesini gectim.es,dost,akraba ve is cevresinde de 3-4 bin liralik kredisi yok demek ki. Yani tek care kizin ailesi ki hic olmamasi gerekirken. Bu durumda adam maddi olarak guven vermiyor.
Konu sahibi bence olc tart bir daha degerlendir. Iyice tani. Evlenmek icin acele etme.
kesinlikle evlenme.adamı ne hale düşürdün ailenin gözünde ve adamın olanlardan haberi yok.ailen her daim tepkili olacak.ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak.Benim yaptığımda doğru değil. Büyürken onun hatasını hafifletiyor.çok ikisi bir zamanda teklif ettiM. Büyüzden içim huzursuz.belki daha rahat bir zamanda teklif etsem oda kabul etmezdi.bilemiyorum.ama iyi bir insanda birdaha eminim tekrarlamayacagi bir hatadan terketti istemiyorum.evet görürsün bir yani var. Ama bunu bana ve aileme yapmadığı sürece önemine yok aslında.
Yok öyle değil. Burda gizli olan tek şey tüm ailemin bu olaydan haberi var ama nişanlı sadece muhatabı olan kuzenim biliyor sanıyor. Ailemde biraz yüzsuz buluyor açıkçası nişanlımi.çünkü kuzenim yaşça nişanlimdan 10 yaş küçük. Tenezzül etmesini hoş karsilamiyorlar
aynen,evlenseler adamın işi bozulsa boşanmaya kalkaren güvenilmeyecek insan tipisin konu sahibi.. sana güvenip arkasını dönemez insan..
Gururunu onurunu kırmamak onu küçük düşürmemek için.
nişanlın aileni para verdirmeye şimdiden alıştırıyor..Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?