Nişanlılık ve Aileler, Evlenince Düzelir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 tarafında hataları var anladığım kadarıyla. Ancak şöyle bişi var ki evlenince düzelmiyor. Daha da karışık hale geliyor. Ailesinden kopuk gibi bi cümle okudum yanlış hatırlamıyorsam. Bu tarz ailesinden kopuk yaşayan erkekler nedense evlenince ailesiz nefes alamayacak duruma gelebiliyorlar. Ne sorunlar evlenince çözülüyor ne de çocuk evliliği düzeltiyor. Temeli sağlam olmayan yapıya kat çıkılmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Ben sert bulmuyorum yorumlarınızı, gerçekçi buluyorum. Her fikri görmek için konu açtım yani her cevap kabulüm. Vakit ayırıyorsunuz, çok teşekkür ederim. Nişanlıma zaafım var ama normal hayatımda höt höt biriyim ben de. O da öyle biri. İkimiz de alfayız. Ailesine karşı sadece kendini mecbur hissediyor ve bi takım vicdan olguları kullanılıyor bazen, net görüyorum. Bana gel git yaptıran aradaki çıkışları ya da normal halde anlattığı istekleri. O yüzden kafam karışıyor. Her daim aileci ya da sesi çıkmayan biri olsa net olurdum gibime geliyor..

Az önce bir yorumda vicdanına oynayacaklar gibi bir şey söylemişsiniz. Aslında anahtar kelime vicdan. Nişanlınız size hak vermediği için değil merhametli bir adam olduğu için rest çekemiyor aslında. Eğer size sevgisinden saygısından eminseniz, olgun karakterli ruhu sağlıklı bir adam olduğundan eminseniz merhametli bir adamla yaşlanmak gibisi yoktur Belki de düğün öncesi olaylar daha fazla büyümesin diye uzatmamaya çalışıyordur. Ailesi sıkıntı yaratan siz ise huzur veren taraf olmayı başarabilirseniz aklı kalbi her zaman sizinle olacak ve arkanızda durabilecektir. Vicdanlı insanlar er ya da geç doğrunun yanında olurlar. Bu süreçte karşı tarafa hakkınızda konuşabilecek kötüleyecek kozlar vermezseniz zamanla kazanan siz olursunuz. Siz ne kayınvalideyi değiştirebilirsiniz ne abiyi ne de aile yapılarını öyle düşünün. Bu kadar üzülmeniz yıpranmanız bir şeyi değiştirmeyecek ki. Bırakın şimdilik onlar kendi kendilerine ne yapıyorlarsa yapsınlar. Siz kapı duvar olun. Kimsenin mutluluğumu bozmasına izin vermeyeceğim deyin. Nişanlınız size ne kadar saygı duyarsa, sizin davranışlarınızla ailesinin davranışlarını her kıyasladığında hak vereceği taraf siz olacaksınız. Gün sonunda sessiz kalan saygısını bozmayan sevgisine sahip çıkan ve kimsenin buna engel olmasına izin vermeyen birini kim yenebilir ki? Ki bence nişanlınız aileci biri değil de kavga gürültü sevmeyen biri gibi. Ailesi zaten kaoslu. Siz ona huzur olun o size doğru kaçacaktır

Ayynen bunları söyledim. Kaç yaşında kadın senden özür dilemez, anne affedilir. Sen de ona karşı hata yaptın kapansın konu bana ağlıyor dedi. Abime para verme planım yok zaten babama gider ama düşün biz kardeşiz gitti babamda da yok, en son çare bana gelirse öl mü diyeyim yoksa deli miyim niye bana lazımken ona para vereyim dedi. Sen git gelmiyorumu kabul etmedi, sıklaştırmayacağını söyledi. Bayram seyran düğün cenaze hastalık ve haftada bir diyor. Bunları konuştuk, peşin sorup söz istiyorsun hayatın akışı var belki de hiç para istemeyecek belki bu insanlar senden özür dileyecek diyalog düzeltecek peşinen önyargılısın diyor.. 10 seneder fazladır tanıyorum abisini, sevgiliyken arada bir görüşüyordum resmen biz nişanlanınca çıldırdı hali tavrı bozuldu. Evvelden topluma sıkıntılı saygısız biri banane deyip geçiyordum. Ya iki tane hatam var annesinin yüzlerce bana dönüp sen beni arada bıraktın diyor. Annem anlamadı durmadı hata yaptı sen anlayabilirdin modunda.. Ben ondan en küçük bi şeyi rica ediyorum babam şunu istedi rica etsem yapar mısın diye, o da ediyor ama hayır cevabını kabul etmeden.

Ne güzel anlatıyorsunuz.. Aileme ayıp etmekten utanıyorum, hep alttan al idare et ama hiçbi istekleri yapılmayıp bir de yüzlerine anlatılıyor. Benden ailesini idare etmemi isterken benimkini kaçırması ve kaçırmamı istemesi kabalık gibi geliyor. Bir de 3 yıl boyunca iş sıkıntımız oldupun, maddi sorunumuz olduğunda, hastayken, askerdeyken ben hep yanındaydım. O kendini kötü hissetmesin diye elimden geldiğince ev eşyalarını bile aldım. Düğünü ailem istedi o tek başına zorlanmasın diye çoğunu ödedim. Bunlar para meselesi gibi durabilir ama değiller. Bunların hepsini biliyor. Ve ona rağmen bana bu haksızlıkların yapılmasına müsade ediyor. Engel olamamasını anlıyorum ama affedilmek isteyen yokken affetmemi nasıl bekliyor? Benim kırgınlığım, gururum.. Ben mükafat beklerken ondan. Evet haklısınız, ailesi çok kaotik. Hep kavga, eleştri, gürültü, huzursuzluk, sorun. Hiç normal muhabbet ettiklerini, gülüştüklerini falan bilmiyorum. Herkes bi şeyle kavgalı. Aslında nişanlılık öncesi bunlardan hep o şikayet ediyordu. E vicdansa o vicdan bana yok mu? Ben gerekli olan yapılmadığında üzüldüğümde takma, annesi üste çıkıp suçluyken üzüldüğünde üzemem. Ben annemi üzemem ama o seni üzebilir diyormuş gibi geliyor. Paranoya yaptım. Evlenicez ve her gün arayıp gel abini kurtar diyecekler diye..

eşinizin bunu sorumluluk olarak görmesiyle sizin maddi anlamda ömrünüzü yerler ve bu kambur sizi çok yorar.
bu hikayede yanan elti olmuş. gencecik kız, elin oğlunun foyası ortaya çıkmadan apar topar evlendiriliyor ve sorumsuzluğu, şiddete meyilli olduğu herkesçe malum. çok üzüldüm.
size gelince durum düzelmez. mesafeli olmakta fayda var inşallah yuvanıza yansımaz

İşte şu var ki erkeklerin bir kısmı evlenmeden önce çok da ailesiyle ilgili değilmiş, çok derin bağı yokmuş, tepesi atınca resti çekermiş gibi görünüp evlenince 180 derece dönüveriyor, bir bakıyorsunuz adam onlar benim ailem, elbette çağırdıklarında gideceğim, elbette para vereceğim para benim param demeye başlıyor, nişanlınız bunu yapar demiyorum ama yapma ihtimali var zira benzer konuları açın okuyun, nişanlıyken sevdiği kadına minnoş olan adamların içinden annem annem diyen adamlar çıkıyor, nişanlınız alfa mı bilemem ama istendiği takdirde gayet güzel manüple edilebilecek biri.

Gözünüzü korkutmuş gibi olmayayım ama evlilik yürütmek istiyorsanız kesinlikle annesiyle ve eltinizle yarışa girmeyin, bazı şeylere kulak tıkayın görmezden gelin ve asla haklı da olsanız nişanlınıza ailesini kötülemeyin.
Mesafeli olun, ailesiyle ilgili meselelerde istemediğiniz bir şey yapacağında kavga etmek yerine tatlı dille yaptırtmayın, başka türlü mümkünü yok çok sürtüşür sürekli ailesi yüzünden kavga edersiniz, kavga ettikçe de siz hatalı ailesi haklı durumu yaşanır, erkekler kadınlar gibi değil annen şöyle dedikçe anneye daha bir bağlanıyorlar.

Ben pek yandığını düşünmüyorum. Baba evinden kaçmak ve para gördüğü için heves etmek onun seçimi. Okumayı ve onurlu bir şekilde kendi kazandığı parayı harcayıp tamah etmemeyi seçebilirdi. Tencere kapak bir menfaat ilişkisi var. Kıskançlığı farkedince evlenmeyi talep eden kız kendisi. Eşim bunu bir kambur değil de kendisini olgun, üstün insan olarak görüyor..

Küstahça algılamayın ama yarışmıyorum zaten. Ortada benim kıskanabileceğim hiçbir meziyet ya da sahiplik yok. Aksine annesi kıskanıyor. Sizin şuyunuz var ötekine de ben yapayım altta kalmasın diye. Bu çok garip bir çocuğunu ötekinden kıskanıyor. Konuları karıştırıyorum bayadır.. E peki ben sustum o gördü ne güzel ses etmiyor müdahale etmeyeyim demeyecek mi? Kabullenici de olmak istemiyorum. Bir de tehlikeli bir anne. Bana bi konuda yorumunu söyleyip ben ses etmediğimde bunu ben söylemişim gibi anlatıyor. Çok defa nişanlımın ve babasının bana güveni kırılsın diye yalan söyledi, hoş ortaya da çıktı.

Aslında ben şöyle yorumluyorum. Sizden anlayış bekliyor çünkü bence zaten sizi ailesinden bir adım öne koymuş. Bence sizin daha akıllı daha olgun davranabileceğinize inanıyor. Aslında bir nevi o da bu kaostan size sığınmaya çalışıyor diyelim. Mesela beni bu hayatta en çok annem üzmüştür ne acıdır ki. Ama ben anneme düşündüklerimi hissettiklerimi söyleyemem. Saygımı bozmak istemem yine de canını yakmak istemem. Çünkü bu benim kendi vicdanımla meselem. Anne babalara her şeyi söyleyemiyoruz ki her zaman. Ama eş öyle değildir. İnsan eşiyle her şeyi rahatça paylaşabilir. En çok ondan anlayış bekler en çok ondan merhamet bekler en çok ondan sevgi saygı bekler. Ailenize karşı da mahcup olmayın çünkü nişanlınız ailesinin yapmadıklarını yapmak için çabalıyormuş. Önemli olan da nişanlınızın sizi önemsemesi. Gerisi dış kapının dış mandalları inanın. Bir de tüm samimiyetimle söylüyorum ki bir şey yapmamaları kendi çabalarınızla bir şeyler yapmanız daha hayırlı. Çünkü bir de dönüp dolaşıp yaptıklarıyla övünmek boyutu var bu işlerin, işte o zaman yaptıklarına da lanet ediyorsunuz. İnanın ileride ben yuvamın her bir çöpünü kendi emeğimle yaptım o yüzden kimsenin tek bir söz söyleme hakkı yok demek kadar da büyük bir özgürlük yok Bu düğüne kadar olan süreçler hep sancılıdır gergindir, bunları birçoğumuz yaşadık yaşıyoruz. 4 4 lük evlilik yoktur derler ya işte bu da çok doğru bir sözdür çünkü her evliliğin kendi içerisinde sıkıntıları vardır. Kimisinde eşler arasında kimisinde aileler.. ama mutlaka bir sorun vardır. Burada önemli olan sizin ve nişanlınızın sevgisi tüm bunları aşabilecek kadar büyük ve kuvvetli mi? Yoksa hayat dediğiniz hep bir koşturmaca hep bir sorun. Mesela bir komşum var kayınvalidesiyle çok iyi anlaşır ama kayınvalidesi her gün çat kapı gider gittiğinde sabahlara kadar oturur bu insanlar benim çocuklarım da olsa bir özel hayatları var demez. 7 24 bir arada olmak istiyor kadın. Her şeyin içinde olmak, her konuda onlardan önce karar vermek. Mesela burada da kavga gürültü yok ama samimiyetin dozunu kaçırmak var. Yani kusursuzu yok

Yarışıyorsunuz demedimEvlenince yarışa girmeyin dedim yarıştan kastımı net anlatamadım sanırım, evlenince bazı şeyleri daha fazla göreceksiniz gözünüze batan durumlar olacak bunları dile getirirseniz onların sizi değil sizin onları kıskandığınız söylenecek, yani siz aksini göstermeye çalıştıkça hatalı haksız ilan edilen olursunuz onu anlatmaya çalıştım, ortada bir meziyet olmayabilir ama bunu küçümsemeyin eşinize de böyle yansıtmayın zira kayınvalideniz anne bu bile eşiniz için annesinin geçer not, sizin de sınıfta kalmanıza neden olur.

Ayrıca yanlış mı okudum, eşiniz ailesini maddi manevi yüklenmeyi olgunluk ve üstünlük olarak mı görüyor, işiniz var o zaman, eşinizin ruhunu okşayıp egosunu şişirmişler ya da eşiniz pohpohlamaların asıl nedenini anlayamamış, her iki türlü de gitti sizin maaşlardan biri.

Konunuzda en negatif yazan benim sanırım, birinin soldan üfleyen taraf olması gerekiyor, umarım hiçbir şey benim dediğim gibi olmaz.

Artık bu yola gırdım donemem mı dıyorsun arkadasım
Cunku yazdıkların kabus gıbı
Ve bunlar sonun baslangıcı emın ol buna
Nısanlının abısının alacagı gelın adayı
Konu ıle uzaktan yakından ılgısı olmayan bırı
Plan programı yapan kayınvalıde
Ve senın aılene ayıp etmıs
Nısanlın onları kırmak ıstemez
Neden onların arası sen aradasın dıye acılsın
Gunah kecısı olacaksın ve sınır hastası
Ama ben bu deveyı guderım dıyorsan..

dıkıs tutturamayan abıye arka cıkması gerek nısanlısının aılenın beklentısı bu yonde
Nısanlısıda bunu soylemıs zaten

Prens olsa su anlattıklarına değmez. Daha evlilik olmadan bu kadar yipranmissin. Ne gerek var. Belki adam olur anlar ama senin ömrün biter. Nişanlın arkanda olsa neyse o da değil. Yarın maddi olarak da yardımcı olmaya kalkar. Ne gerek var. Otur kendi maaşını çatır çatır ye.

Çok çok haklısınız.. Maalesef ailemin ona güveni kırıldı. Çünkü annesi anneme onun yanında bana nasıl haksızlık ettğini anlatıp nişanlım tavır göstermeyince ezdirdiğini düşündü. Her ne kadar yalnızken tavır gösterse de annesinin tavrı değişmeyince sonradan gösterdiğine de inanmadı. Birkaç defa da benim yalanımı yakaladı ailem. Mecburdum aileler birbirine girmesin diye bi şeyleri kendim alıp onların aldığını söyledim, o esnada nişanlımın işi yoktu çünkü ondan da isteyemezdim. Ben de aynı anlayışı ondan bekliyorum. Hiç konuşulmayan bi şey o da şu ki bu süreci ben de böyle hayal etmemiştim, kim telafi edecek bunları. Ben anlayış beklediğimde onu savunurken ya da en çok bana yüklenirken buluyorum. Çünkü sen bana tavır yaptın diyor. Annene mi yapsaydım dediğimde olmaz diyor. E ben kime söyleyecektim ki bunları.. Çok yorgunum, çok kırgınım. Şu an çok daha sakin konuşuyoruz, ayrılık ders oldu modundayız. Evet oldu da bayadır anlaşmadan konuşuyorduk. Ama bana sen keşke büyütmeseydin yapmadı deyip geçseydin sen suçlusun deyince görmedin mi yaptıklarımı bana şunu yaptılar nasıl tek suçlu sensin derken tekrar konulara giriyoruz. Annesi beni suçladığı ve kendisi onu suçlayamadığı için koşulsuz affetmemi bekliyor. İyi de kırgınım. Kızgın olmaman gerek diyor. Ben anlamıyorum burayı. Ona ben destek peki bana kim?

Benim meselem para değil ki. Muamele. Düzgün olsa her şey elimdekini de verecek kadar açık elliyim. Tek başıma bir ev kirası ödeyip yaşayıp gezip tozacak kadar kazanıyorum zaten. Derdim hiç para olmadı, o da bunu biliyordu..

Çok haklısınız çok yorucu. Ve inanın bu süreçte yaşadıklarınızı belki de bir ömür unutamayacaksınız çünkü bunlar en mutlu günlerinizde yaşatıldı. Sen suçlusun demesi yanlış elbette. Anne kim bilir ne türlü duygu sömürüleri yapıyordur. Tahmin edebiliyorum. Siz haklı olduğunuz için daha dik daha gururlu duruyorsunuzdur, o ise gözyaşlarını silah olarak kullandığı için en sonunda kendini haklı çıkarmayı başarıyordur. Bazı kayınvalideler severler tehlikeli oyunları. Ama elbet kendi oyunlarına kendileri yenik düşerler bir gün.

Ayrıldık dersmı oldu
Sız arkanıza bakmadan kacın
Hadı sızı gectım
O anacıgınıza babacıgınıza yazık
Bu surecler devam ettıkce yıpranıcaklar

Evlenince de düzelmez çocuk olunca da malesef... Evlendikten sonra annesi abisine yardım etmediniz diye suçlar muhtemelen yardım etseniz de uzak duramazsiniz zaten eşiniz ailem napayım demeye başlamış evlenince daha büyük sorunlar sizi bekliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…