Nişanlılık ve Aileler, Evlenince Düzelir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Prens olsa su anlattıklarına değmez. Daha evlilik olmadan bu kadar yipranmissin. Ne gerek var. Belki adam olur anlar ama senin ömrün biter. Nişanlın arkanda olsa neyse o da değil. Yarın maddi olarak da yardımcı olmaya kalkar. Ne gerek var. Otur kendi maaşını çatır çatır ye.
Ayrıldık bir defa, yine de anlamadı. Ben takmamalıydım çünkü..

Dugune 10 gun kalmıs sımdı okudum😬
Keske 10 ay once yazaydınız:KK14:

Dugune 10 gun kalmıs sımdı okudum😬
Keske 10 ay once yazaydınız:KK14:
O zaman nişan yoktu ki. Kaldı ki ben böyle bi insan hayatımda ilk kez görüyorum. Çoğu şeyi de çok sonradan anladım ya da ortaya çıktı. Benim sabrım bitti konuşöaya başladım patladım, sorun çıktı. Yalan söylediğini bile 3 ay sonra anladım. 😄

O duruma çok üzülüyorum gerçekten. Olayların çeyreğini biliyorlar ve istemiyorlar aslında şu an.
Yazık gunah aılene sana yapılan saygısızlıklar
Kendını bırak onları dusun
Vallahı bıllahı degmez
Sonun baslangıcı
Neler olacak dusunmek dahı ıstemıyorum
17 yıllık evlı bırı olarak

Artık bu yola gırdım donemem mı dıyorsun arkadasım
Cunku yazdıkların kabus gıbı
Ve bunlar sonun baslangıcı emın ol buna
Nısanlının abısının alacagı gelın adayı
Konu ıle uzaktan yakından ılgısı olmayan bırı
Plan programı yapan kayınvalıde
Ve senın aılene ayıp etmıs
Nısanlın onları kırmak ıstemez
Neden onların arası sen aradasın dıye acılsın
Gunah kecısı olacaksın ve sınır hastası
Ama ben bu deveyı guderım dıyorsan..
Demiyorum. Benim ya da ailemin nişan atma takıntısı yok. Babam hemen at istiyorsan ben evi boşaltırım sen tatile git dedi. Ben sadece ilişki süresince aramızdaki diyalogdan bugün sadece o da arada kaldı haksızlık mı ediyorum, ben mi çok taktım diye düşünüyorum.

Merhaba

Sırf bu konu için üye oldum. Lütfen doğruyu, yanlışı, fikirlernizi söyleyin.

3 yıllık ilişkinin ardından 1 yıl önce nişanlandık, düğüne 10 gün kaldı.

Annem babam emekli, bi tane okuyan kardeşim var.
Nişanlımın anne babası emekli bir tane bir yaş büyük abisi var.
Kardeşler birbirini daha önceden tanıyordu. Ailelerle tanışma vs aşaması çok güzel geçti, o esnada nişanlım askerden yeni dönmüştü iş arıyordu ailem bu konuda onu kırmamak için hiçbir soru sormadı.
Nişanlımın babası bizim için kendi binalarında bir ev aldı ve başta bunu ben de kabul ettim. Ancak anne babasının ordan gidip abisinin orada yaşayacağını öğrendiğimde bu evden vazgeçtim. Çünkü sıkıntılı biri olduğunu gözlemlemiştim. Birlikte aileleri kırmayan bir mazeret bulup uzağa taşındık. O ev abisine verildi, tadilatı Annelerin tanışmasında da annem üzerimize düşen yapılması gereken şeyler dışında hiçbir şey istemediğini söyledi. O esnada kayınvalide adayım her şey hazır, çabucak evlendiririz, saçının tokası bile aklında kalmasın, sana beğendiğin süsü almaya gittim diyen biriydi.
Bizim sözümüzün ertesi günü nişanlımın abisi kıskandığı gerekçesi ile bikaç haftadır tanıdığı, 18 yaşında bir kızla aniden evlenmeye karar verdi. Abi 33 yaşında.
Sorumsuz, problemli ve aile etrafında hayta bilinen biri. Kayınvalidem de açıkça o evlensin çok istiyorum, evlenmeyecek diyorlar vs. dedi. Ve ertesi gün beni, ailemi aramayı, ilgilenmeyi kesti. Nişan elbisemi kendim almaya gittim, aileler arası sorun çıkmasın diye bu durumu nişanlımla idare edip yalanlar söyledik. Ve ben annesinin tutumunu bildiğim için nişanlımı annesinin ilgisizliğinin sorun olacağı konusunda ikaz ettim.
5 ay boyunca annemin tüm davetlerine rağmen hiçbir detayı konuşmak için dahi gelmedi ve her arandığında kaynımı, onların sorunlarını, diğer gelin adayını, onun için ne hazırlıklar yaptığını anlatıp durdu. Geldiğinde ise gerekçe olarak parasının kalmadığını söyledi.
Öteki gelininin ailesi hiçbir şey yapmayacağını söylediği için kızın yatak odasından tutun beyaz eşyaya kadar her şeyi erkek tarafı aldı. Sorsanız sürekli ben ikinize de aynı şeyi yapıyorum diyor sürekli. Ben mutfak eşyası, bi kısım ev eşyası, yatak odası, küçük aletler, düğünün bir kısmı vs. ne gerekiyorsa kendim yaptım. En sonunda da banane parası yoksa ötekini evlendirmek için koştururken bana mı sordu ben çalışıyorsam başkası için değil dediğimde paragöz oldum. 2 defa kayınvalide ile konuşmaya gittim ve bu ilgisizliğinin sorun olduğunu, bizim de aramızı bozduğunu, istemezse bir şey almayabileceğini ancak en azından bir kez ilgilenebileceğinü söyledim. Beni aramızı bozmakla tehdit etti. Çok defa kenarda öteki gelini için yaptığı hazırlıkları anlattı ya da beni zorla nir konuya dahil edip bu lafları ben söylemişim gibi nişanlıma aktardı. Benim ailem de bu değersizlik ve ilgisizlik yüzünden nişanlımın arada kalıp mahçup olmaması için ona tek bir laf bile söylemedi. Sadece annesi ile annem bir kez konuştu, yaptıklarını kabul etti. Ancak hiçbir davranış değişmedi. Kendi imkanlarımızla ikimiz benim ailem istediği için düğün yapıyoruz. Kayınvalidem sürekli öteki oğlu düğün yapmadığı için bizim düğün yapmamızı, öteki ailenin yanlış anlayabileceğini düşünüp bunu bile istemiyor. Ancak benim ailem kızın tüm sorunlarını, ona alınan şeyleri, yapılanları ve süreçleri biliyor. Nişanlım ise annesinin hatalı olduğunu ama samimiyetten anlattığını ve benim ailemin çok abarttığını söyleyerek annesini ve abisini onlar özür dilemeden affetmemi, hiçbir karşılık vermememi, gerektiği kadar görüşeceğimizi söylüyor. Yalnız bu gereklilikte ihtiyacı olursa abisine para vermek, onlar sorun yaşarsa gitmek vs. var. Kayınvalidem oğlunun sıkıntılı olduğunu bu evlendiği kızı dövebileceğini, oğlunun evini geçindirmeyeceğini ve onların arasında bi sorun çıkmadan bir an önce onları evlendirmek istediğini söylüyor. Bu süreçleri sağlık sorunu sebebi ile nişanlımın babasına aktarmadık, o da adeta annesinin eşiymiş ve abisi çocuklarıymış gibi kıskanmasını, patavatsız sözler söylemesini, triplerini, şartlarını ayarlamadan tanımadığı biri ile evlenmesini kabulleniyor. Bu süreçte ben de nişanlıma öteki gelini kına gecemde düğünümde görmek istemediğimi, annesinin benimle bir kez ilgilenmemesine rağmen bana o kıza benim düğünüm için kıyafetler almasını kasten anlattığını söyledim. Konu patladı. Düğün vs elaleme rezil oluruz diye. Annesinin ilgisizliği, bana almadığı elbiseler, nişan bohçası yapılmaması da bizi rezil etti dediğimde konu sürmenaja giriyor. Takma, konuşsam da tartışsam da düzelmiyor evlenip işimize bakalım, ne yapayım ailem de böyle diyor. Kimse ondan ailesini atmasını istemiyor ama yeterden anlamıyor. Anne ve babası da akrabaları ile konuşmuyor, komşu ve arkadaşları yok. Sürekli çocukları birlikte olsun istiyorlar. Nişanlım abisi işe evel eski yakın değil. Ve bu çiftle bizim aramızda yaş, eğitim, kültür, yaşam tarzı farkı var. Küçümsemiyorum ama yıllardır çalışan, ikimiz de üniversite mezunu, belli hobileri olan insanlarız bu çift ise okumamış, biri zaten daha okul yaşında, babası yaşında biri ile evlenen, biri çalışan, biri işi olan da başında durmayan biri.
Bizim nişanımızın ertesi günü evde misafirlerin onları beklediğini bile bile annesi diğer oğluna nişan yaptı ve biz oraya gitmek zorunda kaldık. Kayınvalide ise ben de bilmiyordum o gün nişan olacağını dedi. Benim de bu süreçte nişanlıma çok söylenmek, ondan bu durumu düzeltmesini istemek, çok sinirlendiğimde abisi ve nişanlısından küfürle bahsetmek gibi bir hatam oldu. Hiçbi zaman ailesinden birinin yüzüne kötü bi şey söylemedim. Ancak şu durumda annesini abisini bunca haksızlıkla affetmemi beklemesi, onlara yakın olmamı istemesi normal mi? Öyle ise ben ne yapacağım? Evlenince haftada bir gibi ailelere gitmeyi düşünüyoruz ancak ben abisinin en ufak patavatsızlığını bile kaldıramıyorum. Borç vermesi fikri bile beni rahatsız ediyor. Annem hatalı, aana haksızlık etti diyor ancak o annedir diyerek normal davranmamı istiyor. Ve konuşmamı bekliyor, özür beklemekte hata mı ediyorum? O benim ailemle normal iletişimde. Gelip gidiyor. Annesi beni 5 aydır davet etmiyor bile çünkü diğer gelininin ailesi sokağa çıkmasına izin vermiyor. Başlangıçta çok sık çağırıyordu. Üstelik bu olanlar yüzünden nişan attık ve iki hafta sonra konuşmaya başladık. Erkekler hep böyle mi, ben mi abartıyorum bilmiyorum. Sonradan ailesi kıymete mi biner talepler oldukça soruna mı çekilir bilmiyorum. Bu ailecilik konusu nişandan sonra çıktı bu arada. Öncesinde evde zorlandığını, kaç yıl ayrı yaşadıktan sonra zor geldiğini, özgürlüğüne düşkün olduğunu, kardeşinden soğuduğunu falan söylüyordu. Haklı da olsa ailesi suçlusun demesin istediğini söylüyor. Haklı da olsam ailesi kız yüzünden bize bağırdın vs. demesin istiyor. Hatta o kadar ki arada bir evimizde kalmak istese neyse ya şimdi evlenmeden uzaklaştı bizi istemiyor derler deyip vazgeçiyor. Karışık olduysa kusura bakmayın cevaplarla güncellerim.
Evlenince düzelmez daha beter olur , çifte standart var ve eşin aileci, evlenince o beğenmediği abisi bile kıymete binecek ...

O zaman nişan yoktu ki. Kaldı ki ben böyle bi insan hayatımda ilk kez görüyorum. Çoğu şeyi de çok sonradan anladım ya da ortaya çıktı. Benim sabrım bitti konuşöaya başladım patladım, sorun çıktı. Yalan söylediğini bile 3 ay sonra anladım. 😄
Sızın aılenızle onnun aılesı tamamen zıt
Hem haksız olacaklar hem yıne egıöen sız olacaksınız neden
Bukadarmı kıymetlı nısanlınız her seyı kenara atacak kadarmı

Yarışıyorsunuz demedim😊Evlenince yarışa girmeyin dedim yarıştan kastımı net anlatamadım sanırım, evlenince bazı şeyleri daha fazla göreceksiniz gözünüze batan durumlar olacak bunları dile getirirseniz onların sizi değil sizin onları kıskandığınız söylenecek, yani siz aksini göstermeye çalıştıkça hatalı haksız ilan edilen olursunuz onu anlatmaya çalıştım, ortada bir meziyet olmayabilir ama bunu küçümsemeyin eşinize de böyle yansıtmayın zira kayınvalideniz anne bu bile eşiniz için annesinin geçer not, sizin de sınıfta kalmanıza neden olur.

Ayrıca yanlış mı okudum, eşiniz ailesini maddi manevi yüklenmeyi olgunluk ve üstünlük olarak mı görüyor, işiniz var o zaman, eşinizin ruhunu okşayıp egosunu şişirmişler ya da eşiniz pohpohlamaların asıl nedenini anlayamamış, her iki türlü de gitti sizin maaşlardan biri.

Konunuzda en negatif yazan benim sanırım, birinin soldan üfleyen taraf olması gerekiyor, umarım hiçbir şey benim dediğim gibi olmaz.
Yani tam şöyle aslında ben olgunum, akilim abim vasıfsız tabii ki sorun çözme yetisi bende gibi bakıyor. Tamam bu gerçekte de böyle ama anlamadığı şey şu, bu vasfın var diye sonsuz kullanılmak zorunda değilsin. O da kendini geliştirebilr. Evde sanki annenin eşi o, abi sorunlu şımarık çocuk gibi..

Sızın aılenızle onnun aılesı tamamen zıt
Hem haksız olacaklar hem yıne egıöen sız olacaksınız neden
Bukadarmı kıymetlı nısanlınız her seyı kenara atacak kadarmı
Nişana kadar hiç böyle değildi. Nasıl yöneteceğini bilemedi mi acaba diyorum sadece.. Aileler tamamen zıt, evet.

Evlenince düzelmez daha beter olur , çifte standart var ve eşin aileci, evlenince o beğenmediği abisi bile kıymete binecek ...
Düne kadar küstü, sevmiyordu gerçekten düne kadar. Bugün merhameti tuttu. Çünkü ailesi sürekli iki kardeşsiniz biz ölünce diyor. Ona ne kadar zarar verse de.

Nişana kadar hiç böyle değildi. Nasıl yöneteceğini bilemedi mi acaba diyorum sadece.. Aileler tamamen zıt, evet.
Hak terazısıne koyarım..aılemıde ayak altı yapmam
Sızınkılere saygısızlık yapılmıs olay bu kadar net

Yazık gunah aılene sana yapılan saygısızlıklar
Kendını bırak onları dusun
Vallahı bıllahı degmez
Sonun baslangıcı
Neler olacak dusunmek dahı ıstemıyorum
17 yıllık evlı bırı olarak
Ben deli değilim di mi.. Ailene saygısızlık değil boşboğazlık diyor. Sana kötülük yapmıyor, ötekine iyilik yapıyor diyor. Diyorum ben mi fesatım..

Hak terazısıne koyarım..aılemıde ayak altı yapmam
Sızınkılere saygısızlık yapılmıs olay bu kadar net
Ben yapmadım annem yaptı, benim ne suçum var diyor. Annemle konuştum, kavga ettim durmuyor benim bireysel yanlışım olmadı diyor. Bilmiyorum..

Ben yapmadım annem yaptı, benim ne suçum var diyor. Annemle konuştum, kavga ettim durmuyor benim bireysel yanlışım olmadı diyor. Bilmiyorum..
Malesef evlenince aile ile daha içli dişli oluyorsun hatayı annesi yapmış da olsa devamı gelecek ve sen hep kötü gelin olacaksın diğerinin yaşı küçük birşey bilmiyor diyecek

Ben deli değilim di mi.. Ailene saygısızlık değil boşboğazlık diyor. Sana kötülük yapmıyor, ötekine iyilik yapıyor diyor. Diyorum ben mi fesatım..
Iste ısıne geldıgı gıbı konusuyor
O ınsanlar onun aılesı
Yarın 100 de bın sen haklı ol
Dıyecekkı aılemle aramı bozdun
Aynı catı altında yasamadınız
Evlılık sorumluluk almak demek burda sız yuku sırtlamıs goturuyorsunuz tek basınıza
Yazık

Bızım ulkemızde 40 yıl aramadıkları ogul kıymete bıner
Oglanda aılesı oldugunu hatırlar ne hıkmetse
😁

Çok haklısınız çok yorucu. Ve inanın bu süreçte yaşadıklarınızı belki de bir ömür unutamayacaksınız çünkü bunlar en mutlu günlerinizde yaşatıldı. Sen suçlusun demesi yanlış elbette. Anne kim bilir ne türlü duygu sömürüleri yapıyordur. Tahmin edebiliyorum. Siz haklı olduğunuz için daha dik daha gururlu duruyorsunuzdur, o ise gözyaşlarını silah olarak kullandığı için en sonunda kendini haklı çıkarmayı başarıyordur. Bazı kayınvalideler severler tehlikeli oyunları. Ama elbet kendi oyunlarına kendileri yenik düşerler bir gün.
Düştü birkaç defa, üç gün sonra aynı. Ben de ağlıyorum aslında. 😄 Dedim hatta bi sefer, dur önce ben ağlayayım diye.. Gururlu durmak en büyük sorunumuz, çok gururlusun aşağı çok gururlusun yukarı. E napayım? Ay sanki olayları benle yaşadınız. Aynı şeyi mi yaşadık ya? Nolur detaylı konuşalım...

Iste ısıne geldıgı gıbı konusuyor
O ınsanlar onun aılesı
Yarın 100 de bın sen haklı ol
Dıyecekkı aılemle aramı bozdun
Aynı catı altında yasamadınız
Evlılık sorumluluk almak demek burda sız yuku sırtlamıs goturuyorsunuz tek basınıza
Yazık
Galiba haklısınız.. Sahiden sağol sen kendin bunca şeyi yaptın diyen de olmadı.

Düştü birkaç defa, üç gün sonra aynı. Ben de ağlıyorum aslında. 😄 Dedim hatta bi sefer, dur önce ben ağlayayım diye.. Gururlu durmak en büyük sorunumuz, çok gururlusun aşağı çok gururlusun yukarı. E napayım? Ay sanki olayları benle yaşadınız. Aynı şeyi mi yaşadık ya? Nolur detaylı konuşalım...
Sımdılık gururlusunuz
Ama bu aıle sızı asagıya cekecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X