Nişanlılık Süreci Sorunları

O kafada değilim, ailem de destekliyor hatta annem evlenme kızım rahat mı batıyor der her zaman. Sadece doğru yolu görmeye çalışıyorum, size de genel olarak sordum.

Sen bu aileye uygun oldugunu dusunuyor musun?
Kimsemiz yok yazmissin
Sakinlige, kendi halinde olmaya alismis bir insansindir diye tahmin ediyorum. Ama onlar dogulu ve kalabalik bir aile. Kulturlerinde gidip gelmek, istedikleri kadar birbirlerinde kalmak, babaya, anneye hayir diyememek falan var. Nisanlin ve ailesi nasildir bilmiyorum ama genelde bu sekilde oluyorlar.. Onlara ayak uydurabilecek misin?

O kafada değilim, ailem de destekliyor hatta annem evlenme kızım rahat mı batıyor der her zaman. Sadece doğru yolu görmeye çalışıyorum, size de genel olarak sordum.
gerçekten rahat batmış , bol bol çarşaf yıkarsın yatılı misafirin çok olur . kalabalık yemekler. . ayrıca anneye babaya hayır demek çok ayıp. iyi düşünün , 5 yıl sonrasını hayal edin . evlenincede sıkıntılarınızla aannnezini üzmeyin . kadın demiş zaten rahatmı batıyor diye.

Fazla mütevazi ve hoşgörülü davranmak iyi değil. Niye isteklerinizi açık.bir şekilde belirtmekten korkuyosunuz? Altınların gramını bile siz söyleyecektiniz. Şu mobilyayı şu düğün salonunu istiyorum diyecektin. Bunda ayıp ya da ters olan bişey yok ki. Bak düğün istemem altın istemem eşya istemem herşey yeter ki iyi olsun diyen 3 kişi var cevremde. Biri benim boşandım,diger yakın arkadasım da boşandı. Diger arkadaşımız da nişan attı. Söyleyeceklerim bu kadar lütfen net ve ne istiyosan söyle

Çünkü söylemeye kalksak huzursuzluk çıkıyor tepki çıkıyor. Mobilya için tutturdular elden taksit verebileceğimiz yer olsun ödemeler kolaylaşsın falan. Düğün yerini nişanlım beğenip bana göstermişti benim de içime sindi, tamam dedi. Şimdi 10 bin zam geldi ondan da vazgeçmek istiyor. Altın konusu da yukardaki gibi malum. Ben bir şey demedikçe nişanlım 3 bilezik olsun dedi bana ben de durumları bu kadarına müsait diye 3 dedim, ama yanlış yaptım sanırım.

Diret. Korkma huzursuzluk çıksın. Ben seni anladım derdin karşı tarafa biseyler ödetmek falan degil sadece korkuyosun biseyler ters teper diye. Tepecekse de şimdi tepsin sadece isteklerini ifade ediyosun hicbir sey senin istedigin gibi olmayacaksa ne anlami var bu tantananın. sana tecrubeli biri olarak soyluyorum

Sizin demenize göre benim de boşanmam gerekiyordu. Az geride de dedim, değer meselesini çok yanlış anlıyorsunuz, kocadan isteyince değerli olursunuz, kayın aileden isterseniz yüzgöz olursunuz. Bugün altın pazarlığına oturduğunuz insanlar yarın evinizden çıkmaz, zamanında koyamadığınız mesafeyi nasıl şimdi koyarım diye çare aramaya çıkarsınız bu sefer. Eş de sahip çıkmaz, neden çıksın nasıl çıksın, her şeyi ailesi yapmış, nasıl desin gelmeyin? Dersinizi yanlış almışsınız, sizlere kıymet vermeyenler hayatınıza giren adamlardı, kayın aile kim ?

Çıkıyor, onun attığı mahalle arası düğün yerini beğenmediğimi istemediğimi söyledim. Şimdi tavır yapıyor soğuk yapıyor duygusal mobbing işte.

Çıkıyor, onun attığı mahalle arası düğün yerini beğenmediğimi istemediğimi söyledim. Şimdi tavır yapıyor soğuk yapıyor duygusal mobbing işte.
İsteseniz gayet de yarı parasını çıkar, istediğiniz düğün salonunda yaptırırsınız, insanlar elinize vuracak değiller.

Evlendikten sonra bu triplerin her konuda yapıldığını göreceksin. şimdi önemsemediğin bir konuda yapılınca görmemezlikten geliyorsun ama orta yolu bulmayan insanla evlilik yürütmek çok zor. ev senin, düğün senin ama sözün geçmiyor, evlendikten sonra sen ne nişanlına ne ailesine söz geçiremezsin. aslında bu olaylar eş ve ailesini tanımak için turnusol. mesele yapmamak ya da yapmak değil. yapmazken bile size nasıl yaklaşıldığı. gönül kırmadan, tatlı dille de halledilebilir meseleler. lütfen bunları atma. basit anlaşmazlık olarak görme. insanları en iyi seninle aynı fikirde olmadıkları konuda davranış şekillerine göre tanırsın.

İsteseniz gayet de yarı parasını çıkar, istediğiniz düğün salonunda yaptırırsınız, insanlar elinize vuracak değiller.
yok işte dün söyledim orasını istediğimi. Kalkıp şunu demedi zamlanmış fiyatının üstünü ben tamamlayayım aileme destek çıkayım orası olsun. Demedi bunu. Diğer yer nerdeyse yarı yarıya fiyat diye oraya sıcak bakıyorum, senin istediğin biraz zor dedi.

Ben tamamlarım demesin zaten, siz diyeceksiniz onu. Salonu isteyen sizsiniz, adamın umrunda değil salon, gerekli gördüğü bir şey değil.

Haklısınız annem de bunları söylüyor iyi düşün diyor ve açıkçası annem pek sıcak bakmıyor bu evliliğe. Sorun, aynen sizin de dediğiniz gibi orta yolu bulamaması sinirlenince duvar olması kaçması çünkü öfke problemi yaşıyor. Sinirlenince çok kırıyor.

Konuyu ilk okuyunca sanki altınları getirip takmışlar da sonra kuyumcuya tartmaya götürmüşsün gibi anlaşılıyor ama tesadüf eseri öğrenmişsin. Konu sahibine yüklenmeniz çok saçma olmuş kızlar yani çok makul bir istekte bulunduğu halde gidip 14 ayar bilezik almışlar. 14 ayardan yatırım da olmaz satarken çok düşük fiyata gidiyor. Kandırmak için 3 tane dandik alacaklarına konu sahibine deseler "kızım biz 3 dedik ama yapamıyoruz 1 tane alalım" bence ona da tamam derdi. Düzgün 1 tane takarlardı. Diğer ikisini sahte bile taksalar olurdu yani düğünde çok görünsün işte.

Mobilya konusunda yapacak bir şey yok maalesef. Parasını başkası ödeyince uyum sağlamak gerekiyor. Olay çıkarıp illa bunu istiyorum demenin anlamı yok o yüzden o konudaki tavrın bence gayet yerinde. Tamam deyip kapatmışsın konuyu. Canını da sıkma ileride çok daha güzellerini alırsınız birlikte.

Düğün salonu konusunda da kız söylemiş fiyatlar artmadan tutalım tutalım diye ama tutmamışlar. Belki o an maddi durumları uygun değildi yapamadılar, olabilir ama aradaki fark da sadece 10 bin. Ödenemeyecek bir şey değil. Şimdi konu sahibi aradaki farkı ödemeyi talep etse bence olay çıkacak ve yanlış anlayacaklar. O yüzden giy gelinliğini git düğüne, boşver salonu. Benim düğünümden tek beklentim o gün aşırı güzel olmak

Mobilya konusunda sorun yok. Altın konusu çok sorunlu. Erkek tarafının niyeti iyi değil onu anlamış oldun. Düğün salonu meselesinde de nişanlının trip atması, orta yolu bulmak istememesi hoş değil. Aslında adam benimle evlenme diye sinyal vermeye başlamış yavaştan. İyi düşün eğer adamı çok seviyorsan mutlu olacağını düşünüyorsan giy gelinliğini git oyna düğününde boş ver diğer her şeyi. Düğün salonu vs.çok da önemli şeyler değil çünkü.

Ben tamamlarım demesin zaten, siz diyeceksiniz onu. Salonu isteyen sizsiniz, adamın umrunda değil salon, gerekli gördüğü bir şey değil.
Onu da düşünüp teklif edecektik ama nişanlım o kadar duvar örüp konuşmaya yanaşmıyor kaçıyor ki, bu daha büyük sorunların olduğunu gösteriyor. Bir de dün gidip beğendiğimiz televizyonu almış. O da tabii zaman geçince zamlandığı için ona da fiyatı uçmuş dedi.

anneni dinle lütfen. biliyorum insan önemsemiyor, hallederim sanıyor ama hiiiç öyle olmuyor evlendikten sonra. senin gönlünü kırmaktan çekinmeyen biriyle evlilik düşünme. kızım olsun, oğlum olsun; bir anne olarak evlatlarıma vereceğim tek öğüt bu. burada düğün salonunu senin istediğin yerden tutmaması sorun değil, senin istediğini bilmesine rağmen gönlünü kırarak kendi istediği yeri kabul ettirmeye çalışması. bu çatıştığınız her konuda böyle olacak demek ki.

İşte her şey olumlu, barışalım düşünelim diyemiyorum maalesef. Hatta olumsuz tarafa daha yakınım. Hayatımı karartmak istemiyorum. Bir de dün gitmiş beğendiğimiz televizyonu almış. Onun zamanı geçtiği için fiyatı artmış tabii. Sanırım o televizyonu da nişanlım aldı, ailesi yardım etmedi. Verdiği sözleri yapamıyor ailesi cayıyor ve bu da sinirli stresli. Bana yansıtıyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…