Nişanlılık Süreci Sorunları

Aynen çok haklısın

Kimse cebindeki parayı kolay kolay vermek istemez
Bu tür adetlerden geleneklerden nefret ediyorum
Neyse artık
Umarım içinize sinen bir salon bulursunuz

Doğuluysa hızlıca uzaklaş,normalde para harcamayı severler düğünü derneği ama size cimri aile denk gelmiş.öğretmensiniz ve siz kendinize göre bir aile seçin... düğüne daha varken eşya almışsınız,nişanınız aile ne derse onu yapar.evlenince sıkıntın artar vazgeçin ..doğulular çoğu oldum olası aile hayatı sorunlu insanlardır..mutevazi olmayın azarlayın bağırın onlar alışıktır,kibarlıktan nasipsizlerdir.vallahi anlamıyorlar arkanızı dönmenizle yerle yeksan ederler sizi.. öğretmensiniz aklınızı başınıza alın.. çok kızıyorum saçma sapan insanlara iyi günler

Adam gerekli gördüğü şeylerde ucuza kaçmıyor, sizden bir şey beklemiyor, eşyaları da ailesi almış hep zaten. Kaçması, tribi falan doğal değil ama bunlar da altın istemekle, düğün dört dörtlük olsun her şeyin en iyisi olsun diye diretmekle aşılacak şeyler değil. Yarın bu adam sizin fikirlerinize, isteklerinize önem vermediğinde, alanınızı çiğnediğinde çiğnettiğinde, başına buyruk davrandığında sorun çıkarsa bunu altın istemediğiniz için oldu sanmayın.

Evet korkarım ki ailesi biraz öyle, ben bunu 1-2 ay kabul etmek istemedim ama acı gerçekten.

Kalbimi kıran, mücadelemi kıran o zaten. Yoksa az farkı kapatıp fiyata ortak olmayı da düşündük hatta daha uygun başka bir yerler de önerdim. Yarım saat uzaklıkta akrabalar komşular gelemez diye istemedi. Yani orta yolu da bulmuyor.

Artık düğün yapmak o kadar zorlaştı ki iki tarafa da hak veriyorum tabi kayınvalidenin altın konusundaki tutarsızlığı da garip.
Herkes en iyisi olsun ister ama diğer arkadaşlara katılıyorum parayı veren düdüğü çalar. Mobilyalarınız içinize sindiyse belkileri silin kafanızdan. Mesela benim oturma odamı babam aldı yerel mobilyacı dediğiniz yerlerden birinden, salon takımımı eşimler aldı çok bilindik bir markadan hem de bana hangisi olsun ya da şunu aldık bile denmedi bende önemsemedim çünkü parayı ben vermiyorum. Hangisi diye sorarsanız kesinlikle yerel mobilyacıdan alınan hem daha şık duruyor hem de gerçekten marka olana göre daha kaliteli malzemesi.

Nişanlın nereli merak ettim? Ayrıca önce mütevazı davranayım demişsin sonra istemişsin. Baştan net olacaktın. Ne kadar altın istiyorsunuz diye bile sormuşlar. Seni bu konuda sıkıştıran da olmamış ki. Nişanlın sana aman çok isteme durumumuz belli deyip senin aklını da çekebilirdi. Ama düğün salonunu oğlan tarafı tutar. O yüzden bu konuda pek bişey deme hakkınız yok. Çok enterasan bilezikleri bile tartmışsın.

Haklısın. Ne yapıyorsa beklenti yapıyor işte. Bir tarafım onları seviyor. Oğlunu doldurmaz, kuyumu kazmaz falan. Bdv deki kaynanalarin çoğundan iyidir. Ama, ama işte.
Ben de öyle zannederdim ama öyle çıkmadı. Sessiz kaynanadan korkacaksın. Yüzüne gülüp kızım diyenden korkacaksın.

Tartmadım yukarda anlattım nasıl öğrendiğimi ayrıca nişanlım 3 bilezik iste dedi.

60 gram altın istemişsiniz 22 ayar çok çok makul sonra birde kendileri yükseltip düşük ayar takmışlar bana çok itici geldi sanki gösteriş için yapıyorlar. işiniz gücünüz var yük olmak istemeden evlenmek istiyorsunuz ama insan karşındakinden de aynı samimiyeti ister. bence net olun herkese karşı

İyi niyetten anlamıyorlar demek ki :)

İşte diyorum ki artık o devirler bitti her şeyi gençler kendisi yapsın mantığındalarsa buna tamamım.
Evlenecek 2 insan oturur konuşur güçleri yettiği kadar kendi yapar.
Konu sahibi durumları iyi demiş ilk mesajda, altın ne istiyorsunuz diye ısrarla sormuş, kına nişan kız tarafının düğün erkek tarafının demiş.. E o zaman yük paylaşımı yapılmış bu paylaşımda da düğün masrafı erkeğe düşüyor. Ona düşüyor diye kız beğenmediği yerde düğün yapmak zorunda mı?

Salonun fiyatı artmış caymışlar. Caymasalar iyiymiş ama öyle olmamış. Benim fikrimce kına nişan düğün isteyen çiftler bunların masrafını kendileri karşılasınlar. Ailelere kalınca kavgalar çıkıyor gereksiz. Maddi güçleri yoksa da nikahtan evlensinler. Kına nişan yok afterparty yok bekarlığa veda vs sosyal medyadan ne görürlerse yapmak istiyorlar . Yanlış olan bu. Herkes kendi bütçesine göre hareket etmeli.

Kaç senede değişti fikriniz?
Geç anlıyor insan ya. Şöyle diyelim. O kişiyle zaman geçirince. Fikirler değişiyor. 3. Senemde fikirlerim değişti. Çok belli etmiyor bu tipler kendilerini. Genelde oğullarına aktarırlar.

Kimde durum neyse baştan konuşulmalı bu işlerde. En başta atıp tutup sonra yapamıyoruz denmesindense biz mobilyaları alırız, 2 de bilezik hediye ederiz kalanını siz bütçenize göre ayarlayın dense her şey daha net olurmuş. Haklarında hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…