Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

Annen görgüsüzmüş.
Ya arkadaşlar yorum yapında haddinizi de aşmayın! Anneye de görgüsüz demeyin ya o da çağ dışı geleneklerin,çevre baskısının kurbanı. Çocuk anlatıyor işte anne yalnız, yetim maaşı ile geçiniyorlar o da istemezmiydi para bol bol olsa da Gelinlik kızına herşeyi kendi yapsa kimseye Muhtaç etmese ,dostun düşmanın ağzını kapasa biraz empati ..lütfen.

Eskiden başlık parası diye bir gelenek vardı o zamanla bitti belki belli yerlerde hala vardır ama eskisi kadar değil.Bu gelenekler de gençler Ayakları üzerinde durdukça,beklentiler azaladıkça bitecektir diye düşünüyorum.

Bizde de öyle bi adet yok ama benim nişanlımın kendi içinden gelmişti ve hediye almıştı.

Anneniz gerçekten bi hoşmuş kontorde alincakmis demekki
siz bi an önce evleninde annenize yük olmayin daha fazla

Arkadaşım tamam anneye demeyelim ama bunun başka bir adı var mı?
Benim halamın 6 kızı var hepsi köyden gelin oldu, gelenek görenek adet her şey fazlasıyla istendi yapıldı. Bayramda alınan koçundan, bileziğine, iç çamaşırından çantasına, kontörüne kadar her şeyleri damatlara aldırdılar bunlar bana göre görgüsüzlük.
Parasının olup olmaması önemli değil ama ele ne deriz olayını anlamıyorum. Bir anne isterse bütün kanatlarını gerer yavrusuna çember oluşturur etraftan laf gelmesini de engeller, milletin çenesini kapatmasını da.

Benim annem senelerce görgüsüz halalarımın içinde yer aldı. Bütün düğünlerinde ki olaylara şahit oldu, o halalarım kızlarına yapılanların aynısını benim nişanlımdan da beklediler ancak annem cevaplarını verdi.

Önümüz bayram 2 ay sonra düğünüm var, nişanlım da gelemiyor ailesi de. Oysa bizimde adetlerimizde buraya beni görmeye gelmeleri, bi altın getirmeleri, kıyafet almaları gerekiyor ancak gelecek gidecek uçak parası, altın parası, kıyafet parası vs derken bir dünya masrafa sokmaya ne gerek var adamları.

Bilmiyorum bana göre görgüsüzlük. İnsan, çevrenin etkisinden kurtulup kendi bireysel özgürlüğü içinde yaşayacak hayatı, o ne der bu ne der diye yaşayacaksak bir anlamı yok.

Lafımın arkasındayım.
Benim halam nasıl görgüsüz ise bu arkadaşın annesi de görgüsüz.
Başka uygun sıfat bulamıyorum.

Ewett nişanlın almak zorunda.. Nasıl ki kız istenir kahve yapılır gbi gelenek göreneğe uyuyorsunuz onada uyun. Bunlar bnce nişanlılıkta çok güzel şeyler. Sakın çekinme . Neyi beğeniyorsan aldır.

İyi tarafından bakın biraz. Tadını çıkarın ..

Cevap veriyorum, EVET NİŞANLI KIZA BAYRAMLIĞINI NİŞANLISI ALIR. Bizdede olması gereken budur.Aksi düşünülemez.Herkes bilir yerine getirir,yerine getirmeyene söylenir istenir.Bu arada şayet nişan bohçası için size ayakkabı çanta almaları onları batırmayacaktıysa,onlarıda almalılardı.Anneniz haklı bence kesinlikle.Örf adet denen bişey var.Siz nişanlınıza karşı çok toleranslısınız.Ve eğer maddi durumu kötü değilse,bu kadar toleransta iyi bişey değil.İsteyende evleniyor istemeyende,siz neden sahip olmayasınız???? Ne alaka? Anneniz çok haklı o yüzden. Ama dediğim gibi ''nişanlınızın maddi durumu'' bütün durum buna göre şekillenir.Olmayanada yok alcan denmez o ayrı bi mevzuu.

Kontor ve harclik hakkinda bilgim yok sanirim bizde yapilmiyor. Ama bayramlik alma adeti bizim burada da vardir. Sacma gelebilir ama bence zararsiz hediyelesme gibi gorulebilir :) Cunku bizde kiz erkegin bayramligini alir , erkekte kizin bayramligini yada ikiside almaz boyle olur :) Sizinki farkliymis, bence sen nisanlini seviyorsan insanlarin ne dedikleri ve adetler umrunda olmasin dugune az kalmis :)

Annenizin dediği "birisi duysa ayıplar kınar" lafı kişiden kişiye değişir.

Ne yani kızı verdik elbise alıp ne diye yük yapalım bütçemize. demek oluyor bu.

Şahsen ben nişanlısı na bayramlık aldıranları ayıplıyorum.

Annemde kurban bayramı nişanlı kıza koç gelir boynuzuna da bilezik takılır diye ağlanıyordu. Oldu olacak başlık parası iste anne tam olsun dedim

Bence bu ikili ilişkilerde bireylerin birbirini idare etmesi ve kimseyi karıştırmaması gerekir .Çünkü yapılanlar zaten onların olmuyor mu sıkıntıya girilerekten yapılan şeyler mutlu da etmiyor keşke büyüklerimiz herşeye karışmasalar ne kadar iyiliğimizi isteselerde .

annen seni baya gözden çıkarmış nişanlı kızın bayramlığını kontörünü nişanlısı alıyorsa o artık annen değil mi saçmalık.

Beni en çok hayret ettiren de 'Bana zaten iyi davranmıyorlar. Bari bir şeyler alsalardı da bir anlamı olsaydı' grubu. Sana gidip kaşıkçı elmasını da alsalar tepende bitmeyi ihmal etmezler eğer karakterleri bozuksa. Bu bir ölçüt değil. Sonra yok altınlarımı yürüttüler, yok lohusalık günlerim burnumdan geldi, yok evim otele döndü vs vs diye konular açılıyor. Bu ayar neden kaçıyor, bir düşünmek lazım.

bayramlık nedir yahu,siz ilkokul çocuğu musunuz?
neredeyse evli sayılırsınız,bayramlık alacağım,nişanlım mı almalı diyorsunuz?
cevap:bayrmalık da alınmamalı,nişanlın da ödememeli..siz bu mantıkta oldukça ,henüz olgunlaşmadığınızı düşünüyourm,evlenmemelisiniz de..

Annen biraz abartmis kontur falan ama eski insanlar oyle herseyi damat tarafi yapmali diye dusunuyolar. Banada nisanlim arefe gnu sana biseyler almaya gidelim dedi. İhtiyacim oldugundan degil.zaten kendime bakan ve surekli alisveris yapan biriyim. Ne kadar gerek yok desemde ikna edemedim. Evdekilerde hic gerek yok aslinda dediler.nisanlimda bizim burda alinmasi gerekiyo dedi.zaten bana surekli hediyeler alir. Gocunmuyorumda beni sevdigi icin yapiyo biliyorum. Bayramlik bahane seninle gezmek sahane diyooo :))

baslıga cevap verıyorum
kadınlar kulubu için ; razaman bayramına 1 hafta kala

nişanlı kıza; koç, bayramlık, baklava
evli kadınlara ; önce anama mı gideyim kaynanama mı ?zamanı
oy oy oy

çok güldüm ya ... gerçekten doğru bir tespit olmuş...

konu sahibi annen seni evlendiriyor seni evlatlıktan çıkarmıyor bence bunu kendisine bir hatırlat derim.. ne öyle kontör vs.. nişanlısı alır falan saçma yani...

nişanlı iken çektim 15.000 TL kredi mi ne eksiğimiz varsa aldık ..eşimde çekti kredi..Ne kaynana ne kayınpeder ne görümce ne elti vs vs kimsesiz gibi herşeyimizi hallettik.. Onlar sağ ben selamet.

ulan bana nişanlım hiçbir şey almadı ya ben de istemedim hiç bir kere hattıma tl yükledi diye neler dedim yanlış yapmışım sanırım

QUOTE="Egem, post: 41709615, member: 59067"]malum adetler karşılıklıdır.nişanlın sana bayramlık alınca,sizinde nişanlına almanız lazım.annen bu konuda ne düşünüyor.

ayrıca her masrafını nişanlın karşılayacaksa niye annenle yaşayasın,git kaynananla yaşa,annen de masrafından kurtulsun[/QUOTE]

adet,adet... bana gına geldi bunlardan.şükür ki 2 ay sonra evlendiriyorum.
bir de 20 li,30 lu yaşlarda ki gençler,sıkıntıya düşmesin ,borç ödemesin diye,emeklilik zamanı gelmiş 50-60 yaşındaki insanlara,kalan ömürlerinde borç ödetmeye vicdanları el veriyor.yazıklar olsun,bu kafada yetiştirilen gençlere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…