gerçekten saçma sapan kalıplaşmış şeyler varbaslıga cevap verıyorum
kadınlar kulubu için ; razaman 1 hafta kala
nişanlı kıza; koç, bayramlık, baklava
evli kadınlara ; önce anama mı gideyim kaynanama mı ?zamanı
oy oy oy
haklısınız bende böyle düşünüyorum fakat anneme laf anlatmak mümkün değil başımın etini yiyip duruyor ona göre öyleymiş bayramlk nişanlı alırmışda ohoo daha neler neler ya..Nisanli kizin konturunu ,harciliginimi... annen fazla acele ediyor masraflarindan kurtulmak icin .. oyle sey mi olur ya benim ailemin ödü kopar oyle milletten harclik para cart curt alsam " senin ailen yok mu daha simdiden ne yapiyorsun sen" diye fena yaparlardi beni
Durumunuzda iyiymis bu kadar düsmeyin lutfen nolur nolmaz nisanlida olsan
Nede olsa nisanlim diye para yolmayin
hayır çalışmıyorum yeni mezun oldum atama bekliyorum biz kendimiz tanıştık görücü usulüde olmadı ..çalışıyormusunuz siz?
görücü usulumu evlendiniz?
erkek kardeşim, nişanlısınız knt,kıyafet, harçlığı gibi bitmek tükenmek bilmeyen ihtiyaçlarından dolayı nişan attı. Mesela alamayacak gücücün olmaması değil, bu şekilde birini yanında görmek istememesiydi..
hayır çalışmıyorum yeni mezun oldum atama bekliyorum biz kendimiz tanıştık görücü usulüde olmadı ..
şu söylediklerinizde gerçekten cok haklısınız.. ben kendimi kontrol ediyorumda annemi edemedim gitti.az önce cnn türk'de haber dinlerken duyduklarım çınladı kulağımda, türkiyede 15-29 yaş arası genç kadınlar arası, her 2 kişiden 1i işsiz ve eğitimsiz.
bizler de işsizlikten-eğitimsizlikten böyle bohça-pırtı-bayramlık konuşup duruyoruz.
öncesinde anneler "kızımın herşeyi tam olsun, el alem ne der" baskısı yaratıyor
sonra kızlarda "akranlarımdan neyim eksik" üzüntüsü ve hırçınlığı oluşuyor
sonrasında da kayınailelerde "bizi ne kadar zorladılar, herşeyi istediler, ben de gelini ezerim o zaman" güdüsü oluşuyor
al sana mutsuz 2 insan.
bunları az ya da çok her birimiz yaşadık.
çalışıyor musun? evlendikten sonra nasıl sürecek hayatın? bilemiyorum...
ama güzel kardeşim, böyle maddi beklentilerdense, eş adayın seni seviyor mu, değer veriyor mu, maneviyatı yüksek mi? nankör mü? öfkelenirse ne yapar? seni ihmal edecek mi? diye irdeleseniz keşke.
allah gönlüne göre versin. bayramlık 3 kere yıkarsın eskir, sevgiler ve güven eskimesin yeter ki...
anlatıyorum almak isterse zaten alırdı anne ben gidip nasıl diyeyim bana bayramlık al diye diyorum yok beni anlamıyor git iste o zaman diyor de o zaman diyorbak ne güzel üniversite mezunusunuz. Anneniz bilmiyor olabilir.. Siz onu yönlendirin.. Böyle bir istekte bulunamsm isterse kendi alır gibi şeylerle annenizede doğru olanı anlatabilirsiniz.
mrb canım öncelikle sakın taviz verme onlara ve sakın ama sakın anneciğini üzme... aynı seyleri ben yasadım.. kaynanam ne nişan alısverişine götürdü beni ne düğün alısverişine.. cagırıyodum anne gel diyodum araba tutuyo beni diyodu... bayram arefesinde beni pazara bayramlık almaya götürüyodu o da şalvar almaya... ben 2 üniversite mezunuyum ve hemşireyim tamam salvar giyerim ama insan bi der bu kız gelin olcak özentisi vardır.. cok alamasak bile 1 tanecik bari alalım de ama yok...annem hep dedi bana hersey sizin üstünüze kalcak dedi ama ben anneme bagırdım cagırdım onlar yyüzünden anneciğimle küs kaldım hep.. simdi aynı avlu içindeyiz kaynanamla ama hiç gitmem evine.. surat yaptıgımdan oda gelmez.. dili coktatlıdır kızm kızım dolanır arkamdan ama ben gelinlik heveslerimin hiç birini yasayamadım... düğünümde kuaföre bile gitmedim masraf olmasın diye. kapalıyım ben ceyizimde tek esarbım eteğim yoktu bi esarpsız gelin aldı kadın.. suan 40 milyar borcumuz var. bana bi atlet kilot takımı bile almadı 15 tl lik ucuz yollu bak dedi.. o zamanlar asktan koca derdine bişey demedik ama şimdiki aklım olsa agzına s*cardım o kaynanın ne istersem aldırırdım...gerçekten daha şimdiden yoruldum herşeyden herşeyde bir proplem bir sorun
Nişanlımın maddi durumu mu dersiniz kıskanç görümcem mi dersiniz herşeyin ucuza kaçmalarımı dersiniz..
Neler neler Onlar kendilerine göre haklılar bizde kendimize göre haklıyız
Bugün ki canımı sıkan olay ise Annemm.. Bayram geliyor malum bayramlık almak istedim
Nişanlım laf arasında gider alırız felan filan dedide daha doğrusu ben onun almasını istemedim laf değiştirdim vs. Birde ne ara alacak yani işten güçten..
Bugün bir etek aldım birde bluz kendime Annem hemen laflara başladı ilk defa nişanlı kızın nişanlılığını annesinin aldğını görüyorum.. böyle bir saçmalık yok olamaz birisi duysa bilse kınar... ayıplar... böyle saçmalık yok
Nişanlı kızın konturunu harçlığını bayramlığını nişanlısı alır.!!!! Bu kadarr da yüklenilmez bana.. ( Babam vefat etti tek kızım kardeşim yok annem cocuk bakıyor yetim aylığım var bu şekilde geçiniyoruz çok şükür durumumuz iyi)
Annem mi abartıyor yoksa haklı mı bilmiyorum ister istemez benim canım sıkılıyor çok saçma değil mi nişanlıma ne ki benim bayramlığımdan almak zorunda değil ki ?? yoksa tam tersimi bilemeiyorum inanın ben mi çok fedakarlık tolerans gösteriyorum bilmiyorum
Niişan bohçasndada ne ayakkabı ne canta alınmıştı benim için sıkıntı değil ama annem bunları getiriyor ve önüme seriyor ne yapmalıyım gerçekten bunaldım
eylülde düğünüm var ama ben hiç mutlu olamıyorum
Benim için bunlar çok saçma şeyler ama ailem üzerine düşüyo Adet diyor geçiyor
gerçekten bu dedikleri cok ayıp ama onun için doğru el kınar mış ayıplarmış biri duyarsa ne kadar saçma yaAnnen nişanlından kira, su elektrik Faturası için senin payınıda istiyomu bari?
Ayıp, evlenmesen fazla gelcekmişsin herhalde kadına..
ahh canım.. senin yaşadın cogu şeyi su an bende yaşıyorum biliyomusn .. konu bi bayramlk değil aslnda bayramlık felan mesele değil beni alışverişe götürdüler herşeyden kaçtılar nişanımda dandik bi kuaföre gittimmrb canım öncelikle sakın taviz verme onlara ve sakın ama sakın anneciğini üzme... aynı seyleri ben yasadım.. kaynanam ne nişan alısverişine götürdü beni ne düğün alısverişine.. cagırıyodum anne gel diyodum araba tutuyo beni diyodu... bayram arefesinde beni pazara bayramlık almaya götürüyodu o da şalvar almaya... ben 2 üniversite mezunuyum ve hemşireyim tamam salvar giyerim ama insan bi der bu kız gelin olcak özentisi vardır.. cok alamasak bile 1 tanecik bari alalım de ama yok...annem hep dedi bana hersey sizin üstünüze kalcak dedi ama ben anneme bagırdım cagırdım onlar yyüzünden anneciğimle küs kaldım hep.. simdi aynı avlu içindeyiz kaynanamla ama hiç gitmem evine.. surat yaptıgımdan oda gelmez.. dili coktatlıdır kızm kızım dolanır arkamdan ama ben gelinlik heveslerimin hiç birini yasayamadım... düğünümde kuaföre bile gitmedim masraf olmasın diye. kapalıyım ben ceyizimde tek esarbım eteğim yoktu bi esarpsız gelin aldı kadın.. suan 40 milyar borcumuz var. bana bi atlet kilot takımı bile almadı 15 tl lik ucuz yollu bak dedi.. o zamanlar asktan koca derdine bişey demedik ama şimdiki aklım olsa agzına s*cardım o kaynanın ne istersem aldırırdım...
ah anlatabilsem ben anlatamıyorummmmmbencede böyle maddi şeyleri kafanıza takmayın eğer huzurluysanız gerisi hiç önemli değil annenize de bi şekilde anlatın bunu