Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
siz yaptırmazsınız başkası yaptırır hanımefendı yanı yaptırıyo dıye de kızmaya gerek yok ki. kapitalizme hizmet eden o kadar çok şey var kı adete sıra geldi yani :)Biz arnavutuz sana bizim adetleri anlatsam şok olursun. Kocam batardı yaptırmaya kalksam. Bu devirde olacak iş mi? Çok şükür kıyafetimi kendim alıyorum. Altın bilezik de taktığım yok. Herkes üstüne düşen zaruri ihtiyaçları yapsa yeter. İnsanların aklı fikri düğünde gösterişte altında kıyafette. Adet adet diye kendinizi pazarlayıp kapitalizme hizmet ediyosunuz.
gerçekten daha şimdiden yoruldum herşeyden herşeyde bir proplem bir sorun
Nişanlımın maddi durumu mu dersiniz kıskanç görümcem mi dersiniz herşeyin ucuza kaçmalarımı dersiniz..
Neler neler Onlar kendilerine göre haklılar bizde kendimize göre haklıyız
Bugün ki canımı sıkan olay ise Annemm.. Bayram geliyor malum bayramlık almak istedim
Nişanlım laf arasında gider alırız felan filan dedide daha doğrusu ben onun almasını istemedim laf değiştirdim vs. Birde ne ara alacak yani işten güçten..
Bugün Annem hemen laflara başladı ilk defa nişanlı kızın nişanlılığını annesinin aldğını görüyorum.. böyle bir saçmalık yok olamaz birisi duysa bilse kınar... ayıplar... böyle saçmalık yok
Nişanlı kızın konturunu harçlığını bayramlığını nişanlısı alır.!!!! Bu kadarr da yüklenilmez bana.. ( Babam vefat etti tek kızım kardeşim yok annem cocuk bakıyor yetim aylığım var bu şekilde geçiniyoruz çok şükür durumumuz iyi)
Annem mi abartıyor yoksa haklı mı bilmiyorum ister istemez benim canım sıkılıyor çok saçma değil mi nişanlıma ne ki benim bayramlığımdan almak zorunda değil ki ?? yoksa tam tersimi bilemeiyorum inanın ben mi çok fedakarlık tolerans gösteriyorum bilmiyorum
Niişan bohçasndada ne ayakkabı ne canta alınmıştı benim için sıkıntı değil ama annem bunları getiriyor ve önüme seriyor ne yapmalıyım gerçekten bunaldım
eylülde düğünüm var ama ben hiç mutlu olamıyorum
Benim için bunlar çok saçma şeyler ama ailem üzerine düşüyo Adet diyor geçiyor
Bu arada ben çalışmıyorum yeni mezun oldum kpss gireceğim inşallah
siz yaptırmazsınız başkası yaptırır hanımefendı yanı yaptırıyo dıye de kızmaya gerek yok ki. kapitalizme hizmet eden o kadar çok şey var kı adete sıra geldi yani :)
O zamanda gelinin sizden cekecegi var bide sizin gibi kv min agzina bilmem ne yaparim almiyosa demiyomu hic evinize basmiyomuBirgun oglum olursa gelinimin herseyini a dan z ye yapacagim Allahim omur verirse!!!
Bu eski safsataları unutun artık. İmkanlar dahilinde herkes elinden geleni yapar. Yuva kuruyorsunuz holding değil. Sağ cep sol cep olayı olamıyorsa artık, o evlilik fikrinde bir sıkıntı var. 5 yaşında çocuk musunuz siz yok bayramlık bilmem ne. Evde olan bir şey temiz ütülü giyilir. Zaten bayramı tatil görür olmuşuz, iş bayramlığa gelince kıymete biniyor. Annenizin tuutmu çok yanlış, bir bayramlık 100 TL tutacaksa 100 TL için kendini, sizi rezil edip kötü duruma düşüyor. Kontörü nişanlısı alır? Sebep? Nişanlınız sizi evlat mı ediniyor? Çalışıyorsanız kendiniz çalışmıyorsanız elbet eşiniz maddi destek sağlayacak ama ne yani nişanlandınız diye velayetinizi mi vermiş. Elalem ne der diye diye kendimizi gülünç duruma düşürmeye basitleştirmeye gerek yok..gerçekten daha şimdiden yoruldum herşeyden herşeyde bir proplem bir sorun
Nişanlımın maddi durumu mu dersiniz kıskanç görümcem mi dersiniz herşeyin ucuza kaçmalarımı dersiniz..
Bugün ki canımı sıkan olay ise Annemm.. Bayram geliyor malum bayramlık almak istedim
Nişanlım laf arasında gider alırız felan filan dedide daha doğrusu ben onun almasını istemedim laf değiştirdim vs. Birde ne ara alacak yani işten güçten..
Bugün Annem hemen laflara başladı ilk defa nişanlı kızın nişanlılığını annesinin aldğını görüyorum.. böyle bir saçmalık yok olamaz birisi duysa bilse kınar... ayıplar... böyle saçmalık yok
Nişanlı kızın konturunu harçlığını bayramlığını nişanlısı alır.!!!! Bu kadarr da yüklenilmez bana.. ( Babam vefat etti tek kızım kardeşim yok annem cocuk bakıyor yetim aylığım var bu şekilde geçiniyoruz çok şükür durumumuz iyi)
Annem mi abartıyor yoksa haklı mı bilmiyorum ister istemez benim canım sıkılıyor çok saçma değil mi nişanlıma ne ki benim bayramlığımdan almak zorunda değil ki ?? yoksa tam tersimi bilemeiyorum inanın ben mi çok fedakarlık tolerans gösteriyorum bilmiyorum
Niişan bohçasndada ne ayakkabı ne canta alınmıştı benim için sıkıntı değil ama annem bunları getiriyor ve önüme seriyor ne yapmalıyım gerçekten bunaldım
bence bunlar sıkıntı yapılacak şeyler değil.gerçekten daha şimdiden yoruldum herşeyden herşeyde bir proplem bir sorun
evlenirken nişanlık vs istemedim.haklısınız bende böyle düşünüyorum fakat anneme laf anlatmak mümkün değil başımın etini yiyip duruyor ona göre öyleymiş bayramlk nişanlı alırmışda ohoo daha neler neler ya..
Kurban bayramı sonu gorumcem evlendiHayır bide şu var çoğu zaman alınan da yapılan da beğenilmiyo
Kurban bayramı sonu gorumcem evlendi
Nisalisiyla alışverişe çıkmışlardı 5 paket ic camasiri NBB den almış bilnem neyi tenbihte ettik sakin bişey alma diye
Ben almadim dedi onunda gorumcesi yönlendirmiş alin adettir diye demişti zaten utana sıkıla almış hepsi de saten gunluge bile giyilmez
Hiç paketi bile acilmayanlari var yani ne gerek var yazik değilmi
Bende tamamen karşıyım hiç gerek yok bende hiç tenezzül etmedim benimde annem biraz almaları gerekir kafasindaydi cokta ustelemedi
canım bende nişanlıyım fakat öyle bir konu olmadı.nişanlımla aramızda zaten para muhabbeti genelde olmaz. o bana ben ona yardımcı oluruz. sevgiliykende öyleydik.gerçekten daha şimdiden yoruldum herşeyden herşeyde bir proplem bir sorun
Kusura bakmada sadece senin ailen yaptiysa birseyler o zaman sacma oluyor... Esitlikse herkes uzerine duseni yapsin...Benim bohcam filan olmadi kv tek yaptigi takisini takip dugun salonu tutmakti
Geri kalan hersey "gelinlik ,benim oturdugum sehirdeki dugun,ev esyalarinin tamami,giysi ivir zivir,kuafor hersey ama herseyyy esim ve benim ailemle yaptik hicte icimde ukte degil kv ile alisverise cikip kulot aldirmak iyikide oyle olmus
sizin derdiniz elaleme gosterip bize bunlar geldi, bunlar alindi diyemeyip gosteris yapamadim derdidir olsa olsa
Yoksa bu kadar don paca kini gudulmez
Iki taraf ailede esitse buna sozum yok ama erkek ailedi birsey yapmayip birde kiz tarafina yuku yikiyorsa buna kiziyorum iste... Tabii bu orneklerin terside mevcut...niye farklı yorum yapayım, o kısmını anlamadım.
ben "iyi gelin" olmak için bunları yapmadım ki. biz sözlümle konuştuk, aileler masraflara karışmayacak diye anlaştık, sözlenmeden önce o yurtdışına gitmek zorunda kaldı apar topar kartını da bırakmayı unuttu, ben de kendim harcadım.
bizim aramızda paranın lafı olmazdı asla. yeri geldi benim evimin faturasını ödedi. ayrılırken evlenme teklif ederken taktığı yüzüğü geri vermek istedim "ne yapacağım ben yakut yüzüğü ben onu sana aldım, ister sakla, ister sat, ister at, sen bilirsin, o senin" dedi.
ben bugün evlenecek olsam yine eşimin ailesini hiçbir şeye karıştırmam, çünkü ailemin düğün dernek için para harcamasını istemem.
ben anneme babama düğün masrafı, koltuk parası falan ödetmem. paramın yettiği kadar eşya alırım, eksik kalan zamanla tamamlanır. evin içinde saygı, sevgi, aşk, hoşgörü, huzur olsun yeter, yatmak değil mi bir çekyatta yatar, bir çekyatta oturur, bir sehpanın üzerinde yerim gerekirse. benim malda mülkte gözüm yok. kefenin cebi yok demişler.
çıplak geldik, çıplak gideceğiz, 3 kuruşluk çaput için kendime karıştırmam ben.
benim evime koltuk alan kaynana o koltuğu koyacağım yere de karışır ama benim evimde benim borum öter.
bana düğüne gelirken gönlünden geçiyorsa alsın takısını gelsin, almıyorsa da canı sağolsun, kızına isterse kervan yüküyle mal istesin, beni bağlamaz, ben kendi evimin içine bakarım.
bana ne bir iğne alır, ne de benim evime karışır.
ben bu kadar katıyım bu konuda. saygıda kusur etmem ama evime gelip kurulamaz da. orası benim evim olur o da bunu bilir. herkes yerinde olsun, sağolsun.
Kusura bakmada sadece senin ailen yaptiysa birseyler o zaman sacma oluyor... Esitlikse herkes uzerine duseni yapsin...