Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

Bayramlık mı kaldı şu hayatta. siz nasıl mutluysanız öyle davranın bohçaymış bayramlıkmış harçlıkmış fani şeyler
Kimse almak zorunda değil bence

Biz arnavutuz sana bizim adetleri anlatsam şok olursun. Kocam batardı yaptırmaya kalksam. Bu devirde olacak iş mi? Çok şükür kıyafetimi kendim alıyorum. Altın bilezik de taktığım yok. Herkes üstüne düşen zaruri ihtiyaçları yapsa yeter. İnsanların aklı fikri düğünde gösterişte altında kıyafette. Adet adet diye kendinizi pazarlayıp kapitalizme hizmet ediyosunuz.
siz yaptırmazsınız başkası yaptırır hanımefendı yanı yaptırıyo dıye de kızmaya gerek yok ki. kapitalizme hizmet eden o kadar çok şey var kı adete sıra geldi yani :)

gerçekten daha şimdiden yoruldum herşeyden herşeyde bir proplem bir sorun
Nişanlımın maddi durumu mu dersiniz kıskanç görümcem mi dersiniz herşeyin ucuza kaçmalarımı dersiniz..
Neler neler Onlar kendilerine göre haklılar bizde kendimize göre haklıyız
Bugün ki canımı sıkan olay ise Annemm.. Bayram geliyor malum bayramlık almak istedim
Nişanlım laf arasında gider alırız felan filan dedide daha doğrusu ben onun almasını istemedim laf değiştirdim vs. Birde ne ara alacak yani işten güçten..
Bugün Annem hemen laflara başladı ilk defa nişanlı kızın nişanlılığını annesinin aldğını görüyorum.. böyle bir saçmalık yok olamaz birisi duysa bilse kınar... ayıplar... böyle saçmalık yok
Nişanlı kızın konturunu harçlığını bayramlığını nişanlısı alır.!!!! Bu kadarr da yüklenilmez bana.. ( Babam vefat etti tek kızım kardeşim yok annem cocuk bakıyor yetim aylığım var bu şekilde geçiniyoruz çok şükür durumumuz iyi)
Annem mi abartıyor yoksa haklı mı bilmiyorum ister istemez benim canım sıkılıyor çok saçma değil mi nişanlıma ne ki benim bayramlığımdan almak zorunda değil ki ?? yoksa tam tersimi bilemeiyorum inanın ben mi çok fedakarlık tolerans gösteriyorum bilmiyorum
Niişan bohçasndada ne ayakkabı ne canta alınmıştı benim için sıkıntı değil ama annem bunları getiriyor ve önüme seriyor ne yapmalıyım gerçekten bunaldım
eylülde düğünüm var ama ben hiç mutlu olamıyorum :KK43: :KK43:
Benim için bunlar çok saçma şeyler ama ailem üzerine düşüyo Adet diyor geçiyor
Bu arada ben çalışmıyorum yeni mezun oldum kpss gireceğim inşallah

Devir değişti artık öyle baştan ayağa giydirmeler, tatlı götürmeler vs ben çok nadir görüyorum. Ama anneciğinize de çok görmüyorum. Babanız vefat etmiş, tek çocuk, herşeyi kendi gördüğü gibi istiyor olabilir. Yoksa bir bluz bi pantolon bir ayakkabı kaç liraya mal olabilir ki? Nişanlınızın bunları alacak durumu yoksa zaten evlenmeyin, ev geçindirmek kolay mı? Nişanlınız laf arasında gidip alırız diyorsa, hadi ne zaman gidip alalım diyin? Böyle bir kıyafete aslında ihtiyacınız olmadığını fakat adet olarak annenizin beklediğini söyleyin, bunda ayıp yok. Neden laf değiştiriyorsunuz ki? Biz kadınlar bile bir arkadaşımızın doğum günü olunca bir bluz bir şal bir hediye alıp vermiyor muyuz? Bende ne bayramlık istedim ne hediye, eşim daha sonra akrabalarımın kızlarının nişanlılarının neler neler aldığını görünce çok bozuldu, neden istemedin dedi, senin teklif etmen gerekirdi dedim. Halbuki o da adet gelenek vs bilmediğinden öyle davrandı.

Bir şeyleri dayatmanın adı adet olmamalı yaa, nişan kıyafetimi kv almak istedi çıkalım dedi, istemedim çünkü bütçeleri nedir bilmiyorum ben Tunalıya gidelim dicem o belki ulus dicek, belki beğendiğim onları aşacak, zaten babam da kızıyodu gittim kendim aldım

siz yaptırmazsınız başkası yaptırır hanımefendı yanı yaptırıyo dıye de kızmaya gerek yok ki. kapitalizme hizmet eden o kadar çok şey var kı adete sıra geldi yani :)

Bu kız da yaptırmak istemiyo ama. Annesi istiyor.

Birgun oglum olursa gelinimin herseyini a dan z ye yapacagim Allahim omur verirse!!!
O zamanda gelinin sizden cekecegi var bide sizin gibi kv min agzina bilmem ne yaparim almiyosa demiyomu hic evinize basmiyomu

Ben sana bir sürü para saydım çarşı pazar dolaştirdim oglum seni alirken sende bana hizmet edeceksin boşunami don atlet fanila aldim dersin

Hani herşey aldiran gelin kaynana kiymetli oluyo ya siz yazmışsınız :KK14:

Aslinda annen hakli.
Nisanlinin biraz daha one atilmasi lazim. Yani bunlari talep bile etmeden halledilmesi gerek.
yalniz kadin cunku.

Gecen ramazan bayraminda esimle nisanli bile degildim. Bana kiyafet canta fln almisti ama gerektigi icin degil bayram hediyesi seklinde. Telefon faturami falan da odemisligi coktur. Bende onun odemisimdir tabi kimin parasi varsa digerini halleder.

Bu şekilde olmali.

Annen yuzde yuz haksiz degil.

Nişanlımın maddi durumu mu dersiniz kıskanç görümcem mi dersiniz herşeyin ucuza kaçmalarımı dersiniz..
Bugün ki canımı sıkan olay ise Annemm.. Bayram geliyor malum bayramlık almak istedim
Nişanlım laf arasında gider alırız felan filan dedide daha doğrusu ben onun almasını istemedim laf değiştirdim vs. Birde ne ara alacak yani işten güçten..
Bugün Annem hemen laflara başladı ilk defa nişanlı kızın nişanlılığını annesinin aldğını görüyorum.. böyle bir saçmalık yok olamaz birisi duysa bilse kınar... ayıplar... böyle saçmalık yok
Nişanlı kızın konturunu harçlığını bayramlığını nişanlısı alır.!!!! Bu kadarr da yüklenilmez bana.. ( Babam vefat etti tek kızım kardeşim yok annem cocuk bakıyor yetim aylığım var bu şekilde geçiniyoruz çok şükür durumumuz iyi)
Annem mi abartıyor yoksa haklı mı bilmiyorum ister istemez benim canım sıkılıyor çok saçma değil mi nişanlıma ne ki benim bayramlığımdan almak zorunda değil ki ?? yoksa tam tersimi bilemeiyorum inanın ben mi çok fedakarlık tolerans gösteriyorum bilmiyorum
Niişan bohçasndada ne ayakkabı ne canta alınmıştı benim için sıkıntı değil ama annem bunları getiriyor ve önüme seriyor ne yapmalıyım gerçekten bunaldım
Bu eski safsataları unutun artık. İmkanlar dahilinde herkes elinden geleni yapar. Yuva kuruyorsunuz holding değil. Sağ cep sol cep olayı olamıyorsa artık, o evlilik fikrinde bir sıkıntı var. 5 yaşında çocuk musunuz siz yok bayramlık bilmem ne. Evde olan bir şey temiz ütülü giyilir. Zaten bayramı tatil görür olmuşuz, iş bayramlığa gelince kıymete biniyor. Annenizin tuutmu çok yanlış, bir bayramlık 100 TL tutacaksa 100 TL için kendini, sizi rezil edip kötü duruma düşüyor. Kontörü nişanlısı alır? Sebep? Nişanlınız sizi evlat mı ediniyor? Çalışıyorsanız kendiniz çalışmıyorsanız elbet eşiniz maddi destek sağlayacak ama ne yani nişanlandınız diye velayetinizi mi vermiş. Elalem ne der diye diye kendimizi gülünç duruma düşürmeye basitleştirmeye gerek yok..

bence bunlar sıkıntı yapılacak şeyler değil.
iki insan anlaşmışsa. birbirlerini seviyorlarsa
mutlularsa bu gibi giyim kuşam konusu açıkcası benim içimi bulandırır.

ayrıca kontörünü , nişanlığını, bayramlığını alması ne demek.
ben asla istemem kontörümü alsın
almak ister alır . durumu vardır. tamam . ona bi şey diyemem.
ama adamda yoksa . bunlar dile getirilmez.
o kadar da muhtaç değilim derim. kontöre vs. :KK12:

haklısınız bende böyle düşünüyorum fakat anneme laf anlatmak mümkün değil başımın etini yiyip duruyor ona göre öyleymiş bayramlk nişanlı alırmışda ohoo daha neler neler ya..
evlenirken nişanlık vs istemedim.
zaten aile arasında yapılsın istemedim. caf caflı giyimi sevmem. sade olsun istedim.
yine de alalım dediler kayınvalidemler.
istemedim.
onlarla gideyim mağaza mağaza dolanayım. giydir soydur yapsınlar. ben şapşik gibi beğendim beğenmedim diyim. onlar yorum yapsın. istemediğim bi şeyi alayım çıkayım istemedim. çok yorucu işler bana göre. manevi yorgunluk.

Hayır bide şu var çoğu zaman alınan da yapılan da beğenilmiyo
Kurban bayramı sonu gorumcem evlendi
Nisalisiyla alışverişe çıkmışlardı 5 paket ic camasiri NBB den almış bilnem neyi tenbihte ettik sakin bişey alma diye
Ben almadim dedi onunda gorumcesi yönlendirmiş alin adettir diye demişti zaten utana sıkıla almış hepsi de saten gunluge bile giyilmez

Hiç paketi bile acilmayanlari var yani ne gerek var yazik değilmi

Bende tamamen karşıyım hiç gerek yok bende hiç tenezzül etmedim benimde annem biraz almaları gerekir kafasindaydi cokta ustelemedi

Kurban bayramı sonu gorumcem evlendi
Nisalisiyla alışverişe çıkmışlardı 5 paket ic camasiri NBB den almış bilnem neyi tenbihte ettik sakin bişey alma diye
Ben almadim dedi onunda gorumcesi yönlendirmiş alin adettir diye demişti zaten utana sıkıla almış hepsi de saten gunluge bile giyilmez

Hiç paketi bile acilmayanlari var yani ne gerek var yazik değilmi

Bende tamamen karşıyım hiç gerek yok bende hiç tenezzül etmedim benimde annem biraz almaları gerekir kafasindaydi cokta ustelemedi

annem eşime saten pijama takımı traş takımı falan alacaktı yaa

canım bende nişanlıyım fakat öyle bir konu olmadı.nişanlımla aramızda zaten para muhabbeti genelde olmaz. o bana ben ona yardımcı oluruz. sevgiliykende öyleydik.
bayramlık alma adeti var. halam gelinine almıştı. ama bizde böyle bir konu gündeme gelmedi.
sende kafana takma. bizde bohça falan yapmadık. annem keşke yapsalardı dedi. bende aman ne gerek var. onlar yapsa bizde yapacaktık, çalışıyorum nişana zor vakit buldum bi de onlara bohça mı hazırlayım dedim. zaten onlarda yapmadı. ama annem adet yerine gelseydi keşke dedi.
bir de düğününüze az kalmış zaten.karşı taraf düşünmüyorsa da gel bana kıyafet al denmez ki.
ne kadardır nişanlısınız??
sevgilin miydi görücü usulü mü?

Benim bohcam filan olmadi kv tek yaptigi takisini takip dugun salonu tutmakti
Geri kalan hersey "gelinlik ,benim oturdugum sehirdeki dugun,ev esyalarinin tamami,giysi ivir zivir,kuafor hersey ama herseyyy esim ve benim ailemle yaptik hicte icimde ukte degil kv ile alisverise cikip kulot aldirmak iyikide oyle olmus
sizin derdiniz elaleme gosterip bize bunlar geldi, bunlar alindi diyemeyip gosteris yapamadim derdidir olsa olsa
Yoksa bu kadar don paca kini gudulmez
Kusura bakmada sadece senin ailen yaptiysa birseyler o zaman sacma oluyor... Esitlikse herkes uzerine duseni yapsin...

j
niye farklı yorum yapayım, o kısmını anlamadım.
ben "iyi gelin" olmak için bunları yapmadım ki. biz sözlümle konuştuk, aileler masraflara karışmayacak diye anlaştık, sözlenmeden önce o yurtdışına gitmek zorunda kaldı apar topar kartını da bırakmayı unuttu, ben de kendim harcadım.
bizim aramızda paranın lafı olmazdı asla. yeri geldi benim evimin faturasını ödedi. ayrılırken evlenme teklif ederken taktığı yüzüğü geri vermek istedim "ne yapacağım ben yakut yüzüğü ben onu sana aldım, ister sakla, ister sat, ister at, sen bilirsin, o senin" dedi.
ben bugün evlenecek olsam yine eşimin ailesini hiçbir şeye karıştırmam, çünkü ailemin düğün dernek için para harcamasını istemem.
ben anneme babama düğün masrafı, koltuk parası falan ödetmem. paramın yettiği kadar eşya alırım, eksik kalan zamanla tamamlanır. evin içinde saygı, sevgi, aşk, hoşgörü, huzur olsun yeter, yatmak değil mi bir çekyatta yatar, bir çekyatta oturur, bir sehpanın üzerinde yerim gerekirse. benim malda mülkte gözüm yok. kefenin cebi yok demişler.
çıplak geldik, çıplak gideceğiz, 3 kuruşluk çaput için kendime karıştırmam ben.
benim evime koltuk alan kaynana o koltuğu koyacağım yere de karışır ama benim evimde benim borum öter.
bana düğüne gelirken gönlünden geçiyorsa alsın takısını gelsin, almıyorsa da canı sağolsun, kızına isterse kervan yüküyle mal istesin, beni bağlamaz, ben kendi evimin içine bakarım.
bana ne bir iğne alır, ne de benim evime karışır.
ben bu kadar katıyım bu konuda. saygıda kusur etmem ama evime gelip kurulamaz da. orası benim evim olur o da bunu bilir. herkes yerinde olsun, sağolsun.
Iki taraf ailede esitse buna sozum yok ama erkek ailedi birsey yapmayip birde kiz tarafina yuku yikiyorsa buna kiziyorum iste... Tabii bu orneklerin terside mevcut...

Kusura bakmada sadece senin ailen yaptiysa birseyler o zaman sacma oluyor... Esitlikse herkes uzerine duseni yapsin...

Ben kimseye onu bunu yap demedim kvler yapmiyor diye benim ailemde kenari cekilmek istemedi sen sacma buluyor olabilirsin o benim ailemin bilecegi is onlarida kimse zorlamadı.. kimseye yuk yikmadim

Tutup yapmayan ,almayan adaminda boynuna yapiscak degilim neden almiyorsun diye okadar düsmedim bazilari gibi, benim ailemde cekilse ozamanda kendimiz yapmaya ugrasirdik olduğu kadar
Elaleme esya aldirmadim diye bu kadar hirslanmayi anlamlandiramiyorum

X