- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
Helal olsun baska soze gerek yok. Ben ne ac gozluyum nede baska bisey... allah a sukur ailemde ne borc gordum ne bi dedigimi iki ettiler... ben ustune basa bas asoyluyorum bizim burda donuna (bunu komiklik olsun diye soylemistim taa en basta ama bazi arkadaslar kotu bi kelime gibi yorumladilar) varincaya kadar alir kaynana ben hep oyle gordum. Benim kaynanam da bana almayinca uzuldim kizdim neden buralardaki her kiza herseyi yaptilarda benim eksik kaldi dedim.. heveslerim vardi.. kuaföre bile gitmedim. Simdi gekmis bana ac misin muhtac misin daha neler neler hakaret ettiler.. ben karsilik verince terbiyesiz edepsiz oldum.. bikip bilmeden kisiligim hakkimda yorum yapanlar edepten bahseder oldu...arkadaşlar adet diye bir şey var yöre yöre değişiyor. niye bu konu açanlara Fransız,alman,İngiliz gibi davranıyosunuz hiç adetleri bilmemeyi geçmiş duymamış gibi davranıyosunuz anlamıyorum. aaaa ne biçim adett ooo bu da neymıs gibi davranıp bir olup abartıyosunuz ??bu kk da her seyı anladım da su fıkırlere saygı duymamanızı anlayamadım yani. kadının zoruna gıtmıs dert yanıyor ustune gidiyosunuz sizde adet yoktur onlarda vardır.ne diye konuyu saptırıp dalga geçmeye kadar gelıyosunuz? siz İngiliz kraliyet ailesinden misiniz ? çok merak ediyorum gerçekten. herkes ıstanbul etıler,bebekte doğup buyumedı ulkemız 7 bölge her bolgenın farklı adetı var. duyurulur.
gerçekten daha şimdiden yoruldum herşeyden herşeyde bir proplem bir sorun
Nişanlımın maddi durumu mu dersiniz kıskanç görümcem mi dersiniz herşeyin ucuza kaçmalarımı dersiniz..
Neler neler Onlar kendilerine göre haklılar bizde kendimize göre haklıyız
Bugün ki canımı sıkan olay ise Annemm.. Bayram geliyor malum bayramlık almak istedim
Nişanlım laf arasında gider alırız felan filan dedide daha doğrusu ben onun almasını istemedim laf değiştirdim vs. Birde ne ara alacak yani işten güçten..
Bugün Annem hemen laflara başladı ilk defa nişanlı kızın nişanlılığını annesinin aldğını görüyorum.. böyle bir saçmalık yok olamaz birisi duysa bilse kınar... ayıplar... böyle saçmalık yok
Nişanlı kızın konturunu harçlığını bayramlığını nişanlısı alır.!!!! Bu kadarr da yüklenilmez bana.. ( Babam vefat etti tek kızım kardeşim yok annem cocuk bakıyor yetim aylığım var bu şekilde geçiniyoruz çok şükür durumumuz iyi)
Annem mi abartıyor yoksa haklı mı bilmiyorum ister istemez benim canım sıkılıyor çok saçma değil mi nişanlıma ne ki benim bayramlığımdan almak zorunda değil ki ?? yoksa tam tersimi bilemeiyorum inanın ben mi çok fedakarlık tolerans gösteriyorum bilmiyorum
Niişan bohçasndada ne ayakkabı ne canta alınmıştı benim için sıkıntı değil ama annem bunları getiriyor ve önüme seriyor ne yapmalıyım gerçekten bunaldım
eylülde düğünüm var ama ben hiç mutlu olamıyorum
Benim için bunlar çok saçma şeyler ama ailem üzerine düşüyo Adet diyor geçiyor
Bu arada ben çalışmıyorum yeni mezun oldum kpss gireceğim inşallah
Buda senin gorusun tabii...bu yaptiklarina degecek biri olsaydi herhalde suanda evli olurdunuz... - ki evlenmis olsaydiniz eminin cok farkli yorum yapardiniz... Herneyse..bekarım ama sözlendim ayrıldım. kayınvalidenin bir çöpünü görmedim, cimriliğinden değil, istemediğimden, sözüm yapılacağı mekanı kendim tuttum. misafirlerin yemek parasını kendim verdim, sözlümün takım elbisenini ben aldım.
kayınvalide kayınpederin 3 gün önceden haberi oldu her şeyden. söz yüzüğü bile almadılar, sözlümün bana önceden aldığı yüzüğü taktım o gece, nişanda alırız dediler ki nişan olsaydı da aldırmazdım, ikimiz de çalışıyorduk kendimiz alır öderdik.
bazı insan kendi işine başkasını karıştırmak istemez efendim. öyle bekara karı boşamak kolaydır işi değil yani bu.
tekrar evlenmeye karar verecek olsam tekrar bir şey yaptırmam.
karşı tarafa yaptırırsam annem babamın da yapması lazım annem 64 babam 69 yaşında ikisi de emekli. beni okuttular meslek sahibi ettiler, dahasına gerek yok.
ben aileme damadın donunu, pijamasını aldırmam, beğenmeyen küçükoğluna almasın.
yoo kesinlikle bu yaptıklarıma değecek biriydi, hala öyle. evlilik bambaşka bir şey, sadece zamanında bir sürü fedakarlık yaptınız ya da uzun süredir birliktesiniz diye yapılacak bir şey değil.Buda senin gorusun tabii...bu yaptiklarina degecek biri olsaydi herhalde suanda evli olurdunuz... - ki evlenmis olsaydiniz eminin cok farkli yorum yapardiniz... Herneyse..
Bunca sey yapmissin evlenmis olsaydin farkli yorum yapardin bence.. Yani bu kizin derdi atlet kilot degil.. Cok iyi anliuorum onu.. Karsidakinden deger gormek..ben onca seye ragmen kiymet verirdin gene saygida asla kusur etmedim... Ama artik yuzlerini bile girmek istemiyorum mesela... Insanda biraz ektigini bicer bana kalirsa...Ilerisinide dusunmek gerek.. Kendi kizlarina hersey isteyip beklemek geline bi zirnik yapmazlarsa o zaman sartellerin atar iste..yoo kesinlikle bu yaptıklarıma değecek biriydi, hala öyle. evlilik bambaşka bir şey, sadece zamanında bir sürü fedakarlık yaptınız ya da uzun süredir birliktesiniz diye yapılacak bir şey değil.
ikimiz de farklı yönlere gittik hayatta hepsi bu. ayrılırken ne sevgimiz bitti ne de saygımız ama eğer evlenseydik günün birinde bitecekti, bitmesin birbirimizi hep iyi analım istedik ayrıldık.
arkadaşlar adet diye bir şey var yöre yöre değişiyor. niye bu konu açanlara Fransız,alman,İngiliz gibi davranıyosunuz hiç adetleri bilmemeyi geçmiş duymamış gibi davranıyosunuz anlamıyorum. aaaa ne biçim adett ooo bu da neymıs gibi davranıp bir olup abartıyosunuz ??bu kk da her seyı anladım da su fıkırlere saygı duymamanızı anlayamadım yani. kadının zoruna gıtmıs dert yanıyor ustune gidiyosunuz sizde adet yoktur onlarda vardır.ne diye konuyu saptırıp dalga geçmeye kadar gelıyosunuz? siz İngiliz kraliyet ailesinden misiniz ? çok merak ediyorum gerçekten. herkes ıstanbul etıler,bebekte doğup buyumedı ulkemız 7 bölge her bolgenın farklı adetı var. duyurulur.
niye farklı yorum yapayım, o kısmını anlamadım.Bunca sey yapmissin evlenmis olsaydin farkli yorum yapardin bence.. Yani bu kizin derdi atlet kilot degil.. Cok iyi anliuorum onu.. Karsidakinden deger gormek..ben onca seye ragmen kiymet verirdin gene saygida asla kusur etmedim... Ama artik yuzlerini bile girmek istemiyorum mesela... Insanda biraz ektigini bicer bana kalirsa...Ilerisinide dusunmek gerek.. Kendi kizlarina hersey isteyip beklemek geline bi zirnik yapmazlarsa o zaman sartellerin atar iste..
Biz arnavutuz sana bizim adetleri anlatsam şok olursun. Kocam batardı yaptırmaya kalksam. Bu devirde olacak iş mi? Çok şükür kıyafetimi kendim alıyorum. Altın bilezik de taktığım yok. Herkes üstüne düşen zaruri ihtiyaçları yapsa yeter. İnsanların aklı fikri düğünde gösterişte altında kıyafette. Adet adet diye kendinizi pazarlayıp kapitalizme hizmet ediyosunuz.
niye farklı yorum yapayım, o kısmını anlamadım.
ben "iyi gelin" olmak için bunları yapmadım ki. biz sözlümle konuştuk, aileler masraflara karışmayacak diye anlaştık, sözlenmeden önce o yurtdışına gitmek zorunda kaldı apar topar kartını da bırakmayı unuttu, ben de kendim harcadım.
bizim aramızda paranın lafı olmazdı asla. yeri geldi benim evimin faturasını ödedi. ayrılırken evlenme teklif ederken taktığı yüzüğü geri vermek istedim "ne yapacağım ben yakut yüzüğü ben onu sana aldım, ister sakla, ister sat, ister at, sen bilirsin, o senin" dedi.
ben bugün evlenecek olsam yine eşimin ailesini hiçbir şeye karıştırmam, çünkü ailemin düğün dernek için para harcamasını istemem.
ben anneme babama düğün masrafı, koltuk parası falan ödetmem. paramın yettiği kadar eşya alırım, eksik kalan zamanla tamamlanır. evin içinde saygı, sevgi, aşk, hoşgörü, huzur olsun yeter, yatmak değil mi bir çekyatta yatar, bir çekyatta oturur, bir sehpanın üzerinde yerim gerekirse. benim malda mülkte gözüm yok. kefenin cebi yok demişler.
çıplak geldik, çıplak gideceğiz, 3 kuruşluk çaput için kendime karıştırmam ben.
benim evime koltuk alan kaynana o koltuğu koyacağım yere de karışır ama benim evimde benim borum öter.
bana düğüne gelirken gönlünden geçiyorsa alsın takısını gelsin, almıyorsa da canı sağolsun, kızına isterse kervan yüküyle mal istesin, beni bağlamaz, ben kendi evimin içine bakarım.
bana ne bir iğne alır, ne de benim evime karışır.
ben bu kadar katıyım bu konuda. saygıda kusur etmem ama evime gelip kurulamaz da. orası benim evim olur o da bunu bilir. herkes yerinde olsun, sağolsun.
Bilemiyorum. Galiba benim annem de aynılarını isterdi . ama objektif baktiginda da adam almak zorunds degil. Icinden geliyosa parasi varsa alir yoksa almaz. Net yani
benim annem evlendiğinde evinde bir somya yatak bir koltuk bir masa 2 sandalye varmış sonra fazla fazla almışlar her şeyi. gönül hepsinin en güzelini ister ama param neye yeterse ben o kadarını isterim.Özellikle altını çizdiğim kısma sonuna kadar katılıyorum.
Üç kuruş para kazandık ama biz de her şeyi kendimiz yaptık.
Kimseye para ödetmedik. Tamam her şeyi alamadık ama ihtiyaçları aldık çok şükür. Aç mezarı yok!
Şimdi çok şükür her şeyin en güzeli en pahalısı var.
Sabredeceksin sabır!
Analarımız babalarımız evlerinde ankastre beyaz eşya ile mi evlenmiş sanki?
Önemli olan huzur, sağlık, mutluluk.
Gerisi fasa fiso.
benim annem evlendiğinde evinde bir somya yatak bir koltuk bir masa 2 sandalye varmış sonra fazla fazla almışlar her şeyi. gönül hepsinin en güzelini ister ama param neye yeterse ben o kadarını isterim.
haa isteyen kayınvalideye kayınpedere aldırsın ama hem onlara aldırıp hem de evime karışıyor lafını çok doğru bulmuyorum ben
hahaha tabiiki anlarim ben...boyle konusanlarin basina boyle birsey gelmemistir..ya konuslanlar bekardir ya da bor cok seyleri yapilmistir kv kp tarafindan emin ol
Anneniz çok haklı. Bakmayın burda böyle yorum yapanlara. Sorun bakalım kendilerine hiç mi bişey yapılmamış. Bunlar örf ve adetlerdir.Kendini bilen insanlar zaten üzerine düşeni yapar insanları konuşturmaz. Bırak nisanliyi şimdi sevgiliyken bunları yapıyorlar. Herseylerini aldiriyorlar.2 komşunun oğlu nişanlı. Şimdiden koçlari hazırladılar. Koçun boynuzuna iyisinden bir bilezik ne gerekiyorsa kıza bayramlik harclik hepsini hazırladılar. Bana da yapılmadı hiçbiri. Yobaz insanlar adet madet biliyorlardı belkide işlerine gelmiyordu.Cevremde gördükçe utanıyorum. Öküzler gelirlerdi götlerini sallaya sallaya. Yahu gelinine geliyorsun bir çorap getir be. Arkalarindan herkes sorardi . Bişey diyemezdim.Birazda değer kıymetle alakali bişey sanırım. Ama annenize kızmayın çok haklı. Bi bitmediniz kelimesi de moda olmuş ne hikmetse. Bakmayın yazılanlara. Onlara yapılmıştır hevesini almışlardır. Eğer yapılmadıysa bile mutlaka içlerinde uktedir değersiz miyim diye. Ne gerekiyorsa aldirin yaptırın. Aynı şekilde siz de onlara.
benim annem evlendiğinde evinde bir somya yatak bir koltuk bir masa 2 sandalye varmış sonra fazla fazla almışlar her şeyi. gönül hepsinin en güzelini ister ama param neye yeterse ben o kadarını isterim.
haa isteyen kayınvalideye kayınpedere aldırsın ama hem onlara aldırıp hem de evime karışıyor lafını çok doğru bulmuyorum ben