Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

Bide bazı arkadaşla aile değilmi yapacak edecek falan diyor ya, neye dayanarak Söylüyorlar bunu anlamıyorum? bunu diyen Arkadaşlara ithafen evladın anne baba üzerinde 3 Hakkı vardır. 1. Güzel isim koymak 2. Haram lokma yedirmemek 3. Dogruyu yanlısı ve dini Eğitimini öğretmek. Olayın dini boyutuna girmek değil niyetim ama bu kv kp mecbur yapacak diyen bazı arkadaslarım sözüm ona dindar olduklarını varsaydığım icin yazıyorum bilmem anlatabildimmi?

Helal olsun baska soze gerek yok. Ben ne ac gozluyum nede baska bisey... allah a sukur ailemde ne borc gordum ne bi dedigimi iki ettiler... ben ustune basa bas asoyluyorum bizim burda donuna (bunu komiklik olsun diye soylemistim taa en basta ama bazi arkadaslar kotu bi kelime gibi yorumladilar) varincaya kadar alir kaynana ben hep oyle gordum. Benim kaynanam da bana almayinca uzuldim kizdim neden buralardaki her kiza herseyi yaptilarda benim eksik kaldi dedim.. heveslerim vardi.. kuaföre bile gitmedim. Simdi gekmis bana ac misin muhtac misin daha neler neler hakaret ettiler.. ben karsilik verince terbiyesiz edepsiz oldum.. bikip bilmeden kisiligim hakkimda yorum yapanlar edepten bahseder oldu...

canım düğün arefesinde millet acaip gaza getiriyor düşmeyin bu tatsızlıklara derim. benim de hiç gözüm yoktu kim neyi yapar bilmezdim takı makı ne zaman takılıyo bohça nedir vs hiçbir şeyden haberim olmadan apar topar sözlendik ben nişan bile yapmayacaktım hatta ,sonra kimsenin haberi olmadı sözlendiğimizden diye düşünüp yapmaya karar verdim nişanı.

nişandan sonra bin kere yapmaz olaydım dedirtti millet. erkek tarafının huyu ucuza kaçmak zaten. nişandan sonra önüme gelen takı ne taktılar ne hediye ettiler diye sorup annem her ağzını açmada senn annen gibi böyle kız mı verilir sokaktan mı bulmuştuk seni o niye olmadı bu niye olmadı bi çeyrek alacak güçleri de mi yoktu vs diyerekten 1-2 haftanın sonunda çılgına dönmüştüm ben. bir gece aptal gibi sabaha kadar sinirden ağlayıp nişan alışverişini gönderdikleri eski kullanılmış valizi alıp nişanlımın kapısına gittim. bu ne böyle bu kadar değersizsem bitsin vs diye çok ağır konuştum ayrılma noktasına geldik bu saçmalıklar yüzünden!!

neyseki nişanlım gönlümü aldı. barıştık sonra da gidip anneme "bir daha o bunu dedi bu bunu dedi diye sakın bana birşey anlatma! ne yaparlarsa o yapmazlarsa da yapmazlar tek kelime daha duymak istemiyorum" dedim. yaptığım en doğru hareket olmuş bu. nişanlım da annesine bir daha eksik tek birşey olmayacak git sor yeni düğünü olanlara bir daha bilmiyorum diye birşey duymak istemiyorum demiş.(sonra da yine bilmiyorum diyerek birçok şeyi yapmadılar ama gerçekten çok önemsiz şeyler bunlar)

yapsalar güzel elbet insanın hoşuna gidiyor ama yapmamaları nedeniyle tatsızlık çıkıp ayrılma noktasına gelindiğinde çok pişmanlık verici bir durum oluyor. ne saçma ne anlamsız şeyler olduğunu farkediyosun..

bir de sana bu kadar yüklenen arkadaşları şimdi okudum ne saçmalıyorsuna getirmişler işi! elbette adette nişanlı kızın nişanlığını nişanlısı alır bizde de.bayramlık olarak da güçlerinin yettiği kadar altın(bilezik bileklik yada altın) alınır.
ama adetleri yapmıyorlarsa bu da bir taraftan iyi birşey senden de adet beklemezler bekleyemezler. yok gerdekten sonra git el öp,bohça gönder vs bunları da sen yapmazsın olur biter.

Buda senin gorusun tabii...bu yaptiklarina degecek biri olsaydi herhalde suanda evli olurdunuz... - ki evlenmis olsaydiniz eminin cok farkli yorum yapardiniz... Herneyse..

Buda senin gorusun tabii...bu yaptiklarina degecek biri olsaydi herhalde suanda evli olurdunuz... - ki evlenmis olsaydiniz eminin cok farkli yorum yapardiniz... Herneyse..
yoo kesinlikle bu yaptıklarıma değecek biriydi, hala öyle. evlilik bambaşka bir şey, sadece zamanında bir sürü fedakarlık yaptınız ya da uzun süredir birliktesiniz diye yapılacak bir şey değil.
ikimiz de farklı yönlere gittik hayatta hepsi bu. ayrılırken ne sevgimiz bitti ne de saygımız ama eğer evlenseydik günün birinde bitecekti, bitmesin birbirimizi hep iyi analım istedik ayrıldık.

Bunca sey yapmissin evlenmis olsaydin farkli yorum yapardin bence.. Yani bu kizin derdi atlet kilot degil.. Cok iyi anliuorum onu.. Karsidakinden deger gormek..ben onca seye ragmen kiymet verirdin gene saygida asla kusur etmedim... Ama artik yuzlerini bile girmek istemiyorum mesela... Insanda biraz ektigini bicer bana kalirsa...Ilerisinide dusunmek gerek.. Kendi kizlarina hersey isteyip beklemek geline bi zirnik yapmazlarsa o zaman sartellerin atar iste..

Çok eski adetler bunlar.Bizde geçtik bu yollardan.Öyle bayramlık kıyafet filan gerek yok böyle şeylere.Sen söyle annene.Arkadaşlarım hiç yapmıyor böyle şeyler artık yok bu adetler de.Onun için bende istemiyorum de.

Kızım ne nişanlı kızın bayramlığı Allah aşkına.
Kazık kadar kadınsın evleneceksin bayramlık nedir?
Hem çok bunaldıysan git al kendine bir kıyafet nişanlım aldı de bitsin gitsin.
İşiniz mi yok yaaa?
Daha kendi anana babana laf geçiremiyorsan, elin adamı yarın senin kafana vura vura dediğini yaptırır ses çıkaramazsın.
İnsanın kendi hayatındaki bu kadar uyduruk bir konuda bile kendi insiyatifi olnaz mı ya?
Evlilik çocuk oyuncağı değil.
Zayıf karakterli kişiler evlenmemeli bence.

Biz arnavutuz sana bizim adetleri anlatsam şok olursun. Kocam batardı yaptırmaya kalksam. Bu devirde olacak iş mi? Çok şükür kıyafetimi kendim alıyorum. Altın bilezik de taktığım yok. Herkes üstüne düşen zaruri ihtiyaçları yapsa yeter. İnsanların aklı fikri düğünde gösterişte altında kıyafette. Adet adet diye kendinizi pazarlayıp kapitalizme hizmet ediyosunuz.

niye farklı yorum yapayım, o kısmını anlamadım.
ben "iyi gelin" olmak için bunları yapmadım ki. biz sözlümle konuştuk, aileler masraflara karışmayacak diye anlaştık, sözlenmeden önce o yurtdışına gitmek zorunda kaldı apar topar kartını da bırakmayı unuttu, ben de kendim harcadım.
bizim aramızda paranın lafı olmazdı asla. yeri geldi benim evimin faturasını ödedi. ayrılırken evlenme teklif ederken taktığı yüzüğü geri vermek istedim "ne yapacağım ben yakut yüzüğü ben onu sana aldım, ister sakla, ister sat, ister at, sen bilirsin, o senin" dedi.
ben bugün evlenecek olsam yine eşimin ailesini hiçbir şeye karıştırmam, çünkü ailemin düğün dernek için para harcamasını istemem.
ben anneme babama düğün masrafı, koltuk parası falan ödetmem. paramın yettiği kadar eşya alırım, eksik kalan zamanla tamamlanır. evin içinde saygı, sevgi, aşk, hoşgörü, huzur olsun yeter, yatmak değil mi bir çekyatta yatar, bir çekyatta oturur, bir sehpanın üzerinde yerim gerekirse. benim malda mülkte gözüm yok. kefenin cebi yok demişler.
çıplak geldik, çıplak gideceğiz, 3 kuruşluk çaput için kendime karıştırmam ben.
benim evime koltuk alan kaynana o koltuğu koyacağım yere de karışır ama benim evimde benim borum öter.
bana düğüne gelirken gönlünden geçiyorsa alsın takısını gelsin, almıyorsa da canı sağolsun, kızına isterse kervan yüküyle mal istesin, beni bağlamaz, ben kendi evimin içine bakarım.
bana ne bir iğne alır, ne de benim evime karışır.
ben bu kadar katıyım bu konuda. saygıda kusur etmem ama evime gelip kurulamaz da. orası benim evim olur o da bunu bilir. herkes yerinde olsun, sağolsun.

Süpersin
Kızlar saftorik olmayın.
Ekonomik özgürlüğünüzü elinize almadan, eliniz ekmek tutmadan, kendi paranızı kazanmadan koca peşine düşerseniz; önce ailenize sonra da adama muhtaç olursunuz.
Uyanık olun biraz.

Özellikle altını çizdiğim kısma sonuna kadar katılıyorum.
Üç kuruş para kazandık ama biz de her şeyi kendimiz yaptık.
Kimseye para ödetmedik. Tamam her şeyi alamadık ama ihtiyaçları aldık çok şükür. Aç mezarı yok!
Şimdi çok şükür her şeyin en güzeli en pahalısı var.
Sabredeceksin sabır!
Analarımız babalarımız evlerinde ankastre beyaz eşya ile mi evlenmiş sanki?
Önemli olan huzur, sağlık, mutluluk.
Gerisi fasa fiso.

Bilemiyorum. Galiba benim annem de aynılarını isterdi . ama objektif baktiginda da adam almak zorunds degil. Icinden geliyosa parasi varsa alir yoksa almaz. Net yani

benim annem evlendiğinde evinde bir somya yatak bir koltuk bir masa 2 sandalye varmış sonra fazla fazla almışlar her şeyi. gönül hepsinin en güzelini ister ama param neye yeterse ben o kadarını isterim.
haa isteyen kayınvalideye kayınpedere aldırsın ama hem onlara aldırıp hem de evime karışıyor lafını çok doğru bulmuyorum ben

Aynen öyle.
Adamların eline bakıp boyun bükersen, adam gelip evinde yaylandığında bozulmayacaksın. Görümcen de gelir, kaynanan da.
Benim annemler evlendiğinde de köhne rutubetli bir evde bir demir yatakla 4 farklı renk demir sandalye bir de masa varmış.
Sabretmeden hiçbir şey olmaz.

hahaha tabiiki anlarim ben...boyle konusanlarin basina boyle birsey gelmemistir..ya konuslanlar bekardir ya da bor cok seyleri yapilmistir kv kp tarafindan emin ol

Benim bohcam filan olmadi kv tek yaptigi takisini takip dugun salonu tutmakti
Geri kalan hersey "gelinlik ,benim oturdugum sehirdeki dugun,ev esyalarinin tamami,giysi ivir zivir,kuafor hersey ama herseyyy esim ve benim ailemle yaptik hicte icimde ukte degil kv ile alisverise cikip kulot aldirmak iyikide oyle olmus
sizin derdiniz elaleme gosterip bize bunlar geldi, bunlar alindi diyemeyip gosteris yapamadim derdidir olsa olsa
Yoksa bu kadar don paca kini gudulmez

Benimki 15 yıl kaynanadan ayrı eve çıkamamış. şimdi lüks içinde yaşıyo. Altında arabası kafasına göre takılıyo karışanı görüşeni yok. Bana babam o yüzden hep sabret der. Eşimin ailesi maddi olarak bizim kadar rahat değil. Annem evlenirken bık bıklandı. Babam hemen susturdu. Biz evlenirkenki halimizi unuttun mu diye. azcık sabır. Maddi olarak kendini kullandırtmıyosan karşındaki adamdan emin olduktan sonra bu kadar yaygara çıkarmak niye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…