korkuyorum bundan 10 sene sonra "nişanlı kızın macbook pro'sunu, tabletini, kindle'ını, playstation'unu erkek tarafı alır, adettendir" denecekolay kontör ve harçlığa kadar düştüyse vah ki ne vah.. iyi ki başlık parası yok, tabi canım ne de olsa "gelişmekte olan" bir ülkeyiz, gelişim henüz tamamlanmadı
Bizdeki geleneğe göre de nişanlı kızın pedini, ağdasını falan da nişanlısı alır.
ben hiç nişanlı olamadımBizdeki geleneğe göre de nişanlı kızın pedini, ağdasını falan da nişanlısı alır.
demek istedigimde bu benim.. Herkes ustune duseni yapsa hersey cok guzel olurda... Yapmayanin girtlagina basmadik bizde...Evet herkes kendine yakisani yapar bende esitsizlige bayilmiyorum ama onlar ustune duseni yapmadi ve bu onlarin sorunu ,ayibi ben veya ailemden kimse de tutup bunu alin, sunu alin demez karsi taraf napacagini gayet iyi biliyordu yapmiyorsada dilenecek halimiz yok kimseden şükür
Ama tavrımda ona göre şekillendi tabi ki
hani yaptirmam ettirmem filan diye konustun ya, onu demek istedim..yoksa bende igneleme amacli soylemedim gercekten...anlamadım, başıma ne gelecek ki? (vallaha iğneleme, kinaye falan yok, ciddiyim kastettiğinizi anlamadım)
yok o konuda büyük konuşmak demeyelim de katı kurallıyım. çalışıyorum, maddi imkanım da var birikimim de evlenirken ailem elbet gönüllerinden geçen yardımı yapmak isterler ama onların yapacağı en fazla eve alınan uygun fiyatlı bir eşyanın taksidini ödemek falandır. düğünü ne kendi annem babam yapsın isterim ne de karşı tarafın annesi babası.hani yaptirmam ettirmem filan diye konustun ya, onu demek istedim..yoksa bende igneleme amacli soylemedim gercekten...
kötü bir tabir ama. özellikle de bir kadının kullanmaması gereken tabir. ne yani siz sırf dul olmadığınız hadi daha açık yazalım "kız oğlan kız" olduğunuz için her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz da dul olunca bir imzayla mı yetinmeli yani.bayramlık adettir gerçekten.bende nişanlıyım bana da alınmadı gelinmedi hep ucuza kaçıp dul alır gibi davrandılar (dullara lafım yok bu bir tabir)
Çok haklısınız, artık kimlikte bile yazmıyor bu tabir. İllaki bunu mu kullanmak gerek. Deseki değersizmişim gibi hissettirdiler ,anlarız ama dul alir gibi demek çok amiyane oluyor.kötü bir tabir ama. özellikle de bir kadının kullanmaması gereken tabir. ne yani siz sırf dul olmadığınız hadi daha açık yazalım "kız oğlan kız" olduğunuz için her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz da dul olunca bir imzayla mı yetinmeli yani.
şu tabirleri bari biz kadınlar kullanmasak diyeceğim ama "kız" olmak bile bir statü olduğu sürece işimiz zor.
ne diyeyim Allah sizi dul etmesin, eşinizle hep mutlu olun inşallah.
Ula dul kadınlarla ne derdiniz var yahu, kadın kadın kadın bu yaa, yok kız yok dul yok bayan bu ne, bakire değilse kadın bakire ise kız kocası öldü ise dul tanımlama dolaylı yoldan gene erkek üzerinden
Hanimlarin istedigi 4 4luk degil de 4 3luk olsun hemen "dul kadin gibi"... Medeni bir durumu hakaret gibi soylemeleri yok mu. Bir de "yanlis anlamayin deyim olarak soyluyorum"cular cikti. Herkes prenses, herkes kralice. Bu arada asla dul kalmayacaginin garantisini verecek olan var mi?