Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

Uc kurusa tamah edip kvden herseyi almasini bekleyen genc hanim kizlarimiz acaba kendileri neye sahip olabildiler bu yaslarina kadar ben esas onu merak ediyorum senin neyin var ki kocanin evinden bekliyorsun diye sormuyorlar mi ilginc?

Sizin gibiler yüzünden zaten bütün gelin ve damatlar gırtlaga kadar borç içinde ya. Cevap yazma bence sana gelin gelir mi onu düşün.

Niye borç içindeler biliyor musunuz

Başkalarına gösteriş olsun diye eşya alıp düğün vs yaptıkları için

Kendileri oturmazlar ama avangard mobilyaları vardır kendileri de küçücük odada köşe takımında tıkılıdırlar zira diğeri misafirliktir

En son model olmalıdır blender; bir alt olursa "eski moda" dır çünkü

Perdeler halılar bilmem kaç bin liralıktır; gösterecekler ya

Canim nisanli da olduk sozlu de evli de. Annen olaylari adetlere gore yapayim derken sizi huzursuz etmis. Bence bunlara ileride takilmayacaksan umursama.

Benim de bohcam alisverisim duzgun olmadi ama maddi imkanlari zayifti. Hic takilmadim bu konulara. Ailem de takilmadi. Huzur onemli olan.

canım sen çalış madem annen laf ediyo onun ağzına laf verme hiç gelenekçi tarzındaki anneler genelde hep böyleydi benim annemde söylerdi öyle bi kaç şey çok abartmazdı ama ben hiç takmazdım zaten nişanlım yapması gerekenden fazlasını bile yapıyodu o aralarda çok kavga olur tatlım bende nşianı atmayı düşünmüştüm çok bunalmıştım ama sonra yolunu buldum gerekenden fazlasını duymadım :) görmedim takmadım :):):)

Adet dedikleri bari altın takma olsa, evi dizmeye yardım etmek olsa, hiç olmazsa işine yarar evlenenlerin . Nerede ıvır zıvır saçmalık var hepsi adet yahu. Kaçıncı defadır konuya giriyorum, konu başlıgını da yeni okudum, bayramlık ne be hahaha

oğlum var Allah ömür verir de o günleri görürsem kendi tercihim olarak düğüne, ev eşyasına yardımcı olurum hatta durumum müsait olursa tamamını alırım da ama gelin bayramlık, don, sütyen, içlik, kontör bilmemne muhabbeti yaparsa asla almam gitsin kendisi alsın ne münasebet yani böyle şeyler mahremdir,geline fena bilenirim oğluma söylenirim bu kızı nereden buldun diye, aynı şekilde kızım var ve ben böyle yetiştirmediğim halde arkadaşlarından falan etkilenip olur ya kaynanasına bu don muhabbetlerini ederse fena yaparım kızımı büyük konuşmaksa büyük konuşmak.

Eskinin adetleri işte, zaman değişti, insanlar değişti ne bu yüzyıl öncesinde kalması gereken muhabbetler ? Gelenek de gelenek diye tutturulmuş sanırsın toplumumuzun böyle temel taşı olan ahlak kuralları sanki gecelik, sütyen bilmemne. Genç kızlar okuyorsunuz, internet çağındayız böyle mevzuların çook eskide kalması gerektiğini bilmeniz gerekir.

Konu sahİbi annene ben istemiyorum var mı ötesi dersen biraz durulur belki bu konuda

İnanın burada açılan aynı konulu her başlığa girip okuyup sinirden saçımı başımı yoluyorum. Çok benzer yorumlarım var sizinle. Lafa gelince çok muhafazakar bir toplumuz ama cümbür cemaat alışverişe gidip kocamla sevişirken onu baştan çıkaracağım dantelli donumuzu ve sütyenimizi hep beraber beğenip kaynanamıza aldırıyoruz. Çünkü gelenek bu. Çünkü eskiden beri ananelerimiz, annelerimizde hep victoria secret tan yaparlarmış nişan alışverişini. Hey allahım ya valla çok komik insanlarız
haklisiniz, aynen bende cinnete geliyorum buradaki bazi yorumlari gorunce. Umutsuzluga kapiliyorum, benim gül gibi misler gibi yaşadığım hayatim varken sirf diger kadinlari da hayati daha esit, daha adil sartlarda olsun diye hayatimi kadin mucadelesine adadim. Yeri geliyor kocami ihmal edip bu dava pesinde kosuyorum. Evde bos oturacagim yerde bir kisiye ulassam kardir diye buraya ve baska paylasim yerlerine yaziyorum. Ama yok. Bazen diyorum ben kime neyi kazandirmaya çalışıyorum? Kadinlarin kendilerine bicilen bu sex objesi rolunu, bakilmaya mecbur olan imajini anlayamiyorum. Hala yaziyorlar alsin tabi adet yerini bulsun diye.. anlamiyor musunuz o adet yerini bulunca o kvdenin de gelecekte diger adetleri tamamlamaya hakki oluyor. Hem adet denilen sey uzun sure halk tarafindan uygulanmis, kabul gormus seyler degil mi? Hadi bugunden itibaren biz belirleyelim oyleyse herkes buna uysun. Kimse bohca mohca yapmasın. Bunlar kadini asagilayan seyler nolur bi farkina varin ey kadinlar. Benim kvdem bana sadece kupe almak icin cok israr etti, gelinin kulagi bos durmasin diye. Inanin ben onu bile almasindan rahatsiz oldum kendim aldim taktim. Neden daha yeni tanidigim biri benim eksigimi kapatsin ki? Benim ailem, kendi iradem, birey olarak varligim yok mu? Hayret ediyorum bu matematigi kadinlar nede anlamiyor? Evlenirken donunuzu bile kv alsin istiyorsunuz, evlendikten sonra ev bile alsaniz fikrini dahi soylese telleniyorsunuz. E bu ne yaman celiski... yattigin yatagin, ustundeki geceligin parasini veren kisi o yatak odasina coktan dahil olmustur bile...

Ne küçük şeylere takıyorsunuz ya. Annelerin evlilik öncesi her şeye atlayıp karşılıklı olarak bir seyler aldırmalarına gıcık oluyorum. Nişanlınla sen ver bu kararları. Çalışıyor musun bilmiyorum ama alınacak bir şey varsa, kimin o an da durumu müsaitse o alsın.

Niye borç içindeler biliyor musunuz

Başkalarına gösteriş olsun diye eşya alıp düğün vs yaptıkları için

Kendileri oturmazlar ama avangard mobilyaları vardır kendileri de küçücük odada köşe takımında tıkılıdırlar zira diğeri misafirliktir

En son model olmalıdır blender; bir alt olursa "eski moda" dır çünkü

Perdeler halılar bilmem kaç bin liralıktır; gösterecekler ya
Valla.
Ayranı yok içmeye, tahtrevanla gider bilmemnetmeye misali boylarını aşan harcamalar yapıp gırtlağa kadar borç yapsınlar, suçlu kaynana ve ailesi olsun. Birey olamadan evlenmek böyle oluyor işte. Sorumluluk bilmezler, hesap bilmezler, kendilerini bilmezler. Sonra da 'vay bakalım, onlar yüzünden şurama kadar borçtayız'. Biri de yazmış 'onların borçlarını ödüyoruz' diye. Kendi evine aldıkları, kendi düğünleri, ve hatta kıçlarına giydikleri don bile kayınvalidenin borcuymuş. Ne asalak yaşayan insanlar var ya, bir de matah bir şeymiş gibi söylüyorlar. İnsan utanır biraz.

çok çok yanlış geldi bana. zaten istiyorsa nişanlınız alır ki dimi.
inşallah çalışmaya başlarsınız ve sıkıntı çekmezsiniz.

Aynen senin gibi düşünüyorum. Annenin söyledikleri sacma gerçekten. Kulak asma bosver. Sakın nisanlina da yansitma.(yorumlari okumadim bu arada) Hadi bayramlik muhabbetini yapanlar var ki bence coook gereksiz ve sacma, ama kontör harçlık falan ilk kez duyuyorum olur mu hic oyle sey yahu.

Herkes anneye kızmış da ucuza kaçılmasından hoşlanmamak normaldir. Cimri insanlara çok da bayılmayız. Durumları yoksa ayrı bir mesele ama o durumda da nişanlınız (ve siz) biraz daha birikimle girmeli bu işlere.
Bir kadınla evlenmek annesini de idare etmeyi bilmeyi gerektirir. Belki bu adetler biraz bu hukukun kurulmasına yarıyor, bir kısmı şimdi saçma kalsa da. (unutmayın anneniz sizi aynı zamanda yetiştiren insan, onun rahatsız olduğu şeyler sizin de yakın zamanda gözünüze batacak... A-ah ah...)

Bana sorarsanız annenizi biraz mutlu edin, beyefendi biraz harcasın. Ama aslında bayramlığınız için ne annenize ne nişanlınıza ağız eğmeyin derim ben. Sizin için dileğim o olurdu...

Yahu bazı kisiler demis nisan alisverisine beni de goturmediler. anneni hakli bulan falan var. Ya bu devirde bu saçmaliklar birakilsa keske artik ya ben bunlarin hepsini özellikle istemedim ne ailemden ne karsi taraftan. Yine de boş gelmek istememis 3 5 parca birsey getirmis gelirken kadincagiz yani kayinvalidem, patik namazlik falan. Sadece bunlar ve bir iki sey daha. Ne var ki bunda. Hic de takilmadim. Getirmese de olurdu ama patikleri de hala giyiyorum yani :) Ha isteseydik yaparlardi biseyler.ama gerek yoook. Geçmişe mazi birbira keşke insanimiz boyle sacmaliklari. Dugun aşamasındaki kavgalar azalacak valla :) bosu bosuna uzuyorlar birbirlerini 3 5 parca esya için.

Yine yorum yapacagim ama insan okuyunca dayanamiyor ya :)
Bazı kisileri anlayamiyorum arkadas ya kv sutyen kilot almadi diye kafaya takar mi insan yaa. Oldu olacak kp görümce kayınbirader de gelsin hep beraber seçsinler - en dantellisinden, transparan olaydi da eyiydi - saka gibi gerçekten :KK70::mad:

ben yozgatlıyım orda da adettir.bayramda bilezik veya daha ufak bir şey bayramlık alışverişi.
.böyle adetler harçlık verme falan eskiden kızların çalışma oranı düşük olduğu için gerekli olabilir ama şimdi çoğunluk çalışıyor ne gerek var alınca konuşma hakkıdoğacak ne alsınlar ne konuşsunlar
gelinin ihtiyacı varda yapıyorsa ne güzel yok yapmıyorsa onların sıkıntısı
şunu beceremiyoruz toplum olarak yapılırsa mutlu oluruz ama yapılmazsa da bir önemi yok hayatımıza bir eksisi yok
sizin annenizin beklentilerinin olması sizi mutsuz ediyor kendi gönülleriyle yapmadıktan sonra bir çorap getirmesin
karşılanmayacak beklentilerin artması artı mutsuzluk olarak hayatınıza geri döner

Ya ben anlamiyorum siz bana olan hakareti ediyosunuz ben karsilik verince edepten bahsediyosunuz... yazik cok yazik
Sana kimse hakaret etmedi sen kendin cirkeflestin farkindaysan. Ne ceyizmis arkadas ya neler yaptiriyor insana. Herkes bu orfu adeti isine geldigi gibi kullaniyor. Bu ceyiz olayi dinimizce mihir olarak gecer ordan gelen bir gelenek ama o da cok cuzi bir miktar. Don kilot filan yok icinde. Eskiden kadin calismazmis erkek en gec 20 yasinda evlenirmis aile de yuvalarini kurarmis. Simdi herkes calisip disiyle tirnagiyla kimseden bisey beklemeden evleniyor. Kendine guvenmen evlenmesin arkadas ya bu kadar basit kimse kimsenin yuvasini kurmak zorunda degil. Ha hediye gelir icinden gelir insanlarin yaparlar amenna ne guzel ama buna guvenip nasil evlilik yoluna girilir anlamiyorum gercekten...

X