Bu kadar maddiyatçı olmayın lütfen.Varya beni tuttu tuttu pazara alisverise götürdü dusun yani sudyenimi donumu ordan alcakmisim. Artik dedim en son ben bu yasima kadar pazardan giyinmedim kaldi ki gelin olcam ben aldiklarinizi insan icine cikarcaksiniz utanmicakmisiniz dedim esime. Kaynanama bisey demedim hic. Ama keske deseymisim o zamanlarda. Ben oyle diyince beni magazaya götürdü ilcede zaten ufak bi magaza. Ben bi sudyen takimi aldim 30 tl. Düşünün sadece 1 tane. Sonra 1 tanecikte atlet kilot takimi aliyim dedim ucuz yolli sey bak dedi bana. Yaa ben cok bisey istemedim ki millet 10 adet alirken ben bi tanecik ama ceyize konulcak sekilde alim dedim. Almadi bana onu. Gittik bimden kilot aldik :) sonra ben cok içerledim gittim hemen esimin kredi kartini aldim o ne almadiysa gittim aldim hepsini.. ama tabi suan hepsini biz oduyoruz orasi ayri konu. Kendine dugune pantolon bakti kac sergi gezdirdi bana begenmedi sonra bana dedi ki sizle bende gelirim canakkaleye ordan alirim dedi. Benim basimdan asagi kaynar su dokuldu. Dedim hani seni araba tutuyodu bana gelmiyonda kendin olunca nasıl gidiyin dimi dedim. Ama varya hakkimi helal etmiyorum.. ben durumlarini bildigim icin zaten once fiyat sorardim. 3 tane alincaksa 1 tane alirdim. Bana deseydi kizim bak al gelin olcaksin icinde kalmasin deseydi ben alcam varsada almazdim gonlumu hos tuttugu icin. Ama o dul kari alir gibi nerden kissak diye bakti.. sakin bak sakin annen ne diyosa onu yap sakin ona kizma.. ben simdi basimi duvara duvara vuruyorum anacigimi dinlemedigim icin
Hanım efendi bizim memleketlerimizde böyle adetler olmadığını nerden biliyorsunuz? O adetler hala varsa birilerinin işine geldiği için vardır. Fakat kadını mal gibi alınıp satılmasına bahane olan o adetler, parayla kendine değer biçmeyen biçtirmeyen kadınlar sayesinde ortadan kalkacaklar birgün.arkadaşlar adet diye bir şey var yöre yöre değişiyor. niye bu konu açanlara Fransız,alman,İngiliz gibi davranıyosunuz hiç adetleri bilmemeyi geçmiş duymamış gibi davranıyosunuz anlamıyorum. aaaa ne biçim adett ooo bu da neymıs gibi davranıp bir olup abartıyosunuz ??bu kk da her seyı anladım da su fıkırlere saygı duymamanızı anlayamadım yani. kadının zoruna gıtmıs dert yanıyor ustune gidiyosunuz sizde adet yoktur onlarda vardır.ne diye konuyu saptırıp dalga geçmeye kadar gelıyosunuz? siz İngiliz kraliyet ailesinden misiniz ? çok merak ediyorum gerçekten. herkes ıstanbul etıler,bebekte doğup buyumedı ulkemız 7 bölge her bolgenın farklı adetı var. duyurulur.
arkadaşlar adet diye bir şey var yöre yöre değişiyor. niye bu konu açanlara Fransız,alman,İngiliz gibi davranıyosunuz hiç adetleri bilmemeyi geçmiş duymamış gibi davranıyosunuz anlamıyorum. aaaa ne biçim adett ooo bu da neymıs gibi davranıp bir olup abartıyosunuz ??bu kk da her seyı anladım da su fıkırlere saygı duymamanızı anlayamadım yani. kadının zoruna gıtmıs dert yanıyor ustune gidiyosunuz sizde adet yoktur onlarda vardır.ne diye konuyu saptırıp dalga geçmeye kadar gelıyosunuz? siz İngiliz kraliyet ailesinden misiniz ? çok merak ediyorum gerçekten. herkes ıstanbul etıler,bebekte doğup buyumedı ulkemız 7 bölge her bolgenın farklı adetı var. duyurulur.
En iğrendiğim düşünce tarzlarından biri. Kadın değil afedersiniz evcil hayvanız sanki.gerçekten daha şimdiden yoruldum herşeyden herşeyde bir proplem bir sorun
Nişanlımın maddi durumu mu dersiniz kıskanç görümcem mi dersiniz herşeyin ucuza kaçmalarımı dersiniz..
Neler neler Onlar kendilerine göre haklılar bizde kendimize göre haklıyız
Bugün ki canımı sıkan olay ise Annemm.. Bayram geliyor malum bayramlık almak istedim
Nişanlım laf arasında gider alırız felan filan dedide daha doğrusu ben onun almasını istemedim laf değiştirdim vs. Birde ne ara alacak yani işten güçten..
Bugün Annem hemen laflara başladı ilk defa nişanlı kızın nişanlılığını annesinin aldğını görüyorum.. böyle bir saçmalık yok olamaz birisi duysa bilse kınar... ayıplar... böyle saçmalık yok
Nişanlı kızın konturunu harçlığını bayramlığını nişanlısı alır.!!!! Bu kadarr da yüklenilmez bana.. ( Babam vefat etti tek kızım kardeşim yok annem cocuk bakıyor yetim aylığım var bu şekilde geçiniyoruz çok şükür durumumuz iyi)
Annem mi abartıyor yoksa haklı mı bilmiyorum ister istemez benim canım sıkılıyor çok saçma değil mi nişanlıma ne ki benim bayramlığımdan almak zorunda değil ki ?? yoksa tam tersimi bilemeiyorum inanın ben mi çok fedakarlık tolerans gösteriyorum bilmiyorum
Niişan bohçasndada ne ayakkabı ne canta alınmıştı benim için sıkıntı değil ama annem bunları getiriyor ve önüme seriyor ne yapmalıyım gerçekten bunaldım
eylülde düğünüm var ama ben hiç mutlu olamıyorum
Benim için bunlar çok saçma şeyler ama ailem üzerine düşüyo Adet diyor geçiyor
Bu arada ben çalışmıyorum yeni mezun oldum kpss gireceğim inşallah
Herseyin tabu oldugu Türk kültüründe bu nasil külot sütyen muhabeti normal oluyor anlamadim. Cok mu gurur duyulasi birsey, daha düne kadar tanimadigin 50 yasindaki kadina sütyen, külot aldirmak? Sen 30 tl lik sütyen ile esdegermisin?
Merak ettim, kv'de sana herseyin en pahalisini alsa, onun ile yasamayi, kanli carsafi göstermeyi razi olup, daha mi severdin??
biri kontur yükleme ve harçlık ödeme( nişanlı kıza)
adedinin hangi yöreye ait olduğunu bir söyler mi. cidden merak ettim
Ya sizi kim sevsin Allahaşkına. Burda bile millete illallah getirdiniz, çevrenizde sizi kim gelin diye benimsesin? Başından beri yorumlarınızı okuyorum tanımamama rağmen sizinle eş, dost olunamayacağını anladım. Mahalle başlarında kavga etmeyi bekleyen kadınlar gibi nasıl konuşma yahu bunlar? Lafları tak tak tak söyleyip hayırlı iftarlar demekte ayrı bir ironi. Bugünde iyilikten(!) şaşmamışsınızdır çok sükür.?!?Esim
Derdi senimi gerdi
Hanım efendi bizim memleketlerimizde böyle adetler olmadığını nerden biliyorsunuz? O adetler hala varsa birilerinin işine geldiği için vardır. Fakat kadını mal gibi alınıp satılmasına bahane olan o adetler, parayla kendine değer biçmeyen biçtirmeyen kadınlar sayesinde ortadan kalkacaklar birgün.
ha bizimkilerin durumu bayağı iyiymiş. faturalı hat alıp hep babaannemin faturalarını ödemişler:)bizim köyde ananem nişanlıyken kontörlerni hep dedem almış
E elcin35 hanımefendi söyler,kendisi bu işin kompetanı zira uzuuun uzuun anlatmış yukarıda. Ben ingiliz kraliyet ailesinden olduğumdan bilemiyorum. Sizde mi İngiltere'den O okypetebiri kontur yükleme ve harçlık ödeme( nişanlı kıza)
adedinin hangi yöreye ait olduğunu bir söyler mi. cidden merak ettim
Benden sana abla tavsiyesi sevgili marilyn bir daha böyle yapma. Aklı başında, her şeye yeten kadını görünce erkekler bebekliklerine dönüyorlar. Onları pışpışlayıp her işe koşmanı bekliyorlar. Ne kadar sorumluluk alıyorsan karşındakine o kadar ver en azından. Ben her şeyin üstesinden gelirim dediğinde atıyorlar sorumlulukları üzerine oh piremsler gibi yayılıyorlar. Maddi anlamda söylemedim, yazmak istediğimi anladığını varsayıyorumbekarım ama sözlendim ayrıldım. kayınvalidenin bir çöpünü görmedim, cimriliğinden değil, istemediğimden, sözüm yapılacağı mekanı kendim tuttum. misafirlerin yemek parasını kendim verdim, sözlümün takım elbisenini ben aldım.
kayınvalide kayınpederin 3 gün önceden haberi oldu her şeyden. söz yüzüğü bile almadılar, sözlümün bana önceden aldığı yüzüğü taktım o gece, nişanda alırız dediler ki nişan olsaydı da aldırmazdım, ikimiz de çalışıyorduk kendimiz alır öderdik.
bazı insan kendi işine başkasını karıştırmak istemez efendim. öyle bekara karı boşamak kolaydır işi değil yani bu.
tekrar evlenmeye karar verecek olsam tekrar bir şey yaptırmam.
karşı tarafa yaptırırsam annem babamın da yapması lazım annem 64 babam 69 yaşında ikisi de emekli. beni okuttular meslek sahibi ettiler, dahasına gerek yok.
ben aileme damadın donunu, pijamasını aldırmam, beğenmeyen küçükoğluna almasın.
Bununla da bitmiyor ne yazık ki, evlendiklerinde itilip kakılıyorlar, aşağılanıyorlar, söz hakları olmuyor ve bunun nedeninin evlenirken yapılan pazarlıklar olduğunu anlamıyorlar.Zaten bu adetlere istinaden "gelinleri" hizmetçi, kuluçka makinası ve mal olarak görüyorlar değil mi? "parası neyse verdik aldık" zihniyeti ve yazık ki bunun devamlılığını savunan yine kadın arkadaşlar...
yok anlıyorum maviselen, sağolsun eski sözlüm öyle bir erkek değildi, kendisi son anda yurtdışına gitmek zorunda kaldığı için o şekilde olmuştu, yoksa öyle kendi yatan karşısından bekleyen biri değildi kesinlikle.Benden sana abla tavsiyesi sevgili marilyn bir daha böyle yapma. Aklı başında, her şeye yeten kadını görünce erkekler bebekliklerine dönüyorlar. Onları pışpışlayıp her işe koşmanı bekliyorlar. Ne kadar sorumluluk alıyorsan karşındakine o kadar ver en azından. Ben her şeyin üstesinden gelirim dediğinde atıyorlar sorumlulukları üzerine oh piremsler gibi yayılıyorlar. Maddi anlamda söylemedim, yazmak istediğimi anladığını varsayıyorum