Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

arkadaşlar adet diye bir şey var yöre yöre değişiyor. niye bu konu açanlara Fransız,alman,İngiliz gibi davranıyosunuz hiç adetleri bilmemeyi geçmiş duymamış gibi davranıyosunuz anlamıyorum. aaaa ne biçim adett ooo bu da neymıs gibi davranıp bir olup abartıyosunuz ??bu kk da her seyı anladım da su fıkırlere saygı duymamanızı anlayamadım yani. kadının zoruna gıtmıs dert yanıyor ustune gidiyosunuz sizde adet yoktur onlarda vardır.ne diye konuyu saptırıp dalga geçmeye kadar gelıyosunuz? siz İngiliz kraliyet ailesinden misiniz ? çok merak ediyorum gerçekten. herkes ıstanbul etıler,bebekte doğup buyumedı ulkemız 7 bölge her bolgenın farklı adetı var. duyurulur.

Bu kadar maddiyatçı olmayın lütfen.

Hanım efendi bizim memleketlerimizde böyle adetler olmadığını nerden biliyorsunuz? O adetler hala varsa birilerinin işine geldiği için vardır. Fakat kadını mal gibi alınıp satılmasına bahane olan o adetler, parayla kendine değer biçmeyen biçtirmeyen kadınlar sayesinde ortadan kalkacaklar birgün.

aaa öyle miymiş? Ona bakarsan kv'ye hizmet etmek de var adetlerde. Kanlı çarşaf adeti de var. daha kimbilir neler var? Bunları hiç demiyorsun ama? Bunları duyunca da sen İngiliz kraliyet ailesi gibi takılıyorsun, onu ne yapacagız acaba?

Canım benim annen biraz abartmış. .
Nişanlın alırız demiş zaten. .
Bu adetler yüzünden bende çok sıkıntı çekmiştim. .
Önemli olan senin kıymetini bilmesi..

En iğrendiğim düşünce tarzlarından biri. Kadın değil afedersiniz evcil hayvanız sanki.

annene kızma ben anlıyorum senide annenide. benimde babam vefat etti ve annem çocuk bakıyor bu yaştan sonra maaşımız var babadan kalma ama yetmiyor üç çocuk var masraflar çok. annenin yaptığı başkasına el açmak değil ki. geleneklerdede var bayramlığını nişanlın alır. mesela bizim yörelerde kurban bayramında kız evine koç gönderilir boynuzlara 5i bir yerde ya da bilezik takılarak. mesela benim annemde derki evleneceğin insan birazcık varlıklı olsunda en azından alyığıyla veiriz seni der. arkadaşın birisi bu kadar düşmeyin falan yazmış ama bu düşmek değil. olması gerekenler bunlar. bayramlığı nişanlı alır. gelenek göreneklerimize sahip çıkın. herşeyi gurur yapıp düşmek olarak bakmayın. annene hiç kızma canım yarın birgün evlat sahibi olduğunda sende kız evlendirdiğinde anneni anlarsın. burda annenin dedikodusunu yapma :) benim arkadaşımda nişanlandı bayramlık derdinde nişanlına aldırcaksın tabikide dedim nişanlısı alıyor bayramlığı. arkadaşımda yetim. bu dediğimi bi düşün sen canım benim. sıkma canını böyle şeylere

O bu degil de siz hala bayramlik mi aliyorsunuz, ben en son 10 yasimda bayramlik giydim herhalde

Gelin oğlunu memnun etsin diye orda tüm tabular kalkıyor. Sen bilmiyo musun bizim toplumun göstermelik ahlaklı yapısını.

Esim

Derdi senimi gerdi
Ya sizi kim sevsin Allahaşkına. Burda bile millete illallah getirdiniz, çevrenizde sizi kim gelin diye benimsesin? Başından beri yorumlarınızı okuyorum tanımamama rağmen sizinle eş, dost olunamayacağını anladım. Mahalle başlarında kavga etmeyi bekleyen kadınlar gibi nasıl konuşma yahu bunlar? Lafları tak tak tak söyleyip hayırlı iftarlar demekte ayrı bir ironi. Bugünde iyilikten(!) şaşmamışsınızdır çok sükür.?!?

Zaten bu adetlere istinaden "gelinleri" hizmetçi, kuluçka makinası ve mal olarak görüyorlar değil mi? "parası neyse verdik aldık" zihniyeti ve yazık ki bunun devamlılığını savunan yine kadın arkadaşlar...

biri kontur yükleme ve harçlık ödeme( nişanlı kıza)
adedinin hangi yöreye ait olduğunu bir söyler mi. cidden merak ettim
E elcin35 hanımefendi söyler,kendisi bu işin kompetanı zira uzuuun uzuun anlatmış yukarıda. Ben ingiliz kraliyet ailesinden olduğumdan bilemiyorum. Sizde mi İngiltere'den O okypete

Benden sana abla tavsiyesi sevgili marilyn bir daha böyle yapma. Aklı başında, her şeye yeten kadını görünce erkekler bebekliklerine dönüyorlar. Onları pışpışlayıp her işe koşmanı bekliyorlar. Ne kadar sorumluluk alıyorsan karşındakine o kadar ver en azından. Ben her şeyin üstesinden gelirim dediğinde atıyorlar sorumlulukları üzerine oh piremsler gibi yayılıyorlar. Maddi anlamda söylemedim, yazmak istediğimi anladığını varsayıyorum

Ben hiç bişey aldırmadım hatta durumları yoktu bilezik bile takılmadı kendi annem babam abim falan taktı bizimkilerede dedim bemi siz ilgilendiriyorsunuz alırsanız iyi olur ama kv kp almasada olur zaten eşim aldı çoğu şeyi bizimkilerde yardım etti birlikte hallettik
kv le gayet iyi aramız hatta hiç sorunumuz yok şükür bişey aldırmakla kıymet olmuyor hanfendiler hiç bir zamanda demedim bana bişey yapmadılar diye almışım sevdiğimi napayım nişanlık bilezik onu bunu o dediğiniz şeylerle huzur olmuyor bi don alaydı iyiydi ama

Bununla da bitmiyor ne yazık ki, evlendiklerinde itilip kakılıyorlar, aşağılanıyorlar, söz hakları olmuyor ve bunun nedeninin evlenirken yapılan pazarlıklar olduğunu anlamıyorlar.

yok anlıyorum maviselen, sağolsun eski sözlüm öyle bir erkek değildi, kendisi son anda yurtdışına gitmek zorunda kaldığı için o şekilde olmuştu, yoksa öyle kendi yatan karşısından bekleyen biri değildi kesinlikle.
çok cefasını çektim ama o konuda hakkını yiyemem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…