Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

ben konu sahıbı ıcın demedım diğer dert yakınan hanım ıcın dedım soyledıklerımi. kimseyle munakasaya gırmeyecegım yorumumu yaptım bu kadar. hemen karsı atak hıc saygı yokkı saygı cercevesınde soyledıklerımızı soyleyelım.

Ah canım ah kaç erkek tanıdıysam hepsi önce hulk sonra pirems vurucan kırbacı

Konuya gelirsek ailelere bir şey aldırmamak en doğrusu. Eliniz ekmek tutuyorsa ikinizde çalışın kazanın yapın ne istiyorsanız. Tabi hep bir taraf ödün vermemeli. Herkes taşın altına elini sokacak hoop sırtlayıp kaldıracaksınız bu nişan düğün gibi sadece para sömürü olan şeyleri. Bana kalsa bi nikah daha iyi.

Bende aliniyor diye biliyorum.
Fakat icten gelerek geline hediyeler almak isteyen aile bunu her firsatta belli ediyor.
Hicbir seye karismak istemeyen aile ve nisanlilarda var evlenmeye karar verilmisse herkesi oldugu gibi kabul etmek gerekiyor.
Annenizde toplumdaki cogu insan gibi dusunuyor boyle seyler cevrede konusuluyor o yuzden baski yapiyor ama sizin yapabileceginiz bir sey yok.

oy kuzum içine dokunmuş işte itiraf et
pazen don olur muydu

bu arada benimde yorumum aynı
birşey almakla kıymetli olunmuyor.

Düşünüyorum da millet gelip göbek atıp halay çekecek vaay şöyle düğün oldu diyecek diye harcanan paralara yazık. Sonra senelerce borç ödüyorsunuz. Onun yerine geleceğe yatırım yapsanız daha mantıklı bence. Kredilerle, takılacak altınlarla borç öde dur.. Yapılacaksa ille en makul olanı seçilmeli. Ben fena cimrileştim ya :))

Madem gelenek görenek diyorsunuz o zaman size soralım. Siz üzerinize düşen hangi geleneği dört dörtlük yerine getirebiliyorsunuz? Size eski geleneklerden bazılarını sayıyım. Kayınvalidenizle aynı evde yaşıyor musunuz ? Her gün temizliğini yemeğini yapıyor musunuz? Kayınvalideniz, kayınpederiniz yanınızdayken onların yanında ayakta hizmet için bekliyor musunuz? İleride çocuğunuz olunca kayınvalidenizin kayınpederinizin adını koyacak mısınız? Ve daha sayamadığım nicesi. Bunlara gelince bunlar eski adetler, nişanlınızın ailesinden utanmadan don sütyen isterken ama geleneklerimiz !

Ben de nişanlandım ama bir iğne dahi aldırmadım. Kimseye karşı kendimi küçük düşürmediğim için kendimle de gurur duyuyorum her gördükleri yerde bişeye ihtiyacın olursa ara diyen kayınvalideme kayınpederime "benim kızım bizden istemeye utanır sizden mi isteyecek " diyen ailemle de gurur duyuyorum.

Ayrıca karşı taraf ister, gönlünden kopar, maddi durumu uygundur severek ve isteyerek yaparsa ona bir sözüm yok. Ama siz donunuza kadar zorla aldırdığınız zaman bunun adı sömürmektir.

Bununla da bitmiyor ne yazık ki, evlendiklerinde itilip kakılıyorlar, aşağılanıyorlar, söz hakları olmuyor ve bunun nedeninin evlenirken yapılan pazarlıklar olduğunu anlamıyorlar.

Sistemin bizim edilgenliğimiz üzerine kurulu olduğunu bir fark edebilsek ve toplumsal cinsiyet rollerinden kurtulabilsek çok güzel olacak.

bayramlığını nişanlın alması lazım canım adettir bir kere şekerini çikolatasını da alıp getirmeliler kaynanan falan adet yerni bulmalı

Gelin oğlunu memnun etsin diye orda tüm tabular kalkıyor. Sen bilmiyo musun bizim toplumun göstermelik ahlaklı yapısını.

Eh yani, simdi kiz harbiden cinsellik yasasa, yada en basit nisanlisi ile tatile gitse, ahlaksiz olur, ama kv'desi helal seks yapacagi günün kiyafetleri almasi normal... Bu yaman celiskiyi anlamiyorum, cidden anlamiyorum...

Ya gercekten ilerde oglum olursa, böyle kizlara takilmasindan korkar oldum.

İnanın burada açılan aynı konulu her başlığa girip okuyup sinirden saçımı başımı yoluyorum. Çok benzer yorumlarım var sizinle. Lafa gelince çok muhafazakar bir toplumuz ama cümbür cemaat alışverişe gidip kocamla sevişirken onu baştan çıkaracağım dantelli donumuzu ve sütyenimizi hep beraber beğenip kaynanamıza aldırıyoruz. Çünkü gelenek bu. Çünkü eskiden beri ananelerimiz, annelerimizde hep victoria secret tan yaparlarmış nişan alışverişini. Hey allahım ya valla çok komik insanlarız

malum adetler karşılıklıdır.nişanlın sana bayramlık alınca,sizinde nişanlına almanız lazım.annen bu konuda ne düşünüyor.

ayrıca her masrafını nişanlın karşılayacaksa niye annenle yaşayasın,git kaynananla yaşa,annen de masrafından kurtulsun

Geçen bir konu daha vardı Kv bayramlık almayacak herhalde Bayram da başka yere gidecekmiş diye

O arkadaşa da beklentiye girmeyin kurban bayramında da koç mu isteyeceksin demiştim

Adetler varmış hepimiz duyduk kimimiz gördü kimimiz görmedi

35 yaşındayım daha bohça görmedim içinde ne var bilmem

Bîz de bu ülkede yaşıyoruz adet diye tutturanlar da
Olmasa da oluyor yani bizim hayatlarımız eksik değil aksine huzurlu

Bir de erkek ailesi yapsın alsın vs deniyor da eskiden o erkek evlatlar daha 4-5 yaşında aile için çalışır hayvan otlatır büyüdükçe her işi yaparmış ama PARA kazanma şansı yokmuş masrafı aile yaparmış

Şimdi erkek çalışıyor kazanıyor parasını da aileye vermiyor Kv kp de emekli maaşı ile her şeyi alsın borç da olmadan evlenilsin deniyor ama mümkün değil

Bir de bayramlık koç vs gelen dönemde geline eşya vs alınmazmış ki anası bir döşek iki yastık bir yorgan yaparsa yapar öyle gelin olur gidermiş erkek tarafı da masraf diye bir bohça alırmış oldu bitti

Devir değişti beklentilerin de değişmesi lszım

Bu tür adetlerin tarafları yıpratmaktan başka bi işe yaradığını duymadım görmedim. Insanoğlu doyumsuzdur ne yaparsan daha fazlasını bekler. Ben zaten herşeyimi tam Yaptılar diyeni duymadım yapanlar dahil. Kuzenim evlendi gecenlerde ve kv si sözden Düğüne kadar her hafta hediyeler Kıyafetler getiriyordu. Artık dolabı falan almıyordu kıyafetlerini. Lüks çantalardan tutun en marka ayakkabı, donuna varana kadar markalı aldı. Kuzenime dedim kv cok ince düşünceli bana diyorki ee alacak tabi kolaymı gelin almak...mecbur alacak hatta daha beğendiğim seyler var onlarıda alsın adetİmiz değilmi dedi.Yuh yani dedim sende yolacak kaz bulmusun,Gülüyor.bahsettigim kuzende nişanlanmadan önce aman ben anlamıyorum bu adetleri, yok kıza onu al bunu al neymis o diyordu.Demem o ki insanoğluna ne yaparsan yap hatta çıkarıp böbreğinin birini verse neden akciğerinin birinide vermedi der.

Bende hicbirsey alinmayanlardanim.evet hayalini kurdugum gelin carsisini hic bizaman yapamadim.bizim buraardada cok onemlidir.sorun don alinmasi degil.kayinvalidenin gelinine deger vermemesi.ustelik benim kayinvalidem maddi durumu cok iyi oldigu halde bana tek verdigi sey kullandigi nevresim takimiydi.ceyiz gunu al bunu ben az kullanmistim zaten sen beyenmistin dedi onceden ayni nevresimi onda gorup beyenmistim oda sana alacaktim bi takimzaten boyle alirim die soz vermusti.sonra ceyiz gunu soka ugradim.
Bunun disinda denmiski kayivalide don alsa ev isini yapacakmiydiniz.ben kayinvalidemin ev isini yaptigim halde yine yaranamadim.ustelik 6 ayda beraber yasadim.o yuzden konu sahibesi bence kendini ezdirmesin.ama sunuda soylemeliyim ki anneniz kontor vs olayini fazla abartmis.kimse kimseye maddi olarak birsey vermek zrunda degil.

devir farkı dedikleri şey bu işte, o adetleri böyle görmüş böyle olsun istiyor, ki biraz rahata kaçma amacıda var. size bunlar gereksiz geliyor. orta yolu bulmaya gayret edin, anneizi anlayışla karşılayarak ikna edin, bazı isteklerini de nişanlınıza yaptırın.

Bu arada nişanlanırken ben de annemin ısrarı ile bazı şeyler aldırmıştım, keşke aldırmasaydım hiç te kullanmadım, gerek yokmuş yani, gereksiz yere para harcatmaktan başka bişey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…