- 22 Şubat 2016
- 948
- 1.035
Açıkçası bohça altın vs lerin konu edilmesi çok çok çok saçma bu tip beklentilere girmeyin ama evet karşılıklı ziyaret edilmesi gerekir bu gelenek değil görgüdür çünkü aileler birbirleriyle bayramlasir kaynaşır ve artık sizde ailesiniz.Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.
Ramazandan bir ay önce biz çağırdık. Ramazanda bizi çağırmadılar. Bayramda gelmediler annemi babamı aramaya tenezzül bile etmediler oysa ben her kandilde anneler gününde vs aradımbenim fikrime göre bayram ziyaretine gelmeleri gerekiyordu ufak bir hediye alıp..
sonra da sizi ailenizle yemeğe davet edebilirlerdi, ramazanda iftara çağırmadılar mı?
sonuçta kız alıyorsun insanlardan , bilmiyorum ben çok katı düşünmüyorum, kız evinin de gönlünü hoş tutmak ufak bir jest yapmak kötü bir şey mi?
Bak bu nasil gelirse oyle gider soyleyim. Bazi insanlar vefasiz dogasindan. Insan akraba oluyoruz diye biraz vefa gostermez mi? Benim esimin tarafida oyledir, biz alistik ailecek. :) ama onlar kendi akrabalari arasindada oyleler. Bizse tam tersiyiz. benim ailemi aramayani ben hic aramiyorum, biseyde olmuyor.Ramazandan bir ay önce biz çağırdık. Ramazanda bizi çağırmadılar. Bayramda gelmediler annemi babamı aramaya tenezzül bile etmediler oysa ben her kandilde anneler gününde vs aradım
Öyle bir 'sorunsal' yok,zihniniz size oyun oynuyorKızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.
Sakın ne ara ne de git evine. Erkek tarafı önce gelip bayramlasmasi lazım. Sana hediye almaları lazım hatta bi tepsi tatlı da almalılar. Böle sorumsuzlar var . Sen de onlar gibi davran. Sanki zorla verilmissin gibi davranıo . Bak bnm kardeşim de sözlü. Nişan yapacaktık bu ay ama bazı nedenlerden dolayı yapamıyoruz. O yüzden babamlar dün çıkıp gittiler kız evine. Ailem mersinde kız evi de Konya da. Daha birkaç aylık sözlüler ama kaç defa gidip geldi ailem. Sana bi bohça bile gelmemiş. Düğün zamanı alış verişe çıktığınızda bol bol al herşeyden. Acısını çıkar hiç de acımaRamazandan bir ay önce biz çağırdık. Ramazanda bizi çağırmadılar. Bayramda gelmediler annemi babamı aramaya tenezzül bile etmediler oysa ben her kandilde anneler gününde vs aradım
Benim kuzenim erkek o Erzurumdan kızla evlendi öncesinde bayramda 3 kişi uçakla gitti geldi sırf bayram için... Ailem bunları bilirken bize yapılmayınca garip oluyor arada kaldım biraz canımı sıktılar. Nişanlımı çok sevmesem bu kadar iyi olmasa burnundan getirirdim. Düğün alışverişinde de hiç acımazdım. Ama alışverişinde zaten nişanlım karşılar yine kıyamam abartılı alamamSakın ne ara ne de git evine. Erkek tarafı önce gelip bayramlasmasi lazım. Sana hediye almaları lazım hatta bi tepsi tatlı da almalılar. Böle sorumsuzlar var . Sen de onlar gibi davran. Sanki zorla verilmissin gibi davranıo . Bak bnm kardeşim de sözlü. Nişan yapacaktık bu ay ama bazı nedenlerden dolayı yapamıyoruz. O yüzden babamlar dün çıkıp gittiler kız evine. Ailem mersinde kız evi de Konya da. Daha birkaç aylık sözlüler ama kaç defa gidip geldi ailem. Sana bi bohça bile gelmemiş. Düğün zamanı alış verişe çıktığınızda bol bol al herşeyden. Acısını çıkar hiç de acıma
Ben trakyalıyım bizim burada öyle olmaz.Bayramda gelin gider kayınvalidesine o kadar kayınvalide gelmezKızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.
Ne alaka cam silme örneği bayram bu bayram farkında mısınız sanki hepiniz İngiliz kraliyet soyundan geliyorsunuz da bayramlaşma nedir nezaket nedir bilmiyorsunuz. İnsan komşusuna gider bayramlaşır ayıptır es geçmekÖyle bir 'sorunsal' yok,zihniniz size oyun oynuyor
Gel camlarımı sil,konu komşu ayıplar dese,"banane konu komşudan"diyeceğiniz kadından siz de gelenek beklemeyin
Karşı taraf bekliyorsa 5 aylık nişanlılık döneminde bir defa yemeğe davet etmediysen gelinin ailesinin evine bir akşam 2 saatlik uğramak zor mu hadi onu geçti annemi babamı arayıp bayramlaşmak imkansız mı? Güvercin göndermeyecek 2 tuşa basacakBen trakyalıyım bizim burada öyle olmaz.Bayramda gelin gider kayınvalidesine o kadar kayınvalide gelmez
Biz de erzurumluyuz adetler bizde çok önemlidir. Yapılır daa. Istemede olsun sözde olsun nisanda olsun hediye götürülür. Taki takılır. Varsa gorumcelrr ettiler bohça yapıp getirir. Üstüne de taki takılır. Bayramda da gidilir çarşıya çıkarılır bi tane de olsa üst baş alınır ayakkabısdır cantasidir falan. Annesinin işine gelmemiş. Galiba seni de istemio pek anladığım kadarıyla. Sen adetlerinizi nişanlına sole o da yapsın annesiyle. Ama demesin böle şöyle şeyler istiolr bekliolr diye. Sonuçta bi kız aliosn. Afedersin ama mal değil. Kız tarafının adetleri neyse o uygulanır. Nisanlinla da çok tartsmamaya çalış. Evlnnce de uzak yerde oturmaya calisBenim kuzenim erkek o Erzurumdan kızla evlendi öncesinde bayramda 3 kişi uçakla gitti geldi sırf bayram için... Ailem bunları bilirken bize yapılmayınca garip oluyor arada kaldım biraz canımı sıktılar. Nişanlımı çok sevmesem bu kadar iyi olmasa burnundan getirirdim. Düğün alışverişinde de hiç acımazdım. Ama alışverişinde zaten nişanlım karşılar yine kıyamam abartılı alamam
tabi o gün yorgun diye gitmese başka gün gidebilirKarşı taraf bekliyorsa 5 aylık nişanlılık döneminde bir defa yemeğe davet etmediysen gelinin ailesinin evine bir akşam 2 saatlik uğramak zor mu hadi onu geçti annemi babamı arayıp bayramlaşmak imkansız mı? Güvercin göndermeyecek 2 tuşa basacak
Bu dediğinize karşılık nişanlınızın araması gerekiyor kandilde, anneler gününde.Ramazandan bir ay önce biz çağırdık. Ramazanda bizi çağırmadılar. Bayramda gelmediler annemi babamı aramaya tenezzül bile etmediler oysa ben her kandilde anneler gününde vs aradım
Nişanlımdan yana hiç sıkıntı yok her özel günde arar. İzne geldiğinde mutlaka eve gelir oturur konuşur. Tek sorun ailesinin biraz soğuk umursamaz olmasıBu dediğinize karşılık nişanlınızın araması gerekiyor kandilde, anneler gününde.
Evet inançlı insanlar kadir gecesinde aramadım. Kandil değil sonuçta aramamı beklemiş babası meselaAilenin inançlı olduğuna emin misiniz?
Ben de ailem de inanmıyoruz herhangi bir dine dolayısıyla hepimize biraz eziyet geliyor sırf başkalarının gönlünü yapmak için ziyaret falan.
Bir de muhabbetler dini şeylere evriliyor daralıyorum açıkçası rol kesmekten.
Şahsen inanmadığım bir şey için heyecan duyamıyorum, bazen insanlar mesaj atarsa yarım ağız "iyi bayramlar" diliyorum gönülleri olsun diye.
Numarani atta cuma msji atalim sanaAilenin inançlı olduğuna emin misiniz?
Ben de ailem de inanmıyoruz herhangi bir dine dolayısıyla hepimize biraz eziyet geliyor sırf başkalarının gönlünü yapmak için ziyaret falan.
Bir de muhabbetler dini şeylere evriliyor daralıyorum açıkçası rol kesmekten.
Şahsen inanmadığım bir şey için heyecan duyamıyorum, bazen insanlar mesaj atarsa yarım ağız "iyi bayramlar" diliyorum gönülleri olsun diye.