Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı

bizdede adetler oyledir suan evliyim eltim nisanli bi kac aya dugunu var ve senin dedigin hic biseyi goremedim bende
eltim geldi bayramlasti kv ile ama kvnin hic biseyden haberi yok ev tutuldu 3 ay oldu evi temizleyip esyalari getirtmediler insanlar ne genis benimde bulantilarim var kv bayram gunu bana tatli yapta misafirim gelir diyor ben bulanti hapini icip 2 saatligine gitmisim evimi pislik goturuyor utu camasir beni bekliyor onlari yapamiyorum tup bebekle hamile kaldim kimsenin umrunda degil rahatsizligim sikintim herkesde bi sorumsuzluk canim sanada simdiden kolay gelsin alis bence ben artik alistim cunku kimseden bisey bekleme dusunceleri bunkadar demekki

Açıkçası bohça altın vs lerin konu edilmesi çok çok çok saçma bu tip beklentilere girmeyin ama evet karşılıklı ziyaret edilmesi gerekir bu gelenek değil görgüdür çünkü aileler birbirleriyle bayramlasir kaynaşır ve artık sizde ailesiniz.
Tek başınıza el öpmeye falan da gitmeyin onlar için bu önemli olsa adım atardilar.

Ramazandan bir ay önce biz çağırdık. Ramazanda bizi çağırmadılar. Bayramda gelmediler annemi babamı aramaya tenezzül bile etmediler oysa ben her kandilde anneler gününde vs aradım

Adet olacaksa tek tarafli olmaz iki tarafta uysun madem.. ya hic uyulmasin. Bohcata yok el opmeye kiz var.. senin yerinde olsam gitmezdim

Ramazandan bir ay önce biz çağırdık. Ramazanda bizi çağırmadılar. Bayramda gelmediler annemi babamı aramaya tenezzül bile etmediler oysa ben her kandilde anneler gününde vs aradım
Bak bu nasil gelirse oyle gider soyleyim. Bazi insanlar vefasiz dogasindan. Insan akraba oluyoruz diye biraz vefa gostermez mi? Benim esimin tarafida oyledir, biz alistik ailecek. :) ama onlar kendi akrabalari arasindada oyleler. Bizse tam tersiyiz. benim ailemi aramayani ben hic aramiyorum, biseyde olmuyor.

Öyle bir 'sorunsal' yok,zihniniz size oyun oynuyor
Gel camlarımı sil,konu komşu ayıplar dese,"banane konu komşudan"diyeceğiniz kadından siz de gelenek beklemeyin

Sakın ne ara ne de git evine. Erkek tarafı önce gelip bayramlasmasi lazım. Sana hediye almaları lazım hatta bi tepsi tatlı da almalılar. Böle sorumsuzlar var . Sen de onlar gibi davran. Sanki zorla verilmissin gibi davranıo . Bak bnm kardeşim de sözlü. Nişan yapacaktık bu ay ama bazı nedenlerden dolayı yapamıyoruz. O yüzden babamlar dün çıkıp gittiler kız evine. Ailem mersinde kız evi de Konya da. Daha birkaç aylık sözlüler ama kaç defa gidip geldi ailem. Sana bi bohça bile gelmemiş. Düğün zamanı alış verişe çıktığınızda bol bol al herşeyden. Acısını çıkar hiç de acıma

Nişanlımla aramız şükür çok çok iyi. Yarın izni bitiyor ondan son kez yeniden buluştuk hatta bize geldin ailemle de oturduk. Bana ailesinin el öpmeye gitmemiş olmamla ilgili bir şey söylemedi. Gitmemiş olmam onlar için sorun olsaydı illa ki öğrenirdim. Mesafeli olmak benim de işime gelir bende içli dışlı olmayı sevmem zaten buraya yazmamın amacı annemin beklentisi ve benim düşüncem doğru mu sizler nişanlıyken bayramı nasıl geçirdiniz? Hangi davranış daha uygun olur bunları öğrenmek amacıyla yazdım. Düşüncelerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Ben şu saatten sonra el öpmeye de gitmem. Zaten kv ile sıkı fıkı değiliz bu resmiyette devam edeceğim. Evlenince de aynı mesafeyi koruyacağım. Sayenizde en azından içim rahat doğru olanı yaptığımı düşünüyorum

Benim kuzenim erkek o Erzurumdan kızla evlendi öncesinde bayramda 3 kişi uçakla gitti geldi sırf bayram için... Ailem bunları bilirken bize yapılmayınca garip oluyor arada kaldım biraz canımı sıktılar. Nişanlımı çok sevmesem bu kadar iyi olmasa burnundan getirirdim. Düğün alışverişinde de hiç acımazdım. Ama alışverişinde zaten nişanlım karşılar yine kıyamam abartılı alamam

Ben trakyalıyım bizim burada öyle olmaz.Bayramda gelin gider kayınvalidesine o kadar kayınvalide gelmez

Öyle bir 'sorunsal' yok,zihniniz size oyun oynuyor
Gel camlarımı sil,konu komşu ayıplar dese,"banane konu komşudan"diyeceğiniz kadından siz de gelenek beklemeyin
Ne alaka cam silme örneği bayram bu bayram farkında mısınız sanki hepiniz İngiliz kraliyet soyundan geliyorsunuz da bayramlaşma nedir nezaket nedir bilmiyorsunuz. İnsan komşusuna gider bayramlaşır ayıptır es geçmek

Ben trakyalıyım bizim burada öyle olmaz.Bayramda gelin gider kayınvalidesine o kadar kayınvalide gelmez
Karşı taraf bekliyorsa 5 aylık nişanlılık döneminde bir defa yemeğe davet etmediysen gelinin ailesinin evine bir akşam 2 saatlik uğramak zor mu hadi onu geçti annemi babamı arayıp bayramlaşmak imkansız mı? Güvercin göndermeyecek 2 tuşa basacak

Biz de erzurumluyuz adetler bizde çok önemlidir. Yapılır daa. Istemede olsun sözde olsun nisanda olsun hediye götürülür. Taki takılır. Varsa gorumcelrr ettiler bohça yapıp getirir. Üstüne de taki takılır. Bayramda da gidilir çarşıya çıkarılır bi tane de olsa üst baş alınır ayakkabısdır cantasidir falan. Annesinin işine gelmemiş. Galiba seni de istemio pek anladığım kadarıyla. Sen adetlerinizi nişanlına sole o da yapsın annesiyle. Ama demesin böle şöyle şeyler istiolr bekliolr diye. Sonuçta bi kız aliosn. Afedersin ama mal değil. Kız tarafının adetleri neyse o uygulanır. Nisanlinla da çok tartsmamaya çalış. Evlnnce de uzak yerde oturmaya calis

Ailenin inançlı olduğuna emin misiniz?
Ben de ailem de inanmıyoruz herhangi bir dine dolayısıyla hepimize biraz eziyet geliyor sırf başkalarının gönlünü yapmak için ziyaret falan.
Bir de muhabbetler dini şeylere evriliyor daralıyorum açıkçası rol kesmekten.
Şahsen inanmadığım bir şey için heyecan duyamıyorum, bazen insanlar mesaj atarsa yarım ağız "iyi bayramlar" diliyorum gönülleri olsun diye.

tabi o gün yorgun diye gitmese başka gün gidebilir

Bu dediğinize karşılık nişanlınızın araması gerekiyor kandilde, anneler gününde.
Nişanlımdan yana hiç sıkıntı yok her özel günde arar. İzne geldiğinde mutlaka eve gelir oturur konuşur. Tek sorun ailesinin biraz soğuk umursamaz olması

Evet inançlı insanlar kadir gecesinde aramadım. Kandil değil sonuçta aramamı beklemiş babası mesela

Numarani atta cuma msji atalim sana

Valla evladına değer veren sevdiğine de değer verir.
Geleneklerimiz diye yapılan birçok şeyi abartılı bulurum fakat bazı şeyler de Nezaket kuralıdır.

Arada sizi ve ailenizi ziyarette etmeli evinde de ağırlamalı. .
Madem kayınvalide çalışıyor yoğun o zaman her tatilde değil ama bayram vb. . Tatilleri değerlendirmeli. .

Kim ne yapıyorsa kendi Şanından ve çocuğuna verdiği değerden dolayı yapar..

Yoksa kimse gelinin veya damadın kaşına gözüne yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…