Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı

Bir bayramı nişanlı olarak geçirdim, eşimin anne ve babası yaş olarak bizimkilerden bayağı büyük olduğu için biz gittik ziyaretlerine güzel de bir bayram geçirdik, hediyedir altındır vs de olmadı ne bileyim bana gereksiz geliyor böyle şeyler.

Nişanlımdan yana hiç sıkıntı yok her özel günde arar. İzne geldiğinde mutlaka eve gelir oturur konuşur. Tek sorun ailesinin biraz soğuk umursamaz olması
Ee tamam o zaman. Siz annesini gerektiğinde arayarak yakın davranıyorsunuz, nişanlınız da aynı şekilde. Sizin anneniz bayramda onları aramamış, onun annesi de sizinkileri. Buradan denk gözüküyor.

Ramazandan bir ay önce biz çağırdık. Ramazanda bizi çağırmadılar. Bayramda gelmediler annemi babamı aramaya tenezzül bile etmediler oysa ben her kandilde anneler gününde vs aradım

çalışıyorum bahanesine sığınmış tembel bir kadın herhalde kv..
ya da sizinle veya ailenizle bir sorunu var..
düşünüyorum da benim oğlum nişanlı olsa insan bir heyecan duyar, gidelim gelelim, iyi ilişkiler kuralım ister, ne bileyim bu kadın biraz garip geldi bana..

Sen beklemiyor olabilirsin nisanliyken bende beklemiyordum mesela ama iş beklememekle olmuyor ki zira sen sadece adamla evlenmiyorsun ki aileler de dahil oluyor.. yeni nesil zaten bende dahildim gereksiz gelebilir ama ailen bekler yillardan beri suregelen şeyler bunlar ha zamanla azalir belki biter ama bayramda nisanli kiza gidilir kiyafet de alinir taki da takilir ha her adette olmayabilir bu ama en azindan nisanlinin ailesini alip sizin aileye bayramlasmaya gelmesi gerekir.. gönül alma onlarin gonlunu hos etme anlaminda diger taki kiyafet vs az yapilir cok yapilir ve ya yapilmaz ama bir ziyaret de cok gorulmemeli şahsen ben ailene hak verdim.

Pardon gelininiz ev temizliğine gelecekti de ben mi engelledim. Ben böyle bir adeti bilmiyorum. Bilmemezlikten gelmiyorum. Ne memleketimde ne eşimin memleketinde ne d e yaşadığım şehirde böyle bir adet yok. Ben ne yapayım yani. Valla varsa da öyle bir adet böyle saçma olanını reddetme lüksüm de var. Hediye getirdi diye diyeti ödenmiş köle gibi hizmet mi etmeli gelin. Getirilecek bir iki yazma bir bluz belki bir takı. Gelin de kayınvalidesinin elini öpmeye gider o kadar. Muhalefet olacagız diye bu tavır nedir yani

Bilemiyorum soğuk bir yapıda herhalde. Yüz yüze olunca yine güler yüz gösteriyor öyle çok sıcak davranmıyor canım x.... cim diyor sadece ben aradığım zaman x anne diyorum bir kere kızım vs dediğini de duymadım. Aramızda bir şey de geçmedi ben artık karakteri böyle herhalde deyip geçiyorum. Ne yapayım ki kv soğuksa mesafeliyse...

Vallahi elit görüneceğiz diye fazla kasmışlar. Sanki kendileri olsa önemsemeyecekler. Bal gibi da kafaya takılacak mevzu.
Elit gözükme mevzusu değil bence.
Gercekten gereksiz görenler var.
Bir de yapılmadığı için önemli bulmayanlar.
Yapmamıs erkek tarafi,napalım oturup buna mı takalım?
Yapsa Allah razı olsun dusunmus dersin..
Yapmayınca kafaya takcan da nolck?
Bosa stres

An itibariyle ben gitmedim ve ailem onları aramadı diye tartışma olmuş. Onlar demiyor ki bayramda biz gitmedik karşı taraftan ne bekliyoruz diye sormuyor. Ben davet edilmeden evlerine gidecekmişim...

An itibariyle ben gitmedim ve ailem onları aramadı diye tartışma olmuş. Onlar demiyor ki bayramda biz gitmedik karşı taraftan ne bekliyoruz diye sormuyor. Ben davet edilmeden evlerine gidecekmişim...
Pardon: yanlış kişi düşünmüşüm sizi.
Sizi bu düşüncelere yönelten biri olmalı evde. Ha işte o kişi çok yanlış yapıyor.
Yakın zamanda boşanma konuşulur artık diye düşünüyorum.

Bu bizim evimizde olan ve beni bu düşünceye iten biri yok. Bu tartışma nişanlımın ailesinde oluyor. Bana olanları nişanlım anlattı. Hala eskide olan şeylere takılıp konusunu açıyorlarmış. Hem bu bayram konusu hemde eskiden laf arasında söylenen küçücük sözlere takılıp farklı anlamlar çıkarıyorlarmış

Niye insanlara kafaniza göre görev yukluyorsunuz? Nisanli kizim, bize gelmeliler vs. İsterse gelir, gelirse hoş bir davranış olur. Ama istemezse gelmez. Bu kadar basit.

Ha sonuç olarak şimdi siz gitmediniz diye laf edilmiş. Aynı hesap. Gelmiyor diye onlara laf ederken haksizsiniz, ama nişanlı kızın da karşı tarafa gitmesi gerek sizin mantiginiza göre. Doğal olarak neye kiziyorsunuz, sizden farklı bir davranış sergilememisler ki.

Ayrıca bayram ziyareti için davet beklendigini ilk defa sizin konunuzda gördüm.

Davet beklememin sebebi kv şehir dışındaydı ilk gün aradım. Bayramın ortasında geldi ilk gün gidecektim yorgun yatıyor uyuyor dediler doğal olarak gitmedim. Sonra da nişanlım işe gitti (1 saatlik mesafede ve orda kalıyor) o olmadan bir başıma evlerine gitmek istemedim. Burda herkes bana tek gitme madem onlar sizi adetleri önemsemedi gelmedi dünürleri aramadı senin gitmen uygun olmaz dediler. Ailemde gitmem konusunda bir şey demedi çünkü bizde kız tarafına bayramda gelinir. Kendileri bayram geleneğini çok sürdürmüş gibi bir de bizden bekliyor

Bizim afetlere göre de kız tarafına tam takım bayramlık alınır. Önemli değil diyebilir herkes ama nişanlı kızsın herkes bakar ne aldılar sana diye. Hatta sorarlar. Belki diğer taraf adet bilmiyor olabilir. Nişanlını bu konuda uyarsaydın keşke. Bizde adet bu şekilde diye. O da ailesini bilgilendirmil olurdu. Bizim iki tarafta aynı akraba olmasına rağmen eşimin tarafı bilmiyordu. Ben nişanlım önceden söyleyip bilgilendirdim. Bilgilendiremedipim, çekindiğim konuları da kendim hallettim, onlar aldı dedim. Böylece problemsiz zamanlar geçirdik. Gelmedilerse araman yeterli bence. Bir ara nişanlın ile uğrarsın yeter.

İşte şimdi sizi beklediklerini öğrenmemiş olsaydınız hala gelmediler diye kizacaktiniz. Ben bunu eleştiriyorum.

Peki şimdi onların size laf söylediğini nereden duydunuz?

Bayram nişanlım geldi annem nişanlıma bayramda ziyarete beklediğimizi söyledi. Bende ilk günden ailesini aradım. Bayramın üstünden günler geçti ama evde hala kızın ailesi aramadı kız gelmedi deyip tartışma çıkarıp nişanlımın canını sıkıyorlar. Beni istemediklerini hissediyorum bir süredir...

İşte şimdi sizi beklediklerini öğrenmemiş olsaydınız hala gelmediler diye kizacaktiniz. Ben bunu eleştiriyorum.

Peki şimdi onların size laf söylediğini nereden duydunuz?
Yoo ne ailem ne de ben gelmediler diye kızmıyorduk. Olayın üstünde durmadık ama onlar yani erkek tarafı bu konuları açıp açıp tartışma çıkarıyorlar. Nişanlımdan duydum morali bozuktu iyice üsteledim ve öğrendim

Erkek tarafının ziyarete gelmesi adettendir. Fakat bu ve bu gibi sebepleri kafanıza takıp nişanlınızı üzmeniz de oldukça boş yere olacaktır. Kendi mutluluğunuza bakmanızı tavsiye ederim. Takmayın, takılmayın hoş görün geçin, sevgiler :)

Ben hoş görmeye çalışıyorum ama onların sürekli bu konuları açıp evde tartışma çıkarmasına anlam veremiyorum. Her seferinde nişanlım moralini bozup canını sıkıyorlar. Bende ister istemez onlara karşı soğukluk hissediyorum. Bir süredir beni istemediklerini düşünüyorum. Çünkü bana bunu hissettiriyorlar. Yan yana olunca yüzüme gülüp içten gibi davranıyorlar ama görüşmediğimizde istenmeyen gelin adayı olduğumu çok net hissediyorum

O yapmıyorsa sizde yapmayın hatta yapmasını ummayın bile ... Mesafeli olursun sende işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…