- 23 Aralık 2014
- 1.104
- 1.908
Ee tamam o zaman. Siz annesini gerektiğinde arayarak yakın davranıyorsunuz, nişanlınız da aynı şekilde. Sizin anneniz bayramda onları aramamış, onun annesi de sizinkileri. Buradan denk gözüküyor.Nişanlımdan yana hiç sıkıntı yok her özel günde arar. İzne geldiğinde mutlaka eve gelir oturur konuşur. Tek sorun ailesinin biraz soğuk umursamaz olması
Ramazandan bir ay önce biz çağırdık. Ramazanda bizi çağırmadılar. Bayramda gelmediler annemi babamı aramaya tenezzül bile etmediler oysa ben her kandilde anneler gününde vs aradım
Pardon gelininiz ev temizliğine gelecekti de ben mi engelledim. Ben böyle bir adeti bilmiyorum. Bilmemezlikten gelmiyorum. Ne memleketimde ne eşimin memleketinde ne d e yaşadığım şehirde böyle bir adet yok. Ben ne yapayım yani. Valla varsa da öyle bir adet böyle saçma olanını reddetme lüksüm de var. Hediye getirdi diye diyeti ödenmiş köle gibi hizmet mi etmeli gelin. Getirilecek bir iki yazma bir bluz belki bir takı. Gelin de kayınvalidesinin elini öpmeye gider o kadar. Muhalefet olacagız diye bu tavır nedir yaniGeleneklerimize göre evet bohça verilir evet koç gelir evet hediyeler alınır. Gelin adayları geleneklere bu kadar bağlıysa, kız alıyorlar yahu diyorlarsa erkek ailesinin yanında daha çok vakit geçirmek, gerektiği zamanlarda ev temizliğini yapmak, onların uygun gördüğü ziyaretleri vs yapmak durumunda kalıyor. Adetse bunlar da adet. Beklentisiz gönülden gelen hareketler hediyeler her zaman daha makbul. İşimize geldiğinde adet diyip işimize gelmediğinde bu devirde böyle istekler mi olur demek yanlış oluyor. İki taraf da makul olmalı.
Konu sahibinin davranışı ile ilgili yazmadım. Kız alıyorlar yaaa muhabbeti için yazdım. Yoksa elbette bayramlaşılır elbette baklavadır börektir hediyeleşilir. Demek ki kv adayı uzak durmak istiyor. Bu durumda nişan mı atsın kv ile mesafeyi mi korusun?
Elit gözükme mevzusu değil bence.Vallahi elit görüneceğiz diye fazla kasmışlar. Sanki kendileri olsa önemsemeyecekler. Bal gibi da kafaya takılacak mevzu.
Pardon: yanlış kişi düşünmüşüm sizi.An itibariyle ben gitmedim ve ailem onları aramadı diye tartışma olmuş. Onlar demiyor ki bayramda biz gitmedik karşı taraftan ne bekliyoruz diye sormuyor. Ben davet edilmeden evlerine gidecekmişim...
Bu bizim evimizde olan ve beni bu düşünceye iten biri yok. Bu tartışma nişanlımın ailesinde oluyor. Bana olanları nişanlım anlattı. Hala eskide olan şeylere takılıp konusunu açıyorlarmış. Hem bu bayram konusu hemde eskiden laf arasında söylenen küçücük sözlere takılıp farklı anlamlar çıkarıyorlarmışPardon: yanlış kişi düşünmüşüm sizi.
Sizi bu düşüncelere yönelten biri olmalı evde. Ha işte o kişi çok yanlış yapıyor.
Yakın zamanda boşanma konuşulur artık diye düşünüyorum.
Davet beklememin sebebi kv şehir dışındaydı ilk gün aradım. Bayramın ortasında geldi ilk gün gidecektim yorgun yatıyor uyuyor dediler doğal olarak gitmedim. Sonra da nişanlım işe gitti (1 saatlik mesafede ve orda kalıyor) o olmadan bir başıma evlerine gitmek istemedim. Burda herkes bana tek gitme madem onlar sizi adetleri önemsemedi gelmedi dünürleri aramadı senin gitmen uygun olmaz dediler. Ailemde gitmem konusunda bir şey demedi çünkü bizde kız tarafına bayramda gelinir. Kendileri bayram geleneğini çok sürdürmüş gibi bir de bizden bekliyorNiye insanlara kafaniza göre görev yukluyorsunuz? Nisanli kizim, bize gelmeliler vs. İsterse gelir, gelirse hoş bir davranış olur. Ama istemezse gelmez. Bu kadar basit.
Ha sonuç olarak şimdi siz gitmediniz diye laf edilmiş. Aynı hesap. Gelmiyor diye onlara laf ederken haksizsiniz, ama nişanlı kızın da karşı tarafa gitmesi gerek sizin mantiginiza göre. Doğal olarak neye kiziyorsunuz, sizden farklı bir davranış sergilememisler ki.
Ayrıca bayram ziyareti için davet beklendigini ilk defa sizin konunuzda gördüm.
Davet beklememin sebebi kv şehir dışındaydı ilk gün aradım. Bayramın ortasında geldi ilk gün gidecektim yorgun yatıyor uyuyor dediler doğal olarak gitmedim. Sonra da nişanlım işe gitti (1 saatlik mesafede ve orda kalıyor) o olmadan bir başıma evlerine gitmek istemedim. Burda herkes bana tek gitme madem onlar sizi adetleri önemsemedi gelmedi dünürleri aramadı senin gitmen uygun olmaz dediler. Ailemde gitmem konusunda bir şey demedi çünkü bizde kız tarafına bayramda gelinir. Kendileri bayram geleneğini çok sürdürmüş gibi bir de bizden bekliyor
Bayram nişanlım geldi annem nişanlıma bayramda ziyarete beklediğimizi söyledi. Bende ilk günden ailesini aradım. Bayramın üstünden günler geçti ama evde hala kızın ailesi aramadı kız gelmedi deyip tartışma çıkarıp nişanlımın canını sıkıyorlar. Beni istemediklerini hissediyorum bir süredir...Bizim afetlere göre de kız tarafına tam takım bayramlık alınır. Önemli değil diyebilir herkes ama nişanlı kızsın herkes bakar ne aldılar sana diye. Hatta sorarlar. Belki diğer taraf adet bilmiyor olabilir. Nişanlını bu konuda uyarsaydın keşke. Bizde adet bu şekilde diye. O da ailesini bilgilendirmil olurdu. Bizim iki tarafta aynı akraba olmasına rağmen eşimin tarafı bilmiyordu. Ben nişanlım önceden söyleyip bilgilendirdim. Bilgilendiremedipim, çekindiğim konuları da kendim hallettim, onlar aldı dedim. Böylece problemsiz zamanlar geçirdik. Gelmedilerse araman yeterli bence. Bir ara nişanlın ile uğrarsın yeter.
Yoo ne ailem ne de ben gelmediler diye kızmıyorduk. Olayın üstünde durmadık ama onlar yani erkek tarafı bu konuları açıp açıp tartışma çıkarıyorlar. Nişanlımdan duydum morali bozuktu iyice üsteledim ve öğrendimİşte şimdi sizi beklediklerini öğrenmemiş olsaydınız hala gelmediler diye kizacaktiniz. Ben bunu eleştiriyorum.
Peki şimdi onların size laf söylediğini nereden duydunuz?
Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.
Ben hoş görmeye çalışıyorum ama onların sürekli bu konuları açıp evde tartışma çıkarmasına anlam veremiyorum. Her seferinde nişanlım moralini bozup canını sıkıyorlar. Bende ister istemez onlara karşı soğukluk hissediyorum. Bir süredir beni istemediklerini düşünüyorum. Çünkü bana bunu hissettiriyorlar. Yan yana olunca yüzüme gülüp içten gibi davranıyorlar ama görüşmediğimizde istenmeyen gelin adayı olduğumu çok net hissediyorumErkek tarafının ziyarete gelmesi adettendir. Fakat bu ve bu gibi sebepleri kafanıza takıp nişanlınızı üzmeniz de oldukça boş yere olacaktır. Kendi mutluluğunuza bakmanızı tavsiye ederim. Takmayın, takılmayın hoş görün geçin, sevgiler :)