Nişanı atmalı mıyım

Ailemdeki herkes aynı şeyi düşünüyor. Başta bekle illaki halledilir konuşulur diyorlardı. Ama hiçbir tepki konuşma yok karşı taraftan.. En azından bu kadar kıymet veriyorsa gelip konuşur diye düşünüyorlardı. Yani belki 1 hafta az bir zaman diye düşünülebilir ama bir yer de kıymetliysen bence çok bile... Öyle olmadığımı anladım en azından ama acele karar verip sonrasında üzülmemi de istemiyor kimse. Ve evet aklımda az çok bir karar vardı ama kafam da karışıktı. En azından burda farklı birilerinin görüşlerini alıp ona göre kararımı vereyim diye düşündüm. Ailem üzülmemi istemez ama herkes aynı görüşteyse gerçekten ciddi bir sorun var demektir benim için..

Büyüklerimiz hep derler ya nasıl başlarsa öyle gider diye gerçekten öyle babanıza saygınızlık yapan yine yapacak yada sorumsuz olan yine devam edecek artıları ve eksileri iyi düşünün
Sizin toparlamanıza alışkın oldugu için 1 hafta sürmüş olabilir mi siz idare ettiğiniz için ?
Ailenizden soğuması da ciddi sorun aşılamaz ise ömür boyu eş ve aile arasında kalırsınız

İyi düşün burdaki konuları iyi oku..

Daha şimdiden ailenle görüşmek istemiyorum soğudum diyip ailenden kaçan adam evlenseniz bile seni ailenle görüştürmiycek, görüşürsende huzursuzluk çıkarıcak farkında mısın ? Erkek adamın yamuk prenses olmalarına çok kızıyorum. Geri çekilin yüz vermeyin derim

Büyük ihtimalle öyle. Çoğu tartışmada ya da anlaşmazlıkta benimle ilgisi olmayan ama kızdığı şeylerde bile sakinleştirmeye çalıştım. Ortalığı yatıştırdım, konuştum ve bir şekilde hallettik. Yani ben konuşmadığım sürece konuşmaz çoğu zaman. Ve ben bitirmediğim ya da bir şeyler yapmadığım sürece asla yapmaz. Ben yaptım dememek için genelde öyle yapar. Ama bu konuda cidden bütün suçu bana bıraktı. Belki o konuşmalarda aileme kızdı etti ama bütün suçu kızgınlığı bana kaldı.
Halledilir mi bilmiyorum çünkü ailesinin bile bu durumdan haberi yok. Haberleri olsa ararlardı diye düşünüyorum. Kendi kendimize düğünü yaptık hazırlığı yaptık gibi oldu. Kız evi olmamıza rağmen...

Buna eminim zaten. Kafamda dönüp duruyor sürekli. Bir durum olduğunda ailem bana gelemeyecek mi ya da ben gidemeyecek miyim diye..
O yüzden yazsam da konuşsam da bir şey değişmeyecek diyorum. Ondan bir adımın gelmeyeceğine de eminim.

O zaman hiç uğraşmayın. Aileniz de siz de değerlisiniz. Yüzüğü yollayın muhabbete bile girmeyin belki şimdi anlamaz ama ileride anlar da başkasına aynı şeyi yapmaz

Evlilik cok farkli. Nisanliyken boyle davranan birisini evliyken dusunemiyorum.

Isteksiz, uyumsuz, gergin sinir bozucu birisi gibi

Yani ben cekemem aciksasi.

Terbiyesiz adam ya . Ailene saygısız olması , babanla yarışır gibi konuşması büyük terbiyesizlik. Ayrıca konuşmayalım diyen kendisi demek ki böyle çok kolay söylenebiliyor . Açıkçası ben pek olumlu görmüyorum bence sonradan biteceğine şimdi bitmesi daha iyi ayrıca ailenin gelmemesi ne demek ya ben evlenirken eşimle evlerimiz 2 saat uzaklıktaydı . Ben ilçede köydeyim. Her alışverişe söz nişan vs eşya cart curt eşim ailesiyle bizi almaya geliyordu 2 saat sonra geri 2 saat yine merkeze yolculuk ediyorduk bizi köye bırakıyorlar 2 saat sonra evlerine gidiyorlardı geri 2 saat hayatları yolda geçiyordu resmen. Olması gereken bu. Ve önce aile gelir bir evliliğin sağlıklı olması için öncelikle ailelerin iyi anlaşması gerektiğine inanıyorum ayrıca mümkün olduğunca ailenle görüşmeyelim soğudum ne demek ya terbiyesiz hadsiz.

Son düzenleme:
Daha önce de demiştik yine diyoruz, beklenecek bir şey yok. Evlenince dozu daha da arttıracak bu adamla evlenmeden cicim zamanı uzlaşma sağlanmıyor. Şutla bunu kurtul. Kafan rahatlasın sen de rahatla. Gözün açılsın git sana uyan değer veren biri ile yola devam et.

O zaman hiç uğraşmayın. Aileniz de siz de değerlisiniz. Yüzüğü yollayın muhabbete bile girmeyin belki şimdi anlamaz ama ileride anlar da başkasına aynı şeyi yapmaz
Bana kalsa direkt onu yapacağım ancak ailesi burda olmadığı için nişan sürecinde de hocaları aracılık yapmıştı onun için. Babam da aracılar da bir konuşsun en azından derdi neymiş öğrenelim istiyor. O yüzden bekle biraz daha diyorlar..

Zaten sorumsuz eş adaylarında yada adaylarda hep kız tarafı toparlamaya çalışıyor kimden duysam aynı hikaye
Tek taraflı fedakarlık yapıyorsunuz yapmazsanız da o adım atmıyor iyi alıştırmışsınız biz kadınlar olarak şunu bir türlü öğrenemedik olmuyorsa olmasın aslında Allah bize işaret ve levhaları gösteriyor ama biz görmek istemiyoruz nişanlılıkta sorun yaşayıpta evlenince düzeldi diyenine şahit olmadım ben

Bence adım atmamak için dahi bekleyin derim biliyor ki siz eninde sonunda yazacaksınız o rahatlıkta olabilir

İlk burda sorduğum zamandan beri kafamı karıştırıyordu bu konular. Ama bir şekilde düzelir halledilir dedim. Ki yaşadığım çoğu şeyi de aileme anlatmamıştım kötü izlenim olmasın diye.. Ama kendileri o tartışma halini görünce üzüldüler ve o durum herkesin aynı düşünceye doğru gitmesine neden oldu. Her şey nasip tabiki. Yoluma baksam daha doğru olacak kesinlikle..

Seni seven insan, aileni sevmese bile saygı duyar. Hayat arkadaşım üzülmesin diye orta yol bulmaya çalışır. Ailene saygıyı geçtim sana da saygısı yok. Genel olarak saygı olmayan bir adamla ne evlilik ne arkadaşlık hiç bir şey yapılmaz. Yüzük sizin esaret zinciriniz haline dönüşmesin.
Evet bir aile kurulacak ama kırarak dökülerek gidilen bu yolda sonuç mutluluk olmaz. Bu kalp kırgınlıklarınız nikah defterine imza atılınca geçmeyecek. Üstüne eklenerek gider. Kendinizi toparlayıp en kısa sürede kurtulun. Biraz kafanızı dinleyin hayat kısa değmez böyle toksik şeyleri çekmeye. Herkes kendi yoluna gitmeli bazen

En başından beri birimiz ateşken diğeri su olsun modundaydık. Çünkü ikimiz de oldukça inatçıyız. Sonra bu zamanla tek tarafa düştü. O başka şeylere sinirlendi benden orta yol bekledi. Ve o kadar alıştım ki herhangi bir durumda kendimi suçlu gibi hissetmeye başladım. Ve ister istemez yeter ki sakinleşsin aramız iyi olsun moduna girdim. Sonucu da bu oldu. Ki ben asla böyle biri değildim.. Bastırıldım ya da bir şekilde değiştim gibi hissediyorum..

6 Ekim 2024 konunuz

2 yetişkin insan düğün tarihinize kendiniz karar veremiyor musunuz ? Ailelerinize uymayacak tarihleri 3 aşağı 5 yukarı biliyorsunuzdur.

Bu konunuzda belirtmemişsiniz ancak düğün tarihine karar vermek için adamın ailesini getirmesini istemeniz de saçma.

Bu evlilik için nişanlınızın ve sizin şahsi, kişisel birikiminiz var mı ? Yoksa düğün, eşya vb tüm masrafları aileleriniz mi karşılayacak ?

Çünkü işten 2 düğün için de izin almak aşırı zordu herkes için.
Ve neden 2 düğün ?

Kesinlikle öyle saygı yok ve şuan kendini haksızlığa uğramış olarak görüyor. Aileye gerek yok ikimiz olsak yeter modundaydı her zaman ama ben bu kadar abartılı olacağını düşünmemiştim. Ya da ailesiyle bağ kurarım diye düşünmüştüm asla olmadı.. Ve o bağı kurmamı ısrarla istedi ama görmeyince konuşmayınca oluşmuyor ki.
1 haftadır yüzüğü mecbur olmadığım sürece takmıyorum. Takınca gereksiz oraya ait olmayan bir ağırlık gibi geliyor.. Halbuki ne kadar çok mutlu olarak takmıştım o yüzüğü...
En kısa sürede o kararı vermeliyim bunun net bir şekilde farkındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…