Nişanda kiralık takı

benim nişanımda da bir şey takılmadı.düğünde taksınlar.nişanda takmak şart değil ki.elaleme gösteriş için boşa masraf

Benzer bir durum bana da teklif edilmisti , hem de dugunde :)
Esyalari borcla almistik ( borc kayinpederimden alindi ayrica ) dugunden sonra altinlar zaten bozdurulacakti.
bozdururken deger kaybetmesin hic almayalim borcunuzu silelim , dugunde de eltinin altınlarıni takiyor gibi yapalim dediler.
asla kabul etmedim , cok gurur kirici bir teklif. Bir babanin parasi oldugu halde ogluna borcla esya aldirmasi ne kadar garipse bunu teklif etmesi de o kadar ayipti bana gore.
siz de kabul etmeyin derim nacizane. Hic takilmasin daha iyi.

Mantikli yorum yapan biri cikmis neyse ki
Herkes taki dugun cul caput derdine dusmus
Kimse demiyor ki evlenince ne yiyelim ne icelim nerde yasayalim kira odeyebilir miyiz ustumuz basimiz ciplak kalir mi karnimiz doyar mi diyen yok
Aileler de sanki cok mecbur cocuklarini evlendirmeye evlat da biraz koseye para koysun gucu neye yetiyorsa onu alsin evlenirken veya almasin

ben olsam böyle bir aileye gelin gitmezdim

darkmore ben takıyı mı sorun etmişim kiralık takıyı mı istersen önce bir onu netleştirelim,kiralık takı olacağına hiç olmasın daha iyi.

Şu kadar söyleyeyim kızlar size.

Babam bayağı zengin, yani zengin değil aslında da aylık 10000in altına düşmez geliri.
Evlenmemi istemedi. Maddi manevi desteği kesti. Annemle ayrılar zaten. Tek çocuk, tek torunum. Kimsem yok, kalmadı.
Annem taseron firmada çalışıyor. 1000 tl maaşı var. Ben de çalışıyorum. Evimiz kira. Anca kıtı kıtına yetiyor. Benim maaş zaten krediye gidiyor. (annem sevinsin diye evi 2 sene önce full yeniledim, mobilyaları falan. evlenmek aklmda yoktu, hala onu ödüyorum)

Annem o üç kuruş maaşı ile bana krallar gibi çeyiz düzüyorsa, bileziğini yaparken azıcık daha sıkışıcam ama sana değer diyorsa bi zahmet o aile de azıcık poposunu kıstıracak. Ki benim annem en baştan şunu söyledi. "düğün sonrasına borçları kalmayacak çocukların" kendisi de ona göre yapıyor her şeyi. Zor ama imkansız değil. Ellerini taşın altına sokuversinler.

eğer çok paranız yoksa nişan törenini aile içinde yapabilirsiniz. sadece 1 yüzük ve bi bileklik takabilirler.
çok gösterişe gerek yok.
sadelikten yanayım her zaman.
birilerinin gözünü boyamak bana göre çok yanlış.

benim ailemde aynı ama inan ne kadar ince düşünürsen karşına o kadar düşüncesizler çıkıyor bu böyle

Ne güzel ya işte böyle duyarlı insanlar huzur getirir.Tebrik ediyorum annenizi gerçekten,

Nişanda takı olarak ne biçildi.. Aileler anlaşır ya ondan sordum.. Bencede kiralık takacaklarına hiç takmasınlar daha iyi..

darkmore ben takıyı mı sorun etmişim kiralık takıyı mı istersen önce bir onu netleştirelim,kiralık takı olacağına hiç olmasın daha iyi.
İste bunu onlara soylersen onlar da bosuna ugrasip da sacmasapan careler aramazlar
Maden nisaninizi dugununuzu kendiniz yapiyorsunuz kendi begendiginiz takiyi gidin kendiniz alin kolunuza takin kimsenin kiraladigi takiyi da ellemeyin olsun bitsin
İsrarla kiralayip zorla getirip boynunuza asacak halleri yok herhalde insanlarin??hayatiniz boyunca hic calismadiniz hic kendinize birsey almadiniz mi ben esas onu anlamadim?herseyi neden baskalarindan bekliyorsunuz?nisan yapiyorsunuz elalem size taki taksin yardimci olsun diye ne kadar anlamsiz yapin nisaninizi evde takin alyanslarinizi dugununuzde de cebinizde ne para varsa maddiyat neye elveriyorsa onu yapin maksat mutlu olmak degil mi?

Para yok madem o zaman nişan da yapmayın. Takı kiralayıp millete gösteriş yapmaya ne gerek var ki? Yani diyeceğim siz mutlu olun elalemin gözünü doyurmaya kalkışmayın onlar yine az bulur.

Abla her kadının 3-5 lira kenarda bulunur ben demiyorum ki buyuk seyler olsun, 2 çeyrek bile takmak zor olmamalı. Gösterişe gelince herkes rol pesinde.

Merhaba,

Sorunuza bir örnek ile cevap vermek istedim. Bende kiralık takı ile evlendim ve bunu ben teklif etmiştim. Şöyle ki; eşimin ailesi beni istemediğinden söz, nişan, düğün vs. hiçbirine gelmedi. Eşime de 1 lira bile destek çıkmadılar. Hal böyle olunca eşim kendini kötü hissetmesin diye takı istemediğimi sadece millet laf etmesin diye kiralık bulup bu işi çözebileceğimizi söyledim. Nitekim öyle de yaptık. Pişman mıyım? Hayır! Herkes istediği takılar alınsın, bol bol altın takılsın vs. ister ama ne yazık ki herkes istediği hayatı yaşayamıyor.

Sizin "ailenin takı alması lazım" diye nişanlınızın üzerine gitmeniz emin olun sadece sizi ve nişanlınızı yıpratır. Ailesi ile sizin aranızda kalır ve olan sadece size olur. Bırakın almazlarsa almasınlar. Böylece yarın öbür gün bir yerlerde lafta yapamazlar. Eş dost gerçeği bilse de sonuç olarak siz ve eşiniz gerçeği biliyor olacaksınız. Ve nedense şimdiki erkek aileleri evlenirken yardım ettiklerinde üzerinizde büyük bir söz sahibi olmaya çalışıyor. Böylece bundan da kurtulmuş olursunuz.

Eğer gerçekten bir "AŞK" evliliği yapıyorsanız para, pul, takı, eşya olaylarına çok takılmayıp sevdiğiniz adamla geçireceğiniz bir ömüre odaklanın. Emin olun siz mutlu bir şekilde el ele verdikten sonra eksik olan herşey zamanla tamamlanır

rezillk cnm ne demek kiralamak bunu hemen ailene söyle ve kaynananı cagırsınla oturup konussunlar seni sahipsiz sanmıslar belli kaynanan kredi ceksin cnm nerdeymis öyle bedavaya kız almak

bu konuda kimse almaya güçleri yok diyemez evde bir oğul bir gelin çalışmıyor diğer çocuğun nişanına kiralık takiyla gösteriş yapmaya gidecek ...hic takmasinlar onuda yapmazlar utanirlar sanki nisandan sonra duyulmayacak boyle şeyler ayıp ya mantıksız ve evlat arası ayrımcılıktır bu ....
yerinde olsam taki faln istemiyorum ama evlendikten sonra bizden maddi bir yardım beklemesinler diye nisanlina syle

rezillk cnm ne demek kiralamak bunu hemen ailene söyle ve kaynananı cagırsınla oturup konussunlar seni sahipsiz sanmıslar belli kaynanan kredi ceksin cnm nerdeymis öyle bedavaya kız almak
Aynen öyle olcak canım annemle annesi konuşacak henüz konuşma olmadı erkek arkadaşımla ben karışmıcaz bu konulara,onlar çözsünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…