Nişanda kiralık takı

Paranız yoksa nişan yapmayıverin... Böylece kiralık takıya da gerek kalmaz...

Gösteriş için yapılan hiç bir şeyi anlamıyorum ben...

Pardon da paramız olsa zaten alırız biz paramız yok azıcık parayla nişan yapıcaz takıları da mı biz alalım.
o zaman biraz daha bekleyin
insanların hiç durumları yok demek ki...

sevgilinin abisinin hanımına ne yaptılarsa size de onu yapmalılar
sadece bunu belirtip beklemeyi tercih edebilirsiniz..

Nişan düğün tamam Olmalı ama paranız yoksa ailesi arası Yüzük yakın. Düğün yerine nikah yapın size kalan parayla Takı alıverin. Yani Nişan düğün masraflı günümüzde bir yer tutuyorsun en az 5 bin gidiyor cebinde Kalsın Takı al o parayla

Kv ne nişanımda ne de düğünümde kendisi alıp bir bileziği takmamıştır koluma. Eşim aldı o zaman gitti annesine ve kardeşlerine verdi takın diye. Borç gene bizim oldu ailesi çekildi kenara oturdu...

Biz sözüm ona aile arası bir merasim düzenleyecektik 60 kişilik bir misafir tufanına uğradık, bana sadece yüzük takıldı bir de eşimin daha doğrusu kredi çekip ikimizin ödediği düğün için aldığı bileziklerden 1 tanesi, düğünde de aldığımız 4 bileziği her bir aile ferdi tek tek taktı, kendi kendime ailesine takı taktırmış oldum demem o ki çok takılmayın böyle şeylere takı alsalar da almasalar da ihale hep size kalacak tecrübe konuşuyor

hiç öyle şey olur mu ya madem para yok kiralık takı nedir kime gösteriş yapacaklar bu milletin söylediği onlar için niye önemli. bence kabul etmeyin

Ee elalemin ağzı durmaz ki bu da bir çeşit mahalle baskısı hem gelinlik araba herşey kiralanıyor bunu da gizleyen var özellikle kiralayın diyen de var bazen de kız tarafı takıları takıyor sonra erkek tarafı taktı diyor mecbur kalınca herkes kendince bir çözüm arıyor.

Valla kiralıycakları parayla küçük bişey alabilirler yarım elma gönül alma.bi yüzük veya küpe ne biliyim 150-200 lira.olmayabilir ama ben şahsen gelinime bir gecelik takı kıralıycagıma ordan burdan keser kücükte olsa bişey alırdım

Bence diretin, kesinlikle kabul etmeyin. Bugün böyle yapanlar ilerde saçma düşüncelerle sizi üzebilir.

Benim de düğünüm sonbaharda olacak şu nişan evresini aşabilirsek inşallah Düğünü takı paralarından ödeyeceğiz diye plan yaptı nişanlım (inşallah evdeki hesap çarşıya uyarsa!). Eşyaları beraber alacağız, ailesi tek şeye elini sürmüyor. Bunun üstüne bir de nişanlım ailemin takılarını da ben alacağım borçla diyince patladım artık, "zaten herşeyin borcunu beraber ödeyeceğiz; sakın bana ailenin alacağı takıları da ödetme eşyadan başka borç asla istemiyorum" dedim de düşünmeye başladı azcık.

Gücümüz yok diyorlarsa takmayıversinler, hiçbişey isteyen yok zaten. Ama herşeyi nişanlıma yıkıp bir de altın aldıracak, sonra düğünü yaptık takıyı taktık diye böbürlenecekler. Benim ailemin durumu iyi ama ben de onlara hiçbişeyi elletmiyorum ki kimse bize güvenip de iş yapmasın.

Hep derdim takı makı işinden kavga mı çıkar diye ama anladım ki olay para pul değil, mantıksızlık ve pervasızlık rahatsızlığıymış.

Gösteriş yapmaya gelince takı kiralamayı düşünenler oğlumuz bir gun evlenecek deyip 2 kuruş kenara koyamıyorsa bir de bunu normal gösteriyorsa nisanlanan insan da buna normal bakıyorsa diyecek tek kelime pestir.

Biz bişey istemedik onlar söylemişler,ayrıca aile arasında olacak diye biliyorlar.Durumun çok iyi olmadığını bildiğmiz halde neden bişeyler isteyelim ki.

Gösteriş için yapacaklarına hiç yapmasinlar. Ne cirkin birşey bu tak sonra geri al. Nişanda takılanlar kimde kalıyor sizde kalması gerekiyorsa ondan takmıyor olabilirler. Birde bunun düğünü var o zaman ne yapacaklarmış merak ettim açıkçası. Yine geri almak şartıyla takı takabilirler gibi geldi bana.

çok çok yanlış bir durum bence tabiki olay çıkarılacak bişey. ama nişanlınla eğer aranı bozacaksa hiç minnet etmeyin derim. onların takacağı 2 çeyrekle ne kısalırsınız nede uzarsınız.

Canım nişanda takı şart değil ki. Benim nişanımda sadece yüzük takıldı, takılar düğünde yapıldı.

Gösteriş yapmaya gelince takı kiralamayı düşünenler oğlumuz bir gun evlenecek deyip 2 kuruş kenara koyamıyorsa bir de bunu normal gösteriyorsa nisanlanan insan da buna normal bakıyorsa diyecek tek kelime pestir.
canım,ülkenin büyük çoğunluğu asgari ücretle geçinmeye çalışıyor.bu insanlar ne yiyip ne içsin.kira mı versin,elektrik su yakıt mı ödesin.çocuk büyütüp okutup,bir de evlenmeleri için kenara 2 kuruşu nasıl koysun

üstelik burada bir de sorumsuz bir evlat var.

Cıngar çıkar, kabul etme.
Ya takıyı yapacaklar, ya yapamamanın ezikliğini yaşayacaklar.
Bırak kendileri seçsin.

Parasi olmayan evlenmesin degil olay
Parasi olmayan takiyi dert eden takisiz olmaz diyen evlenmesin diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…