Nişanda kiralık takı

bu konuda kimse almaya güçleri yok diyemez evde bir oğul bir gelin çalışmıyor diğer çocuğun nişanına kiralık takiyla gösteriş yapmaya gidecek ...hic takmasinlar onuda yapmazlar utanirlar sanki nisandan sonra duyulmayacak boyle şeyler ayıp ya mantıksız ve evlat arası ayrımcılıktır bu ....
yerinde olsam taki faln istemiyorum ama evlendikten sonra bizden maddi bir yardım beklemesinler diye nisanlina syle
Arada sorun olmasını istemiyorum canım sonuçta ailesi,ben karışmıcam bu konuya anneler konuşacak. Ayrıca bizden yardım beklemeleri çok saçma yeni ev kuracağız,onların bişeye ihtiyacı yok abisi çalışşsa,anne babasının zaten emekli maaşları var.

Merhaba,

Sorunuza bir örnek ile cevap vermek istedim. Bende kiralık takı ile evlendim ve bunu ben teklif etmiştim. Şöyle ki; eşimin ailesi beni istemediğinden söz, nişan, düğün vs. hiçbirine gelmedi. Eşime de 1 lira bile destek çıkmadılar. Hal böyle olunca eşim kendini kötü hissetmesin diye takı istemediğimi sadece millet laf etmesin diye kiralık bulup bu işi çözebileceğimizi söyledim. Nitekim öyle de yaptık. Pişman mıyım? Hayır! Herkes istediği takılar alınsın, bol bol altın takılsın vs. ister ama ne yazık ki herkes istediği hayatı yaşayamıyor.

Sizin "ailenin takı alması lazım" diye nişanlınızın üzerine gitmeniz emin olun sadece sizi ve nişanlınızı yıpratır. Ailesi ile sizin aranızda kalır ve olan sadece size olur. Bırakın almazlarsa almasınlar. Böylece yarın öbür gün bir yerlerde lafta yapamazlar. Eş dost gerçeği bilse de sonuç olarak siz ve eşiniz gerçeği biliyor olacaksınız. Ve nedense şimdiki erkek aileleri evlenirken yardım ettiklerinde üzerinizde büyük bir söz sahibi olmaya çalışıyor. Böylece bundan da kurtulmuş olursunuz.

Eğer gerçekten bir "AŞK" evliliği yapıyorsanız para, pul, takı, eşya olaylarına çok takılmayıp sevdiğiniz adamla geçireceğiniz bir ömüre odaklanın. Emin olun siz mutlu bir şekilde el ele verdikten sonra eksik olan herşey zamanla tamamlanır :KK66:
Aslında hiç biri önemli değil de canım benim kızdığım başka konular var adamların maddi durumu olmasa veya ihtiyacı olduğunda yardım bile etmek isterim ama bunu sömüren başka bir taraf var ona kızıyorum anne babaya kızmıyorum zor durumda kalıyorlar hatta bu konunun diğer taraftan çıktığını düşünüyorum
Evet canım tabiki de aşk evliliği 5 yıldır ne eziyetler çektik bi sürü şey atlattık bunlarda hallolur inşallah.

İste bunu onlara soylersen onlar da bosuna ugrasip da sacmasapan careler aramazlar
Maden nisaninizi dugununuzu kendiniz yapiyorsunuz kendi begendiginiz takiyi gidin kendiniz alin kolunuza takin kimsenin kiraladigi takiyi da ellemeyin olsun bitsin
İsrarla kiralayip zorla getirip boynunuza asacak halleri yok herhalde insanlarin??hayatiniz boyunca hic calismadiniz hic kendinize birsey almadiniz mi ben esas onu anlamadim?herseyi neden baskalarindan bekliyorsunuz?nisan yapiyorsunuz elalem size taki taksin yardimci olsun diye ne kadar anlamsiz yapin nisaninizi evde takin alyanslarinizi dugununuzde de cebinizde ne para varsa maddiyat neye elveriyorsa onu yapin maksat mutlu olmak degil mi?
:KK14::KK14::KK14::KK14:

Abla her kadının 3-5 lira kenarda bulunur ben demiyorum ki buyuk seyler olsun, 2 çeyrek bile takmak zor olmamalı. Gösterişe gelince herkes rol pesinde.
olmayınca olmuyor canım,insanlar ne şartlarda yaşamaya çalışıyor.üstelik kaynı çalışmıyormuş 2 ev bakılıyor:KK43:

Arada sorun olmasını istemiyorum canım sonuçta ailesi,ben karışmıcam bu konuya anneler konuşacak. Ayrıca bizden yardım beklemeleri çok saçma yeni ev kuracağız,onların bişeye ihtiyacı yok abisi çalışşsa,anne babasının zaten emekli maaşları var.
canım sorun olmasın tabi ama bu ne boyle kiralık taki bnce anne ne soyle istemiyorum kiralık taki de ....yani alınan ve takiln hediyedir ve senndir ...ya taksonlar yada hic takmasinlar ....kendileri mahcup olmasın diye seni mahcup edickler ...nisan dan sonra akrablrin sana soracaklar illaki bakım takilrina yada arklerin ... geri verdimmi diyeceksin ....bnce hic takmasinlar ...

yazılanları okuyrumda nişanı kendiniz yapiyosanz takinizida kendiniz alin diyenler var ...ark dslr bu evlatlarının nişanı taki hediye vs. olacak tabi ailelerden gelen bu da onlara hediye yada yardımdır ... ya takarlar ya takmazlar kendileri bilirler ama teklif çok saçma kiralık taki ...gelini de kiralayin oğlunuza o vakit

Şimdiki zamanlarda evlenmek gerçekten zor. Altın almak mangal gibi yürek istiyor. Bırakın mangal gibi yüreği mangal gibi kapital istiyor. Çiftler haldır haldır çalışıyor, para biriktiriyor yine düğün masraflarına karşılanmıyor. Banka kredileri, arkadaş, akraba, dostlardan borçlar alınıyor güç bela ev kuruluyor ve düğün yine eksik kalıyor. Artık o kadar yetemiyoruz ki; Çiftler birbirlerine bu tarz kandırmacalarla yardımcı olmaya çalışıyor. Takı üretim firmalarıda bu durumun farkına varmış olsa gerek. Gümüş bilezik, gümüş alyans gümüş bayan setleri altınmış gibi makyaşlanıyor. Google.com'dan aratırsanız görürsünüz makyaşanmış yüzlerce düğün takısı görürsünüz. Mesela benim de takip ettiğim gümüş alyans da en iyi firma ....Altın alyans modelleri gümüş alyans olarak birebir üretiyor ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiki zamanlarda evlenmek gerçekten zor. Altın almak mangal gibi yürek istiyor. Bırakın mangal gibi yüreği mangal gibi kapital istiyor. Çiftler haldır haldır çalışıyor, para biriktiriyor yine düğün masraflarına karşılanmıyor. Banka kredileri, arkadaş, akraba, dostlardan borçlar alınıyor güç bela ev kuruluyor ve düğün yine eksik kalıyor. Artık o kadar yetemiyoruz ki; Çiftler birbirlerine bu tarz kandırmacalarla yardımcı olmaya çalışıyor. Takı üretim firmalarıda bu durumun farkına varmış olsa gerek. Gümüş bilezik, gümüş alyans gümüş bayan setleri altınmış gibi makyaşlanıyor. Google.com'dan aratırsanız görürsünüz makyaşanmış yüzlerce düğün takısı görürsünüz. Mesela benim de takip ettiğim gümüş alyans da en iyi firma .... Altın alyans modelleri gümüş alyans olarak birebir üretiyor ...

dört mesajın var dördü de gümüş house reklamı. ahahah çok güldüm kapital mapital jargona bak. reklamcıkız :KK66:

Son düzenleyen: Moderatör:
dört mesajın var dördü de gümüş house reklamı. ahahah çok güldüm kapital mapital jargona bak. reklamcıkız :KK66:

benim girip çıkmadığım takı mağazası ve sitesi yok denebili cancağızım. fendi den dior a chanel den patek ve dahası atasay, altınbaş, lidyana, mizu, modagram, gümüş house, gümüş siteleri...

E durumu olmayan takı takmasin, ne anlamı var ki? Taki yeni evli çifte yardım için takılır benim bildiğim, bakın biz neler takıyoruz demek için degil.
Bir de cebinize girmeyecek bir şey için para vermek çok saçma.

Ben olsam kabul etmem. Durumları yoktur takamazlar tamam fakat sadece millete gösteriş için kiralamak ne demek.. Nişanlında almasın durumu yoksa takı şart değil sonuçta madem durumlarını biliyorsunuz.
Ben de kabul etmem sonra sağda solda ovunyrler taktik diye hatta biz taktik onlar sattı yedi derler hatta ailesi bir şey takması derler walla derler niye taki kiralanır bunlar icin

benim girip çıkmadığım takı mağazası ve sitesi yok denebili cancağızım. fendi den dior a chanel den patek ve dahası atasay, altınbaş, lidyana, mizu, modagram, gümüş house, gümüş siteleri...
tabi tabi, Fendi ve Dior'da işi olan gümüşhouse'un 100 liralık yüzüklerine tabi edecekti zaten :KK70:

Ya işte amacımız benim tarafımdan çok kişi toplayıp takılardan üç beş kenara koymak düğün için,yoksa aile içinde yapacaktık.
abisin calisip calismadigi sizi alakadar etmez... kimse kusura bakmasin kiz istemege gelen elini cebine sokacak. benim cocuklarim ufak ve simdiden para biriktiriyirum bunun altini var gelinligi var. biraz destek olmak lazim. üstelik senin ailen taki takti diye sanda millet taki takacak anlamina gelmiyor sonra hayal kirikligi yasama. bence ertele herseyi evenir evlenmez bukadar borc ödeme. birikim yapip öyle evlenin gecim zor

Merhaba,

Sorunuza bir örnek ile cevap vermek istedim. Bende kiralık takı ile evlendim ve bunu ben teklif etmiştim. Şöyle ki; eşimin ailesi beni istemediğinden söz, nişan, düğün vs. hiçbirine gelmedi. Eşime de 1 lira bile destek çıkmadılar. Hal böyle olunca eşim kendini kötü hissetmesin diye takı istemediğimi sadece millet laf etmesin diye kiralık bulup bu işi çözebileceğimizi söyledim. Nitekim öyle de yaptık. Pişman mıyım? Hayır! Herkes istediği takılar alınsın, bol bol altın takılsın vs. ister ama ne yazık ki herkes istediği hayatı yaşayamıyor.

Sizin "ailenin takı alması lazım" diye nişanlınızın üzerine gitmeniz emin olun sadece sizi ve nişanlınızı yıpratır. Ailesi ile sizin aranızda kalır ve olan sadece size olur. Bırakın almazlarsa almasınlar. Böylece yarın öbür gün bir yerlerde lafta yapamazlar. Eş dost gerçeği bilse de sonuç olarak siz ve eşiniz gerçeği biliyor olacaksınız. Ve nedense şimdiki erkek aileleri evlenirken yardım ettiklerinde üzerinizde büyük bir söz sahibi olmaya çalışıyor. Böylece bundan da kurtulmuş olursunuz.

Eğer gerçekten bir "AŞK" evliliği yapıyorsanız para, pul, takı, eşya olaylarına çok takılmayıp sevdiğiniz adamla geçireceğiniz bir ömüre odaklanın. Emin olun siz mutlu bir şekilde el ele verdikten sonra eksik olan herşey zamanla tamamlanır :KK66:
ozaman o kiraligida takmasaydin demek ki milerin be düsündugu umrundayidi.... bence kiralik taki kadar sacma birsey yok

ben evlenirkende kiralattım sevmediğimden bir daha takmayacagım şey neden dursun o kdr düşünmeyin mutlu olun yeter

nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı ...ben olsaydım kabul etmezdim yoksa takmasınlar millete gösteriş için onuda takmasınlar

X