Nişanda kiralık takı

ele gune gosterıs yapcam dıye para verıp altın kıralayacak kadar zengınler ozaman :KK66:
hıc takmasınlar esın olacak kısı sana 1 bılezık alsın
bunu yapamayacak kadar durumu kotuyse onca masraflı ısın altından nasıl kalkabılecek ?

Evet kk hatunları sevgilinizin ailesi nişanda takı takmak yerine kiralamak isterse ne dersiniz?
Maddi durumları iyi değil biliyorum ama zaten çok bişey beklediğimiz yok ki düğünü de nişanı da erkek arkadaşımla ben yapıcaz ailelerinde takılarını alıp gelmesi çok şey mi yani.
Dün erkek arkadaşım bunu söylediğinde küplere bindim,elaleme gösteriş yapmayı düşünüyolar bizim beş kuruş paramız yok azıcık da bize katkıda bulunmayı düşünmüyorlar,ne taktıkları önemli mi,birilerinden borç alıp gelseler azıcık borçtan kim ölmüş ki.
Bu konuyu duyunca aşırı sinirlendim açıkcası.Siz olsanız ne düşünürsünüz ?

(Ayrıca anne babasının bir miktar geliri var,büyük oğulları evli ailecek onlarda kalıyor karı koca ikisi de çalışmıyor, onlar için harcıyorlar. )

Böyle bir seyi sakin kabul etme sakinn... İnsanda biraz gurur haysiyet olur ya bu ne böyle, millete gösteris yapmak icin taki takacak ertesi gün hepsini siyirip alacak kolundan boynundan sonra ne olacak ? Biri sordugunda bozdurup yemislerdir diyecek sizin icin, kiralkti demeyecek... Resmen kullanilmis hissederm kendimi... Durumu olmayan insan abartmaz bir tane bilezik takar düğünü bekler sonrasinda 1 bilezik takacak durumlarida vardir herhalde... Hic bir sey takmasa bile basimda tasirim o insani ama bu durum cok farkli...Birde inan en durumum yok diye aglanan insanin ertesi gün bir çirpida daire aldigini biliyorum ben hani durumun yoktu senin?? Duruma göre durumsuzluk bu...

Kendini kullandirtma ailenin bir gururu var o kadarda degil yani... Ailen ne diyor bu duruma ?

Ben olsam kesinlikle kabul etmezdim sonuc olarak ne gerek var oyle seylere ,anladigim kadariyla ailenizin zamaninda taktigi takilari geri toplamak ve dügune hazirlik olsun diye yapiyorsunuz mantikli..ama bence sizin esas sorunu(nu)z abisine harcayacak paralari varda size gelince yok sonucta eli kolu tutan saglikli insanalr .. yoksa dedikleri gibi yapip kiralik takiylada gecer o gün yeterki gonuller bir olsun..

Nişanda takı bazı yerlerde olmuyor diye biliyorum.Durumları yoksa takmasınlar da kiralık takı ile de gösteriş yapmasınlar.
Benim eşimin ailesi tek oğulları olduğu için bir hayli bilezik almışlardı.takı konusunda tek kelime ettim bana hiç kullanmayacağım, satarken de değerininin düşeceği set almayın ki onlar set almakta ısrar ettiler eş dostta ayıp olur diye.öyle söylenince kiralamalarını istedim. Onlar da kiraladı ve setin parası olarak bundan 6 yol önce 6.000TL verdiler.durumları vardı yaptılar.ekonomik durumlaro olmasaydı hiç de istemezdim ama sizin takı istemenizi de yadırgamıyorum.

Hiiiiiç mi yok durumları. Borç alacak eş dostları da mı yokta,Kiralık takı almayı düşünüyorlar,utanmıyorlar... 2 bilezik taksa nolur sanki. O senin gelinin. O evin hanenin artık bir ferdi olacak.. Niye böyle rahat bu insanlar ya. Biz yapamayız durumumuz yok deyip nasıl işin içinden çıkıyorlar... Set olsunburma olsun,kelepçe olsun diye sıraladığımız yok. Ama azıcık ince fikir,azıcık düşünce ya. Hiç mi utanmıyacaklar acaba .. bu bir cemiyet,el içine çıkıyorsun. Bu 1. 2.si senin gelinin o. Oğlunun eşi.. Ya şahsen benım durumum olmasa,gelin alsam. Durumum yok dıyemem ben '' kızım elimzden geldiği kadarıyla yapmaya çalısıcaz inşaAllah...'' derdim.

Merhaba cevap yazan herkese teşekkürler çoktan nişanlandım 4-5 ay oldu bile,yeni üyelerden biri konuyu gündeme getirdi galiba,tabiki de kiralık takıya izin vermedim.

X