Nişanda kiralık takı

Evet kk hatunları sevgilinizin ailesi nişanda takı takmak yerine kiralamak isterse ne dersiniz?
Maddi durumları iyi değil biliyorum ama zaten çok bişey beklediğimiz yok ki düğünü de nişanı da erkek arkadaşımla ben yapıcaz ailelerinde takılarını alıp gelmesi çok şey mi yani.
Dün erkek arkadaşım bunu söylediğinde küplere bindim,elaleme gösteriş yapmayı düşünüyolar bizim beş kuruş paramız yok azıcık da bize katkıda bulunmayı düşünmüyorlar,ne taktıkları önemli mi,birilerinden borç alıp gelseler azıcık borçtan kim ölmüş ki.
Bu konuyu duyunca aşırı sinirlendim açıkcası.Siz olsanız ne düşünürsünüz ?

(Ayrıca anne babasının bir miktar geliri var,büyük oğulları evli ailecek onlarda kalıyor karı koca ikisi de çalışmıyor, onlar için harcıyorlar. )
Madem 2 tarafında durumu yok, bence siz aile içinde küçük bir tören isteyin. Nisan için elde avuçta olanı da savurmaya lüzum yok. Ama illaki büyük nisan yapılacak ve takı takilacaksa, en azından insanların çenesi kapanır, mantıklı. Düğün de kiralık olmaz herhalde takilariniz. O zaman telafi edersiniz.

bendee evlenceem istemezdimm ya yapsınn yadaa adı yaptıı olsunn diyee benimm kolumaa cıkaracağıı takmasınn bi zahmett:KK62:

Kiralik taki teklifinin size sunulmasi cok cirkin birsey..

ne nişanda ne de düğünde takı takılmadı bana durumları yoktu hiçde küplere binmedim kimse bize bişey takmak zorunda değil çünkü. eşim kredi çekti evlendik mis gibi sevdiğimle yaşıyorum yemişim takısını
ayrıca siz takıistediniz demmi kiralık takalım dediler takı istemeseniz neden böyle bişey desinler

Durumunuz yok madem nisan yapmayin bence gereksiz birsey nisan.benim de sizin gibi arkadaslarim var ailelerinden hic destek görmuyorlar kredi cekip herseylerini kendileri yapacak.kizin sulalesi laf etmesin diye altinlari da kiralayacaklar.önemli olan esin ve senin mutlulugun.en degerli takiniz evinizdeki huzur olsun.para icin askinizi yipratmayin.

Nişanı erkek arkadaşımla ben yapıcaz zaten azıcık paramız var,takılardan belki toplanır diye çok kişi çağırmak istiyoruz benim tarafımdan çünkü annemler çok kişiye takmışlar. Onlardan çok şey de beklemiyoruz ama ben çok kızdım kiralama işine. Annemle annen konuşsun dedim yoksa yüz göz olmak istemiyorum.

Nişanı zaten senin tek yapman lazım normal şartlarda takı makı adetlerini önemsiyorsan. Anladığım kadarıyla erkek arkadaşın sana destek oluyor. Karşılıklı imkansızlıklar var. Biraz alttan almayı deneyip işleri kolaylaştır ya da bitir. Bu adam bu ailenin çocuğu

Adamcağızları borç içinde bırakmışlar yine de çok şey bekleyemiyorum,evlerinin bütün eşyaları yenilendi taksite bağlamışlar maaşı,ayrıca abisinin eşi çalışmıyor olmasına rağmen 4 yaşındaki çocuğu kreşe yolluyor,böylece bişey kalmıyor.
O zaman biraz birikim yapıp , nişana öyle gelsinler acele etmeyin. Takı kiralama işine ise son derece karşıyım millete hava atmak için yapılar ama esas kız herşeyin farkında :stop::stop:

bizde nişanı kız tarafı yapar,erkek tarafı takı takmaz:KK51:

İki tarafında durumu yok diyorsunuz.
Altın gelecek diye büyük nişan yapıyorsunuz.
Kiralık altın takacaklar diye sinir alıyorsunuz.
Sürekli abisine baktıklarını söylüyorsunuz.
Yani sizin yaptıklarınızla, onların yaptıkları dengelemiş olayı.
Daha nişanda böyleyse düğünü düşünemiyorum.

nişana düğüne hiç karışmıyorlarsa taksitle de olsa 1000 tl ye bi bilezik alsınlar bir zahmet
yada hiç takmasınlar gösteriş mi yapacakmış ben olsa izin vermezdim o kola giren bilezik bir daha çıkmaz kimse kusura bakmasın

Evet kk hatunları sevgilinizin ailesi nişanda takı takmak yerine kiralamak isterse ne dersiniz?
Maddi durumları iyi değil biliyorum ama zaten çok bişey beklediğimiz yok ki düğünü de nişanı da erkek arkadaşımla ben yapıcaz ailelerinde takılarını alıp gelmesi çok şey mi yani.
Dün erkek arkadaşım bunu söylediğinde küplere bindim,elaleme gösteriş yapmayı düşünüyolar bizim beş kuruş paramız yok azıcık da bize katkıda bulunmayı düşünmüyorlar,ne taktıkları önemli mi,birilerinden borç alıp gelseler azıcık borçtan kim ölmüş ki.

(Ayrıca anne babasının bir miktar geliri var,büyük oğulları evli ailecek onlarda kalıyor karı koca ikisi de çalışmıyor, onlar için harcıyorlar. )

Yok artık ya... En baştan sahtekarlıkla başlanacak... Maddi durumları yok ama VARMIŞ gibi göstermek çok saçma. Erkek arkadaşın demek ki seni hiç tanımamış böyle bir teklifi sana sunduğuna göre. Benim çevremde gördüğüm herkes, karınca kararınca birşey taktı. En zengini de taktı en fakiri gitti bankadan kredi çekti 2 bin lira geline alacakları aldı.

ayyy canım yaa cidden üzüldüm ve biraz ben de sinirlendim ama sonradan kendi düğün dönemimde yaşadıklarım aklıma geldi. gerçekten mal mülk için kendini üzüp strese soktuğuna değmez. şuan olay sıcağı sıcağına yaşandığı için öfkelisin de bundan 1 yıl sonra kendimi boşa üzmüşüm diceksin salla gitsin ya hiçbirşey kendi mutluluğundan önde değil.

Pardon da paramız olsa zaten alırız biz paramız yok azıcık parayla nişan yapıcaz takıları da mı biz alalım.
İlle taki istiyorsan kendin al madem
Paraniz yoksa gecinmeyi dert etmiyorsunuz da dugun nisan takisini mi dert ediyorsunuz?o gosterisli seyler bir gun suruyor sonra sefaleti omurboyu cekiyorsunuz yoksa paraniz takisiz da olmaz diyorsaniz evlenmeyin

valla benımkının aılesınınde durumu yoktu annesı bır kucuk altın taktı, esımde kolye +bıleklık set almıstı taktılar ama nısan sonrası ıade edıldı parasının hepsını odeyemedık odedıgımız kısım ıcerde su an dugun zamanı ekleyıp baska bısı alacagız. aılemde bılıyor bu durumu...
cok takmamak lazım yoksa takmasınlar bırsey kıralamaya vereceklerı parayla rahat bır yarım falan alınır onu alıp taksınlar..

Nasıl bir mantık bu. Annemler zamanında takmış bunları onlar da bize yardım olsun diye takacaklar düğün için biriktireceğiz,evlenen insanlara yardım etmekle gösteriş yapmak nasıl aynı şey oluyor.
Bence arkadasin yaptigi yorum cok mantikli
Evlenen insana hediye taki getirecek kisi her turlu getirir sen sadece nikahla da evlensen nikahina gelemeyen evine gelir hayirli olsun diye o altini gene getirir sana verir
Taki icin nisan dugun yapilmaz
Zaten sen simdi farkinda degilsin yapinca goreceksin ki ailenin saga sola yaptiginin dorttebiri bile sana gelmeyecek bu isler boyle
Cebindeki paraya gore plan yap yoksa sen zararli cikarsin
Dugun nisan gunu salonda takilanlarla salon parasini odeyen insanlar var sahsen ben olsam gururum kirilir ustumden alelacele altinlar paralar toplanip salon parasi odenecek ne munasebet?yapmam o toreni duz nikahla evlenirim cebimdekiyle evlenirim elaleme guvenerek degil

bir yakınım anlattı.
birbirini seven 2 genç evlenmek istemiş.iki tarafında durumu yok.erkek her şeyini kendi yapacak ama fazla altın yapamıyor.kızın annesi tutturmuş.alınanların yanında kalın kelepçe de alacaksınız diye tutturmuş.ama asla imkan yok.yakınıma gelmiş abla durum bu ne yapacağım bilmiyorum.ya alırsın ya düğün kalsın diyor,demiş.
nişanlın seninle her halukarda evlenmek istiyor mu diye sormuş yakınım.o da evet demiş.gel gidelim imitasyon alalım nişanlın kabul ederse demiş.kızla konuşmuşlar kabul etmiş ve 2 tane imitasyon kalın bilezik almışlar.şu anda çok mutlu evlilikleri ve 1 çocukları var:KK51:

şu takı olayı bizim milletimize özgü...resmen elalem ne der için yaşıyoruz..ani bir nişanlanma deilse bir iki bilezik almak için vakitleri vardır büyük ihtimalle..kiralık takı olmasındansa hiç olmasın daha iyi..

Sizde nişan yapmayıverin okadar yoklukta çokta elzem birşey değil yani. Ayrıca nişanda takıda takılmaz zaten. Sizde gösteriş için nişan yapıyorsunuz işte onlarda ne yapsın ..Aileler arasında taksaydınız yüzüğünüzü.vs

şu takı olayı bizim milletimize özgü...resmen elalem ne der için yaşıyoruz..ani bir nişanlanma deilse bir iki bilezik almak için vakitleri vardır büyük ihtimalle..kiralık takı olmasındansa hiç olmasın daha iyi..

X