Nişanda kiralık takı

Şu an zaten onlar aile arasında olacak diye biliyorlar ona rağmen kiralık takıyla gelmek istediler duruma göre yapacağız,kimseyi zor durumda bırakmakla nişan olmaz ki herkesin gönlünden ne gelirse.
Bakmayın siz onlara, birikiminizi de boşa harcamayın. Daha faydalı birşeyler için harcarsınız. Allah mutluluk versin.

Nasıl bir mantık bu. Annemler zamanında takmış bunları onlar da bize yardım olsun diye takacaklar düğün için biriktireceğiz,evlenen insanlara yardım etmekle gösteriş yapmak nasıl aynı şey oluyor.
Mantığımın açılımı şöyle frezya;
Özel günlerim için davet ettiğim konuklarımdan gelebilmeleri ve mutluluğumu paylaşmaları dışında hiç bir beklentim olmamıştır. Ne takdıklarımın ne de takılanların hesabını tutmuşumdur. Manevi paylaşımların coşkusunu hiç bir meblağ
satın alamaz. Elimden gelse özel günümde beni yalnız bırakmayanları ben hediyelere boğmak isterim.
Dilerim hiç zorlanmadan gönlünce nişan ve düğün kutlamaların olur. Hep mutlu ol.

Bazı çok irrite edici düşüncelerin var.

Karşı tarafın çocuğunun gittiği kreşe kadar laf ediyosun. Bi çocuğun gelişimi ve sosyalleşmesi için gerekli evreyi gereksiz bulup, o parayla kendine bilezik alınmasını bekliyorsun.

Pardon da sen kimsin bi annenin evladı, babannenin torunu yanında?

Durumun yoksa evlenme, azıcık paramız var diyosan salonda nişan yapmÃ..

Benim halalarım bile babamın onların çocuklarına taktığı bileziği getirmemişlerdi takılacak takıya guvenme

Yorumunuz için teşekkürler ben de farklı düşünmüyorum ki.Maddi olarak sıkıntı olunca ordan gelecekleri düğün için biriktiririz diye düsündüm bunda da yanlış bişey yok sanırım.Sizde hep mutlu olun inşallah

Tamam da o çok kişi nisanda takarsa dugunde takmaz... ki düğünün yükü fazla olacaktir.... bence nisani kendi aranzda yapin masrafa girmeyin... düğüne kadar da karsi taraf kendini hazirlasin. Bu bahsettiginiz gelecek takilarla da dugun borcunuz hafiflesin.

Amaaannn bu devrin gelinine altinmi yapilir be yapsan bi dert yapmasan bi dert yaparsinsa cokmu kiymetli olursun.zaten hakedene yapilmaz haketmeyene yapilir bu dunya bole

Nişan kadar gereksiz bir şey yok bence. Biz iki aile birleşip düğünümüzü en güzel şekilde yapmıştık. Hele sıkışık durumdayken, zar zor yapılan nişana hiç anlam veremiyorum.

Bende calismiyorum ve kızım 4 yaşında krese başladı. Bu okadar gerekli ki inanın sizin nişaninizdan çok daha gerekli! !! Gözünüzde büyüttügunuz şeyler okadar basit ki... Kiralık takı hoş değil ama bırak öyle yapsınlar demekki imkanları yok, ben evlenirken hiç altını parayi düşünmedim hemde hiç. Not: nişanı evde yaptım sevdiklerimle

Nişan yapmak şart mı? Yapmayıverin , medem paranız yok.
Ben anlamıyorum bu kızları, hem para yok derler hem her şey dört dörtlük olsun isterler. Ailelerin bulduğu çözüme de utanmadan sinirlenir tavır yaparlar. Oldu canım cebinde para yokken, o ailenin de durumu yokken sana çırağanda düğün yapıp kaşıkçı elması taksınlar...

Çocuğunu düşünen aile takıların kira parasıyla küçük vs fark etmeden size minik de olsa bir takı takardı.

Çocuğunu düşünmeyen aileyi de düşünmenize gerek yok.

Nişanınızda tiyatro sergilenmesine izin vermeyin. Ama hata nişanlınızda. Teklif dahi edememesi lazımdı.

Takı takmasınlar o halde.

Durumları olmadığı için takı takamıyorlarsa, takı takmasınlar.

Bunun çözümü haybeden kiralık takıya para verip insanları kandırmak mıdır?

Yapmayıverin , medem paranız yok.

Paraları yok, takmasınlar işte.

Bence de takmasınlar ama bunu gelin kızımızın dile getirmesi gerekmez mi?
Çok mu zordur "yoksa takmayın, millete gösteriş yapmaya gerek yok" demek.
Belli ki takı konusunda aileye baskı var, onlarda böyle bir çözüm yolu bulmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…