Nişanda kiralık takı

Bence de takmasınlar ama bunu gelin kızımızın dile getirmesi gerekmez mi?
Çok mu zordur "yoksa takmayın, millete gösteriş yapmaya gerek yok" demek.
Belli ki takı konusunda aileye baskı var, onlarda böyle bir çözüm yolu bulmuş.

Aileye takı konusunda baskı olmasının çözümü hiçbir zaman kiralık takı olamaz ki.

Diyelim ki konu sahibi paragöz, aile bu duruma kiralık takı teklifi ile gelir mi?

Aile basbayağı olmayan parasıyla gösteriş yapmak istediği için bu teklifi sunmuş, öyle anlıyorum ben.

Zaten olması gerektiği gibi nişanı, düğünü kendi yapan bir çift söz konusu. Takıların kira parasına(hiçbir fikrim yok) hatıralık zarif bir kolye alsalar bile olur biter.

Ama burada durum gösteriş > çocuklarımız.

Aileye takı konusunda baskı olmasının çözümü hiçbir zaman kiralık takı olamaz ki.

Diyelim ki konu sahibi paragöz, aile bu duruma kiralık takı teklifi ile gelir mi?

Aile basbayağı olmayan parasıyla gösteriş yapmak istediği için bu teklifi sunmuş, öyle anlıyorum ben.

Zaten olması gerektiği gibi nişanı, düğünü kendi yapan bir çift söz konusu. Takıların kira parasına(hiçbir fikrim yok) hatıralık zarif bir kolye alsalar bile olur biter.

Ama burada durum gösteriş > çocuklarımız.
Ben de tam tersini algıladım.
Takıyla gösteriş yapmak isteyen ya da takıları kullanıp nişanın düğünün altından kalkmayı hesaplayan bir gelin gördüm.
Bakış açıları değişiyor işte.

Ben olsam o kiralık takıları takarken herkesin içinde " aman dikkat emaneti çizmeyelim" der bütün Ali Ağaoğlu imajlarını silerim:KK48:

Şaka bi yana olayın saçmalığını nişanlınla aranızda konuşup halledin şayet bunu düşünen bi ailenin olaya mantıklı yaklaşmasını beklemiyorum

Takı takmasınlar o halde.

Durumları olmadığı için takı takamıyorlarsa, takı takmasınlar.

Bunun çözümü haybeden kiralık takıya para verip insanları kandırmak mıdır?

Yapmayıverin , medem paranız yok.

Paraları yok, takmasınlar işte.

Bence de takmasınlar ama bunu gelin kızımızın dile getirmesi gerekmez mi?
Çok mu zordur "yoksa takmayın, millete gösteriş yapmaya gerek yok" demek.
Belli ki takı konusunda aileye baskı var, onlarda böyle bir çözüm yolu bulmuş.

takılmamasını kabul etmiyor ki konu sahibi
borç alıp gelsinler, azıcık borçtan kim ölmüş diyor...

İşte ben de o yüzden altın odaklı bir gelin var gibi gördüm olayı.
Hatta aptalaşık'ın yorumundan sonra dönüp tekrar okudum ben mi yanlış anladım acaba diye, yanlış anlamamışım.

in vino veritas in vino veritas

Bu mesajlar sebebiyle sembolik bir şeyler beklediğini, kiralık takıyı çirkin bulduğunu düşündüm konu sahibinin.

Aynen zaten takının amacı yeni evlenecek kişilere yardım değil midir,herkes olduğu kadar taksın fazlasını da beklemiyoruz ki.

Aynen ya bir de kiralamak için de para verilecek sonuçta,nişanda takılacak şeyin hiç bir aileyi yıkacak borç içinde bırakacak bir miktar olduğunu düşünmüyorum,son oğlu kalmış onun için azıcık borç olsa ne olacak ki dimi.

Çünkü kiralık takı için de bir miktar para harcanıyor, ve tüm amacı gösteriş oluyor. O para ile sembolik şeyler alınsa bile konu sahibi memnun olurmuş izlenimi edindim.

Bir insanın ailem kiralık takı taksın teklifinde bulunmasını da çirkin buluyorum. Doğru düzgün durumları yok, ama sembolik bir şey takacaklar konuşması yapmak yerine bu konuşmayı yapma riskine girmek ailenin gösteriş hevesini düşündürdü bana.

Kafalar aynı çalışıyor :KK53:

evet evet aynı çalışıyor
ama ben bu konuya yorum yapamadım mesela
çünkü bildiğim kadarıyla takı tutarının %15-20 si kadar oluyor kira bedeli (tanıdık kuyumcu varsa o ayrı)
o da baya bir tutuyor yani
burada sanki 2 taraf da hatalı

para yok pul yok nişan ısrarı neden?
yaparsın evinde aile arasında, düğüne özenirsin
illa takı isteği neden? durumları yok işte

ama öte yandan hava atmak isteğiyle o %15-20 tutarı da çöpe atmak neden?
o parayla çifte destek ol daha iyi....

evet evet aynı çalışıyor
ama ben bu konuya yorum yapamadım mesela
çünkü bildiğim kadarıyla takı tutarının %15-20 si kadar oluyor kira bedeli (tanıdık kuyumcu varsa o ayrı)
o da baya bir tutuyor yani
burada sanki 2 taraf da hatalı

para yok pul yok nişan ısrarı neden?
yaparsın evinde aile arasında, düğüne özenirsin
illa takı isteği neden? durumları yok işte

ama öte yandan hava atmak isteğiyle o %15-20 tutarı da çöpe atmak neden?
o parayla çifte destek ol daha iyi....

Sanmıyorum kira bedeli vereceklerini. Yakınlarda evlenen bir akrabadan ödünç alacaklardır muhtemelen.

Aynı teklif bana geldi ordan biliyorum. Benim düğünde takılan bileziklerimi istemişlerdi.

in vino veritas in vino veritas

Bu mesajlar sebebiyle sembolik bir şeyler beklediğini, kiralık takıyı çirkin bulduğunu düşündüm konu sahibinin.

Aynen zaten takının amacı yeni evlenecek kişilere yardım değil midir,herkes olduğu kadar taksın fazlasını da beklemiyoruz ki.

Çünkü kiralık takı için de bir miktar para harcanıyor, ve tüm amacı gösteriş oluyor. O para ile sembolik şeyler alınsa bile konu sahibi memnun olurmuş izlenimi edindim.

Bir insanın ailem kiralık takı taksın teklifinde bulunmasını da çirkin buluyorum. Doğru düzgün durumları yok, ama sembolik bir şey takacaklar konuşması yapmak yerine bu konuşmayı yapma riskine girmek ailenin gösteriş hevesini düşündürdü bana.

üste de yorum yazdım ama
ben o izlenimi edinemedim, yani gelinin yetinecek olduğu izlenimini
şimdi nişanda borç harç takarlarsa düğünde ne olacak?
erkek tarafı asıl düğünde takmaz mı?

ailenin yaptığı da doğru değil evet
ama durumlarını açık etmek istemiyorlardır, belki kendilerine göre sebepleri vardır
o tarafı bilmeden yorum yapamadım...

Sanmıyorum kira bedeli vereceklerini. Yakınlarda evlenen bir akrabadan ödünç alacaklardır muhtemelen.

Aynı teklif bana geldi ordan biliyorum. Benim düğünde takılan bileziklerimi istemişlerdi.

Verdiniz mi?

Bu çocuklarını düşünen ailenin davranışı gibi gelmiyor bana.

muzurtilki muzurtilki

Nişanın ne kadar saçma olduğunu düşünsem de, kendi parasıyla yapacak iki insana yapma diyemem.

Yani bu insanlara kiralık takı teklifi ile gelmek hoş değil bence.

Konu sahibi nişanda takılan takıları düğün için değerlendirme taraftarı anladığım kadarıyla. Eğer aileden takı konusunda beklentileri varsa ve sembolik şeylere burun kıvıracaksa tasvip etmiyorum. Aile hiç takı takmayabilir de, yalnız o durumda da çocuklar arası ayrımı tasvip etmediğimi belirteyim.

Bu şekilde hep çalışmayan çocukların kayırıldığını düşünüyorum, tabi bu ayrı bir tartışma konusu.

Sizin yerinizde olsaydım asla ve asla kiralık takıyı kabul etmezdim.
Güçleri neye yetiyorsa, onu alıp getirsinler derdim.
İnce bilezik veya yarım altın vs vs...
Bunların hiç önemi yok ama elalemi kandırmanın da gereği gerçekten yok.

aaaaaaaaaa
bu yöntemi bilmiyordum...:KK57:

Var öyle enteresan şeyler düşünen ve uygulayan aileler. Burda da aile sütten çıkmış ak kaşık değil belki ama çözüm yolunu öyle bulmuşlar. Doğru mu, bence değil.
Dediğim gibi hatun eğer "gerek yok takıya" diyebilseydi o zaman onu haklı bulurdum. Ama borç harç alsınlar bişeyler dendi mi kötü niyet sezerim ben orda.

Verdiniz mi?

muzurtilki muzurtilki

Nişanın ne kadar saçma olduğunu düşünsem de, kendi parasıyla yapacak iki insana yapma diyemem.

Konu sahibi nişanda takılan takıları düğün için değerlendirme taraftarı anladığım kadarıyla. Eğer aileden takı konusunda beklentileri varsa ve sembolik şeylere burun kıvıracaksa tasvip etmiyorum Aile hiç takı takmayabilir de, yalnız o durumda da çocuklar arası ayrımı tasvip etmediğimi belirteyim.

Bu şekilde hep çalışmayan çocukların kayırıldığını düşünüyorum, tabi bu ayrı bir tartışma konusu.

Verecek altın yoktu, düğünden sonra bozdurup borç kapattık. Biz de kendi imkanlarımızla evlenmiştik çünkü.

Ben vermedim ama diğer kuzenimden aldılar. Kız "takı olmadan nişan olmaz, ne yapın edin bulun. Yoksa ben rezil olurum elaleme" demiş. Bizimkiler de böyle bir çözüm bulmuşlar.

Verecek altın yoktu, düğünden sonra bozdurup borç kapattık. Biz de kendi imkanlarımızla evlenmiştik çünkü.

Ben vermedim ama diğer kuzenimden aldılar. Kız "takı olmadan nişan olmaz, ne yapın edin bulun. Yoksa ben rezil olurum elaleme" demiş. Bizimkiler de böyle bir çözüm bulmuşlar.

Bunu demek de inanılmaz çirkin.

Ama burada da kızın derdi gösterişmiş,para değil. Sonuçta kiralık takının ona bir yararı yok.

Bunlar hep düğünlere ne kadar takı takıldığını hesaplamaya giden teyzeler yüzünden oluyor.

Verdiniz mi?

muzurtilki muzurtilki

Konu sahibi nişanda takılan takıları düğün için değerlendirme taraftarı anladığım kadarıyla. Eğer aileden takı konusunda beklentileri varsa ve sembolik şeylere burun kıvıracaksa tasvip etmiyorum. Aile hiç takı takmayabilir de, yalnız o durumda da çocuklar arası ayrımı tasvip etmediğimi belirteyim.

ben nişanı saçma bulmuyorum
hatta bence maddi olanaklar müsaitse kız isteme de güzel, kına da güzel, nişan da, düğünde Hoppa

ama hem beş paramız yok deyip hem eşe dosta nişan yapmak, hem de maddi durumunun olmadığını bildikleri insanlar için bize destek olsunlar, borç alıp gelsinler, ne verirlerse demek...hak veremiyorum konu sahibine...

ben nişanı saçma bulmuyorum
hatta bence maddi olanaklar müsaitse kız isteme de güzel, kına da güzel, nişan da, düğünde Hoppa

ama hem beş paramız yok deyip hem eşe dosta nişan yapmak, hem de maddi durumunun olmadığını bildikleri insanlar için bize destek olsunlar, borç alıp gelsinler, ne verirlerse demek...hak veremiyorum konu sahibine...
aynen.ayaklar yorganına göre uzatılmalı.gösteriş uğruna kimse mağdur olmamalı.

X