Nisana 1 ay kala

Biz babanemle ayni apartmanda altli ustlu oturuyoruz ve surekli bi sorun cikiyor. O donemde buyuk bi anlasmazlik zamanina denk gelince ustune de annesi oyle deyince boyle bi tepki verdi. Ve bu babamin bugune kadar verdigi tek tepkiydi. Geldilerinde bile lafi babam acti gelelim sebebi ziyaretinize diyerek gulerekten.

Bir kere nısanlınızın yaşadığı olay hıc kolayı değilmiş, babasının olusunu günlerce evde kalmışı sekilde bulmak ve bunun psıkolojısı kolay anlatılacak bırsey degıl. Bu durum psıkolojısını cok etkılemıs bellı ki, üzerine de aılesı sızın aılenız arasında kalınca bence yük bıraz ağır kalmış

Zaten o konuyu dusununce hic kiyamiyorum ama ona bidaha guvenemem. Ben ona hep destek oldum tamam ben de yipranmis yorulmus olabilirim yeri gelmis ustune gitmis olabilirim ama ask hepsinin ustunden gelmez miydi. Herseyi asariz hersey hallolur demistik cozumu kacmakta buldu

Ailwler formaliteler yıpratmak insanı seviyorsan bırak satasan ali nisan dış çekim olmasın nikaha güzel olur çocuk korkusu masraf çok aile baskısı vs

Seven insan baskı falan tanımıyor Canım.ablam enişteme annemler ne derse o Dedi eniştem de çekip gitmedi elinden geldiğince her şeye yetti.. Yeni neslin kafası kız mı yok gibilerinden çalışıyo malesef

belki kızıcaksın ama çocuğun çok üstüne gidilmiş. ayrıca baban konuşmayı seven biriyse çocuğu da seviyosa neden bayılmış o kısmı garip geldi. belki o da evlendiğinizde bile aileninbu kadar karışmasına kaldıramicağından şmdi bitsin diye düşünmüştür.

baban çok mudahele etmış ve sen halen savunduguna gore esas sıkıntıyı anlayamamışsın.
aradakı dengeyı senın kurman lazımdı çocuk değilsin kı evlenıceksın ev ıdare edıceksın,
şimdi burda damadın annesı senın baban yerınde olsaydı sayfalarca kıyamet kopardı.
sen ılışkıne de erkek arkadaşına da sahıp çıkamamışsın.
yanı çeyızle beyaz eşyayla olmuyor maalesef sahıplenme. hayırlısı olsun artık. bence sızın ışın artık oluru yok.

Ailelerin tepkisinden ziyade nişanlının sözlerine takıldım ne demek çivi çiviyi söker unutursun. Zayıflığın ve korkaklığın adı vazgeçmek olmuş.hakkınızda hayırlısı

okurken benim kalbim sıkıştı. Nasıl bişey bu ya, insan karşıısındakine güvenemicek mi yani. Süreç sıkıntılı geçmiş evet ama abartılacak kadar değil, yani aileler kanlı bıçaklı mı olmuş sanki. Tolere edilmicek hiç bişey olmamış. Babasını kaybetmesi çok acı olmuş ama gerektiği gibi acısını paylaşmışsınz. Çok üzüldüm olan sana olmuş gerçekten. Resmen kaçmış ya nasıl bi vicdandır. Evlilik teklifi için hazırlık vs yap sonra vazgeç bu nasıl ruh halidir. Hiç mi aramadı sormadı inanılır gibi değil. güvenipde kimseyle bi yola çıkmıcan şu hale bak

Yazdiklarinizi bastan sona yorumlarla bkrlikte okudum. Size de cocuga da hak verdim

Erkek olsaydim aileniz gibi bi aileyi bende istemezdim. Siz ne kadar oglu gibi seviyor desenizde o bi kiz babasi. Nisainizda durumun farkinda. Ne kadar olsada gerilir bunalir. Herseyi olculu yasamak lazim. Zirt pirt damat cagirmak ne demek! Hele ki cocugun babasi vefat etmis. Keske biraz daha erteleseydiniz nisani.

Ve sizde kendinizce haklisiniz. Ama ilerde vicdaniniz rahat olur mu bilemem. Ilerde ' babasi olmustu gergindi ve ailem...' le baslayacak cumleleri vicdaniniz soyleyecek gibi.

Keske biraz daha idare edip nisani gec bi tarihe erteleseydiniz. Allah kanunu ayet degil ki nisan tarihidir degisir. Cok bi problem olacagini sanmam

Tmm da sorun nisan tarihi degil ki adam evlenmek istemedigini maddi durumunun olmadigini soyledi. Bunlari konistugumuz hallettigimiz halde boyle soyledi. Nisani biraz daha erteleyelim dedigimizde annesi hemen olsun dedi. Nisanin simdi veya bikac ay sonra olmasinin bi farki yok ki sadece aile arasi yuzuk takilcakti. Evden gelip aliyodu gunlerinde eve geliyodu e haliyle bi yuzuk takilsin istedik yani

Yani bi ev yüzünden babanin bayilmasi asiri tepki göstermesi acikcasi bana tuhaf geldi..
Ailenin tolore ettigi birsey göremedim ben , evet agirdan almislar yavas davranmislar ama bu sürecte birde babasini kaybetmis kolay seyler yasamamis..
Cok üstüne gidilmiski artik dayanamamis bitirmis...

Evet konustuk pisman oldugunu beni kaybetmek istemedigini soyledi. Psikolojisi bence iyi degil ama benim de degil kime neye guvenicegimi sasirdim

Bir kısmı cok hızlı geçiştirmişsiniz o yüzden konuda biraz kopukluk olmuş.

Babanız fenalaştı mı cat diye? Neden fenalaştı? Annesiyle çok mu tartıştılar da fenalaştı?

Yoksa durup dururken bir iki söze sinirlenip mi fenalaştı? Anlayamadım orasını..

Zamana bırak her şeyi. Belki pişman olur döner, dönmezse de üzülme hiç arkasından gitme.

Babam zaten ameliyattan sonra cok hassaslasti. Oncesinde biraz da birikme oldu agirdan aliyolar gelmiyolar diye. Annesi de biraz israr edince babam da fenalasti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…