Nişan döneminde sorunlar için destek bekliyorum.

siz yorulmayin ben hazırlarım siz getirmissiniz gibi davranırım

Ya madem karsi tarafa yaptirmayacaksiniz niye bu kadar gelenek peşine dusuyorsunuz.
Kendiniz çalip kendiniz oynuyorsunuz resmen. siz getirmissiniz gibi davraniirm, siz vermişsiniz gibi yapariz filan kime oynaniyor bu tiyatro?

Bence düğünle arasını ömür boyu açsınlar. Acilen dövmek istiyorum gibi olayı basitleştirmeyi bırakıp bu adamdan Bi cacık olmaz diyip gerçekçi olması lazım.

Bizde Gelin bohçasında 6lı gecelik takımından süslü ev terliğine, iç çamaşırından 1 takım elbiseye dünya kadar malzeme olur. BOHÇALAAAAR girer eve BOHÇALAAAAAAR da çıkar. Bu karşındakine verdiğin kıymeti gösterir bir neviii, biz de yaptık benzerlerini, kimse de gocunmadı. En kısa şekilde elin ağzını kapatacak (önce annemin, çünkü zorla evlendim) şeyleri ayarladık. Pek basit olmuyor yani aslında. Ama hiçbir şey istemeden evlenen kızlarımızın halini de görüyoruz bdvde, masrafa girmesinler diye çok çabaladım ama yine de yaranamadım diyorlar. Konu sahibi de ne istemezse istemesin nişanlı adayına yaranamayacak. Adam bir tepsi baklava getirmeye gocunuyor, ayıp yaaaa. Eşim 'balığa giden ıslanır' der, bizde 'hamama giren terler' derler. Evlenecekse elini cebine atıversin bir zahmet. Ya da otursun bir yerinin üzerine.

Anneniz başta hata yapmış bohçayi neden kendi hazırlayipta onlar yapmış gibi onları yuceltiyor erkek arkadaşınızin evlenmek istediğinden eminmisin bence başını yakma diyeceğim ama bu akşam Nisan var geç değil hiçbir şey için evlenince kocan herşeyi babam yaptı siz ne yaptınız olacak

Öldurmek dogru bir karar degil, ama mustakbel nisanliniz cimri, bilginiz olsun.

Ayrica boyle her yapmadiklari sey icin "tamam ben oderim, ben karsilarim" dediginiz icin kiymet gormeyeceksiniz. Cikolata dagitan kiza (bu sanirim size ozel bi gelenek?) Uc kurus bahsis veremeyen adama da adam demek ne bileyim.

Bence bosanin yol yakinken.

Bu sürtüşme değil bu bilerek sorun çıkarma. Evlenmeye gerçekten meraklı olsa böyle basit şeylerde sorun çıkmazdı. Evli misin bilmiyorum ama sözümü yabana atmayın.
Evli olmasam yazar mıyım bu üslüpla, evliyim tabi. Eğer içine sinmiyorsa ayrılmalı da burda karşı tarafın ailesi de destekçiymiş bizimkiler yok hükmündeydi. Ben yapmadım gereksiz bulduğum şeyleri.
Gelenekler çok gereksiz derken bi anda bi kere evleniyoruz bohça Mohça diyince karşı tarafın ayarı kaçmış.

Yerinde isabet valla.Benim nikah olmadan önce her isteğim yapılıyordu.Nikahtan sonra erkek tarafı değişti.Sunu da siz yapınlar olmayiversin vs.

Erkek tarafına sadece gelinin başı yeterli çünkü hani insanlar tutupta adet diye 15 kişi kuaföre geliyor.Gelin başı tahmini zaten 3 4 bin vardır.Damada yazık bir fön maşa neyse de.
Birde damat tarafı eğer ki kız tarafından birisini götürmeyecekse kuaföre kendi kuzen arkadaşını da görülmemeli.

Adet diye para isteniyor.Damat gelinden istiyor o parayı yuh ya.

Kuzenimin düğününde tesetturluydu kuzenim yaşı da küçüktü.18 19 yasinda evlendi.Herkes hem anne hem baba tarafından kuzenler damadı ara seni kuaföre götürsün dediler.Damat itiraz etti.Sonra geldiler kuaföre götürmeye.Kimse gelmesin diye gorumcesi ile kızı küçük ön koltuğu kapmışlar.O kadar sinir oldum ki o zaman iki tane kızkardeşi vardı gelinin biri 6 yaşında diğeri benimle aynı yaşta 14 yaşındayız.Yaninda tesettürlü abla gitmek istedi gelinle kuzeni.Gorumce çıldırdı.Arabaya almadı.Gelin geldi.Esarbi güzel yapmamışlar.Evde bozup tekrardan yaptılar.Dugunde damadın yeğeninin saçı yapiliydi.Kimseyi kabul etmediler.Bir abla vardı.Cok güzel sac yaptı.Bize ama kuaföre gitmiş gibi olduk evde o zaman.

Gelinin tek gitmesi iyi olmaz ama yanında en az 2 3 kişi olmali.

parayı kucuk kiza verse nolur vermeze nolur bunlar komik gülünecek olaylarken sizinki kotu bir aniya dönüşmüş uzucu. boyle hesap yapiyorsa bir kere daha dusun umarim dugune zamanin vardir.

Gelinin tek gitmesi iyi olmaz ama yanında en az 2 3 kişi olmali.
neden olmalı? gelin 30 yaşında kocaman kadın. senelerdir tek başına yurdun 4 bi köşesinde çalışmış neden tek gidemesin? ne alaka yani? niye iyi olmaz mesela?

ha hani eğlence sohbet muhabbet olması, kendini yalnız hissetmemesi için yanında yakın bir arkadaşı vardı bildiğim kadarıyla bir de tesettürlü olduğu için daha ağır oluyor gelinlikler giydirmeye çıkarmaya yardım etmiştir (ki salonlardaki kızlar o işleri de yapıyorlar)

bizde mesela düğün köyde değil de şehirde olsa, hali hazırda o şehirde olan kişiler tarafından kuaföre şöyle bir uğrayıp çay kahve yemek vs ister misiniz bir şey lazım mı diye sorulur ama sadece uğranır, bi sürü kişi minicik salona doluşulmaz. kuaföre gidecek çok insan varsa başka kuaför(ler) ayarlanır oraya gidilir. zaten küçük yerlerde, taşrada, kuaförde yeterli eleman bile olmuyor yetişmiyor bile...aşırı saçma ortamlar oluyor herkes bir şey söylüyor. kargaşa oluyor buna ne gerek var?

mesela bir yengeme öyle uğramıştım tam da tesadüf topuğu kırılmış! topuklu ile yürümeye alışkın değil kız. giymiş çat kırılmış. ben koşa koşa gidip topuğu hallettirmiştim. öyle iş halledecek 1 kişi olsa kafi. gerisi kuru gürültü gereksiz tamamen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…