Nişan döneminde sorunlar için destek bekliyorum.

Tovbe. Niye parayi siz veriyorsunuz cikolata takan kiza? Canim kardesim sen bu kadar cimri adamin cimriligini niye ortbas ediyorsun? Deli misin? Bize gelirken bir suru bohca fln gelmislerdi istemeye. Damat da tepsi tutan kiza gayet para vermisti hic dusunmemistik bile yani. Daha cicim aylarinin oncesi boyleyse bu arkadas ilerde sorun yasar. Annenizi de uzmeyin kadin hakli yapmalilar boyle seyleri. Adetleri de kucumsemeyin bakin nasil huylari ortaya cikartiyor. Atalarin vardir bir bildigi.

Bence siz biraz durup dusunun sozde daha bu olmasi cok sacma. Daha dugunu var bunun.
İnsanoğlu malesef zor kazandığına kıymet veriyor yüzde doksanı böyle gönlü zengin olan kızlara ne kusuru var da istemiyor altın düğün deniliyor ama heer şey isteyenler el üstünde tutuluyor. Bunu savunmuyorum insanlar gönlü zenginin kıymetini bilmeli ama malesef elimizde değil o insanlara denk gelmekte şans işi . Her bir cümleniz de çok haklısınız. Annesi zaten bohçayi yapmış oğlan da bir çiçek çikolataya hayır diyorsa oooo yandık

Benim annem istedi maalesef ve ben de karşı çıktım sonuna kadar ama bir yerde karşı kouamadim artık ve anneme de çok kizdim bu süreçte. Ama sorun şu en nihayetinde bunlar oldu erkek arkadaşımın ailesi de adetlere önem veriyor ve biz her şeyi minimumda tuttuk yaptiklari tek şey nişana ellerine çiçek cikolatasini alıp katılmak oldu

Çünkü bu bahşiş meselesini söylediğimde erkek arkadaşım vermek istemedi ben de tamam o zaman ben vereyim dedim. Nişan ve söz peş peşe oldu. Yani sözün ertesi gün nişan oldu. Ve biz turistik bir yerde oturuyoruz gelenlere evimizin hemen karşısındaki 5 yıldızlı otelden odalar tuttuk ki hem rahat etsinler hem de kısa bir tatil yapmış olsunlar. Yani onların yorulduğu tek nokta yolda gelmek oldu başka da bir şeyle ugrasmadilar
şunu anlamıyorum

sadece sana özel değil yani genel soruyorum
ilişkiniz 3 günde evliliğe gelmemiştir herhalde, bir süreci vardır
birdenbire türkiyeye ışınlanmadıysanız ve evlilik karşıtı marjinal bir aktivist iken birdenbire evlilik kararı veren domestik bir ponçik oluvermediyseniz

evlilik nişan düğün aileler ortalama ne nedir nasıl olur sizin hiç mi fikriniz olmuyor yahu?

hayatımda evlenmeyi düşünmedim ama aşağı yukarı biliyorum evlenecek olsam ne olur ne kadar harcarız ne yaparız e çünkü ailemde evlenenleri hep biliyorum. erkek arkdaşımla da onların ailesinde ne nasıl yapılır konuşuyoruz. ki biz evlenmeyi düşünmüyoruz!

ailenizi bugün mü tanıdınız? hele hele sevgilinizi?

hele şu dediğiniz asla anlamış değilim:
erkek arkdaşınızın ailesi adetlere önem veriyormuş
zaten eşyayı filan full alacaz demişler
bu aileye tatlı alın gelin denmez ki - bu türkiyede 20 milyon aileden kimseye denmez açıkçası anca damadın yabancı olması lazım böyle birşey demek için.

ya da bohça yapın da denmez
adet biliyorlarsa yaparlar
bilmiyorlarsa da yapmazlar, kendi bilecekler iştir. yoldan geleceklerse ne alaka? bohçada börek getirmeyecekler ki.

bohça harçlık tatlı vs sizin için çok önemli ise, buna göre aileyi tartar ölçer ona göre evliliğe gitmeli gitmemeli kararınızı verirsiniz
zaten sözün nişanın olayı budur.

Benim annem istedi maalesef ve ben de karşı çıktım sonuna kadar ama bir yerde karşı kouamadim artık ve anneme de çok kizdim bu süreçte. Ama sorun şu en nihayetinde bunlar oldu erkek arkadaşımın ailesi de adetlere önem veriyor ve biz her şeyi minimumda tuttuk yaptiklari tek şey nişana ellerine çiçek cikolatasini alıp katılmak oldu

Çünkü bu bahşiş meselesini söylediğimde erkek arkadaşım vermek istemedi ben de tamam o zaman ben vereyim dedim. Nişan ve söz peş peşe oldu. Yani sözün ertesi gün nişan oldu. Ve biz turistik bir yerde oturuyoruz gelenlere evimizin hemen karşısındaki 5 yıldızlı otelden odalar tuttuk ki hem rahat etsinler hem de kısa bir tatil yapmış olsunlar. Yani onların yorulduğu tek nokta yolda gelmek oldu başka da bir şeyle ugrasmadilar
100 200 lira bahşişi vermekten kaçınan bir insanla evlenemeyi düşünmemelisiniz belki de.

X