Nişan döneminde sorunlar için destek bekliyorum.

Bence sizin nişanınıza ananız karışmasın. Adama sen karışma niye diyorsun ki? Ne anlamsız. Kimse karışmasın bir şey istemesin. İkiniz ne istiyorsanız yapın. Ananızı susturun yoksa büyük sorunlar çıkar. Adetler sizi mutsuz ediyorsa neden uygulamaya kalkışıyorsunuz?
İlk kez kız evlendirmek ne demek ya? Bohça olsa ne olmasa ne? Ne büyük cehalet? Mutlulukla bohça ne alaka?

Giyinirken saç makyaj danisirken en iyi geline yardımcı olurlar o yüzden.Kuafor de çalışan ile arkadaş bir mi ?

Tovbe. Niye parayi siz veriyorsunuz cikolata takan kiza? Canim kardesim sen bu kadar cimri adamin cimriligini niye ortbas ediyorsun? Deli misin? Bize gelirken bir suru bohca fln gelmislerdi istemeye. Damat da tepsi tutan kiza gayet para vermisti hic dusunmemistik bile yani. Daha cicim aylarinin oncesi boyleyse bu arkadas ilerde sorun yasar. Annenizi de uzmeyin kadin hakli yapmalilar boyle seyleri. Adetleri de kucumsemeyin bakin nasil huylari ortaya cikartiyor. Atalarin vardir bir bildigi.

Bence siz biraz durup dusunun sozde daha bu olmasi cok sacma. Daha dugunu var bunun.

Bohça hazırlamakta ne var ki ? Herkesin evinde sandığı patik havlu var.Adet yerini bulsun diye bir tane yapsınlar.Bende istemedim teyzem çalışıyorsun ugrasamazsin dedi.Sonra içimde ukde kaldı.Kuzenim bana süslü bohça yapmıştı.Onun dışında damat bohçasıni bile yapmadim da çeyiz giderken yaptım.Onun bile karşılığını görmedim.

Sen o zaman çalışmıyorsa kenarda paran yokmuydu ? Yada baban vermezmiydi.Kuzenimin düğününde saçımı örgülü atkuyruğu yaptırdım.Dugune gittgimde gelin sadece düz fön cektirmisti.

Sen o zaman çalışmıyorsa kenarda paran yokmuydu ? Yada baban vermezmiydi.Kuzenimin düğününde saçımı örgülü atkuyruğu yaptırdım.Dugune gittgimde gelin sadece düz fön cektirmisti.
O zaman biraz fazla açılmıştım bir de kardeşim benden iyi kazanıyordu. 200 lira ondan bir şey götüremezdi yani. Bilmiyorum alındım.

Giyinirken saç makyaj danisirken en iyi geline yardımcı olurlar o yüzden.Kuafor de çalışan ile arkadaş bir mi ?
danışacaksa fikrine zevkine güvendiği 1 kişi yeterli diyorum ben de. ki gelinin 14 yaşındaki kardeşindense ya da 15 yaş büyük yengesindense, ve bir sürü kişidense, zevkleri uyuşmayan birilerindense, aynı yaşta aynı kafada filan (mesela tesetürlüyse tesettürlü) arkadaşı mümkünse yani çok çok daha mantıklı. valla bizim kızın çok da güzel olmuştu makyajı filan.

kuaförde çalışanlar her gün gelinlik nişanlık kaftan abiye giydiriyor yaz boyu, asıl hayatında hiç bu işleri yapmamış kişiden çok daha iyi biliyorlar ne önce takılır nasıl bağlanır

Hakkaten ya gelirken arabanin arkasina koyup getirecekler yani cok zor degil. En kotu valize koy oyle cikart ver. Cok zor degil.

Gelinin tek gitmesi iyi olmaz ama yanında en az 2 3 kişi olmali.
ben istanbulda yaşıyorum ancak samsunda evlendim bik bik kimseyi cekemem diye gittim onceden de bildigim bir kuafordu aldim randevu gittim yaptırdım sacimi bu arada kac gelin cikiyor gulersiniz beni kimse iplemiyor fln :)) otele geldim giydim gelinliğimi hazirlandim. oh misler gibi zaten istedigim sey belliydi. basitti. agir makyaji zaten sevmiyorum onuda hafif guzel yaptılar cok komik bir para odedim :)) kocamda valla saka gibi insansin su yaptığını bir gelin yapmaz demisti ama bir kizkardesim olsa sadece onu alirdim yine baska kimseyi almazdim

Size tavsiyem nisan olmadan ayrılın.İleride çok şey zorunuza gider.Benim giymedigim gelinlik zoruma gitti.Mesela yeşil renk bana yakışır.Kaftan bindallı beğenmiştim.Gelinlik orada pahalı diye babam kiralamadi.Alt tarafı birgün dedi sonra kiraladgim yerde gelinliğimi eğri dikmislerdi.İstedigim gibi olmadı.Babami ikna ettim.Herkes açık yaptı.Tul diktirdim.O kadar sinir oldum ki sadece gelin almada öyle giyecektim.Bir hafta kala.ayrilmasaydim. ben o gelinliği giyecektim.Gelinlik güzeldi.Gogus kısmı bicimsizdi.
Sonra ben gelinliğimi kendim kiraladım.Param yok dedi sustum sonra naptilar gelinliği kiraladigim hafta gitti kendine 3 takım elbise aldı.İnsanin gerçekten zoruna gidiyor.Birde diyorlar ki Nisan'da damatlık almamismisiz erkek ile kadın bir mı ? Babam alalım dedi aldırmadı damatlık ayrıca.

Gelin istiyorsa yapsın. İçinde ukde kalacaksa neden yapmasın? Ama annesi niye karışıyor? İlk defa kız evlendiriyorum diyerek heves ettiği şeyler yüzünden çocuklarının arasında huzursuzluk yaratıyorsa durup bir geri çekilmesi lazım.

Gelinin tek gitmesi iyi olmaz ama yanında en az 2 3 kişi olmali.
Ben tek gittim sabahın 7snde kuaförde olmam gerekiyordu o güne özel şoförlü araba kiralamıştık, geldi aldı beni kuaföre bıraktı hatta erken gitmişiz abiyle oturduk bi pastanede kahvaltı yaptık eşim uyanınca aradı abi gitti aldı getirdi yanıma çok rahattı valla karışan eden yok kafa karıştıran yok tertemiz.

ya bu yaptığınızı yapan o kadar çok kişi biliyorum ki benim tüm arkadaş çevrem böyle..ne var ki yani anlamıyorum ben de. zaten kimse o etraftaki insanları iplemiyor bile sadece geline odaklanıyorlar kuaförde diğerlerine aynı maşayı yapıp yapıp yolluyorlar hani benim aile çevrem muhafazakar onlar bile yavaş yavaş bu dediğinize geliyorlar.

sadece tesettürü olanlarda konu biraz değişiyor (testtür bağlatacaksanız duvağı ortada yani gelin olduğunuz ) bir de anadoluda taşra yerlerde -çünkü siz otelde kalmışsınız orada öyle bir şey olamıyor mesela.

Benim nikahinda zaten ayrıldım ben sadece ex in kuzeninin nişanlısı bana sıcak davrandı.Makyajimi yaptı.Kuafor giyinme.yardimci oldu.5 bayan gittik kuaföre.Sonra kızın birisi gitmsi kv sikayet etmiş ben ayakkabımı giydirin demişim.Herseyi büyüttüler.

ha bak gördün mü ne kadar kalabalık o kadar dert
sadece kendi kafana göre 1 kişiyle gitseydin ya da olsaydı, iyi anlaştığın kardeşinle filan (kardeşin yok biliyorum) hiiiiç öyle dertlerin olmazdı
tam diyecektim sadece kız tarafı değil bunun bir de erkek tarafı var laf sokmalar var, var da var...

saçını makyajını yaptırmak isteyen kendisi gidebilir istediği yere.

kendin yaşamışsın hala daha diyorsun yanında en az 2-3 kişi olsun
dert çekmeye mi meraklısın?

Ya şu anlamda dedim.Yaninda güvenilir biri olmayınca kuaför oldu bittiye getirir diye.Hem yalnız hissetmezsin diye.Nikahimda başka şehirdeydim.Sonra kendi nisanimda da akrabam ile gittik.Ben örgü falan istiyordum omuzlarin açık sacini dağınık yaptır falan demişti.Ona uydum.Seni bilen anlayan ile gitmek lazım kuaföre.

Bohça dediğin nedir ki ? Masraf olacak.Sandiktan birkaç parça birsey getirecekler.Anneni üzme bence.Kadin çok haklı heves etmekte.Senin nişanlın çok öküz bohcaya ne gerek var der.Yarin benim durumuma düşersin.Bana gelinlik almadılar.Sustum herşeyde sustum.En son gelin arabası ayarlamadilar.Deli oldum ayrıldım düğünle bitecek mi ? Sen dışarıda hamileyken canın tatlı çekse ne gerek var diyecek ? Kıyafet aldın diye söylenecek.Yapmayin kendinize yazık etmeyin.Kaci kaç kuruş bohça.Hadi dünya kadar altın isterde anneniz erkek tarafina hak.veririm.

Konu sahibi, siz neden onlar adına bohça hazırlayıp ellerine verdiniz? Neden küçücük çocuğa verilecek 100-200 lira için elinizi cebinize attınız da al bunu ver dediniz? Bir kere yapmayın da diretin bakalım ne olacak ne tepki verecek damat bey?
Kusura bakmayın ama daha yolun başında böyle ufak tefek olayları kapatmaya çalışır, aman derseniz daha çok dövme sövme isteğiniz gelir. Açık açık söyleyin bu sadece senin kararınla olacak iş değil ben böyle istiyorum böyle olacak demeyi öğrenin.

Aynısını demeyimde benzerini yaptım.İnsanlar kiymet bilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…