- 14 Ocak 2013
- 3.034
- 2.978
-
- Konu Sahibi Impressionsharee
Giyinirken saç makyaj danisirken en iyi geline yardımcı olurlar o yüzden.Kuafor de çalışan ile arkadaş bir mi ?neden olmalı? gelin 30 yaşında kocaman kadın. senelerdir tek başına yurdun 4 bi köşesinde çalışmış neden tek gidemesin? ne alaka yani? niye iyi olmaz mesela?
ha hani eğlence sohbet muhabbet olması, kendini yalnız hissetmemesi için yanında yakın bir arkadaşı vardı bildiğim kadarıyla bir de tesettürlü olduğu için daha ağır oluyor gelinlikler giydirmeye çıkarmaya yardım etmiştir (ki salonlardaki kızlar o işleri de yapıyorlar)
bizde mesela düğün köyde değil de şehirde olsa, hali hazırda o şehirde olan kişiler tarafından kuaföre şöyle bir uğrayıp çay kahve yemek vs ister misiniz bir şey lazım mı diye sorulur ama sadece uğranır, bi sürü kişi minicik salona doluşulmaz. kuaföre gidecek çok insan varsa başka kuaför(ler) ayarlanır oraya gidilir. zaten küçük yerlerde, taşrada, kuaförde yeterli eleman bile olmuyor yetişmiyor bile...aşırı saçma ortamlar oluyor herkes bir şey söylüyor. kargaşa oluyor buna ne gerek var?
mesela bir yengeme öyle uğramıştım tam da tesadüf topuğu kırılmış! topuklu ile yürümeye alışkın değil kız. giymiş çat kırılmış. ben koşa koşa gidip topuğu hallettirmiştim. öyle iş halledecek 1 kişi olsa kafi. gerisi kuru gürültü gereksiz tamamen.
Yoo burda herkes gidiyor. O taraf da batılıydı onlar da sen niye gitmedin diye sordular. Bence halen her yerde var. Zaten sonra gitmedim kendim yaptım. Ben kardeşimden sonra tek kızım. Saçma sapan bir şeyden kaçması canımı sıktı. Buraya nedensizce yazdım nn
Tovbe. Niye parayi siz veriyorsunuz cikolata takan kiza? Canim kardesim sen bu kadar cimri adamin cimriligini niye ortbas ediyorsun? Deli misin? Bize gelirken bir suru bohca fln gelmislerdi istemeye. Damat da tepsi tutan kiza gayet para vermisti hic dusunmemistik bile yani. Daha cicim aylarinin oncesi boyleyse bu arkadas ilerde sorun yasar. Annenizi de uzmeyin kadin hakli yapmalilar boyle seyleri. Adetleri de kucumsemeyin bakin nasil huylari ortaya cikartiyor. Atalarin vardir bir bildigi.Kizlar kafayı yiycem. Cumartesi nişanim var bir an önce bitmezse delircem. Ben bu nişan düğün tantanalarindan nefret ediyorum evlilik de saçma geliyor ama işte turkiyede olmak... bu nişan surecinde annem sürekli bir şeyler istedi ( çok büyük şeyler değil) ama hep taksit taksit söyledi çünkü o da çok hakim değil geleneklere ilk defa birini evlendiriyor. Neyse bu beni bi sinir etti. Sevgilim ama ayrı sinir etti. Ne istense hayır diyor. Ailesi okey ama o hayır diyor. ( kendi ailesine yapmayın diyor benim aileme bir şey demiyor) Kaç kere kavga ettim sen karisma bak ailenin suçu yok beni ailene karşı dolduruyorsun diye. ( ailesinin suçu yok diye biliyorum yani en azından) annem şunu istiyor hayır diyo kendi ailesine annem bunu istiyor hayır diyor. Hayır annemin istedikleri de ne biliyor musunuz nişana gelirken elinizde tatlı olsun, işte tek taşı istemede takın ( isteme ve nişan aynı gün olmayacak). Annem bohça istedi bunlar uzak yoldab geliyor diye dedi ki siz yorulmayin ben hazırlarım siz getirmissiniz gibi davranırım ve gerçekten hazırladı her şeyi. İsteme zamanı işte cikolata dağıtan bir küçük kız oluyor ona para veriliyor. Bu verecekleri parayı sevgilime ben verdim sizden çıkmasın dedim. Ve sevgilim bunu kabul etti... normalde cimri degiller babası tüm her şeyimizi karşılayacak ( ev, eşya, yüklü miktarda para) ama bunu nişanda yapmak istemiyorlar çünkü nişanda takılanları kız ailesi alabilme hakkı varmış ( asla ne annem böyle bir şey talep eder ne ben veririm) yani durumlar genel olarak böyle yaptıkları her şey olayla oluyor. Ben de bunları kendi aileme yansitmadan tatlı tatlı çözmeye çalışıyorum. Özellikle erkek arkadaşımı öldürmek istiyorum bu süreçte doğru bir karar mi sorguluyorum sürekli. Bunları yaşayan var mi
Bohça hazırlamakta ne var ki ? Herkesin evinde sandığı patik havlu var.Adet yerini bulsun diye bir tane yapsınlar.Bende istemedim teyzem çalışıyorsun ugrasamazsin dedi.Sonra içimde ukde kaldı.Kuzenim bana süslü bohça yapmıştı.Onun dışında damat bohçasıni bile yapmadim da çeyiz giderken yaptım.Onun bile karşılığını görmedim.Bence sizin nişanınıza ananız karışmasın. Adama sen karışma niye diyorsun ki? Ne anlamsız. Kimse karışmasın bir şey istemesin. İkiniz ne istiyorsanız yapın. Ananızı susturun yoksa büyük sorunlar çıkar. Adetler sizi mutsuz ediyorsa neden uygulamaya kalkışıyorsunuz?
İlk kez kız evlendirmek ne demek ya? Bohça olsa ne olmasa ne? Ne büyük cehalet? Mutlulukla bohça ne alaka?
Sen o zaman çalışmıyorsa kenarda paran yokmuydu ? Yada baban vermezmiydi.Kuzenimin düğününde saçımı örgülü atkuyruğu yaptırdım.Dugune gittgimde gelin sadece düz fön cektirmisti.Yoo burda herkes gidiyor. O taraf da batılıydı onlar da sen niye gitmedin diye sordular. Bence halen her yerde var. Zaten sonra gitmedim kendim yaptım. Ben kardeşimden sonra tek kızım. Saçma sapan bir şeyden kaçması canımı sıktı. Buraya nedensizce yazdım
O zaman biraz fazla açılmıştım bir de kardeşim benden iyi kazanıyordu. 200 lira ondan bir şey götüremezdi yani. Bilmiyorum alındım.Sen o zaman çalışmıyorsa kenarda paran yokmuydu ? Yada baban vermezmiydi.Kuzenimin düğününde saçımı örgülü atkuyruğu yaptırdım.Dugune gittgimde gelin sadece düz fön cektirmisti.
danışacaksa fikrine zevkine güvendiği 1 kişi yeterli diyorum ben de. ki gelinin 14 yaşındaki kardeşindense ya da 15 yaş büyük yengesindense, ve bir sürü kişidense, zevkleri uyuşmayan birilerindense, aynı yaşta aynı kafada filan (mesela tesetürlüyse tesettürlü) arkadaşı mümkünse yani çok çok daha mantıklı. valla bizim kızın çok da güzel olmuştu makyajı filan.Giyinirken saç makyaj danisirken en iyi geline yardımcı olurlar o yüzden.Kuafor de çalışan ile arkadaş bir mi ?
Hakkaten ya gelirken arabanin arkasina koyup getirecekler yani cok zor degil. En kotu valize koy oyle cikart ver. Cok zor degil.Anneniz başta hata yapmış bohçayi neden kendi hazırlayipta onlar yapmış gibi onları yuceltiyor erkek arkadaşınızin evlenmek istediğinden eminmisin bence başını yakma diyeceğim ama bu akşam Nisan var geç değil hiçbir şey için evlenince kocan herşeyi babam yaptı siz ne yaptınız olacak
ben istanbulda yaşıyorum ancak samsunda evlendim bik bik kimseyi cekemem diye gittim onceden de bildigim bir kuafordu aldim randevu gittim yaptırdım sacimi bu arada kac gelin cikiyor gulersiniz beni kimse iplemiyor fln :)) otele geldim giydim gelinliğimi hazirlandim. oh misler gibi zaten istedigim sey belliydi. basitti. agir makyaji zaten sevmiyorum onuda hafif guzel yaptılar cok komik bir para odedim :)) kocamda valla saka gibi insansin su yaptığını bir gelin yapmaz demistiGelinin tek gitmesi iyi olmaz ama yanında en az 2 3 kişi olmali.
Gelin istiyorsa yapsın. İçinde ukde kalacaksa neden yapmasın? Ama annesi niye karışıyor? İlk defa kız evlendiriyorum diyerek heves ettiği şeyler yüzünden çocuklarının arasında huzursuzluk yaratıyorsa durup bir geri çekilmesi lazım.Bohça hazırlamakta ne var ki ? Herkesin evinde sandığı patik havlu var.Adet yerini bulsun diye bir tane yapsınlar.Bende istemedim teyzem çalışıyorsun ugrasamazsin dedi.Sonra içimde ukde kaldı.Kuzenim bana süslü bohça yapmıştı.Onun dışında damat bohçasıni bile yapmadim da çeyiz giderken yaptım.Onun bile karşılığını görmedim.
Ben tek gittim sabahın 7snde kuaförde olmam gerekiyordu o güne özel şoförlü araba kiralamıştık, geldi aldı beni kuaföre bıraktı hatta erken gitmişiz abiyle oturduk bi pastanede kahvaltı yaptıkGelinin tek gitmesi iyi olmaz ama yanında en az 2 3 kişi olmali.
ya bu yaptığınızı yapan o kadar çok kişi biliyorum ki benim tüm arkadaş çevrem böyle..ne var ki yani anlamıyorum ben de. zaten kimse o etraftaki insanları iplemiyor bile sadece geline odaklanıyorlar kuaförde diğerlerine aynı maşayı yapıp yapıp yolluyorlarben istanbulda yaşıyorum ancak samsunda evlendim bik bik kimseyi cekemem diye gittim onceden de bildigim bir kuafordu aldim randevu gittim yaptırdım sacimi bu arada kac gelin cikiyor gulersiniz beni kimse iplemiyor fln :)) otele geldim giydim gelinliğimi hazirlandim. oh misler gibi zaten istedigim sey belliydi. basitti. agir makyaji zaten sevmiyorum onuda hafif guzel yaptılar cok komik bir para odedim :)) kocamda valla saka gibi insansin su yaptığını bir gelin yapmaz demistiama bir kizkardesim olsa sadece onu alirdim yine baska kimseyi almazdim
ben istanbulda yaşıyorum ancak samsunda evlendim bik bik kimseyi cekemem diye gittim onceden de bildigim bir kuafordu aldim randevu gittim yaptırdım sacimi bu arada kac gelin cikiyor gulersiniz beni kimse iplemiyor fln :)) otele geldim giydim gelinliğimi hazirlandim. oh misler gibi zaten istedigim sey belliydi. basitti. agir makyaji zaten sevmiyorum onuda hafif guzel yaptılar cok komik bir para odedim :)) kocamda valla saka gibi insansin su yaptığını bir gelin yapmaz demistiama bir kizkardesim olsa sadece onu alirdim yine baska kimseyi almazdim
Benim nikahinda zaten ayrıldım ben sadece ex in kuzeninin nişanlısı bana sıcak davrandı.Makyajimi yaptı.Kuafor giyinme.yardimci oldu.5 bayan gittik kuaföre.Sonra kızın birisi gitmsi kv sikayet etmiş ben ayakkabımı giydirin demişim.Herseyi büyüttüler.danışacaksa fikrine zevkine güvendiği 1 kişi yeterli diyorum ben de. ki gelinin 14 yaşındaki kardeşindense ya da 15 yaş büyük yengesindense, ve bir sürü kişidense, zevkleri uyuşmayan birilerindense, aynı yaşta aynı kafada filan (mesela tesetürlüyse tesettürlü) arkadaşı mümkünse yani çok çok daha mantıklı. valla bizim kızın çok da güzel olmuştu makyajı filan.
kuaförde çalışanlar her gün gelinlik nişanlık kaftan abiye giydiriyor yaz boyu, asıl hayatında hiç bu işleri yapmamış kişiden çok daha iyi biliyorlar ne önce takılır nasıl bağlanır
ha bak gördün mü ne kadar kalabalık o kadar dertBenim nikahinda zaten ayrıldım ben sadece ex in kuzeninin nişanlısı bana sıcak davrandı.Makyajimi yaptı.Kuafor giyinme.yardimci oldu.5 bayan gittik kuaföre.Sonra kızın birisi gitmsi kv sikayet etmiş ben ayakkabımı giydirin demişim.Herseyi büyüttüler.
Ya şu anlamda dedim.Yaninda güvenilir biri olmayınca kuaför oldu bittiye getirir diye.Hem yalnız hissetmezsin diye.Nikahimda başka şehirdeydim.Sonra kendi nisanimda da akrabam ile gittik.Ben örgü falan istiyordum omuzlarin açık sacini dağınık yaptır falan demişti.Ona uydum.Seni bilen anlayan ile gitmek lazım kuaföre.ha bak gördün mü ne kadar kalabalık o kadar dert
sadece kendi kafana göre 1 kişiyle gitseydin ya da olsaydı, iyi anlaştığın kardeşinle filan (kardeşin yok biliyorum) hiiiiç öyle dertlerin olmazdı
tam diyecektim sadece kız tarafı değil bunun bir de erkek tarafı var laf sokmalar var, var da var...
saçını makyajını yaptırmak isteyen kendisi gidebilir istediği yere.
kendin yaşamışsın hala daha diyorsun yanında en az 2-3 kişi olsun
dert çekmeye mi meraklısın?
Bohça dediğin nedir ki ? Masraf olacak.Sandiktan birkaç parça birsey getirecekler.Anneni üzme bence.Kadin çok haklı heves etmekte.Senin nişanlın çok öküz bohcaya ne gerek var der.Yarin benim durumuma düşersin.Bana gelinlik almadılar.Sustum herşeyde sustum.En son gelin arabası ayarlamadilar.Deli oldum ayrıldım düğünle bitecek mi ? Sen dışarıda hamileyken canın tatlı çekse ne gerek var diyecek ? Kıyafet aldın diye söylenecek.Yapmayin kendinize yazık etmeyin.Kaci kaç kuruş bohça.Hadi dünya kadar altın isterde anneniz erkek tarafina hak.veririm.Yav her şeyde sanki çok büyük bir şey istiyrouz gibi davranıyor erkek arkadaşım. Tamam ben de bu bohça mohca muhabbetlerinden nefret ediyorum ve sürekli annemle de kavga ediyorum isteme bir şey diye ya da baştan her şeyi söyleseydin diye o da duygu sömürüsü yapıyor ilk defa kız evlendiriyorum diye ki bakınca kadın hiçbir şey istemedi bohça eski adet diye insanları boşuna yormayayim sırf ben istiyorum diye dedi ve kendi hazirladi. Yani bilmiyorum herkesten nefret ediyorum
Aynısını demeyimde benzerini yaptım.İnsanlar kiymet bilmiyor.Konu sahibi, siz neden onlar adına bohça hazırlayıp ellerine verdiniz? Neden küçücük çocuğa verilecek 100-200 lira için elinizi cebinize attınız da al bunu ver dediniz? Bir kere yapmayın da diretin bakalım ne olacak ne tepki verecek damat bey?
Kusura bakmayın ama daha yolun başında böyle ufak tefek olayları kapatmaya çalışır, aman derseniz daha çok dövme sövme isteğiniz gelir. Açık açık söyleyin bu sadece senin kararınla olacak iş değil ben böyle istiyorum böyle olacak demeyi öğrenin.