Nişan döneminde sorunlar için destek bekliyorum.

kim yaptıracaktı?
Kardeşim. Normalde burda gelin kız kardeşi ile kuaföre gider ve saçlarının parasını enişte adayı öder. Ama ben kardeşime söyledim başta tamam dedi sonra nişan günü ödeyemem dedi. Hem beni bakımlı ol şöyle yap böyle yap diye darlıyor hem 200 liralık saç maşasından kaçıyor. Ve o zaman benim para durumlarım biraz sıkışıktı bunu da biliyordu. Kendisi de iyi kazanan bir mesleği icra ediyor. Gerçi nişan da bozuldu, iyi ki yaptırmadım o ayrı konu.

Kardeşim. Normalde burda gelin kız kardeşi ile kuaföre gider ve saçlarının parasını enişte adayı öder. Ama ben kardeşime söyledim başta tamam dedi sonra nişan günü ödeyemem dedi. Hem beni bakımlı ol şöyle yap böyle yap diye darlıyor hem 200 liralık saç maşasından kaçıyor. Ve o zaman benim para durumlarım biraz sıkışıktı bunu da biliyordu. Kendisi de iyi kazanan bir mesleği icra ediyor. Gerçi nişan da bozuldu, iyi ki yaptırmadım o ayrı konu.
Ay biz o kuaföre ne para döktük ya, kaç kişinin parası ödendi hatırlamıyorum bile, 6 kesin de 10u bulmuş muydu acaba 🤣

Offf geçti gitti çok şükür. Hatırladıkça içim daralıyor. Düğünden sonra damadın sırtına falan vurmaya gerek yok. Düğün hazırlıkları içinden geçiyor zaten çiftlerin.

Ay biz o kuaföre ne para döktük ya, kaç kişinin parası ödendi hatırlamıyorum bile, 6 kesin de 10u bulmuş muydu acaba 🤣

Offf geçti gitti çok şükür. Hatırladıkça içim daralıyor. Düğünden sonra damadın sırtına falan vurmaya gerek yok. Düğün hazırlıkları içinden geçiyor zaten çiftlerin.
Ya ama ben tek kız kardeşim ve gittiği kuaför mahalle kuaförüydü yani insanı yolmayan cinsten. Valla gönül koydum yani şuan söylüyorum ben kendininkinde senin saçını yaptıracam senin gibi olmayacam diye 😁😁

hımm siz çalışmıyorsunuz veya öğrencisiniz- ya da o zaman öylediniz, sanırım

açıkçası mesela bizde en azından şehirli ailelerde öyle kardeşle filan kuaföre gitmek kalmadı
köylerde gidiyorlar
hatta eylülde kuzenim evlendi (ailesi köyde, nişan da değil düğün oldu, köyde yine) 9 kardeşler, 6 kız tek bir tane bile kuaföre gelinle kimse gitmedi. sanırım artık köyde bile gitmiyorlar...

Düğünle arasını çok açmayın bungerilimlerin bitmesi için herkesin kendi evine geçmesi lazım 😬 ayrıca nişan bitsin ondan sonra başbaşa kalınca döversiniz şimdilik sabır çekmeye devam.
Bu arada kalma işi bok gibi bu arada çok haklısın.

açıkçası mesela bizde en azından şehirli ailelerde öyle kardeşle filan kuaföre gitmek kalmadı
köylerde gidiyorlar
hatta eylülde kuzenim evlendi (ailesi köyde, nişan da değil düğün oldu, köyde yine) 9 kardeşler, 6 kız tek bir tane bile kuaföre gelinle kimse gitmedi. sanırım artık köyde bile gitmiyorlar...
Yoo burda herkes gidiyor. O taraf da batılıydı onlar da sen niye gitmedin diye sordular. Bence halen her yerde var. Zaten sonra gitmedim kendim yaptım. Ben kardeşimden sonra tek kızım. Saçma sapan bir şeyden kaçması canımı sıktı. Buraya nedensizce yazdım 😁

Yoo burda herkes gidiyor. O taraf da batılıydı onlar da sen niye gitmedin diye sordular. Bence halen her yerde var. Zaten sonra gitmedim kendim yaptım. Ben kardeşimden sonra tek kızım. Saçma sapan bir şeyden kaçması canımı sıktı. Buraya nedensizce yazdım 😁
kendi kardeşimin nişanında da biz gitmedik -yani gittik de kendimiz neyse ödedik damat ya da kardeşim ödemedi. ama düğünde ödemişti kuaförle öyle anlaşmış. (ama bak düğünde ben 3 gün uyumadım yemek servis vs işleri yüzünden, salonda saçımın başımın halinden haberim bile yoktu, kendim de saç baş yapabilen insan değilim, böyle önceden ayarlayıp birlikte yapılmasa kendim gidecek vakit araç bile yoktu -annem kınadan önceki gün aniden ameliyat oldu da :KK70:)

açıkçası öğrenci kardeşim olsa ve benim bir olayım için saç yaptırması gerekiyor olsa ona zaten derim benimle gel diye ama kendisi normal zamanda kuaföre gidebilen, imkanı olan, parasını kazanan filan kişiler için bence gerek yok.

Anneniz onlar getirmiş gibi bohça hazırlayacaksa onlar sizi istemeye değil siz oğlanı istemeye gidin. Bu kadar da hevesli olmayın bi zahmet evlenmeye. İki havlu yazma koyup bohça hazırlayamayacak olanda evlilik yoluna çıkmasın. Siz ve aileniz bu kadar gönüllü olursanız daha çooook sıkıntı yaşarsınız ben söyleyeyim

Anneniz onlar getirmiş gibi bohça hazırlayacaksa onlar sizi istemeye değil siz oğlanı istemeye gidin. Bu kadar da hevesli olmayın bi zahmet evlenmeye. İki havlu yazma koyup bohça hazırlayamayacak olanda evlilik yoluna çıkmasın. Siz ve aileniz bu kadar gönüllü olursanız daha çooook sıkıntı yaşarsınız ben söyleyeyim
bunu ben de anlamıyorum

cikolata dağıtan çocuk oluyormuş ona harçlık veriliyormuş .bilmiyodum. hayatım para vermen lazım dersin, verir. ne yapacak yani olay mı çıkartacak orada o kadar insanın içinde? bu potansiyelde ise zaten evlenme Allah korusun yarın başka yerde başka olay çıkartır.

bohça işi için de
getirmiyorsa getirmiyordur valla
annesi herhalde "bunları getirmişler" diye birilerine gösterecek?

e getirmediler öyle adetleri yokmuş de geç, ha illa getirmesi lazımsa bu kadar gelenekselsen o adamla zaten evlenme...kendin neden bohça yapıyorsun, o getirmiş gibi dolandırıcılık resmen? inanılmaz bence.

valla sadece kardeşim evli hiç hatırlamıyorum bir şey getirmişler miydi nişana gelirken (isteme nişan bir oldu) çünkü umrumda değil.

bu arada: bohça denilen şey alt tarafı havlu yazma seccade patik filan değil mi? neden bu kadar büyük olay çıkıyor bu bohça konusunda onu da anlamış deilim. KK'da her evlilik öncesi konusunun 1 numaralı itemi bohça. ya benim ne evlenme merakım var ne bohça, ne de bu işler umurumda oldu. ama bohça yapacak olsam şu anda 100 tane bohça çıkartırım kendi evimden. inanamıyorum bu kadar mevzu olmasına.

köylerde gidiyorlar
Yeni neslin hepsi kuaför zaten. Evde maşası saç düzleştiricisi var hepsinin. Bizdeki gibi dağınık topuzlar, makinelere girmeler kalmadı. Yeğenime kuzenimin düğününde yalvardılar 'gel seni de götürelim' diye gitmedi. (Sülalede kuaföre gidecek yaşta tek kız o çünkü, geline arkadaş da lazım) ben kuaförün yaptığını beğenmem kendim hallederim dedi.

Ben de 5 tıl önce saçımın renginde modern bir postiş aldım, bütün özel günlerde onu takıyorum 😁

Yeni neslin hepsi kuaför zaten. Evde maşası saç düzleştiricisi var hepsinin. Bizdeki gibi dağınık topuzlar, makinelere girmeler kalmadı. Yeğenime kuzenimin düğününde yalvardılar 'gel seni de götürelim' diye gitmedi. (Sülalede kuaföre gidecek yaşta tek kız o çünkü, geline arkadaş da lazım) ben kuaförün yaptığını beğenmem kendim hallederim dedi.

Ben de 5 tıl önce saçımın renginde modern bir postiş aldım, bütün özel günlerde onu takıyorum 😁
bu 6 kızın en küçüğü 30 yaşındaydı yani büyük hep ablaları, benle yaşıt sayılacak 2 tane var (40 yaşındayım) ama ne ablaları ne yiğenleri ne kuzenleri kimse gitmedi.

eskiden bir kere küçük kız çocuklarından kardeş yiğen kim varsa giderdi :KK70: etrafta 4-5 gelinlikle dolaşan simli topuzlu makyajlı kız çocuğu olurdu. Allah'tan minnacık kızlara öyle "büyüyünce gelin olacam" konulu müsamereler bitti. bizde bitti yani. bizim yeni nesil öyle abrtı makyajlar filan da sevmiyor. --çünkü kuaförlerde bize yaptıkları saçları makyajları hatırlıyorum da 20-25 sene önce....Allah'ım...

çok pratik çözüm bulmuşsunuz

benim belime kadar saçım var ve maalesef becerikli de değilim bu konuda topuz yapıyorum geçiyorum.

Kizlar kafayı yiycem. Cumartesi nişanim var bir an önce bitmezse delircem. Ben bu nişan düğün tantanalarindan nefret ediyorum evlilik de saçma geliyor ama işte turkiyede olmak... bu nişan surecinde annem sürekli bir şeyler istedi ( çok büyük şeyler değil) ama hep taksit taksit söyledi çünkü o da çok hakim değil geleneklere ilk defa birini evlendiriyor. Neyse bu beni bi sinir etti. Sevgilim ama ayrı sinir etti. Ne istense hayır diyor. Ailesi okey ama o hayır diyor. ( kendi ailesine yapmayın diyor benim aileme bir şey demiyor) Kaç kere kavga ettim sen karisma bak ailenin suçu yok beni ailene karşı dolduruyorsun diye. ( ailesinin suçu yok diye biliyorum yani en azından) annem şunu istiyor hayır diyo kendi ailesine annem bunu istiyor hayır diyor. Hayır annemin istedikleri de ne biliyor musunuz nişana gelirken elinizde tatlı olsun, işte tek taşı istemede takın ( isteme ve nişan aynı gün olmayacak). Annem bohça istedi bunlar uzak yoldab geliyor diye dedi ki siz yorulmayin ben hazırlarım siz getirmissiniz gibi davranırım ve gerçekten hazırladı her şeyi. İsteme zamanı işte cikolata dağıtan bir küçük kız oluyor ona para veriliyor. Bu verecekleri parayı sevgilime ben verdim sizden çıkmasın dedim. Ve sevgilim bunu kabul etti... normalde cimri degiller babası tüm her şeyimizi karşılayacak ( ev, eşya, yüklü miktarda para) ama bunu nişanda yapmak istemiyorlar çünkü nişanda takılanları kız ailesi alabilme hakkı varmış ( asla ne annem böyle bir şey talep eder ne ben veririm) yani durumlar genel olarak böyle yaptıkları her şey olayla oluyor. Ben de bunları kendi aileme yansitmadan tatlı tatlı çözmeye çalışıyorum. Özellikle erkek arkadaşımı öldürmek istiyorum bu süreçte doğru bir karar mi sorguluyorum sürekli. Bunları yaşayan var mi
Kesinlikle yanlış karar. Sadece sizin için değil damat bey için de yanlış. Damattan çıkmasın diye para vermek, bohcayi onun yerine almak hazırlamak... Sizi aşırı istekli ve cepte görmüş. Siz de ona sevgilisi değil annesi gibi davranmışsınız. Eğer bir işin sorumluluğunu üstlenip gereğini yapamıyorsa evlilik boyunca bunu yaşarsınız. Bence henüz nişan olmadan ayrılın. Hayatınızı zehir edecek.

bunu ben de anlamıyorum

cikolata dağıtan çocuk oluyormuş ona harçlık veriliyormuş .bilmiyodum. hayatım para vermen lazım dersin, verir. ne yapacak yani olay mı çıkartacak orada o kadar insanın içinde? bu potansiyelde ise zaten evlenme Allah korusun yarın başka yerde başka olay çıkartır.

bohça işi için de
getirmiyorsa getirmiyordur valla
annesi herhalde "bunları getirmişler" diye birilerine gösterecek?

e getirmediler öyle adetleri yokmuş de geç, ha illa getirmesi lazımsa bu kadar gelenekselsen o adamla zaten evlenme...kendin neden bohça yapıyorsun, o getirmiş gibi dolandırıcılık resmen? inanılmaz bence.

valla sadece kardeşim evli hiç hatırlamıyorum bir şey getirmişler miydi nişana gelirken (isteme nişan bir oldu) çünkü umrumda değil.

bu arada: bohça denilen şey alt tarafı havlu yazma seccade patik filan değil mi? neden bu kadar büyük olay çıkıyor bu bohça konusunda onu da anlamış deilim. KK'da her evlilik öncesi konusunun 1 numaralı itemi bohça. ya benim ne evlenme merakım var ne bohça, ne de bu işler umurumda oldu. ama bohça yapacak olsam şu anda 100 tane bohça çıkartırım kendi evimden. inanamıyorum bu kadar mevzu olmasına.
Olabilir adettir. Anne de söyleyebilir kendi adetlerini annesine kızacağına hanzo erkek arkadaşını kızsın konu sahibesi.
Bohça dediğiniz aynen öyle havlu,patik,yazma seccade,pijama vs ıvır zıvır. Yapılmayacak bir şey değil yani. Kız istemeye gidiyorsan bi zahmet bunu da yapıver. Bohçayı ben hazırlarım siz yorulmayın ne demek. El şeyiyle gerdeğe girmek bu. Daha şimdiden böyle yaparsanız evi de size düzdürür bunlar eşyayı da. Biraz kendinizi ağırdan satın. Dünyada bir tane adam kalmış onu da ben kapayım gibi davranmak bana çok saçma geliyor bence aklını başına topla. Annene cemkirecegine ilişkini gözden geçir. Anne bu heves ediyordur,bazen böyle durumlar gerçeği gösterir. Herşeye hayır diyen bir adamla ömür mü geçer?

Olabilir adettir. Anne de söyleyebilir kendi adetlerini annesine kızacağına hanzo erkek arkadaşını kızsın konu sahibesi.
Bohça dediğiniz aynen öyle havlu,patik,yazma seccade,pijama vs ıvır zıvır. Yapılmayacak bir şey değil yani. Kız istemeye gidiyorsan bi zahmet bunu da yapıver. Bohçayı ben hazırlarım siz yorulmayın ne demek. El şeyiyle gerdeğe girmek bu. Daha şimdiden böyle yaparsanız evi de size düzdürür bunlar eşyayı da. Biraz kendinizi ağırdan satın. Dünyada bir tane adam kalmış onu da ben kapayım gibi davranmak bana çok saçma geliyor bence aklını başına topla. Annene cemkirecegine ilişkini gözden geçir. Anne bu heves ediyordur,bazen böyle durumlar gerçeği gösterir. Herşeye hayır diyen bir adamla ömür mü geçer?
Hay ağzınıza sağlık 👏👏👏

Yüzük takılırken küçük kıza verilecek parayı siz nişanlınıza verdiniz kendinize bunu yedirebildiniz mi? Küçük gibi görünen ama devasa bir olay bu aslında.
Nişanlınız cimrinin dik alası. Eril enerji değil bu kişi buram buram dişil.
Erkek diye gezdirmeyin kolunuza takıp.

Yüzük takılırken küçük kıza verilecek parayı siz nişanlınıza verdiniz kendinize bunu yedirebildiniz mi? Küçük gibi görünen ama devasa bir olay bu aslında.
Nişanlınız cimrinin dik alası. Eril enerji değil bu kişi buram buram dişil.
Erkek diye gezdirmeyin kolunuza takıp.
Böyle özel bir günde cebine de parayı ben koyuyorsam adamın,o önündekini de çıkarıp bana versin herif diye ben gezeyim o zaman :halay:

Nişanlından da ailesinden de hiç hoşlanmadım. Nişanlın kusura bakma zaten çöp de ailesi de oğlum adet böyleymiş yapılması gerekiyorsa yapalım elimize mi yapışacak diyemiyor, işlerine geliyor. Nişanlın ayrı Bi dava. Çok büyük beklentiler olsa ok ama bu kadarcık şeyde inadına sorun çıkaran adamın geçinmeye gönlü yoktur. İlla evlenmek zorunda mısın? Çünkü mutlu olacağını hiç sanmıyorum. Perşembenin gelişi çarşambadan belli hikayesi. Aslında bu davranışlar sana çok fazla mesaj içeriyor.

X