- 13 Ağustos 2022
- 8.621
- 4.397
- 31
-
- Konu Sahibi Impressionsharee
Bu her nisanlilikta olabilir de.Bu kişi şimdiden cimriligini kadın parası yiyen tıp oldugunu göstermiş.Nişan düğün arefesi sürtüşmeler olabilir
Zaten yapacağım birşeyi birisi söylediğinde ben sgshsh cidden sinir bozucuYa ben şeyi anlamadım siz karşı tarafı niye çocuk gibi yönlendiriyorsunuz. Tatlı getirin, yüzük takın vs diye. İnsan sinir olur yapacağı varsa da yapmaz
Eğer icten pazarlikla bunu dusunerek nişanda takı takmama plani yapıyorlarsa, düğünde/nikahta takilari çökmeyi planliyorlardir.normalde cimri degiller babası tüm her şeyimizi karşılayacak ( ev, eşya, yüklü miktarda para) ama bunu nişanda yapmak istemiyorlar çünkü nişanda takılanları kız ailesi alabilme hakkı varmış
İnan ben de senin gibi büyük konuşuyordum ama aileler işin içine girince bu adetler oluyor ne kadar olmasın diye kavgalar etsen deben böyle bir şey ilk defa duydum açıkçası
bilmiyordum yani böyle bir adet olduğunu. hiç küçük kız çocuğu da görmedim herhangi bir istemede çikolata dağıtan.
o yüzden çok nötr olarak şöyle düşündüm:
şayet evlenmeye karar vermişseniz hele hele böyle isteme ayrı nişan ayrı düğün ayrı olacak bir de erkek tarafı tüm eşyaydı düğündü yapacak... e demek ki epey epey geleneksel bir çift olacaksınız. durum bunu gösteriyor (ben kıyar nikahı geçerim mesela aileler de bir şey almaz ben evlenecek olsam kendim alıyor olurum). bir kere bunu bir kabul edin. tüm insanlardan nefret ediyorum (nefret ne ya? ne kadar büyük büyük laflar ediyorsunuz) deyip tüm eşyanızı insanlara aldıramak mesela nerenin adeti?
neyse böyle geleneksel bir çift olmasanız da normal ortalama bir çift bile olsanız -ben olsam mesela
beklerim ki o gün ben sevgilimin kulağına "hayatım çocuğa para vermen lazım adet böyle " diyecem de sevgilim olay mı çıkartacak ??? wtf. önceden cebine parasını koycam...inanılmaz sakil bir davranış bu yani. sizin yapmanız da onun kabul etmesi de inanılmaz.
bu işlerde beziniz yoksa istemiyorsanız yapmazsınız olur biter
yapıyorsanız da insan sevgilisinin cebine çoluk çocuğa verilecek harçlığı koymaz, delikanlı/adam neyse artık da çıkarsın versin bi 100 200 lira, nedir ki...bunu düşündürtüyorsa bana o adamla olmaz yani...
Ayrıca ben bir kuruş para istemedim hatta bunu çok kez tatlı tatlı belirttim ailesine ama babası ben her çocuğuma yaptım benim çocuğuma borcum bu dedi öyle yapıyor yoksa biz ne kendi ailemizden ne onun ailesinden bir şey istemedik aksine onlar zahmete girmesin diye ugrastikben böyle bir şey ilk defa duydum açıkçası
bilmiyordum yani böyle bir adet olduğunu. hiç küçük kız çocuğu da görmedim herhangi bir istemede çikolata dağıtan.
o yüzden çok nötr olarak şöyle düşündüm:
şayet evlenmeye karar vermişseniz hele hele böyle isteme ayrı nişan ayrı düğün ayrı olacak bir de erkek tarafı tüm eşyaydı düğündü yapacak... e demek ki epey epey geleneksel bir çift olacaksınız. durum bunu gösteriyor (ben kıyar nikahı geçerim mesela aileler de bir şey almaz ben evlenecek olsam kendim alıyor olurum). bir kere bunu bir kabul edin. tüm insanlardan nefret ediyorum (nefret ne ya? ne kadar büyük büyük laflar ediyorsunuz) deyip tüm eşyanızı insanlara aldıramak mesela nerenin adeti?
neyse böyle geleneksel bir çift olmasanız da normal ortalama bir çift bile olsanız -ben olsam mesela
beklerim ki o gün ben sevgilimin kulağına "hayatım çocuğa para vermen lazım adet böyle " diyecem de sevgilim olay mı çıkartacak ??? wtf. önceden cebine parasını koycam...inanılmaz sakil bir davranış bu yani. sizin yapmanız da onun kabul etmesi de inanılmaz.
bu işlerde beziniz yoksa istemiyorsanız yapmazsınız olur biter
yapıyorsanız da insan sevgilisinin cebine çoluk çocuğa verilecek harçlığı koymaz, delikanlı/adam neyse artık da çıkarsın versin bi 100 200 lira, nedir ki...bunu düşündürtüyorsa bana o adamla olmaz yani...
tatlım 40 yaşındayım benİnan ben de senin gibi büyük konuşuyordum ama aileler işin içine girince bu adetler oluyor ne kadar olmasın diye kavgalar etsen de
Bir yönden haklısınız.Ancak nisandan önce şu yapılır denir.Sunu getir bunu getir dediği için de ben kv aram bozuldu.Biraz fazla müdahaleci olabilir misiniz acaba? Bu da karşı tarafta antipati yaratmış ve bu nedenle her dediğinize hayir diyor olabilir mi?
Çünkü "gelirken tatli getirin" de denmez artik. Kız istemeye elleri boş gelecek değiller herhalde. Yok "sizin yerinize bohça hazırladık", ne münasebet. Kimi kandiriyorsunuz böyle yapınca? Kendinizi mi? Bu acidan bakınca bunlar rahatsiz edici.
Balık baştan kokmuş. Ömür boyu o adamın arkasını toplayıp, kapatmaya çalışmakla geçecek. Bir gün gelecek ve siz çok yorulacaksınızKizlar kafayı yiycem. Cumartesi nişanim var bir an önce bitmezse delircem. Ben bu nişan düğün tantanalarindan nefret ediyorum evlilik de saçma geliyor ama işte turkiyede olmak... bu nişan surecinde annem sürekli bir şeyler istedi ( çok büyük şeyler değil) ama hep taksit taksit söyledi çünkü o da çok hakim değil geleneklere ilk defa birini evlendiriyor. Neyse bu beni bi sinir etti. Sevgilim ama ayrı sinir etti. Ne istense hayır diyor. Ailesi okey ama o hayır diyor. ( kendi ailesine yapmayın diyor benim aileme bir şey demiyor) Kaç kere kavga ettim sen karisma bak ailenin suçu yok beni ailene karşı dolduruyorsun diye. ( ailesinin suçu yok diye biliyorum yani en azından) annem şunu istiyor hayır diyo kendi ailesine annem bunu istiyor hayır diyor. Hayır annemin istedikleri de ne biliyor musunuz nişana gelirken elinizde tatlı olsun, işte tek taşı istemede takın ( isteme ve nişan aynı gün olmayacak). Annem bohça istedi bunlar uzak yoldab geliyor diye dedi ki siz yorulmayin ben hazırlarım siz getirmissiniz gibi davranırım ve gerçekten hazırladı her şeyi. İsteme zamanı işte cikolata dağıtan bir küçük kız oluyor ona para veriliyor. Bu verecekleri parayı sevgilime ben verdim sizden çıkmasın dedim. Ve sevgilim bunu kabul etti... normalde cimri degiller babası tüm her şeyimizi karşılayacak ( ev, eşya, yüklü miktarda para) ama bunu nişanda yapmak istemiyorlar çünkü nişanda takılanları kız ailesi alabilme hakkı varmış ( asla ne annem böyle bir şey talep eder ne ben veririm) yani durumlar genel olarak böyle yaptıkları her şey olayla oluyor. Ben de bunları kendi aileme yansitmadan tatlı tatlı çözmeye çalışıyorum. Özellikle erkek arkadaşımı öldürmek istiyorum bu süreçte doğru bir karar mi sorguluyorum sürekli. Bunları yaşayan var mi
Kizlar kafayı yiycem. Cumartesi nişanim var bir an önce bitmezse delircem. Ben bu nişan düğün tantanalarindan nefret ediyorum evlilik de saçma geliyor ama işte turkiyede olmak... bu nişan surecinde annem sürekli bir şeyler istedi ( çok büyük şeyler değil) ama hep taksit taksit söyledi çünkü o da çok hakim değil geleneklere ilk defa birini evlendiriyor. Neyse bu beni bi sinir etti. Sevgilim ama ayrı sinir etti. Ne istense hayır diyor. Ailesi okey ama o hayır diyor. ( kendi ailesine yapmayın diyor benim aileme bir şey demiyor) Kaç kere kavga ettim sen karisma bak ailenin suçu yok beni ailene karşı dolduruyorsun diye. ( ailesinin suçu yok diye biliyorum yani en azından) annem şunu istiyor hayır diyo kendi ailesine annem bunu istiyor hayır diyor. Hayır annemin istedikleri de ne biliyor musunuz nişana gelirken elinizde tatlı olsun, işte tek taşı istemede takın ( isteme ve nişan aynı gün olmayacak). Annem bohça istedi bunlar uzak yoldab geliyor diye dedi ki siz yorulmayin ben hazırlarım siz getirmissiniz gibi davranırım ve gerçekten hazırladı her şeyi. İsteme zamanı işte cikolata dağıtan bir küçük kız oluyor ona para veriliyor. Bu verecekleri parayı sevgilime ben verdim sizden çıkmasın dedim. Ve sevgilim bunu kabul etti... normalde cimri degiller babası tüm her şeyimizi karşılayacak ( ev, eşya, yüklü miktarda para) ama bunu nişanda yapmak istemiyorlar çünkü nişanda takılanları kız ailesi alabilme hakkı varmış ( asla ne annem böyle bir şey talep eder ne ben veririm) yani durumlar genel olarak böyle yaptıkları her şey olayla oluyor. Ben de bunları kendi aileme yansitmadan tatlı tatlı çözmeye çalışıyorum. Özellikle erkek arkadaşımı öldürmek istiyorum bu süreçte doğru bir karar mi sorguluyorum sürekli. Bunları yaşayan var mi
Benim annem istedi maalesef ve ben de karşı çıktım sonuna kadar ama bir yerde karşı kouamadim artık ve anneme de çok kizdim bu süreçte. Ama sorun şu en nihayetinde bunlar oldu erkek arkadaşımın ailesi de adetlere önem veriyor ve biz her şeyi minimumda tuttuk yaptiklari tek şey nişana ellerine çiçek cikolatasini alıp katılmak oldutatlım 40 yaşındayım ben
ve ailem daha önce kız evlendirdi tek bir tane "adet şudur" ya da "biz de bunu isteriz" lafı da olmadı, olmaz da zaten bunun konusu bizde her zaman konuşulur böyle şeyler inanılmaz ayıplanır - ki monşer değiliz gayet köylü bir ailem var.
ben evlenecek olsam bile bana zorla kimse bir şey yaptıramaz emin olabilirsin
ha ben gıcık bir tip değilim bir kısmını eğlence olsun diye yapabilirim zaten ama kendim isterim diye yaparım
açık ve net zaten diyorum ben asla evlensem şunu şunu şunu yapmam (kırmızı kuşak bağlamak vs gibi) diye, yaptıracak bir kuvvet yok yani.
Çünkü bu bahşiş meselesini söylediğimde erkek arkadaşım vermek istemedi ben de tamam o zaman ben vereyim dedim. Nişan ve söz peş peşe oldu. Yani sözün ertesi gün nişan oldu. Ve biz turistik bir yerde oturuyoruz gelenlere evimizin hemen karşısındaki 5 yıldızlı otelden odalar tuttuk ki hem rahat etsinler hem de kısa bir tatil yapmış olsunlar. Yani onların yorulduğu tek nokta yolda gelmek oldu başka da bir şeyle ugrasmadilarYani konu sahibi dovucem tarzı ifadeleri bı bırakın öncelikle karşınızdaki insan çocuk değil.
Ki geçtim ki çocuklara bile böyle ifadeler kullanmak yanlış.
Ben anlamadım bahşiş verilir yani illa ki bu insanlar 100 300 neyse verirler makas kesmiyor muhabbeti işte çikolata falan her neyse bunları niye şimdiden dert edip ustlendiniz ki ??
Bence bu tavriniz yanlış anneniz de çok hatali.
Bohca gibi aşırı saçma adetler kalmadı bu devirde hayır istiyorsa da karşı taraf yapsın yani niye kendisi hazırlıyor?
Bu elalem için yaşamak demek bence.
Uzak yoldan gelen insanın işini kolaylaştırmak için de isteme ve nişan bir arada yapılır geçilir yerine bohça hazırlanmaz.
Hayatımda en saçma bulduğum şey uzak yoldan gelen insanlara isteme ve nişanı ayrı günlerde yaptırmak.
Hem kız tarafı hem erkek tarafı yoruluyor bence ne gerek var ?
Onlar bize sordu ne adet var diye annem de bunları söyledi. Kafamıza göre istekte bulunmadikBiraz fazla müdahaleci olabilir misiniz acaba? Bu da karşı tarafta antipati yaratmış ve bu nedenle her dediğinize hayir diyor olabilir mi?
Çünkü "gelirken tatli getirin" de denmez artik. Kız istemeye elleri boş gelecek değiller herhalde. Yok "sizin yerinize bohça hazırladık", ne münasebet. Kimi kandiriyorsunuz böyle yapınca? Kendinizi mi? Bu acidan bakınca bunlar rahatsiz edici.
Bence de annesi çok mantıklı. Benim kızım olsa neden kızımı bu kadar hor görmesine bu çocuğun susayım. Ha oğlum var ilerde de nasıp olursa gelinime elimden gelenin en iyisini yaparım bir çikolata bir çiçek alacak paramız mı yok anneannemin bir lafı var oyuna kalkanın boyunu görürler. Durumu olmasa güzel güzel anlatsa başım gözüm üstüne. Ama istenilen şeyler minicik şeyler ne var ki bunlarda bence damat adayı tuhaf ben seni seviyorsam neden senden minicik şeyleri esirgeyeyim ya da inada bindireyim ya da yapıp kaşıkla verip kepçe ile çıkarayım. Bence olmaz bu adamla sen en doğrusunu bilirsinBen de cidden annen ciddi şeyler istiyor sandim. İstedikleri aşırı normal şeyler. Ayrıca taksit taksit söylenir bunlar. Bir günde yapılacak şeyleri arada söylese de olur. Eğer iki gün ve üstüne sarkiyorsa uyarılır. Annede bisi yok yani. Çocuk sorunlu ama çok çekersin bundan sen