Nişan döneminde sorunlar için destek bekliyorum.

Biraz fazla müdahaleci olabilir misiniz acaba? Bu da karşı tarafta antipati yaratmış ve bu nedenle her dediğinize hayir diyor olabilir mi?
Çünkü "gelirken tatli getirin" de denmez artik. Kız istemeye elleri boş gelecek değiller herhalde. Yok "sizin yerinize bohça hazırladık", ne münasebet. Kimi kandiriyorsunuz böyle yapınca? Kendinizi mi? Bu acidan bakınca bunlar rahatsiz edici.

Normalde iki aile oturur bir akşam. Birbirlerine sorarlar sizin adetiniz nedir diye. İki tarafta anlatır muhabbet edilir. O günkü konuşmaya göre söz nişan yapılır.
Sonraları şu da vardı bunu da yapın denmez.

Tatlıyı bile annenizin söylemesiyle mi getirecekler. Annenizin söylemlerini yanlış buldum. Siz hazırlık yaparsınız evde. Onlar getirirse ikram edilir. Getirmezse istenmez ki ayrıca.

Herkes ilk kez çocuk evlendiriyor ama dünürlerle görüşmeden önce etrafına sorması gerekirdi.
Annem teyzeme sormuştu nasıl yapılır usul nedir diye. Ayrıca anneniz neden bohça hazırlıyor yol uzun ama bohça bozulacak bir şey değil. Arabaya atar getirirsin.

Erkek tarafı da basit şeyleri reddetmiş. Sana değer verecek bir aileye ya da eşe benzemiyor. Parayı sen koyuyorsun cebine vs ne alaka.

Herseyi hesap etmesi cok itici sizin bohcayi kendiniz yapmaniz ve onlar vermis gibi davranmaniz cok sacma sizde annenize hayir bohca olmayacak diyebilirdiniz kiz cocuguna verilecek 100 tlyi damadiniza vermeniz de gereksiz onu cikarip veremicekmi yani? Ayrica nisanda takilan takilarin hesabini yapip diger seylerden kismasi cok gorgusuzce sizin dovcem elimde kalicak tarzi sacma soylemlerin yerine oturup nisanlinizla konusup bu hesapci davranislarinin sebebini dogru duzgun ogrenip bi karar verip yola oyle devam etmeniz lazim dovecem diye kendinizi kandirmayin ilerdede bu adam boyle olacak herzaman sizinkilere karsi hesap kitap pazarlik icinde olacak yani bunlari gormezden gelmeyin nisan olup bitince sorunlar bitmez

Ya şimdi annenizin istekleri zaten normalde yapılan şeyler değil mi? Ortada olay yapacak bişey yokki. Belki siz demeseniz de onlar zaten tatlılarını alıp gelirlerdi mesela? Zaten adet budur adet olmasa bile birine oturmaya giderken bile alıyoruz tatlı yani. Bence hem siz hem sevgiliniz nişan stresine girmişsiniz baya

normalde cimri degiller babası tüm her şeyimizi karşılayacak ( ev, eşya, yüklü miktarda para) ama bunu nişanda yapmak istemiyorlar çünkü nişanda takılanları kız ailesi alabilme hakkı varmış
Eğer icten pazarlikla bunu dusunerek nişanda takı takmama plani yapıyorlarsa, düğünde/nikahta takilari çökmeyi planliyorlardir.

Yani konu sahibi dovucem tarzı ifadeleri bı bırakın öncelikle karşınızdaki insan çocuk değil.
Ki geçtim ki çocuklara bile böyle ifadeler kullanmak yanlış.
Ben anlamadım bahşiş verilir yani illa ki bu insanlar 100 300 neyse verirler makas kesmiyor muhabbeti işte çikolata falan her neyse bunları niye şimdiden dert edip ustlendiniz ki ??
Bence bu tavriniz yanlış anneniz de çok hatali.
Bohca gibi aşırı saçma adetler kalmadı bu devirde hayır istiyorsa da karşı taraf yapsın yani niye kendisi hazırlıyor?
Bu elalem için yaşamak demek bence.
Uzak yoldan gelen insanın işini kolaylaştırmak için de isteme ve nişan bir arada yapılır geçilir yerine bohça hazırlanmaz.

Hayatımda en saçma bulduğum şey uzak yoldan gelen insanlara isteme ve nişanı ayrı günlerde yaptırmak.
Hem kız tarafı hem erkek tarafı yoruluyor bence ne gerek var ?

Adam kirada yaşamasın diye ev almayı teklif etmiş zaten geleneksel yapılarınız yok (önceki konular)
Buna rağmen ilk kez evleniyorum şunu yap bunu yap diyince ne oluyoruz tanıdığım kadın gerçek mi diye huylanmıştır.
Araya girip anneciğim biz böyle karar verdik diyip ortayı yumuşatmanız lazım. Anne her şeyin içinde olmamalı (bütün kvler için) karşı taraf burnunu soksa annem böyle istiyor deseler sen de huylanırsın.
Bohça yaptım getirmiş gibi yapın denir mi, yap koy kime göstereceksen göster madem. Onu getir bunu koy şunu çevir her şeye müdahil çok yanlış. Sokağa çıkarken ayakkabı giy demek kadar saçma yönlendirmeler.
Nişanınız nasıl geçti, kendinizi doldurmayın

İnan ben de senin gibi büyük konuşuyordum ama aileler işin içine girince bu adetler oluyor ne kadar olmasın diye kavgalar etsen de

Ayrıca ben bir kuruş para istemedim hatta bunu çok kez tatlı tatlı belirttim ailesine ama babası ben her çocuğuma yaptım benim çocuğuma borcum bu dedi öyle yapıyor yoksa biz ne kendi ailemizden ne onun ailesinden bir şey istemedik aksine onlar zahmete girmesin diye ugrastik

İnan ben de senin gibi büyük konuşuyordum ama aileler işin içine girince bu adetler oluyor ne kadar olmasın diye kavgalar etsen de
tatlım 40 yaşındayım ben

ve ailem daha önce kız evlendirdi tek bir tane "adet şudur" ya da "biz de bunu isteriz" lafı da olmadı, olmaz da zaten bunun konusu bizde her zaman konuşulur böyle şeyler inanılmaz ayıplanır - ki monşer değiliz gayet köylü bir ailem var.

ben evlenecek olsam bile bana zorla kimse bir şey yaptıramaz emin olabilirsin
ha ben gıcık bir tip değilim bir kısmını eğlence olsun diye yapabilirim zaten ama kendim isterim diye yaparım

açık ve net zaten diyorum ben asla evlensem şunu şunu şunu yapmam (kırmızı kuşak bağlamak vs gibi) diye, yaptıracak bir kuvvet yok yani.

Bir yönden haklısınız.Ancak nisandan önce şu yapılır denir.Sunu getir bunu getir dediği için de ben kv aram bozuldu.

Balık baştan kokmuş. Ömür boyu o adamın arkasını toplayıp, kapatmaya çalışmakla geçecek. Bir gün gelecek ve siz çok yorulacaksınız

Benim annem istedi maalesef ve ben de karşı çıktım sonuna kadar ama bir yerde karşı kouamadim artık ve anneme de çok kizdim bu süreçte. Ama sorun şu en nihayetinde bunlar oldu erkek arkadaşımın ailesi de adetlere önem veriyor ve biz her şeyi minimumda tuttuk yaptiklari tek şey nişana ellerine çiçek cikolatasini alıp katılmak oldu
Çünkü bu bahşiş meselesini söylediğimde erkek arkadaşım vermek istemedi ben de tamam o zaman ben vereyim dedim. Nişan ve söz peş peşe oldu. Yani sözün ertesi gün nişan oldu. Ve biz turistik bir yerde oturuyoruz gelenlere evimizin hemen karşısındaki 5 yıldızlı otelden odalar tuttuk ki hem rahat etsinler hem de kısa bir tatil yapmış olsunlar. Yani onların yorulduğu tek nokta yolda gelmek oldu başka da bir şeyle ugrasmadilar

Onlar bize sordu ne adet var diye annem de bunları söyledi. Kafamıza göre istekte bulunmadik

Bence de annesi çok mantıklı. Benim kızım olsa neden kızımı bu kadar hor görmesine bu çocuğun susayım. Ha oğlum var ilerde de nasıp olursa gelinime elimden gelenin en iyisini yaparım bir çikolata bir çiçek alacak paramız mı yok anneannemin bir lafı var oyuna kalkanın boyunu görürler. Durumu olmasa güzel güzel anlatsa başım gözüm üstüne. Ama istenilen şeyler minicik şeyler ne var ki bunlarda bence damat adayı tuhaf ben seni seviyorsam neden senden minicik şeyleri esirgeyeyim ya da inada bindireyim ya da yapıp kaşıkla verip kepçe ile çıkarayım. Bence olmaz bu adamla sen en doğrusunu bilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…