neden olmalı? gelin 30 yaşında kocaman kadın. senelerdir tek başına yurdun 4 bi köşesinde çalışmış neden tek gidemesin? ne alaka yani? niye iyi olmaz mesela?
ha hani eğlence sohbet muhabbet olması, kendini yalnız hissetmemesi için yanında yakın bir arkadaşı vardı bildiğim kadarıyla bir de tesettürlü olduğu için daha ağır oluyor gelinlikler giydirmeye çıkarmaya yardım etmiştir (ki salonlardaki kızlar o işleri de yapıyorlar)
bizde mesela düğün köyde değil de şehirde olsa, hali hazırda o şehirde olan kişiler tarafından kuaföre şöyle bir uğrayıp çay kahve yemek vs ister misiniz bir şey lazım mı diye sorulur ama sadece uğranır, bi sürü kişi minicik salona doluşulmaz. kuaföre gidecek çok insan varsa başka kuaför(ler) ayarlanır oraya gidilir. zaten küçük yerlerde, taşrada, kuaförde yeterli eleman bile olmuyor yetişmiyor bile...aşırı saçma ortamlar oluyor herkes bir şey söylüyor. kargaşa oluyor buna ne gerek var?
mesela bir yengeme öyle uğramıştım tam da tesadüf topuğu kırılmış! topuklu ile yürümeye alışkın değil kız. giymiş çat kırılmış. ben koşa koşa gidip topuğu hallettirmiştim. öyle iş halledecek 1 kişi olsa kafi. gerisi kuru gürültü gereksiz tamamen.