Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Ohoooo sen bir de benim kayınvalideyi ve kayınpederimi gör. Hem hayatına müdahil olurlar. İstekleri olmazsa yani yönrtemezse laf sokar eleştirir hala yapmazsan psikolojik baskı yapar o da yetmez ağlar manüpüle eder seni siz o zaman eşimin ailesinden kaçın....
Ben niye eşinizin ailesinden kaçıyorum? :KK53: Benim herifin erkek kardeşi de yok ki elti olalım:KK53:

İstediği kadar sorunları olsun ailesiyle adamın. Evle ne alaka ya? Ben onu da çözemedim. Ailen kötü, o zaman gel bizim evde otur bizim oğlumuz ol falan mı? Ne bileyim belki adam kendi ailesinin yerine kayın ailesini koymak istemiyordur?
Her ailesi sorunlu insan yeni aile edinmek mi istiyor?
Anan yırtık donla kapının önüne koymuş ben ev veriyorum benim emrime gir. Evle alakası bu.

evinde kalmıyordu zaten akrabasında kalıyordu sorunlardan dolayı düğün 6 ay sonra o zamana kadar orada kalacaktı bizde evi ve eşyaları yaptıracaktık o süreçte öyle düşündük yani
Tamam da adam kibarca hayır demiş. Anneniz işi mahvetmiş, üstüne de siz bir tur geçmişsiniz. Başta isteğiniz bir miktar makul bile olsa artık tamamen haksız konuma düşmüşsünüz.

Ne numarası hanımefendi? Babam bize ev vermek destek olmak zorunda mı nişan takımı bile ben aldım sesim çıkmadı. Ben o evde oturmak istiyorsam fedakarlık yapmak zorundaydı. Ben annemin veya kavga esnasında benim tavrım doğru demiyorum asla konuşup özür dileyeceğim barışacağım zaten nişanlımla.

Bakın, iyilik göze sokulduğu zaman iyilik olmaktan çıkıyor. Konudaki arkadaşların altını çizdiği kısım, annenizin teklifini yaptıktan sonra "Siz bilirsiniz oğlum, yine de bir düşünün" diyerek sınırını bilmesi gerekirken, bunu aşıp nişanlınızı ezerek istediğini yaptırma çabası, bunun için de gayet nişanlınızın özel meselesi olan aile meselesini diline alması, sizin de devamını getirmeniz. Bu destek değil, bu "Ben istiyorum, böyle olacak" baskısı. Fedakarlık da böyle bir ortama yapılmaz kusura bakmayacaksınız artık.

Siz yine de özrünüzü dileyin.

Bakın, iyilik göze sokulduğu zaman iyilik olmaktan çıkıyor. Konudaki arkadaşların altını çizdiği kısım, annenizin teklifini yaptıktan sonra "Siz bilirsiniz oğlum, yine de bir düşünün" diyerek sınırını bilmesi gerekirken, bunu aşıp nişanlınızı ezerek istediğini yaptırma çabası, bunun için de gayet nişanlınızın özel meselesi olan aile meselesini diline alması, sizin de devamını getirmeniz. Bu destek değil, bu "Ben istiyorum, böyle olacak" baskısı. Fedakarlık da böyle bir ortama yapılmaz kusura bakmayacaksınız artık.

Hah ağzına sağlık Strobe. Aynen öyle, durması gereken yerde durmamış annesi. Konu sahibi de annesinin devirdiği çamı düzeltmek yerine biraz da kendisi yıkmış. Ve hala adamın abarttığını düşünüyor.

Ben kiraya çıkmak istemedim evi dekore etmek istiyordum. Ben fazla tepki gösterdim çünkü çok üstüme geldi haksız değil kesinlikle haklı. Evet arardı mutlaka bu akşam arayıp konuşacağım hayırlısı olsun
Nisanlını seviyorsan çok masraflı işlere girme. Sonra stresten birbirinizi yersiniz valla demedi deme. Düğün işi çok yorucu ve stresli oluyor. Siz daha şimdiden başlamışsınz bile birbirinizi yemeye.

Arama bence bir kaç gün bekle. Biraz rahat bırakın birbirinizi.

İyi niyetle kira vermesin, rahat edin vs. diye açıklıyor konu sahibi. Ama iş öyle değil. İyi niyet karşı taraf sağ olun ama istemiyoruz dediğinde biter. Hııı demek benim istediğim gibi yapmayacaksın, senin de ailen şöyle demek iyi niyet değil.
Ne kadar ne olursa olsun adamın ailesi ya. Zoruna gitmiştir illa ki.
Annemin söylediği şey doğru değildi ama aslında burada duvar örülmesi gereken benim ailem de değil.

Ben kiraya çıkmak istemedim evi dekore etmek istiyordum. Ben fazla tepki gösterdim çünkü çok üstüme geldi haksız değil kesinlikle haklı. Evet arardı mutlaka bu akşam arayıp konuşacağım hayırlısı olsun
Bakın sizin bu mantığıniz Turkiye'deki eş ailesi terörünün mantığı. Ben bunu doğru buluyorum, bu olmalı bu dedigim olmazsa bel aşağı vururum, hatta işi bozarım kafası. O torunlarına karışan, oğlunun ev düzenine karışan kvlere sorsan hep iyilik düşündüğünden.
Benim bir arkadaşımın babası kızına evlenmeden önce ev aldi( Almak zorunda degil). Kıza da kizim bu ev senin isterseniz geçin oturun, istemezseniz de kirasını al, yarın birgun çocuğunuz olur, kira da el harçlığı olur dedi. Onlar da cift olarak oturmayı tercih ettiler.

Annemin söylediği şey doğru değildi ama aslında burada duvar örülmesi gereken benim ailem de değil.
Yeri geliyor insan kendi evladını gücendiriyor lafıyla. Anneniz tutmuş henüz ailenize girmeyen nişanlınızı ezmeye kalkıyor. Buna değil nişanlınız, ortalama hiçbir erkek katlanmaz. Kimse kendine yapılan hakarete güler yüzle cevap vermez. Siz bunu anlamıyorsunuz.

Anneniz daha şimdiden böyleyse evlendikten sonra damada neler yapar neler der yani bu daha annenizin bir fragmanıydı.Asıl film evlendikten sonra olur.

Size gelince madem nişanlınızın sevgisinden emin değilsiniz evliliği ailesinden kaçış için istediğini düşünüyorsunuz neden evleniyorsunuz o zaman?
Ayrıca onun aileside sorunlu demişsin o ailedeki sorun aile içinde.Onlardan biri çıkıp size hakaret ettimi ama anneniz etti

Kaçış yolu olarak görse eve çıkmayı kabul ederdi zaten.
Ayrıca gurursuzluk demişsiniz bu gurursuzluk değil nişanlının ailesinin davetine saygıdır.
Siz analı kızlı kendinıze kukla arıyorsunuz belli adamda zaten aileden yaralı bulmuşsunuz.İnşallah barışmazda hayatını kurtarır.Hala annenizi savunuyorsunuz

Ayrıca fedakarlık demişsiniz.Sizon fedakarlığınız ne merak ettim.Sorunlu ailesi demeyin çünkü kendi içlerinde istedikleri sorun olsun size ne
Nişan takımı almak fedakarlık değildir.Zaten aldığınız takımı gözüne sokmuşsunuz karşılık olarakta bir ton hakaret etmişsiniz.

Son düzenleme:

Bakın haklısınız ben zaten bu söylenenlerin doğru bir yanı yok biliyorum. Annem böyle bir kadın ve ben onu değiştiremem onun hakkında kötü konuşturamam. Zaten annem yoğun çalışıyor evlerimiz her şeyimiz ayrı olacak ama bu süreci yönetebilmek benim için de çok zor anlayışlı olması gerekirdi.

Anneniz daha şimdiden böyleyse evlendikyten sonra damada neler yapar neler der yani bj daha bir fragmandı.Asıl film evlendikten sonra olur.

Size gelince madem nişanlınızın sevgisinden emin değilsiniz evliliği ailesinden kaçış için istediğini düşünüyorsunuz neden evleniyorsunuz o zaman?
Ayrıca onun aileside sorunlu demişsin o ailedeki sorun aile içinde.Onlardan biri çıkıp size hakaret ettimi ama anneniz etti

Kaçış yolu olarak görse eve çıkmayı kabul ederdi zaten.
Ayrıca gurursuzluk demişsiniz bu gurursuzluk değil nişanlının ailesinin davetine saygıdır.
Siz analı kızlı kendinıze kukla arıyorsunuz belli adamda zaten aileden yaralı bulmuşsunuz.İnşallah barışmazda hayatını kurtarır.Hala annenizi savunuyorsunuz

Ayrıca fedakarlık demişsiniz.Sizon fedakarlığınız ne merak ettim.Sorunlu ailesi demeyin çünkü kendi içlerinde istedikleri sorun olsun size ne
Ben o sözleri sinirle söyledim inanarak söylediğim şeyler değildi kavga esnasında söylendi.

Bakın haklısınız ben zaten bu söylenenlerin doğru bir yanı yok biliyorum. Annem böyle bir kadın ve ben onu değiştiremem onun hakkında kötü konuşturamam. Zaten annem yoğun çalışıyor evlerimiz her şeyimiz ayrı olacak ama bu süreci yönetebilmek benim için de çok zor anlayışlı olması gerekirdi.
Hah işte bu. Nişanlınız da ailesi hakkında kötü konuşturmaz. Çifte standart yapmayın lütfen.

X